- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pRoject22
őstag
válasz
Sontir Fel #13084 üzenetére
Gyári olyan értékekkel szerintem jóvanazúgy
Igen úgy kell
-
pRoject22
őstag
válasz
Sontir Fel #13081 üzenetére
De a gyári biosoddal van annyi? Ha igen akkor szerintem engedd el a bios updatet és élvezd azt a performance-ot
Nekem 9400 jön gyári biossal 100% pl és 3000/400-on
-
válasz
Sontir Fel #13081 üzenetére
Ha úgy hal meg a kártya, hogy nem tudod vissza flashelni igen, kizáró ok lehet de kérdés foglalkozna e vele bárki is ott.
De tedd fel, nem nagyon tudsz problémát okozni, mert dual bios ott van ha bármi lenne.
Kíváncsi is lennék rá valós körülmények között (HZD bench, vagy TR bench is megfelel) mennyi az előrelépés FPS-ben a 360 vs 400 vs 450 között. -
Sontir Fel
őstag
-
válasz
Sontir Fel #13078 üzenetére
Most utana olvastam kicsit, ha jol ertem akkor ez egy limitalt kinai kartya biosa by Zotac?
Igen írtam, hogy ez hivatalosan csak ott jelent meg, de ettől felrakható másra is. -
pRoject22
őstag
válasz
Sontir Fel #13078 üzenetére
Egyébként ha az alap biossal Steel Nomadban megvan egy 9400-9500 pont akkor teljesen jó az úgy ahogy van, és akkor nem kell aggódni ilyen dolgokon.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
pRoject22 #13076 üzenetére
400/2000en szépen stabil a CP. Nem hiszem, hogy sokat tudnék még nyerni ezen. Bios csere garis probléma esetén jól sejtem, hogy problémás lehet rám nézve?
Most utana olvastam kicsit, ha jol ertem akkor ez egy limitalt kinai kartya biosa by Zotac?
#13077Impulsivex: koszi, maradnek zotacnal... nem mintha lenne ertelmes magyarazatom ra
-
Impulsivex
tag
válasz
Sontir Fel #13073 üzenetére
Itt egy 450W-os
[Gigabyte RTX 5080 16 GB BIOS GAMING OC] -
pRoject22
őstag
válasz
Sontir Fel #13073 üzenetére
Én is agyalok rajta ,hogy fenthagyom 24/7, végülis olyan 5%-ot hoz nekem a gyári bioshoz képest, ha a hőmérséklet 70 fok alatt marad akkor marad ez a bios
-
válasz
Sontir Fel #13059 üzenetére
Igen tudom, hogy van csak az kínai piacra készült, de simán megy bármelyik kártyán.
Víz alá simán felrakható, kérdés van e értelme +50-100W fogyasztásért nyerni 5 FPS-t a játékokba, mert a bench pontok nem érdekelnek, e-penis dolgok már nem mozgatnak -
Laraxior
titán
válasz
Sontir Fel #13064 üzenetére
Youtube. Vsgy google, vga bios update. Van egy fél perces video, ott a lényeg
-
pRoject22
őstag
válasz
abridabri #13066 üzenetére
A gyártók adnak ki exe file-os megoldásokat, de az csak akkor indul el ha pl egy Astral biost Astral vga-ra akarsz felpakolni, ellenkező esetben elköszön tőled az egy kattintásos megoldás.
-
pRoject22
őstag
válasz
Sontir Fel #13064 üzenetére
Leszed Nvflash64 legfrissebb verzió majd leszed bios, ezeket oda teszed mondjuk C gyökér könyvtárba majd rendszergazdaként elindit parancssor majd vissza lépked CD .. parancsal C gyökér könyvtárig.
Aztán: nvflash --index=0 -6 275647.rom
utána kétszer y majd gép restart.
Ha a kártyád megy a biossal akkor a felbontásod vissza áll és az nv driver kommunikál a VGA-val, ezután érdemes a memória és gpu órajeleket nullázni a köv parancsokkal szintén rendszergazdai parancssorral:
nvidia-smi --reset-gpu-clocks
nvidia-smi --reset-memory-clocks
Ezek után mehetsz MSI AB-be de persze mielőtt updateled a biost reseteld az MSI AB-t
-
pRoject22
őstag
válasz
Sontir Fel #13061 üzenetére
450W bios 340/3000
-
pRoject22
őstag
válasz
Sontir Fel #13059 üzenetére
"fapad"-on is megy az a bios
-
válasz
Sontir Fel #13055 üzenetére
Nem, sajnos ugyanúgy alap 360W amit 400-ig ki lehet tolni.
Jelenleg csak a STRIX-nek van 450-es biosa, de ha jól rémlik az sem hoz megváltást. -
válasz
Sontir Fel #13053 üzenetére
Szerintem simán rámegy, de ha megnézed minimális a különbség, manuálisan is ugyan oda boostolna mind a két kártya szerintem. Ez csak gyártói lehúzás, aztán a pénztárnál meg 20-30K-val többet elkérnek sokszor 50-100 MHz-ért.
-
KAMELOT
titán
válasz
s.bala31 #13049 üzenetére
Frostbite 5080 többet ér és csak 600k
-
Rewmac
tag
Azért durva olvasni, hogy egyeseknek az új driver hazavágta Windows installt. Nem tudom ez mennyire igaz, de azért olvastam 4-5 ember és nem néztem mindegyiket végig a redditen sem.
Nekem a hotfix hotfixe van fenn (jesus ez is), de már tényleg kezdem kicsit bánni ezt az 5080-at. A 572.83-al meg mintha kevesebb kraft lenne benne.
Vajon rendbe hozzák ezt valamikor?
-
Srácok nem futott esetleg még valaki Zotac kártyák körül egy kört?
Adott 2 kártya.
ZOTAC GAMING GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA
ZOTAC GAMING GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY
Ahogy látom a két kártya 99.9%-ban egyezik egyedül az órajelben van eltérés.
Ennek ellenére pl a hivatalos oldalon sem látom, hogy az Ultra verzióra lenne ugyanúgy +2 év gar, valamint a blokkok esetén sem látom, hogy az Ultra fel lenne tüntetve a listán.
Hétfőn rá tudok kérdezni az itthoni disztritől, de hátha valaki képben van ezzel. -
Laraxior
titán
Már az Astral OC is lassan beesik 3k EUR alá
-
-
twenty17
csendes tag
válasz
Dreamie #13025 üzenetére
Igazából közeli ismerős/majdnem hogy saját tapasztalatból nem voltam megelégedve úgy overall a kártya minőségével a múltban, de ha ez változott, és igazából pl. egy Gamerock-hoz képest a 20k különbözettel nézve, egy "jó" választás lehet, akkor miért ne alapon adnék még egy esélyt.
De maga a márka hagyott egy rossz szájízt már, pont úgy mint a Razer perifériák. Azokhoz sem nyúlnék már bottal sem
-
-
omfgk
veterán
FYI, a Ryanair is odaér a célhoz, de ne legyen annyi a jegy, amiért már lábtér is lesz máshol.
Tehát az ár és a kínált szolgáltatás nem találkozik. -
pRoject22
őstag
válasz
laychi #13031 üzenetére
Én ezzel nem tudok mit kezdeni, nem nagyon érdekel ,hogy most pár tizezerrel olcsóbban lehet kapni mint év elején amikor én vettem, én azért vettem, hogy használjam, majd akkor agyalok azon ,hogy most mennyit ér ha kijön a 6080 és elakarom adni, de akkor is csak azért fogok ránézni ,hogy valalmi reális piaci árat fogalmazzak meg
-
omfgk
veterán
válasz
Dreamie #13034 üzenetére
Én magam is linkeltem.
Totál semmi bajom nem volt vele, amikor jó áron volt a többi kártyához képest.
https://prohardver.hu/tema/nvidia_geforce_rtx_5080_5090_gb203_202/hsz_12136-12136.html
Akkor nem ugrott nekem senki.
A fapad meg az elspórolt hűtésére, rgb-re és kinézetére értendő.
Közben meg egy alap Zotac Solid 2kg és legalább gariban is jobb. Pedig az is alsópolcos. -
omfgk
veterán
válasz
pRoject22 #13030 üzenetére
Összekeversz valakivel. Pont ,hogy a Strix és Astral ellenességet képviselem a topikokban.
Egyéb téveszme amit most gyorsan kijavíthatok?
Azzal meg nem tudok mit kezdeni ha valaki felhúzza magát a fapados jelzőn.
Ami egyébként továbbra sem negatív jelző.Akkor lesz negatív ha a fapadosság szar árral párosul.
És ez minden termékre igaz. Annyit kapsz, amennyit fizetsz. Az a gond, ha ez az elv sérül.
Tehát többet fizetsz, keveset kapsz.
Na ez érvényes az 530 ezres Inno kártyára. -
válasz
BerserkGuts #13023 üzenetére
Remek, egy 5070 vga-val példálózol, amikor valaki az 5080 kapcsán kérdez… Ez kb. ugyanaz a szint, ha az 5090 pár elolvadt csatiját hoznád fel példának az 5080 kártyák kapcsán, merthát miért ne.
-
omfgk
veterán
válasz
Dreamie #13025 üzenetére
semmi gond nem volt vele
Ez így mit jelent? Nem gyulladt ki?
Nem ment el fosztogatni a helyi ABC-be, ha elment az áram?Ezt én is kerülném ennyiért.
https://kazycomputers.hu/Inno3D-Gaming-OC-GeForce-RTX-5080-X3-NVIDIA-16-GBFull fapad, de legalább még nem is a legolcsóbb.
-
omfgk
veterán
válasz
BerserkGuts #13023 üzenetére
Gpu core hotspot.
Ez a hotspot a képen, csak az infrakamera által mért legmelegebb pont, hotspot.
-
BerserkGuts
addikt
-
twenty17
csendes tag
válasz
fahrii #13021 üzenetére
Jajj valóban, pont a lényeget hagytam ki, bocsánat érte.
Igazából talán ami számíthat az maga a hang. Nyílván ezek nem Suprim/Astral szintek, de a hang számíthat a legjobban mint tényező. Hőfokot én nem szoktam nézegetni, csak nagy ritkán, nem hiszem hogy feltűnne hogy pl. 62 helyett 66 lenne, vagy hasonló. -
twenty17
csendes tag
Vásárolnék 5080-at, most hogy kicsit lejebb esett az áruk, viszont redditet is bújva, illetve a nevükre itt rákeresve, közel összes kommentet elolvasva, nem tudom eldönteni, hogy vajon melyiket lenne érdemes valóban megvenni, így inkább megkérdezek tapasztaltabb embereket
Ahogy látom manónál lehet egyedülállóan olcsóan venni
PALIT GeForce RTX 5080 GamingPro 16G - 511k jelenlegEzt leszámítva, a többség inkább még mindig az 550-570k körüli mezőnyben van (Inno3D-t kerülném), a "budget" tierben. Prémiumért én nem vagyok hajlandó 50-100k+-t fizetni, hogy 2 hőfokot nyerjek. Javítsatok ki, ha valóban megéri az ilyen szintű prémium azt a pár fokot.
Így maradtak az alábbiak:
Palit GeForce RTX 5080 GameRock OC - 551k
Zotac GAMING GeForce RTX 5080 SOLID OC - 553k
Gainward RTX5080 - Phantom GS - 565k
Zotac RTX5080 - AMP Extreme INFINITY - 568kA teszteket, és véleményeket elnézve, igazából nem tűnik úgy, hogy túl nagy a különbség köztük. Ez valóban így van? Teljesítmény szempontjából 0, igazából a hűtést és a hangot fizeti itt az ember.
Megéri a GamingPro-t ennyivel olcsóbban venni? Vagy a 550-570k ranges kártyák megérik még ezt az extra kicsi prémiumot? A felsoroltak közül van bármely előnye az egyiknek a másikhoz képest (azt tudom hogy a Zotac több garit ad)? Vagy szimplán már csak a kinézet számít, és kész.
+1 a Palitról a ventik miatt láttam panaszkodást, de igazából az ember rákeres bármelyik másikra, ott is lesz valaki aki panaszkodik, míg másnak csendes. Gondolom ez 50-50, vagy hangos vagy nem, erre való gondolom az elállás, ezt nem venném szempontba.
Köszi a segítséget!
-
torma1981
veterán
Azért látványosan estek. Érdekes, hogy az Alza mocskos drága.
Több boltban jóval olcsóbb.
-
laychi
veterán
válasz
Rewmac #13010 üzenetére
A dollár esett be, nem a "kártyák ára".
Emellett, mivel nőtt az elérhetőség, nincs generált készlethiány, amiatt is csökkent minimálisan pár kártya ára.#13017Sontir Fel az eredeti MSRP-hez, csak azóta más szelek fújnak, változott az árfolyam.
Ahogy tegnap írtam 1050-1055Euro lenne egy MSRP már, nem 1170.
115-120 Euro az eltérés egy MSRP árú kártyánál, "nagyobb modelleknél" ugyan ez nagyobb árlólönbséget jelent. -
BerserkGuts
addikt
válasz
Tw3nTyFouR #13012 üzenetére
pc-re biztosan 2027 lesz mert +6hónap
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Impulsivex #13011 üzenetére
Na, pont a szuletesnapomon
-
Tw3nTyFouR
tag
válasz
Impulsivex #13011 üzenetére
simán átcsúszhat 27-re is
addig ki jön a köv. gen ...
-
Impulsivex
tag
Így egy hamar nem fogunk jatszani vele. -
laychi
veterán
válasz
Sontir Fel #13008 üzenetére
tegnap a gigabyte windforce 799 Euro volt a casekingnél, 819 a cyberportnál és computeruniverse-nél
de most is van 837-ért [NBB] és pár másik boltnál
legolcsóbb 5080 Palit GeForce RTX 5080 GamingPro 1.138, 93 € -
Sontir Fel
őstag
-
laychi
veterán
válasz
Sontir Fel #13005 üzenetére
Quality-re állítottam, nem értem miért jelez auto-t
"Kezd az árazás is közeledni a difihez a két kártyához 2-300 euró lassan"
800-820-ért olykor kapni már 5070 Ti-t
1040 a legolcsóbb 5080800*1,39(vagyis 39% felár) =1140
+39% ár +16% teljesítményért cserébe, jó esetben 20%-ért.Emellett ezek is már elég rossz árak, a a dollár vs euro árfolyamot nézzük
korábban netto 750 usd brutto ~870 euro volt(19%-os német áfával számolva
netto 1000 usd pedig ~brutto 1170 euroMostani árfolyamon 5070 ti esetén ~brutto 790 euro lenne az msrp és 1055 5080 esetén
javultak az árak, de még az alapmodellek is 100-150 euroval a valós msrp ár felett vannak. -
laychi
veterán
válasz
Találtgyerek #13003 üzenetére
OC
-
válasz
laychi #12878 üzenetére
Most volt szerencsém egy 5070Ti Gaming Pro-hoz, hűtés ugyan az csak kisebb fogyasztás.
Alapjáraton is búg (30%), terhelés alatt 300W fogyasztásnál ~65% fan speed és megáll 72 fokon a core temp, ambient temp 28 fok volt. Szerintem ez a hűtés már az 5070Ti-ra is határeset, 5080-ra kerülendő (persze csak annak, akinek a csendesség szempont).
Új hozzászólás Aktív témák
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest