- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
AMD-nek megvannak az előnyei és NV Intelnek is. Mivel a piac 90% játékokra kihegyezett így az Intel NV párost részesítem előnyben. Ha a munka tenné ki a napirendemet a gép előtt és "tömörités videó vágás, photoshop lenne" Játkok Altium Autocad helyett akkor AMD proci és AMD vga lenne. első szinte hasonló mint az I7 a felsoroltakra, AMD telibb színekkel rendelkezik.
U.I.: Igen tudom NV-t is lehet teltebbé tenni szoftveresen....
-
Carvus
senior tag
Hellotok!
Ha emlékeim nem csalnak MX440 óta nem volt ződ kártyám, de most valamiért átálltam az erő másik oldalára egy Asus STRIX GTX 950-el...csendes és hűs egy jószág, reméljük nem lesz vele gond!
Azért még teljesen nem csaltam meg áemdééket -
Mika1227
őstag
A power limitet érdemes piszkálni ha tuningolok?
-
kisza25
félisten
hupsz mit vettem észre, 600Ft a különbség amúgy aminek értelme semmi, de az egyiknél:
Base/Boost clock: 1026 / 1190 MHz
másiknál:
OC Edition - Core Clock: Base 1203MHz / Boost 1405MHz (Standard- Base:1026MHz Boost:1190MHz)
GIGABYTE GV-N950XTREME C-2GD
GIGABYTE GV-N950XTREME-2GD -
A 4GB-os Giga 960-osokból melyik az ajánlottak? Csak mert 1 árban vannak:
GV-N960OC-4GDAz 1 venti szvsz nem hátrány, előny is lehet a venti utólagos pótlásakor, és GAI is jókat írt az utóbbiról, de azért megkérdem a Ti véleményeteket is.
Mindenképpen ilyen ITX-méretű kellene, nagyobb borda szóba sem jöhet, és ebben a kategóriában szvsz már alap a 4GB. -
blu79
addikt
Hamarosan érkezhet? : [link]
-
válasz
kisza25 #8971 üzenetére
Értem. Nem nagyon multizok, ill. amikkel igen, azok kisebb gépigényű címek (lesznek): HotS, Overwatch, Dark Souls. Általában inkább az a fontos, hogy 1080p/High-on fusson min. 35-40fps-sel (multinál is), és ne legyenek nagy ingadozások.
Szóval olcsó húsnak híg a leve... hát, csodák nincsenek.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #8970 üzenetére
az a helyzet, hogy szinte csak multizok, bf4, bfh, gta5, battlefront, mindegyiket fullHD low grafikával, így 150+ FPS-em van, lehet, hogy 960-al 165-180+ FPS volt, de ezt már nem érzékelem és akkor az 10-20% különbség.
Mondjuk high-on játszva 60 helyett 66-72 lenne (ez csak hasra ütve, mert nem tudom high-on mit tud) ott lehet, hogy van értelme.
A másik, hogy a VRM része gyengébb, mint 960-nak, húzva egy idő után túlmelegszik (legalábbis én erre a következtetésre jutottam, powerlimitet kitolva is ez történik, ki is használja 118%-megy) és lekapcsolja a monitort, ezért is használom alapon. Egy giga gtx 950 extreme nem véletlen drágább, jó hűtés, 960 szintre van húzva és backplatte, alapon használva tökéletes
[moderálva][ Módosította: Qru ]
-
Üdv!
A Gigabyte GV-N950OC-2GD kártyának mennyire halk a hűtése? Van erről tapasztalat?
-
HD5570
aktív tag
-
emmm
őstag
Időközben én is tulajdonosa lettem egy vadiúj Asus Stix GTX 960 DC2OC 2 GB-os videókártyának.
Witcher 3 fullHD-ben, az Experience ajánlott beállításaival (leginkább High-on, AA-val), 55-60 FPS-t szépen megy. Közben a max. vieókártya memória éhsége 1,5 GB volt, és olyan 60 fok környékén állt meg.
-
sarasota123
aktív tag
válasz
sarasota123 #8964 üzenetére
gondolom sata > pci-e átalakító is jó lesz
-
Májkii
senior tag
válasz
sarasota123 #8962 üzenetére
Most már csak 2x6 pines WF2-t lehet kapni. Vegyél egy molex to 6 pin átalakítót, a tápod milyen?
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok, úgy néz ki holnap lesz egy gbyte gtx 960-am, a kérdésem az, hogy a 6 és a 8 pines tápcsatlakozóját is el kell látni? mert a tápomon csak egy 6+2es PCI-E csatlakozó van. ilyenkor mi a helyzet ?
-
Grafirka
őstag
válasz
bagaba1 #8956 üzenetére
Szerintem nezz ra a kartyara mert a programok neha valotlansagokat irnak ki. AIDA64 pl. nem jelzi precizen a gigaWF2 ventilatorok sebesseget. Valahany % akkor is jelez mikor allnak a ventik.
ASUS Strixnel ugyanezt tapasztalhatod itt pl. 9% ir ki es a ventilatorok allnak. [link] -
bagaba1
tag
válasz
Grafirka #8953 üzenetére
Pontosan ezt. Program szerint 20%-on megy mindig. De ránézek fizikailag is este, mert lehetséges hogy tényleg hibásan jelez a program, ahogy a kollega írja
Viszont az bosszant hogy programban nem tudom leállítani, és nem tetszik hogy 50-60fok környékén is alig forgatja a ventiket.
-
Mark023
tag
Annyi meló van, hogy alig tudok lépést tartani a forummal...
Szóval, Kérhetnék majd egy képet a beállításról, laptopról vagyok és egy hét mire a nagy géphez fogok jutni... Érdekel engem ez az élsimítás...
A gv960oc4gd verziót akik szoktak buherálni bios-t megtudják csinálni, hogy idle-be ne pörögjön!
-
mcs
veterán
,,dsx4 en hagytam"
Itt van a gond. MSAA módra tedd a játékban a símítást, mert csak multisampling símítással hajlandó együttműködni. Bár lehet, hogy a dsxhez képest gyengébb lesz, mert az elvileg eléggé erős felskálázás, és azt még rá se eresztettem a GTX 960ra, mert talán megroggyanna tőle.
Nálam amúgy látszatra megy, mert nélküle sokkal recésebbek az élek msaa módban. -
-
blu79
addikt
Szia, kipróbáltam az mfaa-t a project cars ban, hát szerintem nem működik vagy csak nálam nem mert a játékban kikapcsoltam az fxaa-t és dsx4 en hagytam. Hát rosszabb lett a kép mint high fxaa val és dsx4. Olyan volt mint amikor driverbe nincs bekapcsolva az mfaa és a játékban ki van kapcsolva az fxaa, vagyis semmi hatása nincs ha driverbe bekapcsolom az mfaa-t . Egyébként az mfaa nem minden játékban működik, és mintha valahol láttamvolna hogy a project cars nincs köztük, ellenben a grid 2 igen.
-
Grafirka
őstag
válasz
bagaba1 #8945 üzenetére
Nem, ez nem felpassziv , az a verzio allitja le a ventiket amelyiket Csupingo linkelte. Erre a verziora irtak, hogy bizonyos esetben felporgeti a ventilatorokat akkor is ha nincs terhelve. De mert szeretned lehuzni a ventilatorokat 0 ra? A gyari rpm beallitassal hangos ?
-
raubisoda
senior tag
(B)MaxwellBiosTweaker(/B)-el meg lehet buherálni mindent.Én is ezzel adtam neki OC-t picit.
De csak óvatosan ha valaki nem ért hozzá lehetnek gondok+mindenképpen menteni a régi bios-t.
-
Csupingo
veterán
válasz
bagaba1 #8945 üzenetére
Az egy másik giga.
Itt az összes 9xx-es kártyájuk.
Állítólag meg lehet babrálni a kártyákat, hogy leálljanak a ventilátorok.tsigalko87: nem piskóta az az uzsis doboz.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Elég jó áron van most egy HA!-s eladónál ez a kártya (GV-N960OC-4GD), érdeklődnék, hogy ez milyen konstrukció? Megbízhatóság, és csendesség érdekelne főleg (pl leáll a venti, ha nincs terhelés?). -
törölt tag
Ehhez az új driverhez ugye nem kötelező felrakni a geforce experience programot?
-
kisza25
félisten
megen új driver
-
HD5570
aktív tag
Új illesztőnél(2016.02.15)nincs semmi anomália? valaki felrakta már?
-
mcs
veterán
válasz
Tomekk. #8919 üzenetére
Látványra nekem Project Carsban és Dirt Rallyban adott nagy löketet. Ezek olyan játékok, hogy az élesebb textúráik miatt jobban veszed észre a recésebb éleket, és kifejezetten napsütéses pályákon. A Project bár tartalmaz beállítható fxaa-t és smaa-t ennek kiküszöbölésére, de mindkettőnek vannak feltűnő ,,mellékhatásai" az mfaa-hoz képest.
-
scholl
tag
Igen
és +2-3k az ASUS Strix amit dicsérnek
nem vagyok biztos, hogy az alaplapon elfér egy hosszabb kártya, ezért érdeklődöm.ilyen az alaplapom, és azon filózom, hogy a memória foglalatok előtt elfér e a kártya, ha fel van pattintva a kis rögzítő vagy pont belelóg (giga 2 vetis 195mm, ASUS STRIX 22cm).
a 2 ventis giga nyákja kb 5mm -val megáll a memória foglalatok előtt, a 2 venti meg kissé előrébb van szerintem , nem zavar be ( az most más kérdés, hogy mennyire melegíti majd a memóriákat.)ha biztosra tudnám, hogy elfér a strix akkor azt venném, mert itt jókat írtok róla, ha a 2 ventis giga meg egy kv daráló lesz annak sem örülnék...
de lehet felesleges ebben a kariban gondolkodni, mert elég régi az alaplap... -
mcs
veterán
válasz
Mika1227 #8915 üzenetére
Nézz meg egy játékot 4xmsaa és 4xmfaa módban is. Utóbbival az esetek 80%-ában gyorsabb, és ezt már külföldi tesztoldalak is kimérték. Nálam a Grid 2-n kívül a Project CARS se lett lassabb, és ráadásul sokkal szebb is. Még a Dirt Rallyt is megnéztem, ami csak két napig maradt a gépemen, mert számomra borzalmasan nehezen játszható kontrollerrel, és az is sokkal szebb lett.
-
-
mcs
veterán
válasz
Mika1227 #8912 üzenetére
NVidia Vezérlőpultban a multi frame sampled aa, és a játékban is mennie kell valamilyen msaa módnak, hogy aktiválódjon:
2x MSAA + MFAA = 4x MFAA
4x MSAA + MFAA = 8x MFAA
8x MSAA + MFAA = 16x MFAAAmúgy azóta Project Carssal is megnéztem, és magáért beszél az eredmény. Most már semmi értelme fxaa-t vagy smaa-t használni, mert az mfaa mindkettőt földbe döngöli minőségileg.
-
mcs
veterán
Valamelyikőtök próbálta már az NV féle MFAA élsímítási eljárást?
Nekem eddig egyelőre nagyon jó tapasztalataim vannak vele, mert egyrészt jó minőséget is nyújt, másrészt gyors. Példaként a Grid 2 benchmark 8x MSAA-val 76 fps, 8x MFAA-val (4x MSAA + driverben bekapcsolt MFAA) pedig 82, és hasonló, vagy talán jobb is a minőség az MFAA javára. -
MeroM
senior tag
Ismerősnek vettem egy giga 1 ventiset volt vele problémám(zúgott a venti), bár gondolom gyári hibás volt iponba vettem és 15 napig várhattam mire visszaadják a pénzt utána ugyanazt megvettem az aquába azzal már nem volt gond.
Amúgy nekem egy strix van megvagyok vele elégedve.
A hőmérsékletekkel egyiknél sem volt baj. nem feltétlen muszáj a hőcsöves kivitel ilyen fogyasztású kártyáknál. -
4264adam
veterán
válasz
Mika1227 #8904 üzenetére
Az összefoglalóban ott van leírás a tuning eredményéről. Szvsz nem ér semmit. A hűtés meg persze jobb 8000rpm en mint 1000rpmen, de gyárilag ki lett találva mennyi kell neki, felesleges többet járatni a csapágyakat is.
Miseee : te esetedben valóban jó döntés mert a boost 2.0 nagyon kell a multira. De rá néznék a ház hűtőre is mert az EVGA 72 nél meg szokott állni. Nekem is volt evga 960
-
scholl
tag
-
Mika1227
őstag
Érdemes tuningolni? Felhúztam 1400-ra simán ment nem volt gond vele. A memóriákat nem húztam. Tartósan lehet ilyen órajelen járatni? Gyárilag 1314-et boostol. Ti használjátok tartósan húzva a kártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest