Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rasiel

senior tag

válasz Nagynozi #3519 üzenetére

Teljesen normálisak azok a hőmérsékleti adatok. Nem igazán szoktam jelentőséget tulajdonítani azoknak az értékeknek, amelyeket tesztekben olvasok. Tesztpadon van a gép, amivel tesztelnek, így egyértelmű, hogy nem kapsz olyan jó adatokat. Sok mindentől függ egy kártya hőmérséklete. Nyilván az egyik legfontosabb, hogy nagyon jól szellőző házban legyen. Továbbá az sem mindegy, hogy milyen játékkal, milyen felbontáson, milyen grafikai részletességgel játszol. Ha kitolod a Power- és Temperature Limitet (például MSI Afterburner segítségével), jobban fog melegedni a VGA. Az sem mindegy, hogy gyári vagy egyénileg beállított ventiprofilt használsz. Sőt még az is számít, ha normális minőséget képviselő pasztával kened át a GPU-t. Természetesen a környezeti hőmérséklet is nagyban befolyásolja ezeket az adatokat. Ha valaki nem elégedett, akkor érdemes még az úgynevezett undervoltolással is kísérletezni. Nekem ez is sokat segített.
    Én egy ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti-t használok. Állandó órajelllel és feszültséggel, már, ami a játékokat illeti: 1980 MHz-en 900mV-ot adtam neki. Egy Noctua NT-H2 hővezető pasztával kentem át a GPU-t, ez is sokat segített, emellett egyéni ventiprofilt állítottam, ami maximum 1800 rpm-et jelent. A fentebb említett limiteket kitoltam maximumra, e kártya esetében ez 125% és 88 fok, így jobban tartja az órajeleket. Nagyon játékfüggő, mikor melegszik jobban vagy kevésbé. Pl. egy Horizon Zero Dawn esetében maximum csak 64 fok volt a GPU úgy, hogy egy órán keresztül ugyanazt a terhelés adtam neki, tehát GPU maximumon tekert, viszont a Power Limit 85-90% környékén volt csak. Ugyanakkor egy Quantum Break esetében, ahol nem egy helyen 100-120% közé is felugrik a Power Limit, ott már maximum értékként 74 fokot sikerült elérnem. Ezt is úgy, hogy fél vagy egy órán keresztül beálltam egy olyan helyre, ahol komolyabb terhelést kapott a kártya. A játékokat 2560x1440p-ben futtatom. A házam egy Corsair Obsidian 650D, átalakítva Be Quiet! Silent Wings házhűtőkkel.

Új hozzászólás Aktív témák