- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomas51
senior tag
válasz
Sontir Fel #13669 üzenetére
ezzel a settingel ami a képen van úgy még nem mértem
vagy maxosan? úgy 10151 volt a legtöbb -
tomas51
senior tag
válasz
Sontir Fel #13665 üzenetére
lement szépen 4 kör multi gond nélkül COD ba ezzel a settingel
58-62 fok körül van a kártya, 150 es fps (lehet majd vissza rakom 165 re) lockal 3440x1440p n
dlaa+framegen, extreme grafikai beállítással a fogyasztás 260-310 között kb
fan auto n (itt még ment azért ír 30 at) -
Landon
addikt
Ahogy korabban igertem egy kis beszamolo az Astral LC 5090-rol.
Fun Facts
Beszerelesnel kb 20 percet vacakoltam csak azzal, hogy mindenhonnan leszedjem maradek nelkul a vedi foliat a kartyarol. En ilyen mennyisegu es ennyire erosen tapado vedofoliat meg nem kellett VGA-rol leszedjek.Egy kicsit kolthettek volna kevesebbet a vedofoliakra amibol inkabb mellekelhettek volna par nyavalyas csavart a radiatorhoz. Ugyanis az nem jar ennyi penzert hozza! Eloszor azt hittem rossz vicc es atneztem a doboz minden szegletet majd egy gyors Google meggyozott felole, hogy bizony ennyi penzert nem jarnak a radiator csavarok...
Testing
Akit erdekel az latja a teljes config-om nevemre kattintva.CW: Van es sokszor hallhato is. Engem special hidgen hagy de az elozo Suprim X 4080 egyaltalan nem CW-zett sem a mostani sem az elozo 1000w-os FSP Hydro Ti tapommal.
AIO pumpa: Ha a fulem a hazhoz teszem akkorm hallhato valami de en halknak mondanam.
UV: Az alabbi VF curve-ot lottem be. Minden soron kovetkezo eredmeny ezzel a VF curve-el van.
Asus GPU Tweak III-at hasznaltam mert nem akartam egy ezredik monitorolo, tweak app-ot feltenni es a hatterbe futtatni az MSI AB szemelyeben. De ha azt mondjatok jobb, tobb ertelme van mint a Tweak III akkor atterek ra.
Amit nem ertek teljesen, hogy allitolag minden pontot max +1,000MHz-el lehet eltolni de a Tweak III-ban en csak 952MHz-el tudtam tolni.
3D Mark Steel Nomad
3D Mark Port Royal
CP 2077 - kimaxolva, 4K, minden varazslas off (DLSS, FG, ray reconstruction)
Black Myth: Wukong
-
tomas51
senior tag
válasz
Sontir Fel #13665 üzenetére
Egyenlőre hagyom rajta nem igazán van különbség, de ha kell akkor lehet nyúzni.
Annyit vettem észre, hogy a ventilátor kisebb fordulaton indul nem rug rajta akkorát nulláról és az alap fordulat is kisebb, ez által kicsit kevesebb a szél zaj alap használatnál ami meg nem rossz dolog.
Melegedés közben szépen emeli az is okés.
COD nál alapon megy csak vagy kisebb tuningal (érzékeny game)
de a másik pár amit próbáltam ott eléggé fel lehet tolni a dolgokat vagy uv, és nem dobált ki egyik se. -
tomas51
senior tag
érdekes többször mértem, de a speedway be és a portroyal ba se megy 400 fölé míg a nomádba 434-ig ment, de ennek ellenére lengedary t csinált
-
tomas51
senior tag
450w os bios, viszont ami érdekes, hogy itt már 360-370 nél nem ér el annyi pontot, ez a 350 lehet a teteje ezzel a biossal
-
pidzse4
aktív tag
válasz
BerserkGuts #13655 üzenetére
Szia melyik tipussal érted ezt el ?
-
tomas51
senior tag
válasz
BerserkGuts #13655 üzenetére
fel pattintom a 450 es biost aztán meglátszik, nekem max +370 el fut le a teszt
a superposition meg csak 355 el, 370-365-360-el nem, random ki dob -
BerserkGuts
addikt
úgy látszik a mai nap jobban megy neki
-
-
omfgk
veterán
Egyébként apróra került fel Dhahab is.
Akinek erre áll fel, az csapjon le rá.
-
Bossp
addikt
válasz
laychi #13647 üzenetére
Nekem isneszembe jutott. De miért korlátozzák hw szinten és ezek szerint .inden gput kulon kiteszteltek es korlatoztak? Magan a gpu-n belül is van egy fw? És ha ez így van miért nem találni róla semmit a neten? :D mondjuk teljesen jól elvagyok így is igaz csak 3100 körül boostol de nem éri el játék közben szinte soha a 300wattot és elvan egy MATX házban 65C körül most pl Avowed 4k RT dlss qualityvel.
-
Yodamest
veterán
Folyik a tesztelgetés, ennyit ment a superposition optimized 4K-ban a kis Zotac. Nem igazán találtam a neten erről a tesztről eredményeket, nálatok ez mennyit dob?
-
dom1n0
őstag
Palit, Ventus 5090-ek beestek itthon is 1.15M-ra hazai boltoknal, kozel a lelektani 1.1
-
laychi
veterán
Ezt valószínűleg a kártyán valami feszültségszabályzó mondja meg, hogy melyik kari mit tud.
Nálam egy Zotac 5070Ti Solid SFF-nél volt ugyan így. 0.99V-nál megakadt, bioscsere sem segített.
Giga Windforce ment 1,035V-ot, Zotac Solid OC is(2db ami nálam járt)
Asus 5070TiPrime 1,045V-tal ment
5080-asus Prme és zotac solid core járt nálam, azok is 1,03-1,04V körül mentek, pontosan most nem tudom melyik ennyit.Lényegében ez hardware limit, nem software.
Szerk.:
De pl órajel/vram órajel párosításra is kell figyelni.
Ha túl van húzva a gpu órajel, akkor lehet, hogy -10-15mV-ot vesz fel a kártya.
És ez 5-10 MHz GPU OC miatt is lehet. Pl 1,035V helyett csak 1,020-1,025V
Így jön a feszültség m,iatt alaphangon vagy 2-3 lépcső thorottling, illetve az, ami már alaphangon a hőmérséklet miatt van)
Meg a fals Curve és így lesz a beállított 3300MHz helyett 3180MHz -
arabus
addikt
Nagyon jó ez a kis videó. [link]
-
VoltanIgor
aktív tag
Megmondom őszintén, azzal még nem kísérleteztem. Napi használatban nagyon kímélően szoktam használni a kártyát, sokszor lekorlátozom az fpst-t is 80-100 környékére (1440p-n tolom), pusztán azért, mert kizárólag single playerrel tolom, és efölött már kevéssé is látom a különbséget. A tuning soha nem érdekelt, de ha kíméletesen ki lehet hozni még egy kis kraftot, az rendben van
-
Bossp
addikt
válasz
VoltanIgor #13642 üzenetére
Látom neked sem megy a Voltage 1V fölé. Érdekes hogy van itt olyan akinek a Phantom GS-e ugyanúgy fentebb boostol mint a többi kártya
-
VoltanIgor
aktív tag
Összedobtam egy kis primkó jegyzetet, hogy miképp is állok a teszteléssel, lassan befejezettnek tekintem, és onnantól végre abbahagyom a bencsmarkolást, és teljes ívben mehet a játék.
Bizonyára lehetne ennél sokkal jobban is, de túlságosan nem értek hozzá, és a jelenlegi verziók kielégítőek számomra, persze ha vannak tippek, vagy valamit nagyon félrecsinálok, akkor hálás vagyok minden javaslatért.Gainward Phantom GS 5080 a tesztalany.
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Sontir Fel #13639 üzenetére
True, sorry...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
VoltanIgor #13638 üzenetére
Ventiket nézted?
-
Egy kis UV teszt ameddig nem kapok vizesblokkot a kártyára így használom. Aztán majd jöhet egy 600W bios meg az OC
575W gyárilag a max a Ventuson
[YT UV teszt] -
tomas51
senior tag
-
BerserkGuts
addikt
Azért én toltam egyet kíváncsiságból:
-
tomas51
senior tag
válasz
BerserkGuts #13630 üzenetére
amíg nem lesz rajta blokk biztos nem
ilyen értékeken csak a bench képes lefutni pont szerintem
játékon alapon megy vagy csak kis tuningal kis uv val -
tomas51
senior tag
-
tomas51
senior tag
válasz
BerserkGuts #13619 üzenetére
Na, 420wattal megoldotta a kis Zotac
-
szasanyi
félisten
Lehet volt szó róla, de hirtelen nem találtam... Ehhez kellene egy jó undervolt leírtás vagy videó (angol vagy magyar mind1).
-
xtremist
őstag
válasz
deathcrow42 #13615 üzenetére
Reseat segített. Most már kíváncsiságból újratesztelem alapon, látszik-e valami eltérés.
-
Yodamest
veterán
válasz
Találtgyerek #13620 üzenetére
Zotac Solid OC kártya, nem a core verzió.
Ez a 825mV@2500MHz undervoltos, ezzel azért eléggé visszaesett a pontszám, de nyilván a fogyasztás is itt a legalacsonyabb.
De megcsináltam azt is amit javasoltál, itt 85% power limiten, +300MHz rátéve még. Ez kb full a default értéket hozza, de alacsonyabb fogyasztáson. -
Találtgyerek
veterán
válasz
BerserkGuts #13619 üzenetére
Komoly eredmény!
Még a +3000-es memóriát megpróbálhatod, hátha tudsz még pár pontot szerezni.
Mennyire vagy elégedett a kártyával a teljesítményén kívül? -
Találtgyerek
veterán
válasz
Yodamest #13613 üzenetére
Ez a sima Solid OC vagy a Core?
Az UV beállítással is dobj be egy képet légy szíves!
A legegyszerűbb, hogy a powerlimit csúszkát elhúzod 85-90%-ra és ahhoz megkeresed a legmagasabb core clockot.
90% kb. 324W , 85% 306W.
Nekem 90%-nál még bőven 3000 MHz felett ment a GPU. -
BerserkGuts
addikt
válasz
deathcrow42 #13618 üzenetére
most csak a maxra mentem de úgy látszik csak próbálkozni kell
de nem hiszem hogy többet lehetne kihozni belőle.
-
válasz
BerserkGuts #13616 üzenetére
Korrekt
Megnézted mennyi a különbség 400w vs 450w közt?
-
BerserkGuts
addikt
Most volt idő tesztelgetni hétvégén íme a Gigabyte 5080 Waterforce
3300MHz-et fixen tartotta Nomad-ban. A memória vége mindenkinél 2125MHz.
Meg sokat már nem hozott a max +400 se.
-
-
xtremist
őstag
válasz
deathcrow42 #13612 üzenetére
9600x
-
Yodamest
veterán
Én is jelenleg tesztelgetem az 5080 Zotac Solid OC-t, Steel Nomad defaulton:
Viszont próbálnék egy jó kis undervolt profilt csinálni, mert gyárilag 100% terhelésen azért elég hangos nekem a venti, de hiába veszem lejjebb a core feszt afterburnerben, nem csökken semmivel sem a fogyasztás. Pl. csináltam egy 900mV/2700Mhz profilt, de ugyanúgy benyalta a 360W-ot semmi sem változott. -
válasz
xtremist #13611 üzenetére
Megnéztem, elvileg nem kéne, hogy belekavarjon.
Viszont ez a vastagított rész gyanús - mi a procid?
1 x PCI Express x16 slot (PCIEX16), integrated in the CPU:
AMD Ryzen™ 9000/7000 Series Processors support PCIe 5.0 x16 mode
AMD Ryzen™ 8000 Series-Phoenix 1 Processors support PCIe 4.0 x8 mode
AMD Ryzen™ 8000 Series-Phoenix 2 Processors support PCIe 4.0 x4 modeAmúgy lehet, hogy egy sima reseat megoldja a problémát, kis piszok valahol.
-
xtremist
őstag
válasz
deathcrow42 #13610 üzenetére
Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E
Most el kellett jönnöm, de ha hazaérek megnézem, a harmadik pcie slotban van egy m2ssd bővítő, lehet hogy az kavar be. -
-
xtremist
őstag
válasz
deathcrow42 #13606 üzenetére
Terhelésen is csak x4, a saját beépített renderelőjével néztem.
-
válasz
Icewloxy #13605 üzenetére
Teljesen OFFTOPIC, itt tessék találgatni.
-
-
Icewloxy
tag
az igaz hogy 6080 32gb rammal jönnek majd?
-
xtremist
őstag
Valaki találkozott már azzal a jelenséggel/problémával, hogy gpuz szerint az 5080 csak pcie 5.0x4 sávszélességet használ? B850 alaplap, r5 9600x proci.
-
laychi
veterán
válasz
pidzse4 #13600 üzenetére
Giga bios kb csak giga kártyával kompatibilis, ne kérdezd miért.
30-as szériánál is észrevettem és ennél is.
Zotacra feltoltam asus biost probléma nélkül
Giga biost felrakva ment a kártya(adott képet), csak soha nem töltötte be a drivert, gpu z se mutatta ki az adatokat. -
Sontir Fel
őstag
válasz
ImpersonatoR #13575 üzenetére
Megfogtál hirtelen.
Kellett kicsit keresgélnem
link -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest