- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
Telefunen #3923 üzenetére
Ez hibás volt, ahogy bejött a win egyből restartolt is. Ezzel is probálkoztam. Viszont amit az ASUS ajánlott fel, a 4 közül az 1 ik jónak tűnik. most is az van fenn és eddig még jó. Igaz 850mhz re lőtte magát a kártya, úgy látszik asus ék tornáztak valamit, ami persze nem baj mert ettől csak jobb lett a kártya úgy 2 fps el de már ennek is örülök.
-
-
xmad
őstag
-
Alister71
nagyúr
válasz
Telefunen #3829 üzenetére
GW 450, az a gondja, hogy a venti a műanyagra van szerelve, nem a bordára, és emiatt némely fordulaton berezonál. Bizonyos fordulatig tényleg teljesen hangtalan, de a gyilkosabb játékok, amik 72-74 fokig melegítik, azok már megforgatják rendesen a ventijét. 1.087 volton ment a gpu ha jól emlékszem, nem is volt egy melegedős darab.
-
Danex
addikt
válasz
Telefunen #3813 üzenetére
A processzortesztek alkalmával mostantól alapértelmezetten ki van kapcsolva a PhysX támogatás, így a PhysX "processzor", vagyis a PhysX támogatással ellátott GPU nem befolyásolja a teszt eredményét.
ez van az 1.1-es vantagéba tehát igen, javitották(vagyis egyértelművé tették)
-
vmatyko
tag
válasz
Telefunen #3660 üzenetére
már órák óta be van kapcsolva a gép (a bl meccs alatt csak a windows ment mert mert néztem az eredményeket)
szerk: a 3D fesz nem tudom mit jelent
A másik hogy neked hogy lehet hogy az órajelek kisebbek? nekem mindig ugyanazok mint amit láttok (meg ami a hivatalos leírásban is van)
-
potkem
aktív tag
válasz
Telefunen #3646 üzenetére
Az a gond hogy ez a gépem legmelegebb pontja.
Tudom hogy bírja csak zavar.
A régi kártyám egy Gainward 8600GT (passzív hűtéssel) 58 fok volt nála a max.
Rászereltem egy ventit a hűtőbordára, és játék közben is 40-44 foknál feljebb nem ment soha.
Már arra is gondoltam hogy a VGA panel túlsó felét kellene hűtenem pluszba (az első képen látszik milyen kicsi a hely) csak nem fér be szinte semmi, útban a proci hűtő.
Ami a legrosszabb felborul a gépem légáram irányai.Az oldallapi felső venti már így is hiányzik.( nem fért be a proci hűtő miatt)
Pedig a ház is, a proci hűtő is a venti is Cooler Master.
Hogy találják ki ezeket? -
Alister71
nagyúr
válasz
Telefunen #3416 üzenetére
Igen mennek, ha minden úgy sikerül. Most vittem be a boltba egy 512-es GW GTS450-est, 1 hónapos, azt akarom elcserélni még egy ilyen VTX-re, csak nem volt már a boltban, rendelni kell. Ha minden jó, holnapra megjön.
Ha 1 ilyen juniperes 5670-es 8000 körül hoz a vantage-ba, akkor a kettő 15-öt tuti kapni fog. minimum egy 6850 szintet várok, lehet még jobb is lesz.
Természetesen jövök majd a tesztekkel. -
xmad
őstag
válasz
Telefunen #3232 üzenetére
igen, de nem biztos hogy mindenkinek olyan jó 775 lapja van.
nekem pl EP43T-UD3L van.. ezt bármikor lecserélném egy sandy bridge-re vagy i3/i5-re
néztem teszteket játékokban jobb az i3 mint a quad alapon... és most megin eljutottunk oda hogy a quadot tuningolni kell
vga
igy van. de azt azért elismered te is hogyha nem játszik full hd-ba. csak 1440 vagy 1680 ba akkor elég a gts 450 is..
tudom az más kérdés, hogy 36 ér van gtx 460 is.
de ajánlhattam volna akkor 24 ér a gainward gts 450 et is -
xmad
őstag
válasz
Telefunen #3227 üzenetére
36 ér én a giga oc2 es gts450 et venném.. (ha gts 450 et szeretne
)
nekem a direct cu val csak negativ tapasztalataim vannak.. ilyen gtx 460am volt nekem is.. hát a hütését had ne részletezzem.. zörög, csörög.. kicserték nekem másikra a kártyát.. ugyanolyan fos volt.. szóval ez ilyen... sz@r
meg a giga gts 450 oc2 a legerősebb gts 450 én úgy tudom
-
xmad
őstag
válasz
Telefunen #3227 üzenetére
én csak abból gondolom, hogy szerintem mindenki aki fejleszt a gépén legyen az 478 vagy 775 valszeg már platformot cserél inkább
ott a Quad széria.. újonnan milyen drága már.. annyit nagyon nem ér meg.
Q8400 36-38 ezer forint bolttól függően.és mint mondjátok alapon lóhere, tehát húzni kell ahoz hogy jó legyen. de ahoz nyilván egy olyan alaplap is kell ami birja a tuningot
33 ezerért van core i3 -560 ami jobb
vagy 42 ezerér már van sandy bridge (i5-2300) ami pedig fényévekkel jobb mint a Q8400 és nem is drágább sokkal, és még tuningolni se kell ahoz hogy mennyen.AMD háza táján 36 ér ott a phenom 2 x4 965 BE vagy 41 ér az X6..
-
-
Faterkam
addikt
válasz
Telefunen #3162 üzenetére
A miért ne az az 5-5-5-18-nak szólt?
Nem a tápot lövöm le, hanem az elosztó kapcsolóját, de a lényeg ua! Nekem csak akkor indul 2x ha tuningolok és vmi nem kerek neki asszem. Az E6750, 8x375-ön is 1x indult, ha feljebb mentem akkor 2x, de csak áramtalanítás után. Este lelövök mindentMinnyá megnézem Win7-en is!
-
Faterkam
addikt
válasz
Telefunen #3160 üzenetére
Ezt nem értem, a Vantage win7 alatt megy csak! Azon csináltam. Van a gépen Xp, Win7, Linux....
Most azt magyarázd el nekem, hogy mi különbség van 5-5-5-15 és 5-5-5-18 időzítések között? 960mhz-en mindkettővel stabil, +fesz nélkül, az MCH és a ddr2 voltage is normálon...
Ja és ami a lényeg, mióta vissza vettem a ramot 2,5-ről 2,4-re (960) azóta 1x indul a gép áramtalanítás után is!
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Telefunen #3143 üzenetére
Ha ráküldi arra a Phenom x4-re a SmallFFT-t, akkor az a 400-as Codegen "táp" fogja "eldobni" magát, nem a ram... Tudhat vagy 200W-ot 12V-on...ami valójában jó, ha 150 van...én nem tenném...
Skiller: sztem a táp miatt kékhalálozik...csoda, hogy bekapcsol azzal a táppal, ne várd, hogy egy Prime-al izzasztott Phenomot is vigyen. Helyedben megnézném hány W-ot tud a táp a 12V-os ágon...a konfigod simán bezabáll 200-250W-ot 12V-ról...az a **** táp meg a P4-eseket se igazán bírja el...
Bocsi az off-ért, befejeztem.
-
Skiller
tag
válasz
Telefunen #3130 üzenetére
Jó. De proci hűtőt nem tudom szabályozni. De kezdem úgy hallani a vga nem is megy fel. Csak a proci hűtő meg talán a táp. De az biztos hogy hangos nagyon a gép. Nehéz kihallani.
Talán a tuning kisérleteim kiütöttek valamit a lapban vagy valami senzor mondta fel a szolgálatot. Fogalmam van hogy terhelésre miért annyira hangos. Sose volt halk gépem de ez durva. Gyári hűtő van. -
Faterkam
addikt
válasz
Telefunen #3117 üzenetére
1000Mhz-en 5-5-515 öt csak pár percig bírtam stabilizálni, aztán elindítottam bármilyen játékot, fagyás lett
A mem benchmárk lefutott, a szemem csak pislogott, kár h nem sikerült. Iszonyat sokat dobott rajta! 960Mhz-re visszavéve +fesz nélkül vígan megy! A GTA-ba a CPU emelés és a mem időzítés +10 Fpst hozott, és simább is a játák, eddig 40 volt a látótávolság 39 a tárgy láth, most 60, 60 és minden beállítás magas, a víz nagyon magas!!!!! Lehet meg van mi volt a gondom?
-
Faterkam
addikt
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Telefunen #3072 üzenetére
Mindig új revíziós chipek jönnek ahogy fejlődik a gyártás technológia egyre jobb chipek jönnek lásd gtx 480 vs 570. Azt aláírom hogy idővel talán a 6 fázis sem kell majd az 1 ghz-s gpu órajel eléréséhez még talán ezen a 40 nm-en maradva is és az sem hogy jobban válogassák őket.
Skiller: Talán húzott ddr3-as ramjai vannak?
A nb frekije lehet magasabb mint neked. Mert akkor az l3 cache is gyorsabb. Nézd meg a 6 magos amd cikket a ph-n NB tuningal jelentősen nőtt az l3 sebessége (2,8 ghz) ezáltal az programban mért gyorsaság is nőtt.
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Úgy tudom hogy normális esetben az nb órajele 2 ghz ezáltal az l3 cache sebessége is 2 ghz. Na mármost nekem 1600-on jár és látom hogy aida 64be a gyorsítótár memória sebesség mérés menüpont alatt nekem az l3 sebessége alacsonyabb mint skillernek. Raktatom biosba 2 ghz-re az nb.t? Stabil marad a rendszer? -
->Raizen<-
veterán
válasz
Telefunen #3060 üzenetére
Én nem hiszem hogy az alap 4 fázisú tápkörrel ellátott 560 Ti-k közül mind vinné kivétel nélkül az 1 ghz-s órajelet. A SOC amiről én beszéltem más tészta. Továbbá szerinted ha olyan chipet választanak ki a wafer-ből ami nem viszi az 1 ghz-s órajelet azon segít az hogy 6 fázisból kapja az áramot? Tovább megyek mennyire érné meg a gyártónak ha nem a wafer közepe tájáról választaná a chipeket ha eleve tuningra szánják a chipet? 6 Fázis az annyit tesz hogy stabilabban kapja a feszt semmi mást.
Mindenképpen válogatott chipekkel foglalkoznak hogy a lehető leg minimálisabb feszültség emeléssel elérjék a kívánt értéket. Ne legyél már ilyen okos.A giga 560 Ti SOC sincs agyon feszelve különben nem 60 fok lenne full load-kor. Mint írtam ezen kár vitázni neked is részben igazad van de nekem is. Témát zárom.
-
xmad
őstag
-
Faterkam
addikt
válasz
Telefunen #3058 üzenetére
Nálam mindkét oprendszer 3,5 Gb-ot lát nem hinném hogy evvel én lennék az egyetlen ezt most nem értettem
Lenne még egy kérdésem: A neten azt olvastam, hogy a 1066Mhz-es ramoknak kell még +0,2v. Én adtam is neki biosban. Ez az új ramokra is vonatkozik? (2008-ban vettem a régi 2 oldalas Kingstonokat, ahhoz írták)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Telefunen #2866 üzenetére
Megnéztem a procit milyen 2 magos állapotában ilyenkor az aida dual core athlon 2 x2 520-ként ismeri fel a processzorom. Biosba letiltottam 2 magot és alul feszeltem 1,3250 a vidje a phenom 2 x3 720 procinak ezt 2,8 ghz-n hagyva 1,2500v-ra sikerült csökkenteni. Így a lehető legalacsonyabbra van véve a gyári ventilátor szinte teljesen hangtalan a gép és amikkel játszom elég a 2 mag is. plusz áramot is spórolok.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Telefunen #2844 üzenetére
A ventiknek nagyon különbözik a hangja. Ezt értem úgy, hogy az 1 ventis giga is hangosnak lett kikiáltva, van is hangja a ventinek, de engem pl. nem zavar. A 3870-es ref hűtőjét nem tudtam elviselni terhelés alatt, annyira bántó volt a hangja. Nem volt annyira hangos, de iszonyat nagy szélzajt csinált és még morgott is mellette. a 9800GTX terhelés alatt süvített mint a bolond. Az is idegesítő volt. MSI 9600GT-m, 1 ventis verzió, terhelés alatt úgy süvített, hogy kimentem a szobából, vagy nagyon felhangosítottam a játékot. Sorolhatnám....
Az 1 ventis Giga GTS450-nek van 1 folyamatos venti - szél hangja, terhelésre sem változik szinte semmit. Először kicsit fura volt, de kb 10 perc alatt megszoktam, most már fel sem tűnik. Abban a hang tartományban mozog, ami nem zavarja a fülem.
Gondolom te is hasonlóan vagy a venti zajjal. -
xmad
őstag
válasz
Telefunen #2815 üzenetére
hat ez az h azonos orajelen.az en deszkam keves ahoz h quadot huzzak fel 3-3,4 ghzre,na meg a proci hutom is.i5-760 remek proci az teny
kozel jovoben valszeg nem lesz ra cash,ha lesz is mar nem akarom erre kolteni mindet.
Persze azert egy 4magost akarok majd ha talalok vmi naagyaon jo arban
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Telefunen #2788 üzenetére
Unganged módba volt az előző eredményem most ganged módba tettem biosba és minimális javulás látható.
Ganged - 1 db 128 bites memóriavezérlőként működik
Unganged - 2 db 64 bites (különálló) memóriavezérlőként működik.
Általában ez utóbbi gyorsabb, de mint azt mondottam volt, van egy pár alkalmazás, amiben a Ganged mód jobban teljesít.
[link] -
->Raizen<-
veterán
válasz
Telefunen #2778 üzenetére
Nem tudom mi a bajod az eredményeimmel. Amúgy itt egy másik kolega tapasztalatai egy hasonló alaplappal mint az enyém ddr 3 1333-as ramokkal számomra ez a kis mértékű sebesség növekedés a memória tesztekre értem nem érné meg hogy vegyek ddr3 memóriákat. [link]
Plusz belöksz nekem egy q6600 meg 960 mhz ram sebességes eredményeket minek?
A ram tuning miatt egyértelmű hogy 8000-et olvas. Ha 1066os rammal próbálnám dualba az olvasást az én lapom is olvasna 8 ezret szinte biztos. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Telefunen #2763 üzenetére
Benchmarkban tudom hogy nagyon le lennék maradva még gtx 580-al is mint egy core i7 2xxxes procival. A kihajtást arra értettem hogy van ugye a 3dmark vantage pl vagy a 3dmark 11 az még reálisabb eredményeket ad na ezekben melyik vga lenne az ami adna az én rendszeremmel xxxx pontot de ha azt a vga-t egy erősebb rendszerbe raknám mint a mostani amd akkor ott szinte semmit se nőne a pontszám vagy csak minimálisan? Ezt értem kihajtás alatt. Tudom hogy a phenom 2 x4es procim semmilyen játékhoz nem kevés még egyelőre.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Telefunen #2766 üzenetére
Felbontást is tudni kellene, mert 1680x1050ig megint csak felesleges, nekem is bőven elég mindenhez.
A GTX460 SOC karimat is azért cseréltem le GTSre, mert feleslegesen erős volt ahhoz a felbontáshoz.Oda megteszi egy 450 vagy 5770, most kivételek persze vannak Metró meg hasonló játékok de azok minden VGAt felfalnak. -
gézu
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DOOM - The Dark Ages
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest