- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Rain
senior tag
GTS450 GB Zotac. Visszavettem a feszt 1.000-re,és simám megy. A Furmark is lefutott vele. Alapórajelen megy. De picit tudom emelni is ezzel a fesszel. 8-10 fokkal hűvösebb így a kari.
3DMark Vantage is lement így.
-
Mr.Rain
senior tag
Nah visszatettem a 263.00 drivert,és láss csodát,újból hiba nélül megy a rendszer....
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
->Raizen<- #2988 üzenetére
Nekem is ilyen lapom van,és semmi baj vele. Magod oldottam fel,és 3,5GHz-en megy a procim. Szóval ennyit a lapról.:-)
-
Mr.Rain
senior tag
Basszus vissza kell tennem a ez eggyel előtti drivert,mert az újjal elég érdekes dolgoka produkál a GTS450-em....
1.Nem megy el a Vantage 950-es GPU-n.... Eddig egyszer sem fagyott meg.
2.Néha felmegy a venti fordulatszáma magától,holott a MSI AFter 30%-on tartja a ventit.Ötletek ogy mitől lehet?
-
Mr.Rain
senior tag
A legújabb drivert amióta felraktam nem megy a GPU-m 950-et. Kifagy a Vantage. Ez miért lehet? Eddig 950-en simán ment,az volt a vége alapfeszen,most meg befagy.:-(
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Skiller #2377 üzenetére
Hidd csak el,hogy az lesz. Az AMD-nél mindenképpen,ott a 2 magosok nem sok vizet fognak zavarni,hidd el. Nézd meg az én eredményemet 2 maggal fentebb....
Ha a Vantage-nál ez így kiütközik,a játékoknál is biztos. 2 maggal a GTAIV-et,meg Mafia-at el sem merném indítani.(AMD-ről beszélek) A 2 magos Intelek azért jóval erősebbek,mint 2 magos AMD társaik,de ott is ki fog ütközni nemsokára,sőt már vmelyik játékban most is láthatóan kevesek.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Gaboman #2400 üzenetére
Physx-et kapcsold ki,és csinálj még1 tesztet.
Telefunen: megnézem,hátha vmi a driverben nem stimmel. De a GTS450-nek kb. ez a normális a Vantage-ban.
Vader: holnap vagy holnap után eresztek még1 tesztet FullHDban,és megnézem a 3DMark11-et is,bár az még diavetítősebb lesz...
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Alister71 #2371 üzenetére
Értem én,nincs is baj. Tény,hogy nem rossz kis procik azok. Mindenesetre érdekesek ezek a tesztek az biztos.:-)
Engedélyeztem,mjad beírom az új feszt,és apply-t nyomok,de akkor meg visszaáll eredetire.
U.I: Futtatok egy Vantage-t FullHD-ban. Eddig ez eszembe sem jutott.
-
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Alister71 #2351 üzenetére
Lehet hogy az Intel erősebb,de fele annyiba került nekem,mint neked. (mondjuk az új árakról beszélek)
Az én procimat 17K-ért vettem újonnan....A te procid újonnan 2-szer 3-szor ennyi lehetett.
Egy Vantage-t lefuttatok a móka kedvéért 2 maggal. A GHz-et mennyire állítsam?
Amúgy mindenki tudja,hogy azonos magszám,és azonos GHz esetén az intel erősebb,ezt nem is vitatom.
Szerk: MSI AFterburnerben hogyan tudom a feszt állítani? Mármint tudom hpogy hol,be is kapcsolom,hogy lehessen,de nem engedi apply-zni...
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
->Raizen<- #2333 üzenetére
-
Mr.Rain
senior tag
Én a Counter Strike:Source mellett csak apránként csinálgatom a GTAIV-et,MAFIAII-őt,CoD
lack Opsot meg Fifa11-et,NFS:hot pursuit-et stb... A Counter kitölti az időmet...
-
Mr.Rain
senior tag
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Telefunen #2039 üzenetére
Miről beszélsz? Nálam SEMMILYEN különbség nincs 58 FPS és 60 FPS között! nem szinkronizál semmit rosszul. Szerintem neked más hibádzik,nálam minden kafa.
nem akarom felsorolni még milyen játékokkal kaptam megfelelő sebességet FULLHD-ben is,mert párszor megtettem már,így feleslegesnek érzem,illetve nem érdemlitek meg.
Persze, mondd meg nekem mit miért akarok megvenni,eladni. Te biztos sokkal jobban tudod,mint én saját magam.Nem kívánok vitatkozni többet senkivel,fentebb leírtam,hogy miért szeretem ezt a VGA-t,talán páran meg is értették,amit írtam,akik meg nem,azok vessenek magukra.
peace
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Telefunen #2029 üzenetére
Megvan a 60 FPS-em,igen,fixen,néha lemegy 58-ra.
Fullon minden nyalánksággal.
Amúgy 30 Fps felett nem nagyon látod a különbséget,ha játszottál már,ezt tudhatnád.
Azért hírdetem aprón,mert kíváncsi voltam,belemennek-e az emberek egy ilyen cserébe,másrészt meg az időtállóságról én sem vitatkoztam,tehát nyilván egy erősebb kártya (gtx460) időállóbb,így ha netán tényleg vinné valaki,és nekem éppen lenne a különbségre pénzem,lehet ki is fizetném.
én nem bántam meg a GTS450-et,tisztában vagyok a korlátaival,viszont saját szememmel láttam rengeteg új játékot fullHd-ben maxon mindennel zökkenőmentesen gyönyörűen futni. Egy olyan kártyán,amit még maga a gyártó sem oda talált ki. hát ezért szeretem ezt a kártyát ennyire.
Szerk: "lássák"
Szerk2: próbáltad már FullHD-ben,vagy csak olvastál róla?
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
->Raizen<- #2022 üzenetére
Ne haragudj,de én nem sértegettelek,így azzal,hogy te engem igen,csak magadról állítasz ki negatív bizonyítványt. Nem írok PÜ-t,mert abszolút jelentéktelen számomra a véleményed.
Az okoskodást te kezdted.
Olyan VGA-t veszel,amilyen jól esik,hidd el 580gtx-et kívánok neked,vagy 4-et is! De ne haragudj,nem követem nyomon a VGA cseréidet,remélem nincs hari emiatt!
Ha papagáj lennék ebben a helyzetben azt ismételgetném,hogy :Hülyeeeee,hülyeeeee,hülyeeeee.Ezzel le is zártam a témát.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
->Raizen<- #2005 üzenetére
Mondj egy VGA-t,ami időtálló,és nem kerül 100k-ba?! Mert pl. gtx460-nak is nemsokára leáldozik,sőt elárulok egy titkot:minden VGA-nak leáldozik egyszer!
Én vígan játszom a GTA IV-et,Fifa11-et meg Battlefield-et,Mafia II-őt,CoD
lack Ops-ot FullHD-ben,maximális részletességgel,úgyhogy nekem mondhat bárki bármit. De pl. te még előben nem láttál GTS450-et,úgyhogy a helyedben az interneten olvasott anyagokból csak csínnyán táplálkoznék!
Peace.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
->Raizen<- #1987 üzenetére
Saját tesztek bizonyítják,hogy a mai játékokra a GTS450 elég FullHD-re! Inkább a saját szememnek hiszek,mint mondjuk a te fülednek!
Láttál már élőben GTS450-et egyáltalán
?
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
rumkola #1960 üzenetére
Itt a káryák közül jópár névről sem ismeri a directx11-et,szóval nem értem,hogyan lehet akkor összehasonlítani,mikor csak dx10-hez értenek,a GTS450 meg a dx11-hez.
Amúgy ezt nem tudom ki és milyen konfiggal mérte,nálam jóval nagyobb volt az FPS szám,mint itt,pedig én minden nyalánkságot felnyomtam maxra,tudod!
De ha van türelmed kivárni a délutánt,lemérem a Bad Company 2-őt Fraps-al,FullHDban,és valós eredményeket mutatok.
A GTAIV-et próbáljad már ki 8800GTvel meg 250-el FullHDban légyszíves. Mert szinén mértem Fraps-el, 47 átlag FPS-t.
-
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
rumkola #1844 üzenetére
Vantage tesztet nézzetek meg. Az mindent elmond.
Amúgy folyamatosan tesztelem az újabb játékokal FullHDben a karit,és eddig sehol sem vallott szégyent! És nem lebutított grafikával,hanem mindent maxra állítva.
Ennél több nekem nem kell,saját szememmel látom,hogy FullHD-ben is 45 fps-eket hoz átlagban a legújabb a játékokkal. Ennyi. Peace.
-
Mr.Rain
senior tag
Vader bácsi mit szólsz a GTS450 vs. FullHD "teszthez"? Örülsz neki,hogy ilyen frankó kis karid van neked is?
-
Mr.Rain
senior tag
Megnéztem. A GTAIV is 2008-as játék,és bőven megszi az 1GB-os VGA-kat! Nem elég neki egyszerűen. Úgy számoltam talán 1200-1300 MB-al beérné. Szerintem a Crysis is ilyen elb.szarintott játék.
Szerk: Azért átlag 40 egynéhány FPS nem rossz egy olyan karitól,amit még maga a gyártó sem ajánl FullHD-re....
-
Mr.Rain
senior tag
Na most a Tv-ről nyomom,tolom a GTA IV-et FullHD-ben,és nézem az fps-t a Fraps-el.
Van igény esetleg valamilyen játékra,amiben FullHD-ben érdekelne a GTS450 teljesítménye?
Mert ha igen megnézem,és leközlöm az eredményeket.Ezek közül választhattok
:
A legújabb Starcraft és NFS:Hot Pursuit,Counter Strike:Source,NFS:Shift,Fifa 2011,a legújabb Medal of Honor,Battlefield: Bad Company 2,Mafia II,Operation Flashpoint: Dragon Rising,Call of Duty: Black Ops,GTAIV
-
Mr.Rain
senior tag
Értem én mit mondasz,én is úgy látom,hogy hosszabb távre nem ezt a karit venném FullHD-ra. Viszont a mai legújabb játékokra simán jó,és nem nagyon kell kompromisszumot kötni vele,a fent említett két játékon kívül sokkal próbáltam még,és sehol nem volt FPS hiányom... És mindent Max beállítással,Vsync-kel stb..
Csak a rend kedvéért,ALAPON megy a VGA-m játék közben,csak a Vantage-nál húzo fel.
Szóval lehet csak az én konfigomban,de tökéletes volt eddig FullHD-ben is.
Béke.
-
Mr.Rain
senior tag
Akkor majd leírom pontosan mi az a kevéske dolog amiből vissza kellett vennem. De nem a GTS450 miatt,hanem,mert csak 1GB memóriával áldotta meg a sors,és a memória fogy el,nem pl. az órajel. Ezért mondom amég nem próbáltátok ne írjátok le.
Amúgy FULLHD-ben toltam végig a Battlefield Bad Company 2-őt,és max beállításokon,semmi probléma nem volt,egyszer sem szaggatot be. Ennyi.
-
Mr.Rain
senior tag
Rátoltam ma a GTAIV-et a tv-re,és megnéztem FullHD-ben. A beálítások egyike sem volt a "magas"-nál alacsonyabbra állítva (a "nagyon magas" a legjobb),és nemcsak hogy elevickélt a GTS450,folyamatos képet biztosított,egy szem akadás sem volt.
Ha akarjátok bebizonyítom felvétellel is,ha adtok hozzá megfelelő progitippet,mivel lehetne megoldani ezt.
Szóval ha azt a fránya,gépgyilkos GTAIV-et elviszi simán,szinte maximum beállításokkal,miért is nem jó FullHD-re??? Próbálta már valaki közületek?
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Tappancs2001 #1642 üzenetére
1280x1024-ben játszom,a monitorom ekkora. Viszont van egy FullHD TV-m a géppel összekötve,így néha FullHD-ban is játszom,ezért írtam,hogy sok játékot elvisz max. beállításokkal a GTS450 is.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Tappancs2001 #1639 üzenetére
A mostani játékok zömét elviszi Full HD-ben,ettől alacsonyabb felbontásban is majdnem mindegyiket,de a legjobb teljesítményt 1440x-től lefelé adja.
Ha hosszabb távra tervezel és Full HD-ban,akkor egy komolyabb kariban gondolkozz.üdv.
-
Mr.Rain
senior tag
Athlon II x3 3.1GHz@Phenom II x4 3.5GHz+ZotacGTS4501GB (alapon) vs. GTA IV
Felbontás: 1280x1024
Grafika: Minden MAXIMUMON,a láthatóság 100-ból 40-en.
NVIDIA control panel: Minden bekapcsolva MAXIMUMRA (Szűrők,élsimítás,vertical sync,stb...)A teszten csak pár perc eredménye látható a CPU esetében,de legalább 1 órát játszottam,és folyamatosan 70-80%-on használja a gépet a játék. Egy-egy esetben 90%-on,de párszor felugrott 100%-ra.
csak kíváncsiságból csináltam. Érdekes.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Alister71 #1402 üzenetére
Én Pl. a BC 2 -re,a FIFA11,az új NFS-re,az új MOHA-ra,MAFIA II-re stb. gondolok. Tényleg flottul futottak. És nekem win7 64 bit van fenn. És igen,a 2Gb-ból 1-et minimum a win7 foglalt el... de nem volt fennakadás. Ha nem így lenne nem mondanám:-)
Szerk: Én is agyalok rendesen,hogy megvegyem-e..
. Törtben megvan,de úgy nincs multi,single-ben meg egyszer végigtoltam és annyi. Bár a Counter mellett nem is lenne rá időm.:-)
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Alister71 #1396 üzenetére
A win7 64 bites verzióját eddig 2Gb rammal használtam,semmi promlémát nem vettem észre,a töltési idők sem voltak bántóan hosszúak...
Soha meg nem akadt egyetlen játék sem,csak a GTA IV! De ha visszavettem kicsit a beállításokat,az sem.
Szóval nekem ne mondja senki,hogy 4 meg 6 Gb ram kell a játékoknak meg win7-nek,mert nem hiszem el.
És ez az állításom tényeken alapszik.
-
Mr.Rain
senior tag
Vettem még 4 Gb ramot a vasba,így 6Gb-al zökkenésmentesen fut a GTAIV 1280x1024-ben,minden beállítás MAXON,csak a láthatóság van 100-ból 50-re állítva...
Szerk: Amúgy a Zotac GTS450en a venit nálam nem ment még 1230rpm fölé,terhelésnél sem (?),és max 60 fok volt így is,hangja meg semmi.
-
Mr.Rain
senior tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
ilovedigweed #1226 üzenetére
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
ilovedigweed #1223 üzenetére
Egy GPU-Z képet még dobhatnál hozzá. Hát,a proci maitt lett a pontszám ilyen. Amúgy a GTS450 nem kap nagyságrendekkel több pontot egy erősebb procival sem,alapon. Kb. 80%-ban hajtja ki a procid.
De majd Lord Vader bácsi megmondja a frankót. -
Mr.Rain
senior tag
Érdekesség: a 3 maggal L3 nélkül lefuttatott teszteknél észrevettem,hogy az alap órajeles VGA jobban melegszik,mint magfeloldás után a húzott VGA.... legalább 5 fok van köztük terhelésnél....
A feltétek ugyanazok voltak mindkét esetben.(pl.:szobahőmérséklet)Erre valaki valami okosat?
Én laikus fejjel arra gondoltam,hogy a jobb proci levesz egy kis munkát a VGA válláról...
-
Mr.Rain
senior tag
-
Mr.Rain
senior tag
Egy kis 3DMark11:
-
Mr.Rain
senior tag
-
-
Mr.Rain
senior tag
Hi! Megérné szerintetek 2xGTS450 SLI-ba kötve???
Itt egy kis teszteredmény hozzá.
[link]Érdekel a véleményetek.
üdv.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Taifa Díaz #597 üzenetére
Battlefield Bad Company 2-őt,Need For Speed:Hot pursuit 2-őt(32AA és full szűrők) nyomtam már FULL HD-ben,meg sem kottyant neki!
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Sindri Myr #586 üzenetére
Látod,már az elején leírtam én ezt neked,hogy az 1GB-os kari kell neked...
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Sindri Myr #577 üzenetére
Szia! Én a helyedben inkább az 1GB-os verziót venném,mert megéri az a memóriatöbblet. Én is alacsony felbontásban játszom (1280x1024),de ha újabb játékokat is játszani szeretnél,akkor jobb,ha nem 512Mb figyel a karidon... Már jóval 30 alatt is lehet kapni 1GB-os verziót a GTS450-ből.
Más:
Én azt mondom,a GTS450 OC-s változatok nem érik meg a többletköltséget (legalábbis a többség),mert az alap kariból is hamar OC-s verziót tudsz kreálni,nagyobbb kockázat nélkül. Csupán megnézed az adott gyártó OC kártyájának az órajeleit,és beállítod a te karidon.Én is így csináltam.
Kövezzetek meg a véleményemért.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Taifa Díaz #527 üzenetére
Én is egy referencia Zotac GTS 450-et vettem,és most a Gigabyte OC órajelein ketyeg a kari....
-
Mr.Rain
senior tag
-
Mr.Rain
senior tag
"
Rákötöttem a szgépet a TV-re,és kirpróbáltam a Battlefield Badcompany 2-őt full HD-ben,maxon minden,fullon minden... Még ezt is simán elvitte GTS450-enem,egyszer sem akadt meg,és szép folyamatos képet adott,elég fps-el,csakúgy,mint alacsonyabb felbontásban. Ennyi. :-)"Így még jó,hogy elég...
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Alister71 #461 üzenetére
Rákötöttem a szgépet a TV-re,és kirpróbáltam a Battlefield Badcompany 2-őt full HD-ben,maxon minden,fullon minden... Még ezt is simán elvitte GTS450-enem,egyszer sem akadt meg,és szép folyamatos képet adott,elég fps-el,csakúgy,mint alacsonyabb felbontásban. Ennyi. :-)
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Taifa Díaz #432 üzenetére
Hmmm.. Én 18k-ért vettem Athlon II x3 3.1MHz-et,és most egy kb.33k-ás Phenom II x4 fut a vasban 3500MHz-en. Szóval én is szeretek játszani,és talán tudok is majd ezzel...picit,remélem...
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
Taifa Díaz #427 üzenetére
Pontosabban Phenom x4 most már....;-)
-
Mr.Rain
senior tag
Nah emberek,ezt lessétek meg. Húztam a procimon,és hatalmas lett a különbség a két eredmény között. Ha jobban megnézitek,az első eredménynél a CPU-Z-s képet,láthatjátok,hogy az órajel nem az igazi... Ugyanis be volt kapcsolva a c'n'q (energitakarékosság),így lejjebb vette az órajelet a gép.... És a Vantage alatt sem kapcsolta vissza... durva...:-)
Tehát nem az a plusz 400MHz a ludas a dologban...De azért szép eredmény lett nah...
Korábbi eredményem Proci 3,1GHz:
Mostani eredményem:
Feljebb húztam a procimat 3500MHz-re -
Mr.Rain
senior tag
Végigjátszottam a Battlefield Badcompany 2-őt. 1280x1024-ben,fullon minden,vertical sync bekapcsolva,a szűrök és élsimítás maxon (azthiszem 16x mindkettő),és 1db akadás sem volt sehol,de még egy fél akadásnyi megakadás,megugrás sem.
A töltések pár pillanat alatt befejeződtek mindig. (DX11-es a játék amúgy.)
Úgyhogy azthiszem tökéletes kártyát választottam a magam kis konfigjába!
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest