-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
davidsone
addikt
válasz
McEacrhan3 #30799 üzenetére
a régi és új rendszer értékeléseit másra nagyon nem tudsz hagyatkozni amúgy megbízható tagtól érdemes használtat venni én kb az összes vgamat használtan vettem
egyel volt probléma az is megoldódott...
-
McEacrhan3
tag
Sziasztok. Tervezek venni egy Gigabyte GTX 980-as kártyát. Mivel újonnan elég drága, gondoltam beszerzem használtam. Találtam is valakit aki eladná nekem 125k-ért, de sajnos nem tudom kipróbálni mielőtt megveszem a távolság miatt. Állítása szerint 2018 februárig garanciában van. Van valami tanácsotok, hogy egy ilyen vásárlásnál mire kell vigyázni, illetve hogy használtan érdemes-e egyáltalán videokártyát venni? Előre is köszönöm.
-
Shodan
őstag
válasz
MrTwister #30694 üzenetére
Megnéztem ezt az MSI forumot, topicot jobban. Igazából ez a bios azt javítja ha a venti fordulat játék alatt random beáll idlére.
GTX 970 GAMING 4G randomly starting to run in idle (https://forum-en.msi.com/index.php?topic=184333.50) seems to be fixed with a vbios update. Arrol hogy a venti nem indul, vagy csak a egyik pörög és kézzel kell megpöckölni nincs szó. -
Reggie0
félisten
Ezert kell ezzel kezdeni, amint megvetted. Ha hibas, akkor elallsz a vasarlastol es nem azzal fogsz szivni, hogy esetleg 2 ev mulva megy tonkre az oregedo pasztak csokkent hovezeto kepessege miatt. Mert ha ujonan nem birja ki a furmarkot, akkor mar az oreg paszta miatt eltolodhat olyan tartomanyba a homerseklete jatek alatt, amit szinten nem fog birni.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #30786 üzenetére
Végre egyre többen értünk ezzel egyet.
-
vaakuum
addikt
Ezek szeriont az MSI afterburner jobb, mint a giga tuningoló progija...
-
vaakuum
addikt
Elvileg ma estére meglesz a giga 980 kártyám.
Az utóbbi időben amd vga-im voltak, így lenne néhány kérdésem a gyors és zökkenőmentes beüzemeléshez.
Első lépés egy DDU, az már tiszta...
Gondolom, hogy a korábban Amd kártyához használt MSI afterburner és riva statistic server sem fog kelleni, tehát gondolom azt is törölni/uninstallálni kell.
Utána kellene valami nvidia driver. Melyiket lenne célszerű felrakni?
Lényeg, hogy stabil legyen, nekem ilyen gta-ban javít fél fps-t meg hasonló előnyök nem kellenek, stabilitás a legfontosabb!
És utána a tuningot is megnézném, ahhoz milyen progikat kellene felrakni? Giga OC guru a giga kártyához? Vagy valamelyik másik gyártó progija jobban funkcionál ebben a feladatkörben a részletesebb állíthatóságával, és azzal, hogy tényleg állítja is azt a paramétert, amit a user szeretne, nem csak vizuálisan jelez vissza a semmire, mintha tényleg állított volna? -
davidsone
addikt
válasz
Eddig szinte minden vgamnál lepróbáltam az 5 percet hasznos össze hasonlítási alap: hang, hőmérséklet, teljesítmény mindez 5 perc alatt többet én sem ajánlok/merek
-
Jack@l
veterán
válasz
Ezt a soha-t nem tudhatod, mert lehet írok olyan 10 soros gpgpu kódot, hogy jobban megnyaggatja a kártyát.
Ezek nem kocsik, vagy emberek, hanem áramkörök. Ha ki lehet nyírni őket programmal, akkor az gyártási hibás... -
davidsone
addikt
Nem kell félni attól a furmárktól, 5 perc után le kell kapcsolni oszt jóvan
-
Jack@l
veterán
MSI 970-el valaki tudna nézni nekem alapon egy furmark-ot? Nekem 75 fokra áll be és egy kicsit sokallom a hőfokot.
@blu79: én szeretek veszélyesen élni
-
vaakuum
addikt
Az hogyvan egyébként, hogy akkor az nvidia kártya mennyin jár terhelés alatt? Az alap frekvencián, vagy a boost frekvencián? Vagy mitől/hogyan függ, hogy mikor mennyin megy a kártya?
-
-Solt-
veterán
Urak!
Ha jól látom a Giga G1 a WF3 OC-hoz képest 50Hz-l gyorsabb, plusz van rajta backplate, és ennyi. Van más is amit nem veszek észre? 11K köztük a különbség, melyik éri meg jobban?
-
válasz
ittakary #30761 üzenetére
Ezek GTX970 kartyak.
A giga gtx980 g1 igy nez ki:
A 980wf3 -on pedig csak 4 hocso talalhato.
----------------------------
(#30755) vaakuum A jol kinezo, bar haszontalan backplaten kivul semmi kulonbseget nem fogsz eszrevenni, ablakon kidobott penz a g1. En azt vennem, amelyik a legolcsobb.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
kalozhun100 #30762 üzenetére
A világító windforce feliratot a G1-en ne hagyjuk ki
-
vaakuum
addikt
válasz
davidsone #30759 üzenetére
Van valami megbízható oldal, ahol látszódnak a különböző Giga kártyák hűtései bontott állapotban? A WF3OC ára nagyon szimpatikus.
Viszont az MSI robbantott ábráján elég korrektül mutatja, hogy mennyi hőcső és hol van hűtőborda...
Ha csak a hátlap a különbség, és az is a merevítés miatt, akkor az nekem nem lényeg, fektetett az alaplap, élére állítva lesz benne a kártya...
HA egyéb hűtéstechnikai különbség is van, akkor kell töprengenem.Ventik egyébként egyformák a különböző verziókon?
-
vaakuum
addikt
Az reális, hogy a Giga GV 980WF3OC majdnem egy huszassal olcsóbb, mint a sima Giga GV 980WF3?
Illetve hogy a kettő közötti árban van a 980G1 gaming?
Gondolom hogy a WF3 nélküli, sima 980OC a legkevésbé ajánlott.
Hajlanék az MSI-re, de az már drága, így Gigából kellene valamit választani. -
davidsone
addikt
válasz
kalozhun100 #30753 üzenetére
pl valley firestrike 3dm11... 4,2 bőven elég szerintem
-
kalozhun100
őstag
Gtx980 wf3at mivel benchmarkoljam? Illetve i5 4670kt mennyire huzzam fel mellé? Nektek milyen értéket adott?
-
cyberkind
félisten
A Shadowplay-ben létezik 1080p-s és 60 fps-es streamelés a Twitch-re?
-
Holnap neki is ugrok köszi! Egyébként úgy néz ki FureMark féle eredmények lesznek a jók.
Most toltuk a a csajossal a TR-t és biza fagyogatott, (+155) így minden fagyásnál csökkentettem öttel a GPU-n és jelenleg (FR-hoz hasonlóan) játékban is +135 tűnik a stabilnak.
Holnap délelőtt megnézem pár órát a Witcher 3-mal, ha stabil marad akkor jöhet a memóra. -
Bandi79
aktív tag
Ez tuning. GPU: ~1520/8000 (+120 / +500), CPU: 4000
(#30734) wariror igen, ez már közelít, csak 800 ponttal maradsz el Graphics score-ban (bár nekem csak 96-98% között van a GPU kihasználtság a gyenge processzorom miatt, ami Nálad gondolom nem áll fent egy 4790K-val). Mennyire boostolt a kártyád közben ?
-
-
-
Felliic
tag
válasz
FollowTheORI #30743 üzenetére
[link]
Kicsit sok mindent hagytam bepipálva.. -
-
Felliic
tag
válasz
FollowTheORI #30741 üzenetére
közvetlenül a leállás előtt.
-
-
-
Felliic
tag
Hátha ti ismertek valami gtx 760 hibát beteszem ide is:
Az alábbi konfigban:
Chieftec CTG500
Arock P67 Extreme 4
i5 2500K - Nincs tuningolva jelenleg
Az R9 270X videókártyámat GTX 970re cseréltem.
Windows 10 install, legújabb driverekkel után, ha indítok egy furmark tesztet újraindul a gépem.
Tápegység lenne kevés hozzá? -
-
Minden bencs és game alatt (egyelőre) úgy néz ki, hogy +155 (1535/Power Target 110%) emeléssel stabil a kártya, viszont FurMark alatt már +130nál eldobja magát TDR vagy kernel hibaüzenettel.
Kicsit visszaolvasva a topikban látom, hogy páran nem javasolták a használatát miszerint túl nagy terhet ró a VGA-ra ami káros is lehet.
Szóval mit javasoltok ha napokig stabil Metro2033, Tomb Raider, GTAV Project Cars alatt akkor ne foglakozzak a FM-al?
-
Erdei88
veterán
Nem biztos, hogy a Valley jó összehasonlítási alap 970/980 esetén
-
ThePoweR
senior tag
Hali
Egy olyan problémám lenne, hogy a G1 970-em nem veszi vissza az órajeleket sosem. Simán asztalon is max-on megy a ram, a gpu pedig 950MHz. Olvastam, hogy böngésző hw acceleration is okozhatja, de ha bezárok minden sem veszi vissza. A másik pedig a tiszta nv driver telepítés. Valakinek egyéb ötlet?
-
wariror
tag
Bocs mindenkinek rossz képet
raktam be! Elvileg ez már a jó. -
wariror
tag
Nem tudom nálad a quality mire van állitva?
Én mindent full-ra tettem. -
blu79
addikt
válasz
Winchester95 #30711 üzenetére
a gpu pontosan már nem emlékszem mennyin ment de 1550 felett az biztos meg a mem az 8000 felett, de nem nagyon szoktam valley meg benchelni, le is töröltem ezeket a progikat a gépről
-
blu79
addikt
válasz
Winchester95 #30709 üzenetére
igen de ő nem alapon próbálta hanem már eleve tuningolva, ja ki kellene tolni a power , temp limitet és akkor megnézni.
- itt az én 970-em: [link]
-
wariror
tag
Se a power se a temp-hez nem nyúltam.
A höfok max 66 volt.
4790k ami 4.5 ön megy. -
blu79
addikt
válasz
Winchester95 #30703 üzenetére
Tessék ! 980Gaming 4G full alapon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Politikai mémek
- The First Berserker: Khazan
- Megváltozott az Android minimális rendszerkövetelménye
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Jövedelem
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen okostelefont vegyek?
- ASUS notebook topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest