- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Zászlóshajót avatott a Lexar SSD-kben utazó divíziója
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
karib
addikt
Szerviz vagy doksi tudja megmondani, hogy van-e mini PCI foglalt a gépben. Aztán kell még a belső antenna is, ami ha egyébként van gyári WiFi a szériában, akkor jó eséllyel elő van készítve. Az integrált WiFi előnye, hogy a jobb megoldások két antennát vezetnek fel végig a TFT két oldalán, ami tisztességes térerőt tud eredményezni. A PC Card kártyának sokkal kisebb antennája van. A jobbakat néha ki lehet hajtani, de igazi differencia valszeg nincs.
-
shev7
veterán
Ha WiFi-t akarok rakni egy notiba, a mini PCI-os vagy a PCMCIA-s megoldás a jobb?
EGyáltalán, el tudom dönteni egy notiról ránézésre, hogy tud-e mini PCI-t? -
karib
addikt
Mé nem kattintasz pl. a linkelt oldalon (MR7500 Reviews) az egyik hivatkozott tesztre, pl. a THG-n talhatóra...? Tessék olvasni is, nem csak nézni :) Ott egy GeF2Go-val hasonlítják össze, de a számokat össze lehet vetni más, hasonló desktop környezetben futtatott tesztekével.
-
karib
addikt
A barátod többek között a Google, a gyártó oldala és a Neoseeker.com :)
[L]http://www.ati.com/products/mobilityradeon7500/reviews.html[/L]
Notebookban még nem láttam asztali videochipet, valamiért ilyen megoldással sosem játszanak. Igazából nem is tudom, miért, ha nagyobb gépekbe gátlástalanul beraknak szinte bármilyen más desktop alkatrészt... -
taltos
senior tag
Sziasztok!
Egy 7500 -as ATI, 64 MB rammal (mobility v nem mobility, azt nem tudom, ha van különbség, akkor mindkettőről) nem tudtok valamit, hogy kb. melyik asztali vid kártya szintjén van??? :F
Nekem az asztali gépemben most egy G400-as matrox van... -
karib
addikt
IBM-nél T, X és Rp szériára jár 3 év, a többire egy - legalábbis fejből ez ugrik be. Az R a középkategória, az Rp a felsőközép, T a csúcs, Tp a max, X pedig az ultrakönnyű.
Szerintem utólag már nem lehet plusz garanciát venni, bár nem kizárt, igazából meg kell kérdezni egy IBM kereskedőt. Szintén kereskedőtől/szerviztől lehet informálódni hogy miként deríthető ki, hogy egy adott gép be van-e jelentve eltűntként, nekem HP notesz leinformálásában segített az AK-SYS. -
taltos
senior tag
Ha esetleg nem menne, akkor írj, és elküldöm neked máshova (valami ingyenmail-esre). Akár most is, de a válasz majd holnap... Álmos vagyok... :)
Akkor a webes felület megy? (mármint a lekérdezésre, hogy van-e valami gubanc vele...) (ezt most úgy értem, hogy mi van, ha később jelentik be???)
[Szerkesztve] -
karib
addikt
Esetleg itt meg lehet nézni:
http://www-1.ibm.com/servers/support/machine_warranties/
Baloldalt: Warranty lookup, kitölteni a vonatkozó típuskódot és szériaszámot. -
karib
addikt
A Siemens akkuk meglepően olcsóak, nettó 20e környékén tanyáznak, míg a HP borsosan méri, nettó 40-50e körül kezdődnek, de konkrétan ehhez a típushoz nem is látok listán akkut (sajnos akkut vadászni nehéz dolog, mert nincs rendes lista és raktárkészlet belőlük :().
-
Petro
tag
Plízzz valaki!!!
Hol lehet Fujitsu-S. notebookhoz aksit kapni???
A segítséget előre is köszi!!!
Ui.: Én soha nem gondoltam volna, hogyha valaki notebook-ot akar venni ennyi kompromisszumot kell kötnie. Persze ez is csak akkor igaz ha nem milliomos az ember. :)) -
Break
senior tag
UHHHH...
Battery Eater Pro : normal test :
2:13......ez azt hiszem nem rossz...... -
taltos
senior tag
És ezek nincsenek fent valami honlapon?
Milyen áron? Milyen típus?
(ez most nem konkét ajánlat, mert eléggé másoktól függök... Csupán helyzetfelmérés... :) ) -
shev7
veterán
ne fájdítsd a szívemet :) éppen belenyugodtam, hogy csak szeptemberre lesz notim, mert nemrég befutott egy hűtő vétel amire nem számítottam. De egy ilyen jó ajánlatot kihagyni?? Na megyek gondolkodom kicsit :) (meg feltöröm a malacperselyt :)) )
MOD:
Bár ha elmenne a notim 100-120ért akkor már nem is kéne olyan sok.
Télleg nem számítod be? (csak vicc volt :) )
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
wassermann #116 üzenetére
Pedig a pöcök egér nem rossz. Túlságosan is a szívemhez nőtt. Ha néhanapján az asztali gépet használom, (vagy vki másét kell), mindíg nyúlok a G-H billentyűk közé. :) ilyenkor egy kicsit morci leszek, hogy lehetek ennyire hülye :D
-
Break
senior tag
Batery eater pro....
50 perc elapsed.....akku 61%
hmmmm..nem lesz rossz -
wassermann
addikt
Sajna nem tudom tesztelni a gépem, mert nem vagyok rajta ''rendszergarázda''.
De valami Speedstep-szerüt ez is csinálgat a procival, mert agyoncsaphatatlan.
Pedig csak egy FUJITSU-SIEMENS. :B -
shev7
veterán
-
karib
addikt
Igen, én sem szeretem a túlságosan kreatív megoldásokat. Az IBM billentyűzet, pöcökegér témában szinte verhetetlen. Egyedül a baloldalt a sarokba helyezett Fn billentyűt nem szeretem, inkább a Ctrl legyen ott. Bár már nagyon megszoktam a mostani Toshibám billentyűzetét, amin jobboldalt van a Home, PgUp, PgDn, End egymás alatt, az Ins-Del kb. a jobb shift alatt, a Win gombok pedig piciben a Backspace fölött, baloldalt lenn a sarokban pedig a Ctrl, nem a Fn. Nekem most ez a tökély, de szerintem egy IBM-re is hamar át tudnék állni. Viszont a noteszek nagy részének sajnos elég silány a billentyűzete - ezt nem mindenki érzi, még kevesebben hiszik el... aztán van, akit tényleg nem zavar, mások meg később ezért vesznek jobb gépet.
-
shev7
veterán
Nekem van egy (számomra nagyon) fontos érvem az IBM mellett:
Még a 13''os kijelző mellett is teljes értékű ins/del/home/... billentyűket raktak a gépbe. A faterom Compaq-ján vhogy ezek nem fértek el, csak a billentyűzet szélén(ott is csak 5, talán az ins az amit vmi idétlen helyre az alt :F mellé tettek), pedig az 14''os. És ez még a jobbik megoldás, a hideg kiráz, ha ránézek egy olyan billentyűzetre ahol a pgup/pgdown hoz Fn billentyűt kell nyomkodni. -
karib
addikt
Ez nem feltétlen márkafüggőség kérdése. Mondjuk ha meg van elégedve a géppel, és nem is lesz semmi baj vele, akkor tökéletesen jó megoldás. Viszont aki már egyszer használt jobb építésű gépet, akár régi szériát, az nehezen tud visszalépni - iszonyatosan sok bosszantó apróság kerül elő, főleg ergonómia tekintetében (a minőséget kellő rálátás nélkül nem áll módomban meghatározni, legfeljebb hallomásból és szubjektív érzések alapján).
-
karib
addikt
Nagyon nem ismerem a mai Toshiba kínálatot, a régiekből is csak a Portégét valamennyire, de körülnézve talán a Sattelite Pro széria próbál abban a szegmensben versenyezni, sajnos nem túl meggyőzően. Nehéz, csak feleslegesen nagy kijelzőkkel van, plusz ott az értelmetlenül forszírozott lassú és energiazabáló, low-end NVIDIA grafika, mindez piszok drágán... Ennyiből inkább IBM vagy Dell.
A Tecra M2 még so-so, 2,3 kg, de nagyfelbontású kijelző sehol, és még mindig NV grafika, brr.
Ami viszont tényleg a dedurvadedurvadedurva kategória: Portégé R100 - ULV Dothan, 12,1'' TFT, 1,1 kg (!!!)
[L]http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/selected_product_option.jsp?z=615&service=EU&PRODUCT_ID=94893&DISC_MODEL=0&toshibaShop=reseller[/L]
A többi Portégé 2 kg körüli-fölötti, ami nagyon sok egy 12,1''-os kijelzőhöz, a Fujitsu-Siemens 1,8-ba bőven belerak egy 14,1'-ost. Meg ez a tablet PC őrület sem tetszik, ami a Portégé szériát elöntötte.
Sajnos lehangol a mostani Toshiba kínálat. Azért egy R100-at bármikor hozzámvághatnak :) -
shev7
veterán
Hát sztem nézz szét használt gépek közt is. Sztem én is használt gépet fogok venni. Pl. nemrégen láttam valahol egy T40-et fél éves volt (azaz még 2,5 év gari) 300k. A Dell D600-t meg 2 év garival láttam 240.000ért ha jól emlékszem. Most még a toshibákat is meg akarom nézni. Abból esetleg tud vki mondani egy modell-t ami a T40/D600 szintjén van?
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- AMD Ryzen 5 5600G processzor - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest