- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL C715: kedvező árú 4K QLED tévé a tesztpadon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós kamerák
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5899 üzenetére
Mármint ők az nvidia gyártók.. gondolom az atinál a saphire meg ilyenek nem rosszak...
hát nekem tapasztalatom nincs a többi kártyában, csak az Asus, Gainward, Zotac - ezek jók voltak nálam
-
Hunyika2
tag
válasz
->Raizen<- #5896 üzenetére
Mi a baj az ASUS-al?
igaz volt nekem Zotac-om is és azzal sem volt semmi baj
(csak kicsit hangos volt, meg meleg)
de most ez az asus is nagyon jó, havernak is ilyen van és mind a ketten meg vagyunk elégedve vele
hozza, amit hoznia kell
-
->Raizen<-
veterán
Én a helyedben egyik felsorolt gyártó közül se vennék vga-t főleg nem 560-ast. Kivétel persze a gainward az bevállalható.
Amúgy meg csak az OEM gyártó cégektől érdemes vásárolni EVGA ZOTAC stb mert azok nem instabil kártyák. Elég ha visszaolvasol mennyi embernek akadt stabilitás gondja bf3 alatt!
[link]
A gigabyte-ot érdemes messze elkerülni. -
Speed®
titán
válasz
->Raizen<- #5892 üzenetére
Nem kell vele focizni..nem fog úgy pörögni, hogy eltörjön magától..halk
-
sammo
csendes tag
Na most akkor melyik?
A feszültség mennyi ezeken? Emelni lehet a feszültséget? -
sammo
csendes tag
Helló!
Ezek közül melyik a legjobb választás?
1, GAINWARD GTX560 1GB 1142F: 44.500 Ft
2, GAINWARD 2234 GF 560GTX GOLDEN SAMPLE: 46.500 Ft
3, GIGABYTE GV-N56GOC-1GI: 46.500 Ft
4, INNO3D GTX560 N56M-2SDN-D5DW: 46.500 FtMelyiknek a leghalkabb a hűtése?
Melyik tuningolható a legjobban?
A PhysX mennyit számít a játékokban?Előre is kösz a válaszokat!
-
Alpachino
veterán
-
Csabro
tag
válasz
->Raizen<- #5885 üzenetére
Amúgy attól, hogy nagyon rossz minőségű tápnak mondják, elbírta A Phenom II X4 B60-at 3.7-en, 2db 1terrás vinyót, a HD 4890-et, meg úgy 6db 12-es ventit és UV-t
-
-
Csabro
tag
Corsair GS600 szerintetek jó táp egy ilyen SLI-nek?
-
zolee5016
őstag
Hát nem.... de azt se jó átélni hogy pénteken du meghal a rendszer és egész hétvégén nézel ki a fejedből mert spórolni akartál azt nem smakkol a dolog.A cél mindenképp 570 sli ugyhogy hosszutávon mindenképp lesz dolga. most az 560- asokért gürizek az egyik már megvan, a másikat már vadászom!Lehet asus lesz a zotac párja.
-
zolee5016
őstag
Hát nemtudom de most is úgy gondolom nem érhet baj az 1kw enermax-al.Valahogy ez azért odavágott és inkább egy 10essel több most mint megint egy balhé ha összerakom! Ugyis annyit fogyaszt majd amennyi kell neki és nem többet! Azért jó a forum hogyha az ember téved is vagy rosszul látja a dolgokat (pl hisz a gyártónak) ,akkor legyenek akik meg tudják győzni az ellenkezőjéről! Te hol találtál 100w-nyi különbséget? Én 30 alap 55-60 terheltre akadtam!
-
Speed®
titán
válasz
zolee5016 #5876 üzenetére
560Ti vs. 580..fogyasztásban durvább a különbség, közel 100W. Abban a konfigban csak a QuadSLI bekajálja az 1kWot..nem 560Ti SLI kategória. Azért kellett az AX1200, hogy a 4x25A igényt ki tudja szolgálni. A másik táp viszi az össze többi cuccot, mondjuk az meg picit túlméretes..de ha volt rá keret..
A realitás talaján maradva a 600as BeQuiet sem rossz egyébként..csak ugye az SLI nem átlag terhelés, nem lehet mindenre hibátlan annyiért..
-
zolee5016
őstag
link Valószinű ezek sem áprilisi tréfa miatt kerültek be!(Nem sok a különbség az 560ti és az 580 között. kb 30w) ha csak a felét számolom is (sli) elég szépen esznek.Azért a beQuiet se gagyi kategória bár már nem tudom
-
Speed®
titán
válasz
zolee5016 #5874 üzenetére
Te mióta hiszel egy gyártónak, ha kapcsolt marketingről van szó? Egyébként nVék túlméretezik az ajánlást, pontosan azért, amit írtam, a gagyi tápok miatt. Nyílván ha mindenki értelmes, minőségi cuccot használna, nem ajánlanának kilowattos szarokat..
A régi 600as Be Quieted egyébként ott bukta be az SLI témát, hogy 3x18A/12V állt rendelkezésre, ami kombinálva sem volt elég a 2x460 (2x150W/12V=25A) étvágyához, mert valszeg más fogyasztóval is egybekötötted őket, köszönhetően a huzalozásnak..ha pedig megnézed amit én írtam az előbb, az is 600as táp és simán vinné, még az 560Ti SLIt is..oda kell figyelni, ennyi.
-
Speed®
titán
válasz
zolee5016 #5872 üzenetére
..ennyi blődséget egy helyen
Minőségi táp kell, nem gagyi kilowattos.
2db 460/560 ellátása 25A, olyan táp kell, ami 12Von a többi cucc mellett ennyit elbír..és kész. 560Tikkel ez a szám 30A (2x~175W/12V).
Ti SLIre ~45A single rail táp elég, ha a procid nem 5GHzen jár szétfeszelve..szóval pl. egy CM Silent Pro Gold 600W a 48A/12V ágával simán elbírná.. -
zolee5016
őstag
Teljesen helytálló adatok.Még a furmark se kell hogy bedöljön a táp! A 460 sli-t is belőtték nekem 520w-ra és a 600 beQuitemet elsőre megette.A 460 sli-nek min 700w kell! Az 560-nak meg 850w! Elég ha felnézel az nvidiához ott leírják kerek perec és nem tévednek!Én is megtanultam a tápon nem lehet spórolni mert nagyon megszivathatja az embert.Sajnos nem úgy müködik az sli hogy a két kártya tápigényét összeadod és kész , hanem 2.5körüli szorzó jön ki!Ha alapon 140w -ot kér akkor a két kari már eleve 350w-ról indul! hátha még nekiállosz hajtani simán bekajál 550w-ot és hol a többi fogyasztó?Én már bekészültem az 560 ti sli-re beszereztem egy 1kw-s tápot.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
easy...rider #5869 üzenetére
Teljes gép igen proci 3600-on, de alapfesz alatt, illetve a 2gtx560 giga gyári oc gyári fesz!
A két kártya olyan 360-70W lehet együtt persze csak furmark alatt! -
JONAS77
aktív tag
Én teljes mértékben megyagyok elégedve a GTX 560-mal, az előd is egy nvidia volt, GTX260-as, de EZjóval túlszárnyalja teljesitményben. Battlefield 3 gond nélkül játszható
1920x1080 - 60Hz, ULTRA beállitások alatt is, nem dobott eddig még soha ki a játékból. Frapsal is mértem, de 30FPS alá sosem esett! És ez is csak nagyobb pályákon. Sokszor nem értem, miért van gondjuk a többieknek ezzel a játékkal?! Én multiban többnyire 64 slotos szerverekre járok fel, nem észleltem egyszer sem lassulást a játék alatt. Én csak jót tudok mondani erről a kártyáról. Ime egy kép: -
-
bul07
nagyúr
Nekem CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W tápom van és nekem egy ágon van a két pcie csatlakozója(fenti linken láthatod) és én nem variáltam bekötöttem azzal a ASUS ENGTX560 Ti DCII/2DI/1GD5 és nem tapasztaltam semmi hibát se fagyás semmi hasonló még BF3 alatt se bár nem tudom hogy a két tápegység menyire tér el
-
Sárpac
nagyúr
2x gtx560 900MHz 620watt furmark alatt!!!
-
ates85
tag
Egyre jobban úgy gondolom hogy az Asus kártyát kell, hogy megvegyem sokan mondanak jókat róla, és elég hatékonynak néz ki a hűtése DCII kártyáknak, és amúgy is akármilyen Asus alkatrészem volt a gépemben, gond nélkül tették a dolgukat, ha lecseréltem őket az csak azért volt mert elavultak, és a gépházamon is büszkén hirdetem, hogy Powered by Asus. Ami miatt gondolkozok még Gigabyte kártyáról, mert a jelenlegi kártyám is Gigabyte, és lassan 4 éve van meg és soha nem volt gondom vele, habár olvasgattam itt hogy pár embernek gondja támadt már az új Gigabyte GTX 560-asokkal. A másik kártya amin szintén gondolkodok a Gainward GTX 560 Phantom, nagyon megfogott az egyedi hűtése és akik tesztelték mind azt írták, hogy nagyon csendes és hatékony, ez is csábító számomra de kb 5000 Ft-tal drágább mint az Asus GTX 560 DCII OC kártyája, így az a dilemma, hogy megér-e az a hűtés ennyit.
Ja és valaki tudna akkor segíteni egy még megválaszolatlan kérdésemben?
Nagyon szeretnék pár véleményt, tanácsot ezzel kapcsolatban kapni.
Tehát az új kártyák két pcie tápcsatlakozót igényelnek. Nos az én tápomnak ugyan van két ilyen pcie csatlakozója de nem külön ágakon hanem úgynevezett duál módban vannak. Kérdésem, hogy ha nem külön ágon lévő pcie csatlakozókról kapja a tápfeszültséget a kártya akkor lehet valami gond belőle? Ha a kártya mellé adott átalakító kábelt (két 4 tűs egy pcie-re átalakító Y kábel) használnám inkább és ezzel két külön ágról kapná a kártya a tápfeszültséget az jobb lenne?
A tápegységem: Chieftec GPS 550AB-AA jelenlegi gépem további összetevői:
Intel Core 2 Duo E8500 3.1 GHz
Cooler Master Hyper TX2
Asus P5QL Pro
2x2 GB Kingston ValueRam
Gigabyte 9800GT 512MB -
gyuszko8809
csendes tag
A problémáim megoldódtak bf3 alatt 1 bios frissítéssel.
Vga 55-60
Cpu 40-45
FOK -
Hunyika2
tag
Nekem 60 °C os volt a kártyám BF3 alatt, a CPU viszont 65 °C
-
Hunyika2
tag
válasz
Expendable #5849 üzenetére
Hát nekem is ilyen kártyám van és én nem láttam, h 75 fok lenne a karim, de most a te kedvedért meglesem
-
zolee5016
őstag
válasz
->Raizen<- #5831 üzenetére
Szia Darky ! nem akarok senkivel problémázni mert órákat vitáznánk melyik jobb! Egyértelmü hogy mindenki a sajátára esküszik,kevesen ismerik be ha tévednek.Sokan még magukat is áltatják.Én csak az elmúlt félév alapján vontam le a következtetéseimet.Van olyan is mint pl.az Inno3d akiknek volt egy emlékezetesen szar 2éves szériája de állitólag már teljesen jó. Lehet hogy ez igy is van bár nekem nincs igy nem tudom. Más Most is kártyavásárláson töröm a bucim ,de nem tudom érdemes -e kivárni az új ti verziót , vagy a meglévő(zotac) mellé vegyek párt most.Egyáltalán tudni már valamit arról hogy a kettő variáns tud -e majd eggyütt(sli) párt alkotni?Mert ha nem akkor most veszek.Erre esetleg valaki tud válaszolni ?
-
cimabue
tag
válasz
Teljesen normális, gyári hűtők felszaladnak 80 fok fölé is, NV 99 fokban adja meg a GPU max hőmérsékletét.
-
Alpachino
veterán
válasz
Nem sok
, de ha beállítod a ventiszabályozását MSI AB-vel akkor kedvezőbb lesz egy kicsit
Nekem max. 63 fok körüli volt, igaz nem használok ház oldalapot
-
Expendable
aktív tag
Üdv!
Ugyan nem Ti, de biztos vannak itt tapasztalt emberek.
nemrég vettem egy Asus GTX 560 DCII TOP/2DI/1GD5-öt és azt szeretném megkérdezni, hogy játék (BF3) alatt eléri a hőfok a 75C-ot is.Terheletlen állapotban olyan 32-33 fok körül van.
Tehát azt szeretném kérdezni, hogy az a 75 fok normális vagy az már sok? -
ates85
tag
Sziasztok!
Én egy GTX 560 (nem Ti-s) kártyát tervezek venni. Ezek a kártyák két pcie tápcsatlakozót igényelnek. Nos az én tápomnak ugyan van két ilyen pcie csatlakozója de nem külön ágakon hanem úgynevezett duál módban vannak. Kérdésem, hogy ha nem külön ágon lévő pcie csatlakozókról kapja a tápfeszültséget a kártya akkor lehet valami gond belőle? Ha a kártya mellé adott átalakító kábelt (két 4 tűs egy pcie-re átalakító Y kábel) használnám inkább és ezzel két külön ágról kapná a kártya a tápfeszültséget az jobb lenne?
A tápegységem: Chieftec GPS 550AB-AEzek a GTX560-os közül melyik lenne a legjobb választás:
ASUS ENGTX560 DCII OC
GAINWARD 560GTX GOLDEN SAMPLE
GAINWARD 560GTX PHANTOM
GIGABYTE N56GOC
GIGABYTE N56GSO
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az lassan eléggé tény, hogy a 280-as driversorozattal nincs minden rendben. Ezzel szerintem nem érdemes vitatkozni. Még Madgie is írta, hogy mostanában több probléma van. Ez szimplán az utolsó két drivernek tudható be. A 275-össel sokaknak megjavul a stabilitás.
A grafikus driverek esetében kizárólag az AMD szerez állandóan 100%-os minősítést a WHQL teszten. Azt nem lehet állítani, hogy egy driverrel mindig, minden rendben van, mert emberek írják, de az eredmény eléggé beszédes. Az viszont szerintem nem negatívum, hogy leírom, hogy az NV is 100%-ra végeznek, ha úgy értelmeznék a képminőség fogalmát, ahogy az MS. De ez képlékeny terület, még magam sem tudom eldönteni, hogy kinek van itt igaza. Nyilván az MS a saját tesztje mellett van, de az, hogy elfogadják az NV véleményét a képminőségről jelzi, hogy a kérdéskör nagyon képlékeny. Ez egyáltalán nem negatívum. Persze, ha engem kérdezel, akkor mindkét szempont szerint meg lehet közelíteni a kérdést. A Catalyt például így csinálja. A Texture Quality beállításnál a High opció az MS tesztjeire van szabva, míg az úgynevezett performance mód az NV-hez van igazítva. Ezt megcsinálhatja az NV is, hogy két módot rak a driverbe, ahogy az AMD. Ez egyébként értékes dolog lenne, hiszen a felhasználó dönt róla, hogy a textúraszűrés minősége, vagy a shimmering jelenség visszafogása a fontosabb. Sajnos a kettő együtt nem megy.
Ha nem raknak egy-egy Catalystba új szolgáltatást, akkor miért írjam azt, hogy van benne. Ilyenkor a hibajavítás kerül előtérbe. Ez egyébként mindenkinél, driverről-driverre általános.
-
Egon
nagyúr
Gondolom az kimaradt, hogy legalább két hírt írtam a GSOD hibáról.
Mi az a három negatívum? Mert én egyet sem látok.
Figy, én erről a hozzászólásról beszéltem, amire először reagáltam, nem másról. Ebben csak az nV-vel kapcsolatban sorolsz fel negatívumokat (két rosszul sikerült drivert, és az MS WHQL minőségi kérdést), az AMD-nél semmit. Ezzel azt sejteted, mintha az AMD drivereivel minden rendben lenne. Holott nincs. Nyilván ezért szólt az utolsó 2 catalyst (vagy az utolsó háromból kettő?) szinte kizárólag a javításról, ahol az általam fentebb linkelt cikkekben benne is van.
De inkább hagyjuk a témát: főleg így, hogy mintha szándékosan félreértenéd amit írok. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Gondolom az kimaradt, hogy legalább két hírt írtam a GSOD hibáról. Az NV-s hibájáról pedig addig nem fogok írni, amíg valami konkrétabb adat nem lesz, az nem elég, hogy létezik, mert hivatalosan még nem elismert. Ez pedig nem egyoldalú tájékoztatás, hanem szimplán óvatosság. Eléggé lenullázhatja egy-egy ilyen dolog az NV hírnevét, amikor az is lehet, hogy nem a saját hibájukról van szó. Persze a javítást nekik kell megcsinálni, de nem mindegy, hogy a szimplán driverben van a gond, vagy esetleg a kereskedelemben kapható kártyák nem követik a referenciaajánlásokat, így le van spórolva róluk az alkatrész. Utóbbi nem közvetlenül az NV hibája.
Mi az a három negatívum? Mert én egyet sem látok. A BF 3 stuttering fennállt az AMD-n is. Tisztán látszik, hogy nem csak az NV-t érintő hiba, vagyis valószínűleg az alkalmazásnak is köze van hozzá. A BF3 kilépései mindent érintenek. Nem válogatnak a cégek között. A TDR hibát kitárgyaltuk, nyilván jön rá javítás. A képminőségről pedig írtam, hogy nem egyértelmű dolog. Az MS igényel valamit, de ha elfogadja azt a magyarázatot, amit az NV állít, akkor nincs semmi gond. Ha baj lenne, akkor nem fogadnák el, és nem lenne WHQL drivere az NV-nek.
Már írtam, hogy azért nem írtam meg az NV-nél a TDR hibát, mert még sok a kérdés körülötte. Meg fogom írni, de szeretnék megvárni egy hivatalos, vagy legalább félhivatalos magyarázatot. Ez nem szándékos hallgatás, csak nem akarok felelőtlen lenni, mert nagyon sokat árthat az NV-nek, miközben magyarázat még nincs.
Óránként szerintem több százan váltanak NV-ről ATI-ra, és ATI-ról NV-re. Az a ti dolgotok, hogy ezt miképp értékelitek. Szerintem ez a piac velejárója. Összességében ez kiegyenlíti egymást az új vásárlások mellett. -
Egon
nagyúr
Nem kicsit sarkítva fogalmazol: a gyűlölet szó igen erős jelen helyzetben...
A gond nálad az egyoldalú tájékoztatás: ahogy írtam, az AMD driverekkel kapcsolatban is (legalább) ugyanannyi problémát le lehetett volna írni (pl. GSOD-t is driverből javították, úgyhogy nálam az is ide tartozik, akárhogy csűröd-csavarod).
Az előző hozzászólásod remek példa: nV-nél felsoroltál 3 negatívumot, a másik oldalról egyet sem. Az nem a "tények mellett állás", ha az egyik oldalról megírsz minden gondot (köztük olyat is, ami az átlagfelhasználónak nem gond, és nem is érdekli), míg a másik oldal problémáiról hallgatsz mint végtermék a fűben.
Persze az is lehet, hogy sokan (köztük madgie meg én, hogy csak az elmúlt 5 percben hozzászólókat említsem) puszta mazochizmusból váltottak Ati kártyáról nV-re: otthagytuk a tutit a sz*rért, ejnye...Csak azt nem tudom, hogy ezt miért nem így látjuk?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A BF3 esetében az egyetlen driverhez köthető gond a stuttering. Az AMD-nél a CAP4 megoldja, míg az NV-nél jön erre a driver, már láttam egy új verziót, valszeg jövőhéten ki lesz adva. Minden más hiba az Originhez köthető. Számtalan kilépés, amiért kell nyomni egy repairt, majd újraindítás után megint elromlik. Talán, ha nem az AMD gyűlöleted alapján néznéd a helyzetet, akkor távolabb látnál. De nézz be a GTX 570/580 topikba, ott is van panasz a BF3-ra. Ezt viszont az NV sem tudja megoldani. A kilépéseket világos, hogy a bf3.exe váltja ki, márpedig ezt egyértelműen a fejlesztők írták.
A Rage esetében az szív akinek kétmagos procija van. Ha négymagosod van, akkor jól állsz. Ezt is leírtam, hogy azért van, mert a textúrázás oroszlánrészét a processzor csinálja. Be kell állítani egy parancsot, és akkor jobban bánik a program egy kétmagos proci erőforrásaival.
Elég komoly hibák vannak jelenleg az új 280-as driversorozattal. [link] - még nálunk is nyílt topik ennek, mert zavaró [link]
A GeForce oldalon is volt olyan hír, amiben ez volt. Lehet, hogy fucsa, de a driverben vannak hibák. Azért, mert emberek írják. Az új driver azért jön, hogy ezeket javítsák. Az AMd és az NV ciklikus frissítése ilyen. Az AMD-nél minden páros hónap drivere elsődlegesen a hibajavításra koncentrál, míg az NV-nél ezek a 5-ös sorozat driverei.
Miért olyan hihetetlen, hogy az NV megkapja a 100%-os hitelesítést a WHQL stabilitásteszteken? Nem hiszem, hogy ez évekkel a WDDM felület bemutatkozása óta gondot jelentene bárkinek is. A képminőség az más, de az már ki volt elemezve. Az NV szerint az MS referenciaraszterizálója nem a legjobb, és ezért nem követik az MS előírásait ezen a területen. Mivel az indokot az MS elfogadja, így semmi gond. Ettől a driver nem megy át a képminőségteszteken, de kétségtelen, hogy az NV máshogy állítja be a képminőséget. Ez egy olyan kérdéskör, amire nincs konkrét válasz. Az MS pedig pláne nem befolyásolhatja egy cég nézőpontját.
Ha átnézed a teszteket, akkor manapság nagyon ritkán számolnak be driver által okozott hibákról.
A GSOD egy kompatibilitási hiba volt. De beszámoltunk róla, amint az AMD elismerte, hogy létezik. Az NV hibájáról is beszámolunk majd, de nyilván kell az elismerés a cég oldaláról márpedig ez csak akkor lesz, ha reprodukálják a jelenséget. Mivel rengeteg kártyát bekértek, így szerintünk hamarosan lesz hivatalos bejelentés is.Nekem a tények mellett kell állnom. Ha te ezt nem fogadod el az vélemény, de ismerlek és nem is várom el, hogy elfogad. Ettől viszont még a tények nem változnak meg.
-
Egon
nagyúr
Az NV oldalon most több a panasz.
Érdekes, nekem úgy tűnik, hogy pl. a BF3 topicban mintha más lenne a helyzet (valaki írta is, hogy az a topic átalakult Catalyst topiccá...
). No meg egy másik fórumon, a Rage-el kapcsolatban is kicsit máshogy láttam a szívás-arányokat. Egy kicsit elhamarkodottnak érzem ezt a kijelentést.
De ha az átlagot nézzük, leszámítva a sajnos rosszul sikerült GeForce 285-öt (meg helyenként a 280-at), akkor kiváló mindkét csapat munkája.
Hát persze hogy nem Ati oldalról említesz negatív példákat, nyilván ott minden (kvázi) tökéletes volt. Ennek meg ennek a hírnek is nyilván véletlenül az a címe, ami...
Jah, meg a GSOD nyilván rossz példa lett volna...
Ugye az NV is képes erre, csak formálisan nem kapják meg, de a stabilitásban ugyanúgy 100%-ra végeznek. A teljes eredményen a képminőség ront, de azt tudjuk, hogy szándékos különbségből ered, és ezt az MS is elfogadja.
Ezt már annyiszor elszajkóztad, hogy lassan elalszik, aki olvassa. Fájlban ki van rakva, és CTRL+C, CTRL+V? Sajnos az átlagfelhasználót ez nem hatja meg: inkább az érdekli, hogy az adott játékban milyen problémákkal (fagyásokkal, textúrahibákkal, és még sorolhatnám) találkozik.
Summa summarum: ismét nem hazudtoltad meg a rossz híred...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tulajdonképpen a mostani driverproblémák formálisan azok. Technikailag hardverhibák, vagy fogalmazzunk úgy, hogy a gyártók lespórolják a termékről az anyagot. Ezért kért az NV kereskedelmi forgalomban kapható GeForce-okat, mert tudják, hogy hibátlan referenciahardver mellett működik a driver is. Itt az aktuális generációnál már nem lehet mit tenni, de a következő generációnál erősebben oda kellene lépni a gyártók nemiszervére, mert nagyon spórolóssá váltak. Értem én, hogy esik össze a VGA-piac, de az biztos, hogy hibás hardverekkel ezen nem lehet változtatni, csak felgyorsulnak az események.
Az ember inkább elgondolkodik, hogy itt az ideje a konzolnak, mert a PC-n csak a szívatás megy jelenleg. Mély tisztelet persze a kivételnek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Pontosan tudod, hogy ez jelenleg már nem így van. Az NV oldalon most több a panasz. De ha az átlagot nézzük, leszámítva a sajnos rosszul sikerült GeForce 285-öt (meg helyenként a 280-at), akkor kiváló mindkét csapat munkája. Hibátlant meg tudjuk, hogy nem lehet alkotni, de mindkét oldalon nagyon jó a minőség. Ezt az MS is elismeri a 100%-os WHQL hitelesítéssel. Ugye az NV is képes erre, csak formálisan nem kapják meg, de a stabilitásban ugyanúgy 100%-ra végeznek. A teljes eredményen a képminőség ront, de azt tudjuk, hogy szándékos különbségből ered, és ezt az MS is elfogadja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szimplán csak rossz időszakba csöppentél. Az NV-nél előtérbe került a Tegra támogatása, és ez a GeForce-ról óhatatlanul elvonja valamennyire a figyelmet és ezzel a humánerőforrást. Ez majd a Windows 8 megjelenésével teljesen normalizálódik. Jelenleg viszont a jövő stratégiai szempontjai többet érnek a jelennél. Az NV-nek óriási teher, hogy a Windows 8-hoz már szükséges a driver a Tegra 3-hoz. Ezt csak úgy tudják jól megoldani, ha a GeForce csapat erőforrásait csapolják meg. Tekintve, hogy a fejlesztést nem akarják nagyon visszafogni, így a tesztelésnél lesz a legnagyobb visszaesés. Ez látható, hogy kockázatos dolog.
-
Csabro
tag
válasz
->Raizen<- #5833 üzenetére
Nekem ismerőseim mindig mondogatták, hogy az Nvidia driverek mennyire stabilak, az Ati hoz képest, amikor még a 4890-em volt meg...... Hát ennyit erről
-
Csabro
tag
Gondoltam megosztom tapasztalataim az én 560Ti kártyámról.
Kb 2 hete vettem egy MSI Gtx560Ti Hawk kártyát Iponról, akkor még 64.900-ért..
Megérkezett az áru korrektül és egyből tesztelésnek vetettem alá.
Elsőre elég csalódott voltam, mivel kiderült, hogy a várt 950-es gpu órajellel szemben 822-n ment csak a kártya. Próbálgattam driverek cseréjével, de semmi órajel maradt 822-n. Utánajárva kiderült, hogy valószinű a BIOS-al van baj, mivel az irányítja, hogy a kártya milyen órajelekkel fusson. Egyenlőre még nem akarom emiatt garanciáztatni, mert nem szándékozom 2-3 hétre kártya nélkül maradni, hisz az MSI Afterburner programmal jelenleg is 950-en futtatom a kártyát minden probléma nélkül. (alaphelyzetben 23fokos gpu, game alatt MAX 60-ig megy fel a hőmérséklet, ami sztem elég korrekt.)A játékok tepítgetése és tesztelgetése közben azonban megint csalódás ért. A crysis 2 össze vissza dobálgatta az FPS-eket. Egyszer elindítottam jól ment minden maxon Full HD-ba 50-60fps, aztán másnap folytatnám a játékot és a mentett játék betöltése után 12-15fps volt és semmit sem állítottam át rajta... (nocomment...) Többszöri ujratelepités után is ez a probléma volt, sokszor még az első indításnál is ezt a szerencsétlen értékeket produkálta. Nem volt valami megnyugtató ez a történet, mivel az előző 1gb-os HD 4890-em is ennél jobban futtatta, akárcsak a Metro 2033 és Stalker Clear Sky alatt is, mivel azoknál is nagyon gyatra értékeket produkált.
Többször is újraraktam a 285.62-es legújabb drivert, de ugyancsak semmi javulás.. Felmentem az MSI honlapjára és onnan külön kiválasztva a saját kártyám driverét szedtem le, ami a 280.26 és most egyenlőre minden jól megy a kívánt FPS értékekkel...Hát úgy érzem ez az 560ti széria elég érdekesre alakult, mivel látom nem csak nekem vannak problémáim.
-
zolee5016
őstag
Köszönöm Abu! Amikor én kijelentettem a 460-as topicba,hogy a legjobb a zotac, evga,asus termékeit választani mert nagyságrendekkel megbízhatóbbak,simán lehülyéztek!
Én amondó vagyok ha van pénz (40-60k) videokártyára akkor már nem szabad 4-5k-n spórolni.A hibák 80%-a giga, gainward, palit, pow karikon jelentkezik.ebből számomra a giga magas hibaszázaléka megdöbbentő! Az msi-t középre tenném az igazi is-is kategória.
Nálam két gyártó karija forgott eddig most épp mindkettőé eggyütt van sli-be de a lényeg ,bármi volt eddig( 8400gt,9500gt ,9800gt 8800gtx 260gtx 460gtx 560 gtx)még nem csalódtam bennük!Mindig a specifikációban szereplő adatoknak megfelelően dolgoztak!Na ezért is nem szabad spórolni mert még egyesek futnak gariztatni meg javittatni, addig annyiba kerül mintha megvették volna a drágábbat.Más: Most is kártyavásárláson töröm a bucim ,de nem tudom érdemes -e kivárni az új ti verziót , vagy a meglévő(zotac) mellé vegyek párt most.Egyáltalán tudni már valamit arról hogy a kettő variáns tud -e majd eggyütt(sli) párt alkotni?Mert ha nem akkor most veszek. -
wittman
aktív tag
válasz
JockeyEwing #5825 üzenetére
Igen azt a BF3 miatt, de a BF3 után rakom vissza a 275.33-ast win7 x64-re, mert azzal nem voltak textúra hibák a Flaming Cliffs 2.0-ban.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #5816 üzenetére
Generációnként változó, de vannak állandó tagok. Az AMD-nél például a Sapphire és a PowerColor, míg az NV-nél az EVGA, a PNY és a Zotac. Hazánkban aránylag jól beszerezhetőek (kivéve az EVGA és a PNY, de Zotac van). Persze valójában az OEM-gyártók nem ilyen néven veszik, hanem csak szimplán OEM szinten a PC Partnertől (Zotac, Sapphire), vagy a TUL Corp.-tól (PowerColor). Plusz az NV asszem a Foxconnal van szerződésben, így tőlük is származik gyári termék. Az NV ezeket saját márkajelzés alatt amcsiban forgalmazza is a Best Buy üzlethálózatban. Na meg a PNY is Foxconn, csak Foxconn matrica nélkül.
Esetleg ha mindenképpen más gyártó kell, akkor ASUS. Ők még nem olyan spórolósak, mint a többiek.
Azt nyilván senki sem várja el, hogy hiper-szuper kondikkal nyomják az eladásokat egy szűkülő piacon, de a referenciaajánlások betartása nem lenne rossz. Ha ezt volnának szivesek betartani a gyártók, akkor ezt a topikot sem kellett volna megnyitni. [link]Általánosan pedig a gyári OC-t kerülni kell. Az, hogy lefut a Vantage az nem jelent stabil működést. Ha lenne az adott chipben több, akkor higgyétek el, hogy ott lenne a refórajelen. +10-20 MHz nem baj, de +50 már okozhat gondot, nem is keveset.
-
wittman
aktív tag
válasz
JockeyEwing #5817 üzenetére
Felmész a Gigabyte oldalára és letöltöd a Bios-t a kártyádhoz, amihez adnak egy flashelő progit is, és ezt egy zip-ben tölthető le. Miután letöltötted kicsomagolod a zip-et egy mappába. Miután kicsomagoltad lesz benne több almappa és több file is. Találsz egy pdf filet is, ami pontosan mutatja mit kell csinálni, de amúgy pofon egyszerű, mert automata folyamat. Szóval a pdf mellett találsz egy BIOS Auto Flash.exe filet, amit indíts el, majd a felugró ablakban nyomd meg a START FLASH gombot és dolgozik magától, majd kér egy újraindítást.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
wittman #5814 üzenetére
Csak a szokásos gyártói pancserkedés. Nem tartják be az NV referenciaajánlásait, így kispórolják a termékekből az "anyagot". Egyre több ilyen lesz, ahogy csökken a VGA-kra az igény. Ezért mondom, hogy a hivatalos OEM beszállítóktól kell manapság kártyát venni. Ők nem spórolhatnak, mert az OEM-gyártó visszadobja a terméket egy instabil pecséttel.
Azon sem csodálkozom, hogy a Giga a ludas nálad. Csak a GTX 560Ti-ből 4 revíziót csináltak. Ahogy olvasom a negyedik sem teljesen stabil, bár kétségtelenül előrelépés. -
wittman
aktív tag
Sziasztok!
Akkor én már nem is csodálkozok. Eddig az atom stabil Gigabyte GTX 560Ti OC-m a BF3 miatt jó párszor megcsuklott a "szokásos" hibajelenséggel. Lementettem a kártyámban lévő F11-es bios, amiben a fesz 1.025V ha fullon ment a kártya.
Flasheltem az F13-as biost és láss csodát a GPU fesz 1.006V lett és a BF3 azóta tökéletesen fut full grafikán. Ki érti ezt. Másnak fentebb emeli a feszt a bios, nekem csökkenti és a BF3 is megjavult... azért "valami bűzlik Dániában"...
-
pmheros
őstag
válasz
borkarico #5810 üzenetére
mivel pont ilyen típusú kártyám van, ezért merem azt mondani hogy ez egy alapvetőleg jó kártya. A 6950 -hez még nem volt szerencsém így nem tudom megmondani megéri-e a csere. A PH! -s tesztek alapján kb azonos kategóriában versenyez a két vga. Ami az nV mellett szól azok a jobb driverek (itt is van néha gond, de nagyságrendileg kevesebb).
Magán vélemény: csak akkor menj bele a cserébe ha az a 560 -as normál kisker garis, megbízható boltból, sok sok garival. Ezen túl is kérj pluszban legalább 1 hét személyes garanciát. Ellenkező esetben felejtsd el a cserét.
-
borkarico
aktív tag
Sziasztok!
mit gondoltok megéri cserélni egy sapphire 6950 1GB kártyát egy giga nvidia 560ti 1GB OC-ra?
azt hallottam hogy az nvidia jobb az msaa-ba és tesszallációban is.. igaz ez??
akinek esetleg van ilyenje be tudna számolni hogy mik a tapasztalatai a kártyával kapcsolat?
gondolok itt a hűtésre, zajra, teljesítményre, stb..
köszi előre is.
-
bocica
csendes tag
válasz
psycroptic #5807 üzenetére
3 napon belül intéztem (a hosszú hétvége kapóra jött). Igazándiból csak azért vettem ezt mert nem akartam + egy programmal húzigálni ha alapból megy ennyin. Ha azt mondják, hogy alap órajelen megy, akkor meg csak a hűtő miatt drágább 8-10 ezerrel? Hát nem tudom.. Ha visszaadják, hogy ez a normális, akkor nem tudom mitévő legyek, húzzam én manuálisan és törődjek bele, vagy kérjek egy másik kártyát (pl ASUS DCII TOP-ot)..
(Bár mostmár arra is kíváncsi lennék, a sima TF2-es MSI kártya mennyin bootol... ha már a HAWK is referencia órajeles..)
Remélem hamar választ várok mert ezzel az integrált gpu-val még dolgozni is nehéz, játszani meg esélytelen..
-
psycroptic
őstag
válasz
szasanyi #5805 üzenetére
Akkor nem vagyok egyedül. FPS-t nem mértem egyedül a mentéseknél fogta megy picit az is egy pillanatra.
Bocica: gondolom nem pár napos várakozásról lesz szó. Én már sjna kiestem a 8 napból, mert akkor szimplán elálltam volna a vásárlástól.
Az MSI is cseles egyik helyen csak 950 és 4200 -at mutat egy másik weboldalán már mellé biggyeszti a standard órajeleket is. Asszem az egyik a global a másik meg az europai lapjainál van.
-
bocica
csendes tag
válasz
psycroptic #5804 üzenetére
Pont ma vittem vissza egy ugyanilyen kártyát emiatt. Pár napon belül én is kapok valami választ erre a kis és nagykereskedésből. Kíváncsian várom miért nem megy az oldalon megadott 950-en és miért van alapból 822-re állítva egy OC-nek árult extra hűtésű kártya... addig is integrált GPU.. így vegyen az ember OC kártyát..
-
szasanyi
félisten
válasz
psycroptic #5804 üzenetére
Így van, ez bizony az és én nem is hagynám annyiban. Először is megkérdeztem volna a T.Support-ot mi a f*szt gondolnak, miért választottam azt a kártyát 10-15k plusz ellenében? Aztán vitte volna vissza, hogy csere de gyorsan!
Ezen kívül a FullHD + Ultra beállításhoz: lehet vele játszani, de összességében sok a kártyának és bizony akadnak problémás helyek (19 FPS nálam legalábbis az). Egyébként azt a beállítást kétkártyás rendszerhez ajánlották, ha jól emléxem. -
Bulitt
addikt
válasz
psycroptic #5802 üzenetére
Én se azért írtam, csak van ilyen szerver, és jó sokan vannak rajta
Hát ha a support azt mondja, hogy ez így jó, annak ellenére hogy te kimondottan az OC változatot vetted meg. Akkor itt valami bűzlik. Az egy dolog, hogy OC-val megy a rá írt órajel, de alapból miért nem? Ha kicsit vissza olvasol akkor egyre több ilyen kártya kerül elő. Lehet alapórajelre vissza álltak és drágábban adják el.
De a kérdésedre a válasz, nem lesz baja, hosszú távon se. A hűtés rajta a 950-es órajelhez van, szóval te magad is húzod fel a hűtés bírja. És ez a lényeg
-
psycroptic
őstag
-
Bulitt
addikt
válasz
psycroptic #5800 üzenetére
Javaslom menny fel a PH szerverre, ahol 64 játékos rohangál a pályán, és ha ott nem akad Ultra grafikán akkor minden oké
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest