- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Ott valami hiba van a rendszerben, első blikkre. Víruskeresés (Malwarebites pl), feleslegesen induló programok tiltása megér egy misét. Gondolom a táppal nincs probléma.
(#13629) phoenix1989 Nekem ugyan csak 950-em van és nem vagyok tuningpárti, de ennyit bírnia illene. Mondjuk attól is függ, hogy mennyire "minőségi" a gpu benne (ASIC Quality). Simán meglehet, hogy kifogtál egy minimálisan tuningolható darabot.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #13614 üzenetére
Nálad a pont. Agyon van hájpolva ez a hűtés izé. Értsük meg végre, hogy mérnökök dolgoznak ott (is). A mesterséges és tervezett elöregedést, nem a hűtés fogja okozni, inkább vagy driver, vagy némely beszerelt alkatrész.
-
MrDerekas
addikt
válasz
seremetyevo #13596 üzenetére
Ilyen helyzetben szoktam előkeresni és feltenni verziónként a directX-et 9.0c-től. Illetve ha friss telepítés, akkor két-három nap mire leszed minden update-t és akkor kerek a rendszer. Ha telepítési hiba miatt tér vissza mindig a dx telepítéshez, akkor lehet nem ártana egy memtest sem. De csak tippelgetek.
-
MrDerekas
addikt
válasz
seremetyevo #13592 üzenetére
Nem csücsül valami ártó szoftver a gépeden? Inkább rendszerszintű hibának tűnik, mint a vga hibájának. Lehet egy teljesen friss rendszer install megoldaná a gondodat. Mielőtt kivágnád, ezt még próbáld meg.
-
MrDerekas
addikt
válasz
#54715584 #13577 üzenetére
Ha különösebben nem akarsz videózgatni, akkor nem sok haszna van számodra. Szerintem. Szóval egy 950 esetében én nem sok előnyt véltem felfedezni benne. Ha bírja a konfigod, akkor mehet fel az Experience is, de ha egyébként is terhelődik a proci alapból, akkor nem érdemes felrakni, mert csak szipkázza a rendszer erőforrásait a sok feleslegesen futó vackával. Egyszerűsítve, ha elfér, akkor mehet fel.
Szerk: az optimalizálás játékokhoz meg hagy némi kívánnivalót maga után. Egyik játéknál pl feltette nekem négyszeresre az élsimítást, aztán képregény lett belőle. Jobban hiszek abban, hogy magam állítgatom be a vga opciókat minden programhoz.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12990 üzenetére
Ééés eljövend a nap
(#12991) Csupingo Nekem is ez jön ki. Monitorra tippelek. Bár... előtte normálisan működött és a teljes konfig cseréje óta ilyen. Tipikus X-akta
-
MrDerekas
addikt
GTX950 használókat kérdem elsősorban: Mitől van az, hogy nem indul egy pc, mikor a dp portra van csatlakoztatva a monitor??? Ha nem ad képet, azt mondjuk elfogadom, de hogy el sem indul ilyenkor... (Másik topicban szenved ettől valaki, de ha elkezdem ide irányítani, csak a hsz-ek szaporodnak) Köszi a válaszokat előre is!
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12958 üzenetére
Napasztmek... A vitáról lemaradtam, erre jössz egy ilyennel...
Grat hozzá! Szép darab -
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12934 üzenetére
Ugyanennyivel is drágább?
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12928 üzenetére
Lassan őrölnek a malmok... Már tényleg kíváncsi vagyok
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12767 üzenetére
Nem ugrok a szintetikus tesztekért én sem, de ház hűtés variálásnál, meg vga cserénél adok neki fél órát.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Trailblazer #12731 üzenetére
Örök marad, mint a szegénység
Amíg megy a szerver, addig használhatod az accot, amihez hozzá van rendelve a Crew profil.
(#12738) lemusz Az ilyen barinőt bírd sávszélességgel
Ha egyszer is leesik a pinged, szolgáltatót vált
-
MrDerekas
addikt
válasz
Trailblazer #12729 üzenetére
Bezony ám
Már kb a dédunokámnak is reggeltem.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12727 üzenetére
Kapunk a házigazdától! Ettől lefelé elemezgettük, odaát
Gondoltam blogbejegyzésre is, de annyira nincs sok teszteredmény. Szerintem egy ligában játszik a kettő és játékfüggő (dx9-10-11-12) hogy melyiket vegye valaki. Vagy akár ízlés dolga is lehet.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Trailblazer #12725 üzenetére
Ez mekkora
Majd összedobok valami lincshangulat keltőt
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12717 üzenetére
Szintén
Igazából a hangvétel, meg bizonyítás hiánya ami elindította ezt. Kb annyira mérvadó negatív vélemény, mint a sz@r a zájemdé/envidija. De jót szórakoztam.
Én meg közben váltottam RX460-ra. Vegyes érzéseim vannak, mércék szerint kevesebb teljesítményem, amit játék közben nem érzek. GTX950 is marad a másik gépben, mer' jó kártya.
Szal csakazértsem költözök el innét. Mindkét kártya hozza amit a fizikai paraméterei alapján elvártam tőlük. Aztán proci csere után, ha végre összejön, akkor megint csereberélgetek és marad amelyik jobb a szememnek.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12712 üzenetére
Hogy mi a kevés az másodlagos. Egy kézlegyintéssel elintézem. A mostani játékok, egy nem mostani vga kreálmánnyal összeeresztése, na az nem ultra. 5 évig nekem kielégítően szerepelt a HD6850, úgy hogy közben nem csodálkoztam az alacsony fps miatt. Ha valaki az fps számlálóra érzékeny, akkor ne zsebpénzbarát befektetésként élje meg a pc építést. Ugyanakkor megjegyzem, hogy magával az elvárással egyet is tudnék érteni, de láthatjuk, hogy minden szoftverfejlesztés szinte arról szól, hogy cserélj/vegyél vasat. Ennek fényében eléggé, hmm..., furcsa egy ilyen tüntetés/lázadás, mikor az egyéni elvárás mutat messze túl a fizika adta lehetőségeken.
Mondjuk volt pozitív oldala is kesergőnek. Volt végre mit olvasni, néhol nem is akármilyen szösszenetet -
MrDerekas
addikt
Konklúzió: Vérpistike mellé nyúlt. Van ilyen.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12679 üzenetére
Ja, arra
A hangrendszert nem szeretem cibálni a tv-hez
Szerk: Tök külön helyiség és amennyit tv-ét nézek, nem érdemli meg az 5.1-et fixen. Marad a cucc a gépnél. -
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12677 üzenetére
Filmnézéshez, tv-én játszáshoz elég jól jön, ha nincs külön erősítő
Nekem legalábbis beválik olykor.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Dark Wander #12649 üzenetére
Csak picit nem értelek, nagyon meg igen. Viszont egy középkategóriás kártyától (tudom erős, de ez a puszta tény. Nekem is egy vagyon egy ilyen kártya, de akkor is csak középkategória) miért vár el bárki felső/gamer teljesítményt? Érted.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Long Man #12647 üzenetére
Teljesen jól látod. Plusz, például ezért van az Experience-ben a beépített hátsó ajtó, hogy kinyerjék az ilyen statisztikai adatokat is(!!!!)
Mondjuk nem rosszak ezek az optimalizált beállítások a kényelmesebb hétvégi gémereknek. Egy csúszka húzogatás iktatva. Elég sokat játszom az épp kedvenc játékkal, mire elkezdem optimalizálni a magam számára én is. Meg szerintem az a tartalék is helytálló lehet
-
MrDerekas
addikt
válasz
Trailblazer #12595 üzenetére
Így már kerek.
Igazából a pénztárca dönt legtöbbször. Amikor vettem, akkor a hőcsövesek +8-10K felárat jelentett. Idle 36-38 fok (és pörög alapon a venti), megküldve szépen felkúszik. A legdurvább hőfok 80 celsius volt, szekrényben, szellőzés nélkül.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Trailblazer #12592 üzenetére
Nekem is az van. Nincs vele gondom. Annyira kicsi a fűtőteljesítménye, hogy egy papírforgó is szinten tartaná.
Szerk:
(#12593) tomi20100 Vehetnél nagyobb kártyát is, de gondolom, nem véletlen, hogy a 950-eket kérdezted. Nem lesz procilimited -
MrDerekas
addikt
válasz
tomi20100 #12585 üzenetére
MSI Gaming - Talán a legjobb
Giga Extreme - Válogatott alkatrészek, a legmagasabb gyári OC
Asus Strix - Szokott Asus minőség
Mindháromnak áll a ventije idle. Az Asus Echelonnak tudtommal alapon is pörög a ventije.
(Ha esetleg valamit rosszul írtam, akkor a karik tulajai javítsanak ki)
-
MrDerekas
addikt
DX12 alatt pont hogy kiegyensúlyozott teljesítményt mutat
Még áskálódom azért. Ahogy én látom (tehát szigorúan szubjektíven és alapul véve nekem mire kell) eléggé párban a 950-el. Mondjuk kísérletnek sem volna rossz egy ilyesmire váltanom, abból megint lehetne szubjektív vélemény
Talán még annyi, hogy újabb architektúra vagy technológia, ami sosem volt szempont nekem
Driver oldaltól nem tartok, lásd fentebb
Akkor most only read a fórumon
Jah! És a 950-től nem szabadulok meg. Megy a családi gépbe a skylake mellé -
MrDerekas
addikt
válasz
Mans20 #12421 üzenetére
Én nem vagyok fan, bár évekig vörös kártyáim voltak. Ár-teljesítményben legutóbb a zöld adta az opciót. Most kicsit rezeg a léc. Érdekes, hogy nagy-nagy megelégedéssel használtam mindkét oldal kártyáit. Lehet nincsenek különös igényeim
Beszerelem, működik, ad képet - nekem ez elég.
Szoftveresen is ugyanannyi gondom volt a két oldallal. 2012-ben a catalyst miatt bugzott az NFS HP, nemrég meg az nvidia driverrel indításkor leállt a The Crew. 1:1 részemről.
Jelenlegi felállásban a felvett teljesítmény is csábító... Hmmm. -
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12405 üzenetére
Na ezt átérzem. Anno az újságom 12-14 óra szerkesztés, aztán három nap csiszolgatás, korrektúra. Mindig utolsó éjszaka estem a nyomdába
Amúgy nem tervezek SLI-re, de roppant kíváncsivá tettél, meg szeretem a jó teszteket, akár nekem idegen témában is -
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12402 üzenetére
Affene
Azért hajrá
-
MrDerekas
addikt
Köszi srácok!!!
Echelon ezzel az infoval ki is esett. Szombaton eldől melyik lesz. Ha meg megvan, úgyis jövök beszámolni
Köszönöm még egyszer!
(Az extreme verzión azok a ventilapátok kísértetiesen emlékeztetnek a jelenlegi kártyáméra és az nem valami prémium minőség. Sajnos. Persze jó, csak a zörgés pár hónap után...) -
MrDerekas
addikt
Nah kérem egyszerűsödik a dolgom
Immáron trióból választhatok. Extreme-Gaming-Echelon (Giga-MSI-Asus). Elvileg ezek mindegyike minőségi vagy válogatott alkatrészekből épül fel. Backplate is van mindegyiken ha jól tudom (bár a gaming-nél ez nem tuti, vagy nem minden cikkszámún van...?) Tuningolással nem fáradnék és hát elvesztem kicsit a számok között. A memória órajel az extreme karinál csúcson van, a gpu órajel meg az echelonban. Gaming a középút átlagban. Melyik érték a mérvadóbb, ha mondjuk a közeljövőben tudok váltani i5 procira? Nagyon nem vagyok tisztában, hogy a játékoknál a gyors gpu vagy a memória a jobb választás. Kevés címmel játszok, ha van időm akkor Crew és valami pár órás verseny
single-ben. A gaming és echelon színvilága/design tetszik, amiből mondjuk beszerelés után semmi nem látszik. Árban szűk kétezer forintos szórással egy kategória mind. Nem beszélne rá valaki valamelyikre ezek közül? (Esetleg a VRM hűtés, intelligens ventivezérlés, zajosodás szempontból is körüljárni, hogy kicsit pörögjön a topik is
)
Szerk:
(#12374) mcs - Ipon topicból idézve: NexDaywalker:"Szakmabeliként megnéztem egy ilyen kártyát a raktárban, hát gyerekek,azért ez nagyon össze van rakva. Anyaghasználatra és minőségre első osztályú a kártya, a backplate is iszonyat igényes. Nem tud valaki tesztről, mert az órajelek alapján nem hiszem,hogy nagyon elmarad egy GTX960-tól."Szerk 2:
(#12376) kovy29 - Pénzt nem adok érte. Munkám volt ezért. Pár ezres szórás semmi. (A kettő közt kb egy ezres van) Tehát ártól teljesen függetlenül kéretik vélemény -
MrDerekas
addikt
Ezen tápon ha megelégszem az alul fellelhető méjdincsájná felirattal, akkor egy előítélettel teli kukacoskodó vagyok?
-
MrDerekas
addikt
válasz
lemusz #12327 üzenetére
Érintkezési hiba. A bemelegedett rendszer indításkor nem megfelelő kontakttal bír a vga slot felé/nál/nél. Lehet elég kitakarítani óvatosan a slotot, vagy szimplán kikapcsolt állapotban ki és beszerelni, vagy megmozgatni a karit. Esetleg a vga tápcsatit megmozgatni. De csak döfködöm a ködöt
-
MrDerekas
addikt
Lehet be tudok újítani egy MSI Gaming gtx 950-et, vagy egy Giga Extreme gtx 950-et. Van valami nagyon extra dolog ami az egyiket kiemelné a kettő közül? Sima gigám van jelenleg, teljesen elégedett vagyok vele. Eltekintve attól, hogy kerreg az első ventije
Extreme vs Gaming?
-
MrDerekas
addikt
Kell nekem itt olvasgatni. Falnak megyek emberek. Folyamatosan túrom az aprót, online piactereket, hogy majd kifoly' a szemem, aztán odáig faragtam már az igényeimet, hogy zsír új 750ti-t veszek a családi gépbe. (Mert használtban 30-33, újonnan amit meg is vennék az 35-36) Erre itt jöttök 40k alatti 950-el, de prémium fajtával is 50k alatt... hát én
Pláne, hogy két napja túrtam végig a jómarkolást is - ahol annyi muzeális kártyát láttam, mint pc bontó pincéjében
Megyek és igyekszem ezt kiheverni. De gratulálok az alkalmi vételekhez! Csak rohadtul irigylem, na
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12219 üzenetére
Na még egy kicsi kitartás
-
MrDerekas
addikt
válasz
#17954112 #12109 üzenetére
A hanggal meg így jártál. A vga a hd hangot a tv-re küldi, persze, hogy ott szól. Nem tudom mivel lehetne rávenni a tv-t, hogy ugyanezt a kapott hangot a hangrendszerre vigye ki.... Ezt sztem, csakis azzal tudod áthidalni, hogy a pc-t kötöd rá a hangrendszeredre. Legalábbis a pc audio kimenetét.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12028 üzenetére
Tehát garis a bajom, illetve a karinak. Köszönöm!
Gondoltam nem divat a reklámLegközelebb kiírom
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #12026 üzenetére
Egy napig nem bírnám
(levélke - ájpon
) Az a baj, hogy a hd6850-em picit megdöglött és csíkokat dobál biosnál már, a win 10 meg nem is ad vele képet. Akkor előbb valami cserekarit kell eprészkednem magamnak.
-
MrDerekas
addikt
Szerintetek érdemes gariba küldenem a 950-emet, ha kerreg az egyik ventije? A hátsó venti olyan mintha kavicsokon gördülne. A hang egyelőre elfér, de valahogy a hőmérséklet is magasabb a kártyánál, legalább négy fokkal, mint eddig. (Zöld levélkés, karácsonyi vétel volt, gari idő még bőven van. Csak nem tudom nem-e elhajtanak vele.) Ettől függetlenül én szeretem a Gigát
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #11935 üzenetére
Szép munka! ...lesz velük
-
MrDerekas
addikt
Srácok ez akkor igaz 100%-osan, ha megunom a játékot és lecsapom a tápot. Ám ha kilépek a játékból és leállítom a gépet ez a görbe, illetve benne a zuhanás már sokkal simulékonyabb. Ha a kari 65 fok, a szoba 20, akkor a teljes hűlés 45 fok, aminek mennyi lehet a zuhanó része? 22,5 fok? Tényleg ez a brutálisan nagy deltaT fogja kinyírni a forrasztásokat. Gyakorlati emberkeként ez a téma rohadtul túl lett spilázva. Legalább jókat derültem
Főleg, hogy ti is, mint szakik, sem igazán értitek a kirobbantó kérdés hétköznapi létjogosultságát.
Egyébként pedig grat a válaszotokhoz! Azok legalább megállják a helyüket -
MrDerekas
addikt
Hát én most nagyon hülye leszek. Mondjuk az elmúlt 20 hsz alapján ez nem is olyan kirívó
Csak filózom itt, hogy, mi van ha lekapcsolom a gépet mondjuk 65 fokos vga-val, cpuval....? Lekapcsolom ugye akkor a tápot, alaplapot, hdd/ssd-ket és a hűtő ventilátorokat. Aztán mi van a gépben? Okoslevegő? Mer' tudja, hogy neki most aztán hűteni kell és csak áramlik és áramlik és hűt, csak úgy magától... oszt jéggé veri a vga-t. Azt senki ne magyarázza be nekem, hogy a lekapcsolt gép pillanatokon belül lehűl. (átlag vagy akár gamer pc-jére gondolva) Sőt, kotyogom mindezt úgy, hogy a forrasztások hőingadozás miatti "elöregedésévél" is talán tisztában vagyok.
-
MrDerekas
addikt
Szerintem nem itt kell keresztre feszíteni a pirosat
De hogy beszálljak a mérlegbe...
5 éven át volt piros kártyám. Sosem volt driver gondom, blackscreen, a mikrolaggot meg inkább a procimnak tudom be, mert az nem játékra termett ugye. Sosem uninstalláltam a drivert, nem trükköztem DDU-val. Mikor jött az új, én simán frissítettem. Most zöldem van és kedvenc játékomba számos rejtélyes bevillanás a texturában, érdekes árnyékhibák. Semmi tuning mellett. Illetve ezen játék el sem indul a legújabb driverrel. Ez miatt életemben először egy régebbi vga drivert kellett visszatennem, hogy működjön, aminek működnie kell.
Pro és kontra: Mindezek fényében nem tudom csak ezt, vagy csak azt ajánlani másoknak. Mert nem lenne releváns. Az nVidia kártyák igenis jobban kamatoztatják tudásuk a játékban, az AMD kártyák meg nyers erőben vannak ott a szeren. És igenis javult a driverezés a piros vonalon. -
MrDerekas
addikt
válasz
Benir8 #11571 üzenetére
Jah, hát igen
Az experience meg van győződve, hogy ultra gamer mindenki
Az csak ilyen, valamilyen javaslat volt. A Crew-t toltam én is úgy, hogy a minimumot se nagyon súrolta a konfigom.
Nem rossz mankó a linked. Árnyékolást meg egyéb nem számottevő látványelemeket butíthatod, igazán sokat nem vesz el a látványból. Kísérletezni kell. Érdemes rászánni egyszer több időt és utána már vakon is beállítod akár a rendszer újra telepítése után is -
MrDerekas
addikt
válasz
Benir8 #11569 üzenetére
Elég gépigényes a Division. Stabil 60fps elérni 950-el, nem egyszerű. Elsőkörben az Experience optimalizálást javaslom, mint kétkattintásos alternatíva. Neked szűk keresztmetszet a proci és a vga is. Erősen butítanod kell a grafikát. Részletesség és élsimítás a leglja. De egyszerűbb, ha minden low, aztán elkezded srófolni felfelé egyesével és megtalálod a legoptimálisabb beállítást számodra. Ilyen tutorial-t alig lehet lelni, mert szinte nincs két egyforma gép. (Legalábbis az otthon építettek, válogatott alkatrészekből összetett nem sorozatgyártott desktop gépek között.) Nekem a meglévő i3-al és 950-el közepes-magas beállításokkal ingadozott 42 és 60 fps között a második béta. ( Az első eléggé gyéren futott, mert nagyon nem volt oprimalizálva. A másodiknál meg lementem hídba attól a graf teljesítménytől, amit a kis vasam hozott az optimalizáltságnak köszönhetően) Ez alapján és tapasztalat hiányában egy low-medium vegyes beállítással illene stabil 50-et elérned. Nem szakmai tanács, kizárólag szubjektív vélemény
-
MrDerekas
addikt
Ha már meleg...
Párszor említettem, hogy az íróasztalom szekrénykéjébe tettem a pc-met. Nos mellé került a szerver gépem is, így most ketten melengetik egymást. Az ajtón van egy 12cm-es venti ami befelé fúj némi "hideget" meg az asztallapon van a fal tövében pár 35 mm-es szellőző lyuk. Azt hiszem kell valamit fejlesztenem a hűtés rendszeren, mert kissé meleg, bár még jól használható. Alapfelhasználás mellett ilyesmi hőértékeket produkál a rendszer, meg a videokártyám (hogy ne legyek tök off)
A chassis fan1 kicsit nem korrekt, miután elszállt az oldalsó 92mm-es ventim. (Amúgy az 600-700-on pörgött csak.) A power fan speed pedig a gépben lévő 2x8cm-es ventiket, valamint az általam ezekhez bütykölt és szekrényajtóba épített ledes 12cm-es ventit takarja.
Ha lesz időm, kicsit játékkal is megizzasztom, hogy mit bír -
MrDerekas
addikt
válasz
TechN7ne #11423 üzenetére
Ez most komoly? Itt vagyunk pár elégedett giga fogyasztóként, erre jössz és kihirdeted az igét... Köszönjük.
Ez a hsz-od még rendjén is van, megértettem az álláspontodat. De az ajánlás az nem az, ahogy beköhintetted az "igazad". Szerintem. Én meg Asus-t nem veszek, mert nekem nem jók. Az LGA775-ös Gagyibájt lapom meg még mindig megy. -
MrDerekas
addikt
válasz
whitezo88 #11421 üzenetére
Jó választás
Használd egészséggel, megelégedéssel! (Nem melegedéssel
)
Nem kell halkan megjegyezniEz a topic erről a családról szól.
(#11418) Grave444 Azért a ~sz@ragiga~ nem kimondottan a gyengébb hűtéseknek szólott fentebb. Az egyventis természetesen még nekem is eléggé alsó kategória
A többi teljesen rendben van.
-
MrDerekas
addikt
Nem értem ezt a Giga alázást. Nekem az van. Működik, nem eszi meg a tápom, nem izzik és nem üvölt. A hangcucc lett zajos tőle, de belefér. El kéne már fogadni, hogy az alig fogyasztásával (szinte) teljesen felesleges rá egy komoly hűtő. Ha nem játék fut a gépen, tán még pufajkát is adhatnék rá, hogy valami testhőt produkáljon...
Szar a' élet - mondta Aeditke ovónéni... -
MrDerekas
addikt
válasz
MrDerekas #11268 üzenetére
Régi driver visszatelepít (368.22) - Crew indít... és megy és megy és megy. Örülés van és a kétkedéses fogadása a jövőbeni drivereknek.
Miután már az uplay-t, experience-t, drivert az újat is többször telepítettem újra, a játék reinstall előtt pedig a régi drivert. Szerencsére. Nem kellett így a játékot megint leszedni. Pedig az jött volna soron. -
MrDerekas
addikt
válasz
Trailblazer #11267 üzenetére
Hajrá!
Tomb Raider 2013 remekül fut ezzel. Kicsit még feljebb lehet srófolni a grafot fps esés nélkül. Pici öröm mára
Amúgy meg nem értem a ddu létjogosultságát. Én piros és zöld vonalon is mindig, azaz mindig rendszertelepítéskor felraktam, aztán csak a frissítés ment és sosem okozott ez gondot. Ennek így kell működnie. Egy egykattintásos telepítőcsomaghoz, minek kell (minek kérik) plusz szoftvert futtatni??? Ehh, csak az mélabú dől belőlem, kedvenc játékom korai halála miatt. -
MrDerekas
addikt
válasz
Trailblazer #11265 üzenetére
Én nem tudom mi a baj. De gondolom nem mindenki az Oculussal nyomul... Részemről mára ennyi. Pár restart, másik fiók, programok letiltása megvolt. Legfeljebb megy majd vissza a régi driver. Ez így nekem nem pálya. ("Régi" ájemdésként ez részemre messze rosszabb, mint a katalizátor legelkapkodottabb verziója. Aztán lehet a véremet venni, bár még sosem szidtam egyik oldal támogatását sem. A dolgok működtek, különösebb fennakadások nélkül. Nyilván nincsenek az egekben az igényeim, de na.)
-
MrDerekas
addikt
válasz
Trailblazer #11263 üzenetére
A bevillanás megszűnt. Remek. A Crew működése leállt...
És ne trollkodjak ilyenkor?
Nagyon nem lehet indítani a játékot.
Szerk: Experience-ből sem indítható normálisan. Illetve indul, csak épp le is áll azonnal, ahogy megjelenik. Aknakereső indít.... -
MrDerekas
addikt
válasz
Grafirka #11259 üzenetére
950 és szintén stabil. Mondjuk a The Crew-ban olykor fura bevillanások vannak. Az árnyék kezelésre tippelek, de annyira apróság ez a villanás, hogy be sem tudom azonosítani, hogy miféle grafikai hiba. Saccra árnyék, vagy textura... Kettővel ezelőttinél láttam, vagy inkább érzékeltem ilyesmit. (Igazából mire tudatosodik, csupán halvány emlék ez a villanás. Egy képkockányi lehet... csak hát mégis van)
-
MrDerekas
addikt
Mindent lehet
Jó darabig a hajszárító meg a spéci sniccer megoldotta. Aztán elkezdték a hőre lágyuló matricákat is felpakolgatni, plusz gyárilag perforálták is, hogy nehogy már egybe lejöjjön. Az első után már tudtam, hogy itt valamit tenni kell. A fagyasztószekrény tökéletesen áthidalta a matrica újjítást
Manapság viszont alig akad már matricás garis bohóckodás.
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
Nekem az van, azt nyúzom. Hőmérsékletre, visító ventikre nem tudok panaszkodni. Zárt íróasztal szekrényben volt max 80 fokos. Mióta feltettem az ajtajára egy ventit, 72-74 fok, úgy, hogy azért pang bent a felső érában a meleg levegő. (Értsd: az e feletti fiókban elolvadozik a dugi csokim
) Összegezve: stabil, húzható, csendes, a felvett energia mennyisége miatt pedig nem is forrófejű.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Csupingo #10821 üzenetére
Bigasoft. Nekem bejött. Egyszerű, mint a fa ék
Kimondottan hobby vágásra, de lehet effektelni is szerényen. Pár dolgot kipróbáltam már, de ez volt a leggyorsabb a feldolgozásnál is. Részemről ajánlott plecsni jár neki. Kis méret, egyszerű felület, tud magyarul is ha kell és gyors.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Trailblazer #10579 üzenetére
A kérdés nem nekem szól. Viszont akiktől olvastam véleményt, azt összefoglalva bátorkodom reagálni. A hőfok egy jól szellőző házban, kemény játszadozáskor 62 (max) körüli. Hangszigetelt házban mért valaki 68-69 fokot. A zaj meg egyénfüggő. Meg az összrendszer zaja is befolyásoló tényező. Ennek ellenére/fényében is csendesnek mondják. Főleg idle közben
-
MrDerekas
addikt
Kis pénz, kis foci. Azt kell venni amire van rákölthető pénze. A 750-hez nem nagyságrendi talán, de érezhető előrelépés a 950 is, amit ha megcibál valaki, akkor hozza az alap 960 teljesítményét kb. A csendesség meg teljesen egyénfüggő. Mindenkit más frekvencia zavar. Mérlegelni kell, megtudni hogy a teljes konfighoz is mi lenne a jó vétel, aztán dönteni. Mindkét kártya ajánlott vétel. (950/960)
-
MrDerekas
addikt
válasz
Hauptmann #10401 üzenetére
Nincs ebben semmi új. Igaz nem aprózok itt, de sokat vateráztam. A garis cuccaim mindig az eredeti számlával, vagy ha több tételes számla volt, akkor a másolattal adtam, és küldtem mailban a scannelt verziót is. Sosem volt belőle gondja senkinek. Iponnak is ha visszaküldök valamit, akkor is csak a másolatot mellékelem. Ha van garijegy, akkor természetesen azt is adtam a cuccok mellé. Semmi trükk és nyugalom.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Bjørgersson #10284 üzenetére
Mehet. Nálam semmi gond vele.
-
MrDerekas
addikt
válasz
raubisoda #9392 üzenetére
Akkor hajrá, és kitartás addig is
(#9393) dethroner Ahogy Csupingo kolléga is írja, külön kell telepíteni, illetve régebbi játékok maguk is telepítették és/vagy szedték le a követelményüknek valót és installálták azt.
Hja, régi szép idők, mikor még a cerka ezren pörgött ddr ramok között, s végre elindult a Most Wanted telepítő, és akkor... felröppent, hogy szükséges a directX telepítő futtatása, utána természetesen restart, majd igen örömködve, hogy na most... és jött is a .net keretrendszer töltése és telepítése... Rosszabb napokon, hörgő-zörgő dvd rom-al akár egy órát is igénybe vehetett a JÁTÉKDe megérte!)
-
MrDerekas
addikt
válasz
raubisoda #9388 üzenetére
Akár ez is ok lehet. Mondjuk nem tudom volt-e áramszünet, de olyankor történhet, hogy valami leíró, sérülten rögződik a rendszerben ez pedig instabilitást, hibát okozhat. Egy rendes restartnak illene ezt ugyan orvosolni, de hát az élet nem ilyen.
Most én szurkálom a ködöt... Na de, lényeg hogy most jó. A helyedben én tennék egy próbát a driver frissítéssel, viszont akár a következő verziót, vagy esetleges hotfixet is megvárhatod. Nem hiszem, hogy bármit is veszítesz, ha nem az aktuális legfrissebbet használod.
-
MrDerekas
addikt
válasz
raubisoda #9379 üzenetére
Én tegnap frissítettem. Este 2-3 óra Crew, ma is mióta hazaértem folyamatosan megy a gép és semmi ilyesmit nem tapasztalok. (Ez a képeltűnős eddig ájemdé betegség volt, tudom mert sapphire kártyát koptattam karácsonyig
Lehet megtetszett a zöldek fejlesztőinek és ők is belevették a keretprogramba...) Igazából nem sok gondom volt eddig a driverekkel, egyik oldalról sem. Ez a piros féle böngészős driverleállóshelyreállós hiba is ritka volt.
-
MrDerekas
addikt
-
MrDerekas
addikt
válasz
Csupingo #9055 üzenetére
Semmi más nincs bekötve. Csakis a pc. Mondjuk a hűtést bővítettem és a vezérlés miatt kissé gányolnom kellett, ezért gyanakodtam a forrasztásra is, de ventik nélkül is ott a zajosodás. Meg maga az, hogy úgymond a kép változásával variálódik ez a statikus zörej. Tehát minden amit a gpu-nak kell megjeleníteni az ilyen sercegéssel, cicergéssel jár.
-
MrDerekas
addikt
Úgy rémlik talán itt olvastam már hasonló jelenségről, mint amit magam is tapasztalok. A 950-em ugyan nem cicereg, de valami nem stimmel. Egész pontosan a hangrendszerem cicereg mióta ez a kártyám van. Tehát a mélynyomón kívül minden hangszóróban van egy sistergő/cicergő zajosodás, ami függ attól, hogy épp mi van a monitoron, azaz mit "mutat" épp a videókártya. Főleg a sok fehéret tartalmazó weblapoknál, de akár az egér mozgásának megfelelően, vagy csupán a kis tekerő mutató (anno homokóra volt még a win őskorában). Mikor minden tálcán van és kikapcsol a monitor, abban az esetben egy állandó statikus zörej hallatszik. Maga a hangcucc az alaplapi integrált hangkártyára van kötve. Érdekes, hogy a hangerősség szabályzástól függetlenül, egyazon erővel szól ez a zörej. Mit lehetne tenni a vidkari eladásán kívül? Vagy mi más okozhatja ezt? (Szerintem biztos a 950, mert csakis azóta hallatszik ez.) Eleinte úgy voltam vele, hogy nem vészes, meg játék mellett nem lehet kihallani. Csakhogy mára idegesítővé vált, főleg hogy keveset megy a játék, sokat a néma szoftverek, és zenét se jó hallgatni folyamatosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Assetto Corsa EVO
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- További aktív témák...
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest