- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Ez az ATX szabvány. Ott meg megvan adva hogy mennyi lehet a maximum érték. Ettől lehet eltérés +/- x %-al, de ez már függ az adott táp milyenségétől avagy a gyártó által használt felépítéstől és a benne lévő alkatrészektől, hogy meddig viseli el a többlet terhelést és milyen érték felett kapcsoljon le a táp.
Nincs olyan hogy "a táp van olyan okos".
A 2x8pin (pontosabban 6+2) egy kábelen az arra jó ha tömve van a gép olyan alkatrészekkel amiket etetni kell akkor elinduljon és működjön a masina.
De ami a lényeg azaz, hogy nem fogja tudni kellő szuflával ellátni, mert hivatalosan 150W-ig elég azaz egy szem kábel. Aztán hogy a vége hány felé van osztva... az már részlet kérdés de azon a 150W-on osztozik minden amit rákötsz 1db 6+2pin-es kábel esetén.
Ezért mint említettem a legtöbb 1080 Ti-nek elég a PCI-E sín felőli 75W, és ehhez jön a rendszerint 2x 6+2pin ami 2x 150W.
Máris meg van a 375W-os maximum, amiből gazdálkodhat a kártya. De a fogyasztás is be van korlátozva BIOS szinten típusonként és ami miatt nem fog felvenni adott kártya akár 330W-nál többet hiába tudna 375-öt is berántani.
-
MPowerPH
félisten
2070S -re nincs, ha van mar 1080Ti -d. De ha most nezel VGA -t ebben az arsavban, akkor lehet a 2070S a jo valasztas. Mondjuk hasznaltan mar van azert joval olcsobban is Ti, csak figyeni kell, nehogy banyasz kartyat vegyel.
En meg mindig azt mondom, hogy kicsit erosebb, es ugy kisebb fogyasztasu, huvosebb kartya.
A 2080Ti pedig a leg-leg, sajna meg kell fizetni, de ha kell a kraft, akkor az jarhato ut. Az Ampere csucskartya arcedulajara viszont nem biztos, hogy kivancsi leszek.Ha marad ez a standard, ami pl. az alaplapoknal lejatszodik, akkor nyugodtan a 2080Ti arara is raszamolhatsz meg +30-40% -ot, minimum.
Szoval ez jobb soha nem lesz. -
-=Jam=-
őstag
Az adaptive sync-et ingyenesen elérhetővé tette az nvidia is, amit most ugyanúgy G-Syncnek hív. Effektíve egy freesync képes monitoron, amin van Displayport, és 10xx vagy 20xx nvidia kártyád van, be tudod kapcsolni a driverben a G-syncet.
Van róla több topic is már a itt, sok hasznos infóval:
-
FaTHI
őstag
Valamivel monitorozd kiderül, azért annak a procinak elégnek kellene lennie, de már ki tudja..
Próbáltam én is anno a Division-t, és igaz egy öreg i7-2600 4ghz-en biza nagyon elfogyott, ott a max Gpu- amit kitol egy Rx580-as, esetleg egy 1070-es Gtx. Persze próbáltam Gtx1080ti-vel is, és most Rtx2080-am van,ez már a közel jövőbeli konfig alá lesz ezzel is de hát ami elavult az elavult.... Nos a lényeg egy ismerősöm reagált erre, ő már egy jó ideje lecserélte a 4790K-s prociját már az is kevés volt, és az nem mostanában a winfos újabb verziója nem szólt bele. Véleményem az hogy sajnos eljött az idő hogy biza pár évente konfigot kell cserélni nem úgy mint anno, legalább is nálam 5-évet is kibirt egy aktuális konfig. Jó példa a BFV. -
Habugi
addikt
Egy játék miatt eleve nem éri/érné meg ezzel foglalkozni.
Nem bugos a 1809, ez "fícsőr".. (Spectre/Meltdown stb..), az megint más kérdés miszerint teljesen biztos vagyok benne h az M$ & Intel az asztal alatt már régóta egyezkednek és a köv. buildek valamelyike már felkészültebb/finomabb munka lesz és kevésbé nyírja majd a HT-s Intel CPU-kat.
-
Habugi
addikt
Ha nem tervezel CPU-t váltani a közeljövőben én a helyedben az utolsó 17**-es buildet próbálnám meg inkább, 1709 tán.
"Határeset is érdekes ugyanis toltam division-t i5-6600-al 950 gtxel sőt 1060 al is és azokon ment normálisan."
Ezért emeltem ki miszerint 1080Ti mellé, ugyanis marhára nem mindegy mennyi FPS-ed van, említett két kártya mellett hiába volt gyengébb CPU ha legjobb esetben is fele úgy teljesítenek mint egy 1080Ti, kvázi fele annyira intenzív a CPU --> VGA(GPU) interakció.
Marha egyszerű egyébként, állíts be Division mellé ~60FPS-es framelimitet és/vagy ~60Hz-es kijelző esetén Vsyncet és nézd meg OSD-vel mennyivel lazább a CPU (le)terheltsége sem mint amikor elereszted a vadat és tombol neked 100+ FPS-el.
-
Habugi
addikt
Tudom h frusztráló tud lenni amikor egyfogy a VGA mellől a CPU de azért na.., ne bántsd csóri Divisiont mert maga a motor/annak komplexitása más univerzumot képvisel az Overwatchéhoz képest..!
Se Gizike sem a Gőzeke nem kedveli ha egy lapon emlegetik őket..!
Magam is most cseréltem le egy OC 6600K-t (4.7) mert a tiédhez hasonló problémák halmozódtak vele, többek között igen, Divisionben IS a VGA cserét követően. Egyszerűen kevés volt a kártya mellé/alá, egy nonK 7700 pedig kb vele egykutya multiban.
Itt jön be a képbe, hogy a Win10 októberi frissítése (1809) gyakorlatilag kinyírta az Intel CPU mellől a HT-t, szóval maradt 4db órajelben nem túl acélos magod, kvázi az alapból Division & 1080Ti mellé határesetnek nevezhető nonK 7700-ból csinált neked az M$ egy alapórajeles i5-öt, az pedig vajmi kevés egy 1080Ti mellé, pepitában ennyi a történet.
-
A.C.E.
aktív tag
Melyik win build lett telepítve? Ha a legújabb 1809 verzió akkor azt cseréld le az eggyel korábbi 1803 ra! Egy határ bughalmaz a 1809 es! Telepítettem én is, több játék (JOGTISZTA) simán el sem indult, a BF 5 ami azelőtt vajsimán futott ultra beállításokkal a telepítés után játszhatatlan lett és különféle fényjelenségek jelentek meg a játék közben. Az egér meg folyamatosan meg megakadt és ugrált össze vissza.
-
-
-
Puma K
nagyúr
Driver-ből nem kötelező azonnal feltenni a legújabbat.
Ez olyan mint hogy sohasem érdemes megvenni telefonból, autóból, alaplapból stb-stb a legújabbat azonnal, hanem _érdemes_ várni amíg kiderülnek a hibák.
Ha a neten megnézel egy Nvidia driver tesztet akkor láthatod, hogy változó a driver teljesítménye adott címeknél.
De végül úgy is gyorsulni fog csak pl: lehet a 3. lesz jó és előrelépés az aktuális verzióhoz képest.
A driver frissítés is majdnem olyan mint a BIOS-Firmware frissítés lazább verzióban... egy a lényeg, ha minden működik ahogy kell, akkor semmi ok a frissítésre, mert azzal már lehet új hibák jönnek be amik azelőtt nem voltak.
Én amúgy itt szoktam informálódni: Reddit --> Nvidia
Az első bejegyzés mindig az aktuálisan elérhető legfrissebb driver. Ott írják ha van valami pozitív-negatív.
Meg általában mérnek is minimum - átlag - maximum FPS-t. -
-
Puma K
nagyúr
A korábbi új árához képest az -100k Ft.
Megfontolandó, de sokat ne töprengj, mert elviszik.Érdemes ráírni a tulajra a részletekért.
Továbbá az EVGA az egyik legjobb garancia szempontjából, mert akár maximum 1 hét vagy pár nap alatt meg van a kártya cseréje ha arra kerül a sor és csak a posta költséget kell állni hogy kiküld Németországba az esetlegesen garanciázandó EVGA terméket.
Olcsóbbak ezek a kártyák már nem feltétlen lesznek, és a kezdeti pánik az RTX kártyák miatt már nem tapasztalható így 200k alá nem sűrűn fognak menni még egy ideig a bolti 1080 Ti-k. Ha meg mindig vár az ember, akkor sosem vesz semmit. Ha van pénz és minden feltétel adott akkor venni kell valamit, de ésszel.
-
Puma K
nagyúr
Maximálisan!
Ez lett volna az elsődleges kártya amit vettem volna korábban.
Vártam az RTX 20-as széria megjelenését, hogy mit hoznak az új kártyák teljesítmény tekintetében.Nálam ez az általad linkelt EVGA 1080 Ti FTW3 Hybrid, vagy a sima FTW3 volt még célkeresztben. Aztán megjelent az 20-as széria, de nem tetszett az ár/teljesítmény mutatójuk így teljesen az 1080 Ti-k felé fordultam. Korábban az RTX 2080-ból ezt néztem ki: EVGA GeForce RTX 2080 FTW3 ULTRA GAMING
Viszont megjött a józan eszem, az impulzus vásárlási kényszeremet elnyomtam és rájöttem én is arra, hogy ez az kifutó széria a 300k Ft-os körüli új árát már nem éri meg. Így a használt piacon nézelődtem és találtam rá a mostani MSI Gaming X-re amit 190k Ft alatt vettem, dobozosan, számlával és bolti garanciával.
A korábbi gépre locsolandó idei keretből maradt így lecseréltem a RAM-okat is, de idén már nem költök több pénzt a gépre, mert már lassan megint úgy lesz egyre erősebb a gép, hogy nem használom ki és csak netezek rajta... jövőre jön a teljes venti állomány cseréje és utána a CPU-ra épített víz projekt
-
Puma K
nagyúr
Az a saját fejlesztés, amit a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át a kész állapotig te csinálsz.
Ez maximum egy meglévő alkatrészekből épített hűtés lehetne. De nem az, mert ez egy kész hűtő.Amit te VGA hűtőnek mondasz az a CPU hűtő.
Egy kompakt CPU vízhűtés avagy AIO: Arctic LF 240
A VGA gyári állapotában van, tehát nincs hozzányúlva.A többi a te dolgod.
Te kérdeztél mi válaszoltunk.
Aztán a gyakorlatban rájössz, hogy miről beszéltünk.+1
Az ilyen alábecsülés tipikus jelenség: tápnál, háznál, ház hűtő ventilátoroknál, borda hűtő ventilátoroknál, CPU hűtésnél és VGA hűtésnél.
Aztán nem értik miért hangos, melegszik és nem hozza azt a teljesítményt mint amit kellene.
-
Puma K
nagyúr
Az a másik legrosszabb opció a rosszul megválasztott ház után.
Maga körül fogja melegíteni a levegőt és abban fog állni... meg a többi komponens is. A CPU pl vígan fogja szívni a meleget amit a kártya tol ki magából alulról... abból még kap az alaplap, de leginkább a VRM része is...
Mint írtuk a jól megválasztott megfelelő ház a lehetséges választás, mert itt már a teljesítmény mellett nem kevés hő is keletkezik.
A milyen házam van kérdésedre: Thermaltake Core V71
De az adatlapomon minden ott van.
-
Puma K
nagyúr
Értelmetlen összehasonlítani a GTX 1060-at és GTX 1080 Ti-t, mert más kategória a két kártya.
Ha csak a referencia kártyákat veszem alapul, akkor a GTX 1080 Ti nagyjából a dupláját fogyasztja a GTX 1060-nak:
1080 Ti Board power limit Target: 250.0 W Limit: 300.0 W
1060 Board power limit Target: 120.0 W Limit: 140.0 W
Aztán vannak a minden szempontból egyedi kialakítású kártyák amik többet fogyaszthatnak. Lásd az én MSI Gaming X-em aminek 330W a maximális limitje:
Board power limit Target: 280.0 W Limit: 330.0 W
Nálad abban a házban lehet 79°C-os lesz vagy több is akár.
Arról nem is beszélve, hogy minden más alkatrész ami a gépházban van kapni fogja a kártya által termelt hőt.Adott teljesítményszinten a számítógépház kialakítása, a rajta-benne lévő ventilátorok fajtája-száma tehát már alapból a ház szellőzése nagyon nem mindegy. Csak ezt sokan nem tudják, mert nem volt még egy szinttől erősebb gépük, hogy megtapasztalják.
-
Devid_81
félisten
Asus Strix az brutalis aron van most meg, annyit nem er amit kernek erte
EVGA, MSI ezek teljesen jok, ha ram hallgatsz akkor 3 ventiset keresel mindenkeppen, 2 ventis 2, 2.5 slotosok mind kazanok sajna
Bar ha nem bando, hogy a kartya 73+ fokon megy majd jatek kozben, akkor akar a 2 ventisek is jok -
Devid_81
félisten
Ezt inkabb a penztarcad dontse el, melyiket tudod bevallalni.
Ha GTX 1070 kornyekerol lepsz feljebb es mindenkeppen uj kartyat akarsz venni, es majd erdekelnek a jovoben erkezo csili vili dolgok akkor az RTX "okes" mint elolepes.
Ha GTX 1080-ed van vagy Ti akkor annyira en meg nem eroltetnem most megRTX 2070 kb GTX 1080 +8/10%-ot tud
RTX 2080 kb GTX 1080 Ti +8/10%-ot tudUjabb jatekokban ugy nez ki picit jobban elhuznak az RTX kartyak a Pascalok mellett, es nyilvan a jovoben ez picit meg erosodhet is.
RTX 2080 Ti az igazabol akkor elorelepes ha "meguntad" vagy keves a GTX 1080 Ti, de azert az sem ad hasraeses szintu "boostot" azzal a kb 30-35%-os teljesitmenyfolennyel, de jah elorelepes.
Ha utobbi mellett dontenel, en a helyedben mindenkeppen varnek, mert a AIB kartyak arai esni fognak, ugyanis jelenleg kb 20-30% feljebb vannak arazva mert alig van belole a piacon, es ezt szeretik kihasznalni a kiskerek. -
Segal
veterán
-
keIdor
titán
Az az autó olyan is... azért nem fer ez a használt autós összehasonlítgatás, mert csúcskategóriás hardvert mérsz össze 20 éves, már 1998-ban is alsókategóriás autóval.
A 2080Ti újonnan olyan, mint egy szalonból kihozott Audi A8.
A 450.000ftba kerülő autó, legyen az 20 éves suzuki swift kb. egy 5 éves GTX-650. Ezeket tegyük hozzá. -
Segal
veterán
Nekem is itt az 1080Ti a gepemben es soha sem banyaszkodott de eszembe sem jut ilyen 20x0 arak mellett meghirdetni es ezzel tutira nem vagyok egyedul. Ha meg valamibol keves van akkor nyilvan felfele indul az ara. Az a baj hogy hiaba vagnak meg a 2080Ti arat mondjuk 20%-al meg akkor sem erne meg valtani. 2080ra meg sehogy sem eri meg. Ez van nagy valoszinuseggel az 1080(Ti) tulajoknak kimarad a 2xxx szeria.
-
Devid_81
félisten
Jelen helyzetben itt (UK) ott tartunk, hogy a hasznaltak ara feljebb ment RTX release utan.
Tulajdonkeppen hasznaltan szir-szar banyasz GTX 1070 Ti es GTX 1080-akat lehet venni kb £280-350-ert.
Es szinte egyik elado sem akarja odaaadni a szamlat, nehogy rajojj, hogy 16db kartya van a szamlan...
En epp most vettem tesom gepebe egy RX Vega 56-ot £350-ert es kozel £70-nyi jatekot adnak hozza promoban...tudom a Vegaert sokan megkoveznenek, de teljesitmenyben kb egy GTX 1070Ti...es legalabb nem kell senkinek a leharcolt kartyajaval sz.rakadjak, amen -
RazoR
veterán
Az amit itt olvashatsz nem szentírás, tippelgetnek az emberek, senki sem gondolta hogy ennyire drágák lesznek az új kártyák! Most az a legújabb, hogy addig tartani fogják ezt az árat a 20xx-ek amíg ki nem árulják a beragadt Pascal készletet aztán ha azok elfogynak TALÁN lejjebb megy az áruk...
-
Puma K
nagyúr
Ha megnézed, teszteled és minden rendben fizikailag és terhelés közben is akkor veheted.
Meg kell beszélni az eladóval a részleteket, hogy neked milyen kondíciók esetén nem megfelelő az adott kártya és te mely pontok-kritériumok szerint viszed vissza és kéred a pénzedet tehát elállsz a vásárlástól.
A rendes bolti-gyártói garancia csak egy biztosíték ami nélkül én nem vennék semmilyen használt terméket.
Az csak arra van ha beüt a baj. -
Puma K
nagyúr
Csak akkor para, ha nincs rá rendes bolti vagy gyártói garancia amit érvényesíteni is tudsz.
Vagy van rendes garancia de szétszedték a gyártói tiltás ellenére (EVGA, Zotac és KFA2 engedélyezi a kártyák bontását) aminek nyoma is van: hiányzik-sérült a csavaron lévő matrica amit ha eltávolítasz akkor ugrik a gari.
Meg persze függ attól, hogy mennyire poros helyen használták és mennyire retkes a kártya.
-
Devid_81
félisten
Szerintem nem kell elkapkodni a vasarlast.
Ez az egyik legrosszabb idoszak uj VGA-t venni.
Amint kijon az uj szeria jon az arcsokkenes, nem beszelve arrol a rengeteg kartyarol ami majd a hasznalt piacot fogja elarasztani.
Es sztem jobb ha nem is tudjuk mennyi kartya all a mostani szeriabol az nvidianal es a partnereknel a polcokon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest