Új hozzászólás Aktív témák
-
beci43
senior tag
Mitől lehet,hogy a GPU Tweak folyton le akar állni?Ugyanakkor meg fut,mindent be tudok állítani,de ahányszor az applyra kattintok,mindig kidobja a Win10 "a program hibát észlelt és ezért leáll" üzenetet.De a tweak program ennek ellenére fut..
Ilyennel még nem találkoztam.. -
válasz
Motion_Blur #5590 üzenetére
-
Weareus
addikt
válasz
Devid_81 #5589 üzenetére
Botor beszéd, semmi ilyet nem írtam.
És különben is: rossz az, aki rosszra gondol.
Én amúgy örülnék, ha továbbra is írna ide.(#5560) sqpp: Persze, sokféle vélemény létezik, mégis van, amelyik kevésbé tűnik hitelesnek. A húgom is váltig állította, hogy a kefir undorító és ő utálja. Ez egészen addig így is volt, amíg meg nem kóstolta. Most már szereti. Ennyike...
-
Laraxior
titán
En mast vettem... De en se tudok szabadulni a szamtech cuccoktol.
Megint lecsaptam egy halom motyora az apron.
Mondjuk nem friss darabok, de... Eszmei ertek...
Mivel a motorom megvan, talan most mar nem kell kiarusitanom oket.Egyebkent nem igazan bantam meg hogy megvaltam mind a ket 1080Ti-tol. Nekem sincsen idom a jatekra nagyon. Azert meg egy kozel egy millas gepet fenntartani...
Ez a kis hugyos 1060 bőven elég a 60Hz 1080p-re. Bar a 4K-s TVkkel szemezgetek, de nem jatszani. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #5580 üzenetére
Az utóbbi időben sajnos nem. Néha Overwatch, de főként facebook, zene, mert nincs nagyon idő..
Most kicsit visszapártolok konzolra, egy ideig, a többi pedig megy a helyére, ahová kell. Aztán ha úgy állnak a dolgok, akkor majd Volta.
-
NFree
addikt
válasz
Motion_Blur #5580 üzenetére
Irigylem azokat akik meg tudnak válni a vga-k tól . komolyan gondolom orvoshoz kéne forduljak , mert egyszerüen nem tudok eladni vga-t
, sőőőt mindíg venni ,venni akarok , hál isten eddig 150k volt a max ráfordított öszeg . 1080 ti kimarad habár a multkor már nagyon nézegettem egy kingpint 360k , még jó hogy most nincs rávaló
-
hackeeeee
Jómunkásember
Legyetek jók, kiszálltam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
cyberkind #5554 üzenetére
Hát nézd, Nekem a seidon 240 több mint 1 éve áll a polcon..
Nem volt vele gondom, csak a SA hozza a szintjét. Elgondolkoztam, hogy fel kéne barkácsolni a vga-ra, de inkább nem.
Előtte az FX-en ment kb. 1.5 évig max fordulaton járó pumpával, nem volt vele gond.
Az épített víz más világ, más áron..
-
Laraxior
titán
Azt, azért tegyük hozzá, hogy vízhűtéses berkekben az AIO-k játékvíz néven futnak... nem véletlenül.
-
cyberkind
félisten
Igen, elhiszem, hogy annyit hoz de mindig megy amíg nekem (is) nem mennek a ventik a vga-n csak ha játszok, a cpu-s résszel egyetértek, én is ezért cseréltem kisebbre a Noctua-t és azóta minden ram befér és alig lett rosszabb az egész de eszembe se jutott a víz, nyilván akinek nem megy ennyit a gépe annak tökéletes a víz, illetve még az is megoldás ha van otthon "pót cpu hűtő" amit garikor fellehet dobni.
-
TTomax
félisten
válasz
cyberkind #5554 üzenetére
Nekem itthon van vagy 5 AIO... egyel se volt baj eddig,de ami elromolhat az el is romlik.VGAnál egy AIO annyit hoz amit a legjobb léghütésekkel sem tudsz elérni.CPUnál meg nem tul szerencsés amikor bele se tudsz nyulni mert egy akkora hütö van a gépben.Az egy külön mesés kör amikor a ramok nem mennek a slotba a hütés miatt,nekem többet cpu hütö biztos nem vágja darabokra a kezem.
-
cyberkind
félisten
válasz
akoska07 #5546 üzenetére
Nem tudom de nekem valamiért rövid idő alatt ismét sikerült a csodálatos kompaktokról rosszat hallanom, az aki megvette tőlem a Noctua D15-öt biztos kamuzott és nem volt semmi baj a kompakt hűtőjével (ez egy Corsair volt és nem első darab), aztán akinek anno a szintén ajánlott kompakt vizemet eladtam mert gyenge volt a Noctua után nemrég írt, hogy valszeg beszart a pumpa így (kb 2 év után) mehet a gariba, ebből az egyiknél 0-24-ben megy a gép mint nálam, a másikat nem tudom de megkérdeztem, ez csak az utóbbi időből, de biztos jó a víz annak aki nem járatja éjjel-nappal a gépet, és nem terhelve vagy ha meg is valami terhelve az a proci, szerintem még mindig könnyebb és egyszerűbb ventit cserélni mint az egész hűtést ki és vinni vissza gariba ilyen esetben, sőt, én szerintem egy-két ventit nem is küldenék vissza mert minek.
Épített víz lehet más, de kétlem, hogy 0-24-es használatnál nem adná be a pumpa, és hát anélkül nem igazán fog működni a rendszer, de max kijavítotok mivel ez a téma csak felületesen izgat a kompaktos kitérőm óta.
-
-
sqpp
őstag
válasz
Siszibatya #5542 üzenetére
Az a vicc inkább, hogy ez 1080p
-
Siszibatya
tag
válasz
Bismarck24 #5514 üzenetére
Szia !
Assassin origins egy elég rosszul optimalizált játék és nagyon cpu igényes . 6 -8 magos procikkal talán mégis jobb és stabilabb lehet.
Minimum fps növekedés főleg és átlag fps növekedés sokat számít minden játéknál.
A védelem amit Originsbe beletettek is nagyon visszafogja a játékot . Ezek a dolgok miatt akad és van a sok fps dropp. Grafikája is romlott valamelyik patchel és lecsökkent a látótávolság is.
1080ti karidon is megpróbálhatod húzni a memóriát és a gpu-t , de időigényes és ki kell ezt is tesztelni meddig stabil. Játék válogatja ezt : egyikben stabil a másik játékban simán kidobhat .
A végén látni fogod ,hogy megéri vagy sem és mennyi plussz fps-t hoz az egész.Ennek a srácnak igen erős gépe van , sok játékot meg lehet nézni hogyan futnak nála .
Simán lehet , hogy gyorsabb memóriával 3200Mhz sebeségig támogatatják azok a lapgok amiket írtam előzőleg és fix-re felhúzott 4.2-4.5Ghz procival megvan akár 10-15 vagy nagyobb fps különbség ugyonolyan konfiggal.
Nem egy nagy valami a tuning. Haswell topik összefoglalójában le van írva minden részletesen. Ebben a videóban sokminden benne van , útmutatónak jó és asus lap ez is : [link]
-
-
Laraxior
titán
133-ért vettem a 980Ti-t, semmit nem dobtam rá, és 1080Ti lett belőle.
Asszem én nyertem. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #5533 üzenetére
Nekem ~50-et kellett rátennem annó a 1080-ra, hogy Ti legyen belőle.
-
beci43
senior tag
válasz
Motion_Blur #5525 üzenetére
Gyakorlatilag minimális veszteséggel sikerült túladnom rajta,így nem fáj a fejem a túlzott ráfizetés miatt.
-
beci43
senior tag
válasz
Ja,igen.Ezért is gondolkodom,hogy ki kellene várni,még emészthető szintre süllyed az ára.+60-70 ráfizetéssel már megérné.
Motion_Blur: nekem mindenképp megérné,mert 4K-ra kell...
-
beci43
senior tag
Köszi a válaszokat!Néztem ASUS strixet 289-ért.Zotacom volt,azzal nagyon meg voltam elégedve.
ASUS jó választás lenne? -
sqpp
őstag
válasz
Így van, akkor már inkább nézz valami faszább hűtésű 1080-at
-
sqpp
őstag
... Ez normális bolt és ha az van kiírva, hogy van akkor van
Ha meg azt írják, hogy ma lesz, akkor ma lesz.
Egyébként a gariztatás se hú de nagy kecmec, legalább itt nem gyanusítanak, ha valami van. De igazad van jobb itthon venni még 27%-os áfával meg úgy hogy ha visszaküldöd még szinte le is tartóztatnak, mert mertél pénzvisszafizetést igényelni vagy tényleg akármi
Megértem hogy mire célzol, messze van stb, de megúszod legalább a 2 hónapos fejfájást, amit a magyar boltok szoktak csinálni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Weareus #5519 üzenetére
Merlinben van 350+k-ért
máshol már nem kapni, pedig nyáron volt 270-275-ért.
Nagyon elszálltak az árak, MSI/ASUS 280k, Palit, Giga WF ami olcsóbbak valamivel, de az is 270k...
Én használtan 200k-t szántam rá, aztán végülis 210-ért vettem egy pár hónapos, kisker garis, full dobozos FE-t. Úgy döntöttem hogy nem cserélem le mert sikerült úgy belőni hogy nem hangos de azért megy is
-
sqpp
őstag
válasz
Weareus #5519 üzenetére
288k pontosabban
Nem használt, teljesen új dobozos, bontatlan, gyári 5 éves garival. (ha ugye regizel) Vám nincs, mert az Egyesült Királyságban van a bolt, szal.. EU!
Viszont még a 20% ÁFA ugyebár rámegy (UK).
De másnap reggelre itt van, ha még azelőtti reggel megrendeled, szal extra gyors.
-
beci43
senior tag
Úgy látom most nem érdemes 1080Ti-t vásárolni.Mindenütt nagyon magasak az árak,ráadásul alig van választék.
Szerintetek belátható időn belül visszaesnek az árak?Zotac,Asus,EVGA lenne a kiválasztott. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Siszibatya #5512 üzenetére
Én használom, semmi gondja nincs az AB-vel, hacsak nem régi verzió.
-
sqpp
őstag
válasz
Vagy csupán a Windows Store ludas
-
Bismarck24
tag
Nem csak ennél a játéknál csinálja, hanem az Assasin Creed Originsnél is. Lefuttattam pár tesztet alacsony illetve magas felbontásokon is és sokkal több fps-em nincs. Az alaplapom max 1600 Mhz-ig támogatja a ddr3-as ramokat.
-
Bismarck24
tag
válasz
Szia!
A házam egy cooler master Silencio 650-es. Elől kettő, hátul egy ventilátoros. Mivel hanszigetelt házról van szó , ezért szellőzése nem kimondottan jó, de ha az előlapja ki van véve valamint a porszűrője, akkor terhelés alatt cpu illetve a gpu 64 foknál nem melegebb. Tudomásom szerint a jelenlegi alaplapom Asus B85M-e támogatja a processzor húzást, de nem mertem bele vágni, mert nem értek hozzá. A tápom viszonylag erős: Corsair Hx 750-i platinum minősítésű, tehát fesszel nem lenne gond. Ami a játékot illeti az egy tört verzió, ez esetleg bekavarhat. A fast sync opciót kikapcsolom illetve az energiagazdálkodást az nvidia vezérlépulton teljesítményorientáltra állítom és meg nézem úgy is az értékeket. Leginkább az zavar, hogy hasonló konfiggal futtatott gép magasabb fps-t produkál játékok alatt mint az enyém.
-
Siszibatya
tag
válasz
Bismarck24 #5511 üzenetére
Szia !
Lehetséges , hogy a játék alergiás az MSI Afterburnerre valamiért . Kapcsold ki , egy próbát megér.
Fast sync-et is kapcsold ki lehet megoldja a problémát.
Alapon is elég gyors a procid , alapfrekvenciája 4Ghz , maximális turbo frekvencia meg 4.4Ghz !
Fix feszültségre kellene beállítani , hogy minden mag / allcore/ ugyonannyin menjen.
Egy jólszellőző ház minőségi ventikkel , erős procihűtő szintén minőségi ventikkel sokat számít.
Z97 chipsetes alaplap kellene hozzá pl. Asrock Z97 Extreme6 , Asus Z97 Pro Gamer ebbe biztos lehet húzni a procit.
1080ti se sok értelme van húzni , használd alapon vagy esetleg alulfeszelve nem fog úgy melegedni. Azért a pár fps-ért nem sok értelme van. Egyedi ventiprofilt csinálj , azzal jársz a legjobban .
Scythe Mugen 5 szerintem egy nagyon jó procihűtő , a legjobbaktól is csak 2-3 fokkal volt lemaradva , cserébe mindössze 14,8k az új ára. ( Noctua D15 meg dupla ennyibe kerül )
szintén nagyon jó Thermalright HR-02 Macho Rev.B
Gyorsabb memória mennyit hozna a tiedhez képest azt nem tudom. Nézz videót róla ha találsz , vagy tesztet.
Talán van néhány játék ami szereti a magas 1 vagy többszálas teljesítményt és a hozzá párosuló magas memória sebességet . Régebben néztem egy videót aminél elenyésző fps különbség volt alap ill. húzott memóriával . Én 5 fps különbségre emlékszem.
Nem néztem meg a te lapod konkrétan milyen sebességig kezeli a memóriákat . Nem tudom mennyire érné meg beleölni pénzt másik alaplapra ill. gyorsabb memória kit-re .
Többi játéknál semmi gondod nincs csak kizárólag Forza 3-nál csinálja. Itt könnyen lehet a játék a ludas , rosszul optimalizáltság , adott verzió, patch frissítés kellhet Ezek a lehetőségek megoldhajátk a problémád vagy marad ugyonilyen mint volt fene tudja.
-
Bismarck24
tag
A gpu intenzív játékokban a gpu 99%-ban teker, ami szerintem jó mert nagyobb fps-em van játék közben. A 100%-ot nem éri el sohasem. Viszont az mivel magyarázható, hogy 720p-4k felbontásig ugyanakkora átlag fps-em van. 720p-ben low beállításoknál a cpu-nak kellene dolgozni, azonban az enyém 50%-on teker. Alacsony beállításoknál nem nagyobb fps-t kéne látnom? Tudom, hogy szoftverfüggő a dolog, de ez azért felettébb érdekes.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Bismarck24 #5508 üzenetére
Értem. Proci tuning ügyben szerintem itt kérdezd a kollegákat: [link]
Bár vannak olyan játékok amik rossz optimalizációjuk miatt bizonyos körülmények között akkor se hajtják ki a GPU-t ha egy 5G-n pörgő proci van alattuk. Nincs proci limit se, de a VGA se pörög, sz*rul van megírva a játék.
-
Bismarck24
tag
Cooler master hyper 103-as cpu hűtő
Pioneer fórumtársnak pedig külön köszönet a delidért. -
Bismarck24
tag
A proci delidelve van. A cpu hűtő nem más mint egy cooler master hyper 10-as hűtőborda, de a 8 cm-es zajeltő ventit leszereltem és egy gammax 300-as hűtő 14cm-es venilátorát szereltem rá. Az alaplapom viszont nem gamer: Asus B85m-e típusú alaplapom van úgy tudom ebben is lehet a procit húzni, de ebben nem vagyok biztos, meg nem is értek hozzá.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Bismarck24 #5505 üzenetére
Első körben fixáld a proci feszt, auton ne maradjon mert többet ad neki mint amire szükséged van. Odáig kellene eljutni h turbo OFF és a lehető legkisebb feszen elérni azt h minden mag ugyanannyi frekvencián menjen. 4.4-4.5-öt kéne megcélozni, kérdés h bírja-e a procid gyengébb hűtése. Ha nem akkor 10k körül már lehet kapni korrekt léghűtést illetve ph-s megbízható kollega 5k-ért delideli neked a procit.
-
Bismarck24
tag
A proci delidelve van de félek, hogy a jelenlegi hűtőm nem bírná el a húzást. Az alacsony mhz-es ram itt nem kavar be? Multis játékkal gyakran játszom viszont. A monitor amiről nem írtam viszont az egy lg 34uc79g-b monitor. ips panel, 144hz-es képfrissítés, 4ms-os válaszidő, freesync (és most itt nem ér megkövezni, nem emiatt vettem, hanem a 144 hz miatt, azonban a gtx 1070-ből nem tudtam kisajtolni 144 fps-t, gondoltam hogy majd egy gtx 1080 ti-vel igen, bár tartottam tőle hogy a cpu lesz a gyenge láncszem, de belevágtam. A sejtésem bebizonyosodott. Kaptam egy kártyát ami multis játékokban a gtx 1070-es szintjét hozza
A monitor legnagyobb felbontása egyébként 2560*1080 WQHD 144HZ, a 2k és 4k febontás csak az nvidia által felkonvertált változat melyet a vezérlőpultban állítottam be. Ami még be van kapcsolva az a fast sync. -
Bismarck24
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni bottleneck ügyben, mert szerintem az van. Konfigom i7 4790k cpu nincs húzva, msi gaming x 1080 ti vga, Hyper X Beast ddr3 1600MHZ. For Honor, Pubg, Shadow of war-al nincs probléma, a vga 99%-ban teker. Forza Horizon 3 futtatása közben azonban a következőket tapasztaltam. Monitorozásra MSI afterburnert használok. 720p low beállításoknál ugyanakkora fps-em van mint full hd-ban 2k-ban és 4k-ban, természetesen kikapcsolt vsync mellett. A cpu és gpu kihasználtság 40-60, vagy 60-40 de közel azonos kihasználtságon mennek. Black desert online-ban szintén ez a helyzet mind a cpu mind a gpu 40-50% között mozog. For honorba dominion match alatt ahol 4-4 játékos játszik egymás ellen ott a gpu és a cpu kihasználtság közel azonos. Mi lehet a gond? A cpu-m kevés ehhez a vga kártyához? A DDR3-as 1600 mhz-es ram a gyenge láncszem? Vagy cseréljem az alaplapot a cpu-t meg a memóriákat? -
Tisztelt kollégák! Hashrate szempontjából tud valaki biztos sorrendet,vagy ezt a kérdést itt nem túl szerencsés feltenni?
(válasz privátban is jöhet,ha ez itt off)
Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- Windows 11
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest