-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget és támogatást és hogy ápoltátok itt a pici lelkemet!
-
gaben88
őstag
Win 10 alá is mehet a legújabb NV dirver?
-
RazoR
veterán
A két márka közül melyik a csendesebb full terhelés alatt?
-
Egyebkent EVGA az SC 2974-ben idovel javitotta a ket hocsoves mokat, vagy meg mindig igy aruljak oket? Most nem szednem szet ha nem muszaj
Meg mindig hezitalok a cseren
-
RazoR
veterán
válasz
#Morcosmedve #30587 üzenetére
Akkor leszűkült a kör G1-re és Gaming 4G-re!
Már csak ezek közül kéne választani....
-
Reggie0
félisten
válasz
zozoz1 #30589 üzenetére
Az az oka, hogy a pc tap es a videokartya tap is egy-egy DCDC konverter, aminek a kimeneten jelentos mennyisegu kapacitas talalhato. A kimeneti kapacitas a vezetekeken keresztul(induktivitas) a videokartya tapbemeneten talalhato kondikkal rezgokort alkot, igy a videokartya tapjanak bemeneten fellepo feszultsegingadozas ezektol is fugg, tehat gerjeszti a vga tapjanak szabalyozasi koret.
-
Anubris
őstag
válasz
zozoz1 #30589 üzenetére
A coil whine másik oldalon főként Fury-nál fordul elő (Nano, Pro, X).
Sokaknak volt itt 970-nél az elején, aztán úgy olvastam sokaknál eltűnt egy idő után vagy pedig csökkent a hangja.
980-nál már ritkábban jön elő.Én erről az alig hozza az fps dologról driver miatt, nem igen hallottam és nem is tapasztaltam. Emiatt nem kell aggódnod az tuti.
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Jack@l #30524 üzenetére
Újra üdv nV-sek...
Szentségtörésre készülök...
Amióta az eszem tudom AMD karim volt.
Sosem voltam benne a nagy AMD / nV csatákban, de AMD-hez húztam mindig.
Most eldöntöttem hogy nV lesz a következő fejlesztés.
Ezzel a monológgal kezdtem itt a bemutatkozást és ezzel is folytatom.Meg kell vallanom qrva jó itt a csapat látom mindenki mindenkinek segít kevés kérdés marad válasz nélkül. Én is többetektől megkaptam a válaszaimat.
Jack@l
Természetesen hallottam a túlaldali keménymag okoskodását. Teljesen igazad van. Azért is jöttem át ide hozzátok kérdezősködni hogy a másik tábort is meghallgassam. Erre jó okom van. Kezd nagyon kontrasztossá válni (AMD-s vakságom ellenére is) hogy az nV igen csak meglépet.sheep
Azt írod hogy a coil whine jelenség nagyban függ a táptól. Ahogy anno tanultam a cicergést adó hang végtére is egy fizikai rezonáns frekvencia. Milyen összefüggés van a táp és a coil whine (cicergés) között? Nekem Thermaltake Toughpower 750W tápom van.
Amúgy én még nem nagyon hallottam AMD-nél ilyen problémáról. (persze az nem azt jelenti hogy nincs)
De minden esetben szinte kizárólag az nV-vel azonosították ezt a hírekben.TTomax
Amikor megjelent a FarCry4 csak azt olvastam a piros táborban hogy itt zöldek azzal kínlódtok hogy a "relatív erős" kártyátok ellenére alig hozza az fps-t a driverproblémák miatt.
Amúgy szinte kizárólag a 970-est támadták ebben a driver problémában, no meg a coil whine jelenséggel.
Eddig ez tartott vissza hogy váltsak. Pedig 970 esetleg 980-ban gondolkodom. Utóbbi csak akkor ha az áfá-t letudom iratni.h1mpi
"Miért nem 390-et veszel a 970 helyett?"
Öööö...nem akarnék itt lavinát indítani sem okostojáskodni de rengeteg helyen külföldi fórumokon is ilyeneket olvasok. pl: megpróbálom szó szerint fordítani!
"Tudod, mikor hiszem el, hogy a 290-et verő 970-eshez képest sokkal gyorsabb 980 lassabb a 390-nél, amely csak egy átnevezett 290X... Végül is mindegy, aki bedől nekik az vegye"
Nos mást sem olvasok mint hogy az AMD az új kártyákat (persze érdemi fejlesztés mellett) csak átnevezi őket.
Végül is érdeklődni jöttem ide közétek, véleményeket olvasni és igyekszem pártatlan maradni, mert amint kifejt az ember bármilyen véleményt, az emberek elkezdik azt gondolni róla, hogy idióta. -
bagyulajuve
addikt
Gigabyte GTX 970-es itx vga-m van és most olyat csinál, hogy hiába csak netezek pár perc múlva a vga átvált teljes terheléses módba, holott semmilyen 3d-s alkalmazás nincs megnyitva
ötlet, hogy ez miért történik?
-
#Morcosmedve
veterán
MSI-n is van, mas megoldassal, de pont itt nem erintkezik az egesz hutessel, csak egy szelet hutoborda van.
-
Grave_444
nagyúr
-
RazoR
veterán
Van itt valaki aki 290 oc-ről váltott 970-re?
-
blu79
addikt
A napokban volt 1 éve hogy kikerült a 970/980 páros. Hát boldog születésnapot
-
Grave_444
nagyúr
Power limitet told ki 112%-ra, temp limit 80 körül jó lesz. Aztán Afterburnerben annyit emelj, hogy a teszt közben 1500-ra boostoljon. Memória 2000-en szokott menni, de az nem biztos. Alap fesszel.
Aztán ha eddig megvan jöhet élesben a tesztelés bírja-e.
Valley, Heaven extreme-ben FHD-n ide jöhet az eredmény. Aztán játék.
Ha terheled sensors fülnél olyan 1325 körül lesz szerintem. Amit simán ír boostot arra még rájön ~50MHz.
-
Zebu
addikt
Megvan az MSI GTX 970
Betettem. Hangtalan. Tesztelni kellene valamit, hogy halljam mizu hang ügyben
-
RazoR
veterán
válasz
FollowTheORI #30548 üzenetére
Csak kiragadtam egy lehetőséget...
-
geftaR
csendes tag
Koszonom urak !
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
H@lede #30544 üzenetére
Fagyásom nincs, most a legfrissebb driver is zökkenőmentesen felment.
Az kicsit jobban aggaszt, hogy előjött egy korábbi bogár, amit nem tudok mihez fűzni.. Pedig, annó eltűnt, és több hónapig nem is volt gondom. Pár napja, és tegnap a driver eltávolításakor megint előjött.
-
H@lede
tag
Üdv Urak!
Az alábbi kombinációval keresnék "szintén zenészt" Win 8.1 64-bit mellé giga g1 970
Az lenne a kérdésem hogy tapaszt e az illető mostanság vagy az elmúlt 2-3 driver kiadása óta fagyást?!
Magyarázat hozzá:
Giganyál G1 970-el rendelkezem és mostanság azt tapasztalom ha futtatok valami játékot 1-2x biztos hogy kifagy a gépem tőle, nem reagál semmire csak 1 valami megy tovább a hang, de néha az is beakad és kampó az egésznek.
Nyilván lehet más oka is, de bennem elsőnek a vga illetve a hozzá tartozó driver ami megfordult a probléma forrásaként, esetleg összeakad valamivel. Sajnos másik vgat belerakni nincs lehetőségem csak a régebbi driverrel tudok próbálkozni.A lényeg találkozott valaki esetleg hasonló problémával mostanság?
Köszi
Halede -
-
S1M0N
senior tag
-
geftaR
csendes tag
Sziasztok sracok!
Ne haragudjatok a balfaszlama kerdesemert, de meg kell kerdezzem, melyik az a progi ami a screenshotjaitoknal kijelzi a gpu illetve cpu adatait hofok, use %, freq, mindent szepen rozsaszines fraps stilusu betukkel?😃 csak mert en is kovetni szeretnem a gpu usage omat. Koszonom szepen !
-
RazoR
veterán
970-ből EVGA van valakinek? Vélemény?
-
Grafirka
őstag
válasz
TomiLi #30505 üzenetére
Aida64 el vettem eszre hogy a kartya homerseklete 50-55 c korul van idle-ben. Mivel en nem sokat jatszom rajta, ezert eleinte nem is kapcsoltam , hogy osszefuggesben van azzal, ha a fiam azelott 3 oraval jatszott.Csak annyit lattam hogy GPU clock 1227mhz, memory 1800 mhz es csak restart segit.
NV forumon irjak, hogy megeshet , hogy joval tobb kartya erintett, csak nem tunik fel a felhasznaloknak.
-
-
RazoR
veterán
válasz
davidsone #30521 üzenetére
Ezért volt ott zárójelben a ti. Egyenlőre nem akarok teljesítmény beli ugrást, bele sem férne most +40-50k. Mindig is nVidiás voltam, csak a 680-amtól (amin 1 kimenet működött csak) meg akartam szabadulni és akkor a 290-et tudtam megvenni jó áron. Jelenleg nagyon nem jön be a 290 forrófejűsége (youtube alatt simán felmegy 50-60 fokra a semmitől...vicc), ezért lesz belőle 970! Aztén gyűjtögetek tavaszig és jöhet a 980Ti!
-
Jack@l
veterán
válasz
zozoz1 #30522 üzenetére
Nyilván nem amd táborból kell tapasztalatokról kérdezni, főleg nem a ph-s keménymag okosságaiból
1: én még nem találkoztam vele, ha van is, néhány hét múlva kiadnak rá új drivert
2: msi-vel csak magas frame számnál hallottam (1000 környékén)
3: ha nem csurtkára húzod nem fagy le, vagy goto gari
4: pont azt amit irtál -
zozoz1
aktív tag
Üdv nV-sek.....
Szentségtörésre készülök...
Amióta az eszem tudom AMD karim volt.
Sosem voltam benne a nagy AMD / nV csatákban, de AMD-hez húztam mindig.
Most eldöntöttem hogy nV lesz a következő fejlesztés.
Több szól mellette mint ellene ezt be kell látnom. De vannak rémhírek az AMD táborból.
1. tényleg az nV driverekkel gondok vannak?
2. ez a coil whine jelenség mennyire belterjes probléma? Tényleg 10-ból 8-nál ez létezik? Akinél van ez jelentkezett mennyire tud vele együtt élni?
3. valós probléma vagy kreált az nV-nél a memória lefagyás? AMD-nél voltak gondok egyes típusoknál az olcsóbb memókkal.Nekem mindig ASUS vga-im voltak. Itt beleolvasva a fórumba viszont az Asus nem annyira közkedvelt ahogy látom. Inkább az MSI vs Gigabyte ami támogatott.
Melyiket ajánljátok a GTX 970 sorozatból?Tanácsokat köszi.
-
Szinyák
őstag
válasz
eldarin #30515 üzenetére
játékok alatt nekem sem volt semmi problémám, csak ha IBT ment max beállításon , zenét hallgattam és neteztem közbe , akkor volt egy párszor az illesztő program nem válaszol ezért leáll hiba üzenetem
Az IBT maxon tele nyomja sz össze létező ramot ezét volt szerintem a leállás , mert nem tudod időben válaszolni , gondolom én ..... -
Szinyák
őstag
legfrisebb nvídija trájver
kíváncsi leszek ez is hulladék lesz win 10.-re vagy nem ...
Próbáljátok... -
Úgy döntöttem, hogy elállok a vásárlástól és berendelem a legjobbat ebben a kategóriában.
huu, jó sokat visszaolvastam
-
RazoR
veterán
Átgondoltam a dolgot és több érv szól az zöldek mellett a pirosakkal szemben, jobb support, több támogatott játék, kevesebb fogyasztás, alacsonyabb hőmérséklet, alacsonyabb zajszint. A 390 meg egy átnevezett, húzott 290 (az van most) 8 giga vrammal, ami nem oszt nem szoroz full hd-ban. Egyenlőre lesz egy 970, vagy Giga vagy MSI, aztán tavasszal lehet egy 980(ti).
-
TomiLi
addikt
válasz
Grafirka #30501 üzenetére
Csodálkoztam, hogy idle mi a francért közel 60 fokos a gpu, amikor csak a net megy. Aztán akkor kezdtem el nézegetni, hogy aha, az órajellel van gond, mert fixen a max. frekvencián megy.
Nekem eddig szerencsém volt (kopp - kopp), mert a driver újra telepítés megoldotta. Eddig a játékokból való kilépés sem okozott gondot. Remélem nem lesz gond később sem....
(#30500) sheep: én is úgy vagyok vele, hogy amíg halkan melegszik nem zavar. Volt már szerencsém "ref" (inkább ref. szerű) Msi GTX 970-hez... na az kemény volt... rakéta porszívó 85 fokos gpu-val.
-
blu79
addikt
Érdekesség[link]
-
Grafirka
őstag
válasz
TomiLi #30458 üzenetére
Valami nincs teljesen rendben az orajelvaltasokkal ezeknel a kartyaknal .Neten rengeteg panasz van sajnos de egyseges megoldas nincs. Ismerosom 970 kartyaja osszevissza mukodik.Bizonyos jatekokbol kilepve nem veszi vissza az orajeleit 135 mhz re.
Az osszes neten talahato megoldast vegigprobalta mar de az eredmeny nem tokeletes.
Az en kartyam ( gtx960 asus strix) ugyancsak ezzel a jelenseggel kuzd. Bizonyos jatekokbol ha kilepek, egyszeruen beragad 1227 mhz re es csak a restart segit.Kiprobaltunk tobb drivert, ( en 3 verziot , o talan 5 -ot) de nem oldodott meg.
Amit tapasztaltaunk, ha a jatekot ablakos modba futtatom, akkor nem okoz problemat.( eddig )
Nalam mar csak a windows ujratelepites maradt amit nem probaltam, a haver azt is meglepte de eredmeny nelkul.
Jatekok ahol tapasztaltuk a problemat ( Trine 2560 x 1440 felbontas/ full kepernyo , Witcher II full kepernyo , Rayman origins full kepernyo, Rayman legends full kepernyo, Talan a Grid autosport is ha nem tevedek )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest