-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Megszületett, kész lett az új GM204 vga BIOS-om ffodi segítségével.
Ventilátorokon is pont annyit állítottunk hogy ne BOOS-toljon lefelé se.
Gyári órajel 1420-1404Mhz GPU.
Illetve a TDP limit teljesen ki lett tolva.
Megy mint a mérgezett a GTX, úgy hogy még a programmal se kell se ventilátort se órajelekkel szórakoznom.
Millió köszönet ffodi-nak érte.A Power Target 180 W helyett most 250 W lett, ez a 100%. A 120% pedig a max, ami most 300W
-
SSJPeter
őstag
Nos csináltam egy kb. 7:30 perces Far Cry 4 gameplay videót ShadowPlay-el, mert meg szerettem volna mutatni, hogy nálam hogy fut a Far Cry 4.
Adaptive V-Sync van belőve.
1. Még a szokásosnál is sokkal bénábban játszom benne, ezért kéretik nem megszólni, mert direkt arra mentem, hogy minél több legyen benne az action, meg robbanás...
2. Szerintem a videón darabosabbnak tűnik a kép, mint amit én éreztem/érzek a játékban. Váltig állítom, hogy én személy szerint nem érzek lagot...
3. FPS drop egy deka nincs benne és az elmúlt 31 óra játék alatt szerencsére nem is tapasztaltam ilyet...
Itt lesz a videó, csak még töltődik, remélem, hogy lehet ilyet, hogy előre belinkelem és amikor kész, akkor már hozzáférhető lesz, ha nem lehet, akkor ezer bocsánat és akkor linkelni fogom újra ha már készen van, csak azt most nem tudtam megvárni, amíg feltölti, mert már el kell mennem...(hiába nem nagyon youtubeozom, nem vágom az ilyesmit :/)
Még 250 percet ír a feltöltésre, szóval eltart még egy darabig, de időm most ezt tényleg nincs megvárni...
-
Scholes9
nagyúr
Köszi mindenkinek, bar ahogy nézem szépen felment az ára 😞
-
SSJPeter
őstag
válasz
Scholes9 #13593 üzenetére
Szerintem nyugodtan megveheted, nem írt még senki semmi rosszat a Giga wf3-ról itt a topicban, igaz, hogy majdnem mindenki a G1-et favorizálja, mert jobb a hűtése, de Giga wf3 van most a legjobb árban a 970-ek közül.
h1mpi-nek van a topicban Giga 980 wf3 és ő sem panaszkodott rá...sőt...Persze nem ez a leghalkabb 970, de szvsz halkabb lesz ez is, mint a 290...
-
Scholes9
nagyúr
Hali, ezt ismeri valaki? Nyugodtan megvehetem?
-
helkis
veterán
-
SSJPeter
őstag
válasz
helkis #13584 üzenetére
Hát nekem az a véleményem, hogy amit ezen a fórumon írnak, az nem hivatalos MSI álláspont (szerintem pont annyira releváns vélemény, mintha XY mondaná), oda is írja a srác, hogy hivatalos álláspontért kérdezd az MSI-t (For official statement, ask MSI)...továbbá ismerve a "kiváló", "korrekt" és "fogyasztóbarát" magyar kiskereket ez lenne az első dolog amibe belekötnének garanciális ügyintézés során és még csak át sem lennének hajlandóak venni a kártyát garanciális ügyintézésre, ha sérült a matrica...
De ha már linkelte is a csávó, kérdezd meg magát az MSI-t...bár szerintem a magyar kiskerek még ezt is figyelmen kívül hagynák...
-
helkis
veterán
válasz
akoska07 #13583 üzenetére
ha már szóba kerültek az MSI kártyák, ezeken van a csavaron egy matrica: "warranty void if removed" felirattal, de közben meg ezt olvasom itt: erről vélemény?
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
vett már itt valaki 980 G1-et?
A teszteken 1-2 fps-el jobbnak írják mint a MSI Gaming változatát, de nem tudom, hogy OC-ban mennyivel jobb nála? -
daveoff
veterán
válasz
Szinyák #13579 üzenetére
Igen is, meg nem is....
MSI AB-ben adtam neki +13mV-ot, de a valóságban nem kapja meg, legalábbis GPU-Z nem ír több fesz.-t, csak annyit érek el vele, hogy 62°C felett nem dob le egy lépcsőt, hanem stabilan tartja az 1500MHz-et, és az alapfesz.-t minden körülmény között. Nem értem az egészet, de így jó.....
-
oneak7
tag
Sziasztok
Mikorra várható árcsőkenés MSI GTX 980 GAMING 4G-ből? Mert ez a 200e eléghúzós ár! -
törölt tag
válasz
rambustibi #13572 üzenetére
Igen nálam is malware....
-
Gyula84
veterán
válasz
rambustibi #13570 üzenetére
-
rambustibi
őstag
válasz
HoReSz1975 #13567 üzenetére
Csodálatos! Az utolsó képed vírusos
Most jelzett be rá az avast..
-
SSJPeter
őstag
válasz
MPowerPH #13561 üzenetére
Őszintén mondom, hogy nálam FC 4-ben (főleg SMAA-t használva, kisebb mértékben 2XMSAA-t) semmilyen akadás problémám nincs szerencsére jelenleg, se V Sync nélkül, se Adaptive V Sync-el.
Olyat, meg hogy hirtelen leessen az fps 15-re még soha nem láttam az elmúlt 30 játék óra alatt...kopp, kopp...pedig folyamatosan monitorozom RTSS-el, pedig egy időben használtam 4XMSAA-t is teszteléshez és még akkor sem volt ilyen egyszer sem...Persze ha 4X AA-t lövök be neki akkor már kicsit darabosnak érzem, meg lassúnak, mert oda már kevés az fps szám 30-45...és a kártyám is...
-
Asbee
veterán
válasz
HoReSz1975 #13567 üzenetére
Azt látatlanba nem tudhatjuk, hogy mi a 24/7 vége. Játék teszt és kiderül.
-
MPowerPH
félisten
Nem lettem boldog. Errol mar olvastam, azt hiszem pont a Te hsz-edben... de nem hittem volna, hogy ez ennyire zavaro tud lenni.
Gondolom DX12 alatt ilyen problemak nem lesznek jelen.Am erdekes, probaltam FHD-ben, es ott bizony eleg ritkan fordult elo, hogy pillanatra megallt a kep. Eloszor azt hittem, hogy megint a m.monitor szivat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MPowerPH #13561 üzenetére
Nem feltétlenül fogy el, csak töröl a játék, és az sokba kerül a DX11 alatt. Ez egy alapvető problémája a Far Cry 4-nek. Semmi sem hibás, úgy működik, ahogy tervezték. Néha viszont előfordul, hogy a törléssel vár a rendszer, és csak tömi a memóriát. Egy idő után azonban ezek törlése mellett dönt a motor, és a DX11 működése túl elavult ahhoz, hogy több puffer törlését komoly sebességesés nélkül kibírja. De ez ritka eset, viszont el kell viselni, mert így működik. Semmit sem lehet ellene tenni sem szoftveresen, sem hardveresen. Olyan API-ra kell írni a játékot, ahol a memóriatörlés ingyenes.
-
-
SSJPeter
őstag
válasz
bombibmw #13557 üzenetére
Hát max. a játékot kell újraindítani, miután bekapcsolod, meg persze a játékban a v syncet kikapcsolni, mert a driver felül fogja írni. Nem vágom sajnos, hogy nálad miért nem működik.
Persze restartolhatsz is, hátha...Mondjuk ugye én meg azt nem értem, hogy miért kell ahhoz physx társkártya, hogy crash mentesen Metro Redux-ozzak, vannak ily anomáliák sajnos.
-
Venyera7
senior tag
970 Wf3 1528mhz/8200mhz lett a vége!memória bírná még 8244-ig,de kicsit visszább vettem!Szerintetek mennyivel csökken az élettartam?
-
blu79
addikt
-
bombibmw
veterán
válasz
SSJPeter #13552 üzenetére
Nekem sajnos lagol az utolsó peccsel.
Ha csak egy kártyával próbálom,akkor is.
Más nem.
Ha Vsync-et kapcsolok,akkor is.Szerk.:
Próbáltam én mindenhogyan,de sajnos nem segít semmi.
Az utolsó peccs előtt ment,mint vajban a tűzben melegített kés,de azóta durván lagol.
Ez van,addig nem is játszok vele,amíg nem lesz,valami változás,mert alapvetően nagyon tetszik a játék és szeretném normálisan végigjátszani. -
SSJPeter
őstag
(#13551) TTomax: Very Nice!
Tapasztal még valaki micro lagot FC 4-ben 9x0 kártyával?
Én most megint toltam vele 3 órát, három kampány questet is megcsináltam, de kutya legyek, ha nálam micro lagol...pedig nagyon figyeltem rá és ráadásul Adaptive V-sync-el nyomtam most, amiről eddig nem is tudtam, hogy mekkora királyság...nincs micro lag, és az fps sem esik be 30-ra, tartja a 60-at, ha meg nem bírja, akkor alá megy, annyira amennyit bír.
Illetve annyit pontosítanék, hogy a TXAA-val valami mintha nem lenne oké mégsem, kukáztam is, mert azzal mintha tényleg lagolna...viszont 2X MSAA-val, de különösen persze SMAA-val vaj sima a játék szerencsére nálam. Főleg SMAA-val nyomtam végül, mert az volt a legsimább.
A TXAA-hoz lehet, hogy már a "kakaó" kevés(vagy bugos)...úgyhogy full HD-re is el kellene nekem az 980 sajnos, tehát nem igaz az szvsz, hogy full HD-ra ne lenne értelme a 980-nak...igazából 2 napon múlt, hogy nem azt vettem, mert kicsúsztam a 760 elállási idejéből, mind1 most már, ez a 970 is megteszi...
Amúgy az Adaptive V-Sync jobb szerintem a kártyának is, mert nem is pörög mindig 99%-on feleslegesen és mindössze 60-62 fokos, még 3 óra FC 4 után is 1400mhz-s GPU-val (MSI Gaming). Az eddigi Nv-s kártyáim közül, szvsz talán a legjobban sikerült széria ez a Maxwell...és kimondottan jó ez az MSI Gaming, a Giga G1 talán 5-6 fokkal ha hűvösebb lenne, de az már nem oszt, nem szoroz...
Az atom tuningot, ismerve a "kiváló magyarországi garanciális ügyintézési ügymenet" azt hiszem végleg kihagyom, de nem ártana mondjuk egy 1550/7500-as beállítás, el tudnám viselni...úgyhogy jövő Karácsonykor 99%, hogy 970 SLI-t építek, ahelyett, hogy bukóval beszerezzek egy 980-at...mert azért még lenne igényem a nagyobb teljesítményre bőven.
Aztán a moderátorok szóljanak rám, ha ez off témának minősül, csak gondoltam megosztom a tapasztalataimat a fórumozókkal, most már 30 órát beleöltem az FC 4-be, persze igazából nagyon mással még nem játszottam idő hiányában.
(#13553) bombibmw: Érdekes, és sajnálattal hallom...gondolom SMAA-val is próbáltad már...ha majd több időm lesz levideózóm, hogy más is megerősítse, hogy tényleg nem lagol nálam, vagy csak én vagyok vak...de nem hinném azért, hogy ekkora fanboy vagyok, remélem.
-
TTomax
félisten
980 SLI 3dmark fire strike igy első blikkre...
-
SSJPeter
őstag
válasz
HoReSz1975 #13549 üzenetére
Valószínűleg ez a válasz a kérdésedre...nekem legalább is ez jött le.
próbálkozz Gpu +125-150 és memória +250
-
blu79
addikt
válasz
HoReSz1975 #13541 üzenetére
Szia, hát elég sokat tudtam kihozni az enyémből, de 24/7 nem a maxon használom, próbálkozz Gpu +125-150 és memória +250, Afterburner - be ezeket be tudod lőni feszt ne emelj ha nem muszáj el kell hogy vigye anélkül is
-
SSJPeter
őstag
Ha a halkság mellett a jobb minőség is számít, és telik is rá, akkor én az MSI Gaming-et ajánlanám.
Ezt most itt tényleg nem a coil whine miatt linkelem, (mert mint tudjuk az teljesen márka független, lutri) hanem, hogy bizonyítsam talán, hogy jobb az MSI felépítése, anyagminősége...de ettől függetlenül halknak halk a Palit is...
-
HoReSz1975
őstag
Én is vettem egy MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G 4GB -t, mennyit tudtál belőle kihozni
24/7 -re milyen beállításokat használsz
-
XaraX
addikt
Sziasztok!
970-et óhajtok vásárolni, és némi tanácsot megköszönnék.
Mérete mindegy, helyproblémám nincs szerencsére.
Ami lényeges, hogy minél halkabb legyen,tuning annyira nem izgat, nem igazán szoktam.
Melyik kártyát lenne érdemes bevállalnom?
Giga wf3 a legolcsóbb, mint látom.... -
batt
aktív tag
Srácok,nagyon off lenne a kérdésem de hátha ti tudtok segíteni! Nem tudtok valami külföldi Shop-ot ami szállít Magyarországra és megbízható! Illetve olcsó!
Az euró nagyon gáz most esetleg Románia?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #13521 üzenetére
ezzel az a baj, hogy pl multimonitornal (es talan 4knal is) a kartya furmark szintu terhelest es fogyasztast is kaphat (foleg ha alacsonyabb a TDPlimit). csak mondjuk amig nem furmarkolsz 6 oran at folyamatosan, addig egy egeszdelutanos Crysis3party megeshet.
tehat ha furmark alatt leeg a kartya, akkor jatek alatt is leegne.
furmark 1.8rol beszelek. multigpunal is adott esetben ez igaz.
6950 es 7850 (CF) fogyasztasban nem igazan tertek el, 970 G1nel jatek alatt meg csak 79%ot lattam (de Crysis3mat meg nem vettem elo), furmark 86%ig ment. az olyan 200helyett kb 215W, ha meg <10% fogyasztaskulonbseg mar eleg azonnal elpukkantani a kartyat, akkor a jatek alatti ertekkel se birna sokaig.
VRMre es ramokra nagyon vigyazni kell, hiaba 70fokos a GPU ha kozben 130fokos a VRM. 970ek kozul pl a G1 pont amiatt ajanlott (a WC3al szemben is), mert nem sporoltak le a VRMhutest. ez 970nel mondjuk nem annyira veszes, de pl a 6950eknel aranyaiban a VRM es a ramok voltak irdatlan melegek (de nekem mar nem a digi vrmes variansom volt).
-
Scholes9
nagyúr
Oksi, ezt gyorsan elvetettem
-
Scholes9
nagyúr
Ezt szerintetek be lehet vállalni? Ha halkabb és hűvösebb lesz mint MSI Gaming 290-em akkor már megéri váltani erre.
-
westlake
félisten
válasz
helkis #13493 üzenetére
Érdekes, meg kellene majd nézegetni ezeket.
#13495: Kitömöríted, aztán flash.bat. (1304MHz/3900MHz, TDP100% 250W, TDP120% 300W, boost off)
Bárki felteheti, akinek ASUS GTX 970 Strix típusú kártyája van. Természetesen csak saját felelősségre. -
blu79
addikt
válasz
Szinyák #13523 üzenetére
szia OC stabilitás tesztre pl. FC3 - FC4 nyugodtan használd, ha ott rendben működik akkor jó , mert ezek a gamek kihasználják a kártyát rendesen
- én is törlöm a valleyt meg a heavent meg a többi procitesztet mert pl. procinál alacsony feszel lefutott az intelburnteszt és FC3 meg leállt a gép
-
blu79
addikt
válasz
#85154688 #13517 üzenetére
szia, nagyon jó kártya az MSI 970 Gaming 4G , nekem is ez az első Msi kártyám , November óta vagyok boldog tulajdonosa, Nagyon jól Tuningolható (bár ez kártya függő) , hűvös : - alapon Max 62C közepes tuningal Max 65C (több óra FC3-4 után) , a desing szerintem az egyik legszebb ha nem a legszebb
, halk nagyon halk
, én bátran ajánlom, az enyém nem cicereg de ez is kártyafüggő,
-
Szinyák
őstag
válasz
Értem ,akkor mivel érdemes nézni az OC stabilitás tesztet ?? Csak game , de mivel ?
-
válasz
Hát lehetett hallani pár olyan esetet, mikor például, idézem: "lefagyott a kártya és nem adott képet többé", gariban pedig csere...
Ez átlagos tuning mellett volt, hogy teszteljék a GPU hőfokot, persze a VRM-re már luxus figyelni.Papíron nem tudja megölni a kártyákat a cuccos, mert szoftveres, hardveres védelem, de azért volt már rá pár példa az évek során..., volt olyan is, hogy tuning nélkül lépett le az örök mezőkre a kártya. Ez talán még 6-s AMD környékén lehetett, nem emlékszem.
Én sem használom, 1x vettem elő az elmúlt 3 évben, hogy fesz ingadozást nézzek.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
kovsol #13520 üzenetére
Szerintem ezeket a programokat nem lenne szabad használni.
Én már évek óta hanyagolom őket, volt régebben egy kártyám amit én is tönkretettem vele. A terheléstől olyan hangokat kezdett el kiadni a kártya amit korábban még soha, és ez utána is megmaradt... a világon semmi értelme az ilyen programoknak, én pont ezért nem veszek már használt kártyát. Ki tudja hány órán át furmarkolta az ökör user... -
-
Szinyák
őstag
válasz
#85154688 #13517 üzenetére
Szeva,
Jaja elég jóra sikeredet a 970/980 a MSI szerintem ajánlott vétel, húzni is jól lehet .Én is 2 kártya között vacilláltam Giga G1/MSI Gaming. G1.-et választottam a back plate és a jobb hűtés miatt (vrm is hűtve van rajta) . De van itt egy pár v.kinek akinek van biztos elmondja lényeges tapasztalatokat.
-
törölt tag
Sziasztok! Az a helyzet, hogy egyre jobban tetszik az MSI GTX970 Gaming féle kártya. Az a helyzet, hogy soha sem volt MSI márkájú cuccom. Mennyire ajánlott vétel az MSI féle GTX970 megbízhatóság terén? Megbízható ez a márka?
-
TTomax
félisten
Megjött a lapom amiben végre össze tudom tudom rakni a 980SLI-t... este lesz munka,nem kevés...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
WaterWawe #13503 üzenetére
Valley programról írt már az ABU is. Egyszerű.
A programot más célra fejlesztik, és se a kepler, se a maxwell nem kapott rá optimalizációt.
Lényegében az új maxwell gpu nem tud 100% on teljesíteni ott mert kellene rá a programra egy frissítés.
Lásd 3DMark13 vagyis a legújabbat azt havonta frissítik, és gond nélkül első helyen vannak a maxwell GPU-k.
Pont ez miatt.
Mellesleg a GTX780Ti elég erős nyers erőben. Én is találkoztam olyan teszt programmal ahol gyorsabb volt a múlt 780Ti kártyám, mint a mostani 980-asom.
Viszont játékokban nagyon látni hogy a 980 gond nélkül felveszi a versenyt illetve bőven elveri a 780Ti. -
raczger
őstag
970-ek közül melyek ajánlottak? Igazából a legolcsóbbat néztem ki , a Gtx 970 Gigabyte Windforce3 oc-t. 90k-nál sokkal többet nem szeretnék költeni, így más fajtából max használtat tudnék nézni.
Illetve most procival kapcsolatban is tanácstalan vagyok, hogy felesleges-e vennem hozzá i7-4770-et, elég lenne egy i5-4690 is? (Természetesen elsősorban játékra kellene: Assetto Corsa, GTA V - persze erről még nincs hivatalos gépigény). -
törölt tag
válasz
m0h0senator #13508 üzenetére
Igen. Hwbot versenyekre lesz. (5960x) procival.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 1060 6GB
- ASUS TUF GAMING RTX 4070Ti 12GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2027.01. KARCMENTES!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070Ti 12GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.10. Kiemelten szép!
- ASUS TUF GAMING RTX 5070Ti 16GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 3 ÉV / BESZÁMÍTÁS!
- ÚJ! BONTATLAN! ASRock Radeon RX 9070 XT Steel Legend 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV / BESZÁMÍTÁS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest