Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xmad
őstag
válasz
Faterkam #3970 üzenetére
mindenből lehet egy hibás széria.. nem csak az oc2 ből..
a seagate 7200.12 -es 500gb-s winyóból is volt egy hibás széria.. de a késöbbiekkel semmi gond nincs.. asszonynak is olyan van a gépébe..
ha régebben voltak a gondok az oc2 vel akkor lehet az első szériásokkal volt a baj, amit már javitottak
-
geza12345
tag
válasz
Faterkam #3858 üzenetére
Ott volt a gép 1,5 hónapot és letesztelték valamilyen benchmarkkal ,és megállapították hogy a táp kevés ,de elég lett volna az win 7 élményindexét elindítani mert abba is belefagyott a gép le is írtam nekik
biztos volt egy háztartási -gépszerelő végzettsége aztán felvették számítógépet szerelni
.Egyébként én is most tanulok Számítógép szerelést és karbantartást ,remélem hogy a szakmai tudásom bővebb lesz mint annak az illetőnek.
-
potkem
aktív tag
válasz
Faterkam #3788 üzenetére
Lehet nekem szerencsém van.
Már nekem is elegem van az új dolgokból.
Szerintem nem nyúlok a géphez 2-3 évig.
Ami megy megy, ami nem nem.
Nagyon sok pénzt bele lehetne tolni, de hát a mai világban?
Örülök ennek is hogy van, és nem hitelből.
Igy 30 körül kezd már elegem lenni. -
-
Tomi7887
aktív tag
válasz
Faterkam #3606 üzenetére
Szia, nem rossz választás, de részletesebben itt érdeklődj!
Röviden: három pines ventit a három pines csatira, négypinest a négypinesre (a négypines hívják PWM ventinek és ennél van tényleges fordulatszabályozás). Kivételes esetekben működhet ford.szabályozás a 3 -> 3 esetben is, ha a lap BIOS-a tudja szabályozni. Meg kell nézni a lap könyvét és utánaolvasni fórumokon.
-
gézu
őstag
válasz
Faterkam #3561 üzenetére
Ha nem kér újraindítást az abból a szempontból gáz, hogy akkor a win a lapcsere után normál módban akar indulni és az új lapot megtalálván elakadhat a boot és akkor nem úszod meg az újratelepítést.
Esetleg megpróbálhatsz egy régebbi változatot feltenni, hátha valamelyikkel kér restartot.
Nálam a legutóbbi videodriver csere után nem kért újraindítást a win7, de az ezelőttinél igen, pedig elvileg a videodriver cserét restart nélkül kéne tudnia. Vadert idézném, " a win7 csodákra képes " -
gézu
őstag
válasz
Faterkam #3557 üzenetére
A lényeg, hogy olyan változat kell, ami tartalmazza mindkét lap támogatását. Egyébként nem lehet elrontani, mert ha a lapod nem kompatibilis az instalállni kívánt driver verzióval, akkor nem fog települni.
A restart után a win új drivert fog keresni és nagyobb az esély, hogy az új lapot elfogadja, mintha csak kirántanád alóla. -
rumkola
nagyúr
válasz
Faterkam #3187 üzenetére
ne tegyél fel bios ilyen himihumi oldalról, még akkor sem ha gigabyte fórum a neve
a gigabyte ki szokta rakni a laphoz tartozó BETA bios-t is a honlapjára, használtam már olyat, de ezt én nem tenném fel
csak és kizárólag az alaplap oldalán található bios-t használj, itt azért keményen rá lehet baxni ha rosszat sütsz be -
Telefunen
őstag
válasz
Faterkam #3168 üzenetére
Igen, volt már rajta F14, csak anno a memtest instabilitás megszüntetésének érdekében már mindent kipróbáltam és végül rajtamaradt ez. Nekem semmi újat nem adna egy újabb BIOS, így most nem is vesződök vele
Egyébként már nem hivatalos 15D béta is van
Éppen ma találtam a lap topikjában. Arra majd talán rápróbálok.
-
Telefunen
őstag
válasz
Faterkam #3164 üzenetére
Ahogy ígértem, én is lefuttattam a teszteket. Kicsit nagyobb különbségre számítottam, elvégre mégiscsak 2x annyi L2 van a Q6600-ban, még ha régebbi cucc is
Vantage PhysX ON (csak hogy összehasonlítható legyen)
@(#3165) rumkola: Gondolom lapfüggő a dolog. Belenézve a topikjába (néhány éve már nem jártam ott), valakinél tényleg csak a ramon múlik, valakinél csak auto és 3.33-as szorzón szűnik meg. Nálam (és még sokaknál) tök alapon is csinálja, sőt most tettem egy próbált 8x200-on, 480-on a RAM-al is csinálta. Mind1, igazából nagyon sohasem aggasztott, elvégre az értékek maradnak, semmilyen fennakadást nem jelent a dolog.
-
Telefunen
őstag
válasz
Faterkam #3161 üzenetére
Nüansznyi különbségek lehetnek csak. Én mindig 5,5,5,15-ön hajtottam. Érdemi különbség nem valószínű hogy van, de ha bírja, miért ne
Öö, valóban, igazad van
Akkor nyomj egy 06-ot is a win7-et, aztán én is benchelek majd 8x400-on.
Az áramtalanítás alatt azt érted, hogy kihúzod a konnektorból, vagy lelövöd a tápot hátul? Mert ilyenkor nekem mindenképpen 2x indul, amióta csak beszereltem
. Mondjuk abszolút nem zavar, mert ha nem szerelek, akkor legfeljebb csak kikapcsolom a gépet, illetve sok vizet nem zavar.
-
Telefunen
őstag
válasz
Faterkam #3158 üzenetére
Nekem ez a lap áramtalanítás után mindenképpen 2x indul, anno a topikjában megállapítottuk, hogy ez normális.
Én 9x400-on dobtam hasonló CPU score-t Win7 alatt. Lehetne egy Win7-ed, akkor jól össze tudnám hasonlítani a pontjaidat az enyémekkel, elvégre igen hasonló rendszerünk van, gyak. csak a proci fajtájában tér el, de ugyanolyan beállításokkal hajtjuk,
-
rumkola
nagyúr
-
Telefunen
őstag
válasz
Faterkam #3109 üzenetére
Mindennél kell
-viccet félretéve, szerintem annyit még alapfeszen is tudhat. 2 szálon pedig esetenként ez még gyengébb is lehet mint a E6750-ed volt (gyakorlatilag 2db összedrótozott E7300-ad van
).
Ha alapon vagy, akkor esetleg visszaveheted a RAM-okat 1000-re (3-as szorzó) és próbálkozhatsz úgy a CL5-el. 66MHz-nél mindenképpen többet jelent.
-
Telefunen
őstag
válasz
Faterkam #3065 üzenetére
Ha CL5-ben akarod hajtani (vagyis 5,5,5,18-on) akkor kellhet neki a +fesz, viszont alapfeszen (1.8V-on) képes a 6,7,7,25-re. Én mindenképpen megpróbálnám CL5-ön tartani, aztán meg neked kell kitapasztalnod mennyit kér így (2V-ig bátran mennék)
@xmad: Elképzelhető hogy valóban kevés lehet a GTA4-hez. Nem tudom, nem ismerem nagyon a játékot. XP-t már én sem tennék fel, mert a hétköznapokban nekem kényelmesebb a Win7, azért meg nem tartok még 1 rendszert, mert néhány játék valamivel gyorsabban fut alatta.
-
Telefunen
őstag
válasz
Faterkam #3061 üzenetére
Az újon mit értessz? RAM-ja válogatja, az újabb, 1 oldalas KM, CL6-on beéri 1.8V-al is, ám CL5-ön (amin azért érdemes hajtani) annak is kell a +0.2V.
@xmad: Félreértettél. 2Gb az a maximum, amit egyetlen (vagyis 1db) alkalmazásnak oszthat ki. Tehát pl. ehet a játék 2Gb-ot, míg mellette a böngésző szintén 1 Gb-ot, az OS pedig pl. 500-at.
-
Telefunen
őstag
válasz
Faterkam #3057 üzenetére
Vagyis te vagy rá az elő példa, hogy a VGA memóriája nem egészében számolódik bele a 4Gb-os maximális címzésbe, elvégre 3.5Gb-ot lát nálad az XP, holott 1Gb-os karid van. Minden 32bites rendszer maximum ennyit kezel (még ha ki is írja a Win7 32, hogy 4Gb RAM van a gépben).
-
xmad
őstag
válasz
Faterkam #3053 üzenetére
4GB rammal 32 bites? még ha win 7 lenne akkor hagyán.. de azt tudod hogy az XP maximum 2GB ramot kezel?
olvastam egy cikket hogy van valahol (fejből nem ugrik be) egy rejtett ,,kapcsoló" amit a boot inibe kell átirni és akkor már kitud használni 3GB ramot.. a 32 bites..tehát igy neked most 2GB használaton kivül van.
win 7 be meg ha a vga-d 512-es akkor 3,5 GB ramot használhatsz.. ha 1GB-s akkor csak 3GB-t..
4giga ram mellé már 64 bites rendszer illene
idézek:
,,Sajnos ennyivel nem fogjuk tudni megúszni. Az eddig ecsetelt problémánkon felül ha eddig nem is, de előbb-utóbb találkozni fogunk még egyel. Nevezetesen, hogy a Windows XP egyszerre maximum 2GB memóriát biztosít a felhasználói alkalmazásoknak. Tehát hiába van több mint 2GB fizikai memóriánk, alkalmazásunk csak 2GB-t használhat belőle. Ez egyelőre még nem különösebben nagy gond, de minek 3GB-t helyezni a gépünkbe, mikor a kedvenc játékunk amúgy is csak 2GB-t lát belőle? "
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Faterkam #3028 üzenetére
Igen jól gondoltam kb én is így használom a pc-m ahogy te.
Én örülnék egy gigabyte gtx 560 Ti SOC-nak csak az 70 papír nem tudom mikor fog lemenni az ára ha nem megy le 50-re max akkor várom a 28 nm-es polírozott változatát vagy ugyanezt a gts 450 chipes vagy hasonló erejű karit 28 nm-en.
-
-
-
-
rumkola
nagyúr
válasz
Faterkam #2232 üzenetére
én megnéztem 1.4-el és 1.7-el is
1.7-el ugyanazokkal a beállításokkal sokkal rosszabbul megy!1.4: 38fps
1.7: 25fps(ez nem a bench hanem játék közben néztem frapsal)
végül uninstalláltam és csak 1.4-el tettem vissza, ismét 38fps lett
(mellesleg most csak egy 2magos x250@3750mhz van alatta) -
Skiller
tag
válasz
Faterkam #2208 üzenetére
Képpel én se tudok szolgálni de én kitoltam a gta 4 -et a gépemmel és sima ügy volt.
1.0.4 patch volt még akkor és az volt fennt.
Javasolt beállításokon 1280x720 medium / high 30% látótávolságon 56fps volt átlag benchmarkkal mértem.
1600x900 és minden high feltoltam 60%-ra látótáv úgy is megvolt a játszható fps.
Ha a GTA 4 érdekel megnyugtatlak hogy nincs gond a GTS450-el ha van mellette egy 4 magos proci vagy legalább 3
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Faterkam #2076 üzenetére
Most 930on megy addig gond nélkül!
930/1858/2004 Mhzen, terhelve 70 fokos 100%os kihasználtság mellett.
AvP 1600x1200 1xAA VeryHigh átlag 50-60FPS, legnagyobb akcióknál sem esik le 35alá, teljesen folyamatos, szépen megy.
Most jön Crysis, az öreg mennyire izzasztja majd meg. -
Alister71
nagyúr
válasz
Faterkam #1941 üzenetére
A Giga lapokon az IBT chip a bal alsó oldalon van. A házad hátulján szedd ki a két alsó takaró lemezt, amik még a vga alatt vannak, és akkor a ház alsó része jobban fog szellőzni, a hőfok is lentebb fog menni. Tévhit, hogy az alaplap hőmérséklet a chipset hőmérsékletét mutatja.
A középső fehér pci foglalat mellett van balra.
-
Telefunen
őstag
válasz
Faterkam #1936 üzenetére
Igazából a Giga P35-ös lapok a déli híd hőmérsékletét mérik (mekkora idiótaság), így egészem biztosan csak a VGA-d fűthet oda neki. A tuning sem nagyon látszik az SB hőméréskletén, szóval felesleges visszavenni. Egyébként nekem ekkora hőmérsékletet még soha nem ért el (50 alatt valahol lehet a max), de szvsz. kár aggódnod.
Az északi híd hőmérséklete már sokkal aggasztóbb, de ezzel a kártyával nem fűtesz úgy alá neki, hogy gond lehessen.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Faterkam #1625 üzenetére
Mert olyankor nincs betöltődve a rendszer memóriájába az nvidia képernyő illesztő program. És ilyenkor nem működik a ventilátor szabályozás valamint az energia gazdálkodási sémák profilok.
Ugyan ez van nekem win7 alatt 9600 gt-vel csak hogy én asrock instant boot progit használok amivel 4 mp alatt feláll bekapcsolás után a win. Az elsőnek ujrainditja a gépet majd leállítja. És amig leáll illetve felpörög a winyó és be nem jön a win 100%on megy a geforce ventilátora.
-
Brekkk
senior tag
válasz
Faterkam #1604 üzenetére
Én WIN 7 64 bit-et használok. Soha nem unistallálom az előző drivert, hanem csak rátelepítem az újat. Eddig nem volt ebből problémám. Soha nem fagyott még ettől a WIN 7 de az XP sem. A driver az újabb file-okkal úgyis felülírja a régit. Nekem a Win 7-es installom jelenleg több mint 1,2 éves. Azon a héten került fel ahogy megjelent. Azóta 3 alaplapcsere, és 4 videokártya csere van benne és tökéletesen müxik, reinstall nélkü isl. Volt nvidia-ról ati-ra és vissza nvidia-ra csere, és volt nvidia chipset-ről intel chipset-re csere is. Ja és hangkártyacsere is, meg rengeteg hálókártya csere volt amikor az ezközkezelőben 16 hálókártya bejegyzés volt, természetesen csak a 4 aktív látszott, a többit elrjtette a rendszer, de attól ott volt és ettől sem állt fejre. Mai napig megy hiba és reinstall nélkül. Én azt mondodm csak telepítsd rá az új drivert és kész. Néha a registryt kell kipucoltatni a Registry Booster vagy a Wise registry cleanerrel ennyi. Nem kell csökkentett mód. Leszeded a netről az új drivert install, és kész. Restart sem kell.
Én így szoktam csinálni, de mindenki tapasztalja ki neki mi válik be legjobban.
A mostani 450 GTS előtt, egy 4670-volt bent. Ati Driver uninstall után, Ati kártyát kiszedtem, Nvidia kártyát betettem. Utána driver install az Nvidia-hoz és kész is volt a csere. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Faterkam #1606 üzenetére
Letörlöd programok telepitése törlése menüpontnál az nv drivert. Aztán mész csökkentett módba előtte telepitsd fel a driver sweepert. Aztán elinditod a driver sweepert és kitörlöd az nv drivert ott is minden nv-s szeméttől megszabaditja a rendszered elvileg regisztációs kulcs stb. Ez azért fontos mert ha ati vga-ról pl nvre váltasz vagy pl 9600 gt-ről gts 450-re akkor ha ezt megcsinálod elvileg nem kell rendszert ujra telepiteni nem fog bugozni fagyni a gts 450.
-
Telefunen
őstag
válasz
Faterkam #1604 üzenetére
Csökkentett módban tudomásom szerint nem megy a telepítéskezelő, de az előző meghajtó korrekt lepucolása sohasem árt. Én csak uninstallálok minden nVidia kezdetű bejegyzést (a display drivert hagyom a végére, mert azt követően restart szükséges), újraindítom, és elkezdem telepíteni az újat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bluetooth hangszórók
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest