Aktív témák
-
karib
addikt
Akkuteszthez tudom ajánlani az ingyenes Battery Eater Prót:
http://www.mobilepc.ru/be/eng/
Több üzemmódja van:
- a Classic mode csontra leterheli a rendszert: egy 3D képet pörget, közben folyamatosan ''jegyzetel'' a HDD-re - ez a ''worst case''
- a Reader egy szöveget görget szép lassan - ezzel közelíthető a maximum akkuidő, mert ilyen kis aktivitást szerintem egy user sem produkál :)
- és van az Idle, ami csak ül, és jegyzi, hogy merül az akku
Még pár fontos dolog: a tesztekhez kicsit bele kell túrni a Windows beállításaiba.
1. Ki kell kapcsolni a képernyővédőt
2. Az energiagazdálkodásnál is ki kell kapcsolni a képernyő lekapcsolását.
3. A battery low és hasonló riasztásokat szintén érdemes kikapcsolni, hogy ne füttyögjön percekig a végső lemerülés előtt - én úgy szoktam beállítani, hogy fusson csak le 0%-ra.
Ezek fontosak, különben lelövi a monitort, ha nem matatsz rajta - nem nagyon érdekli, hogy közben valami épp fut. Viszont user nemigen dolgozik lekapcsolt képernyővel :) Nem tudom, hogy mennyit számít, de valamennyit biztos.
A HDD spin down time elvileg nem nagyon számít, mert a BE folyton ír a diszkre.
Egy Classic és egy Reader teszt szépen kiadja a legjobb és legrosszabb szituációkban az akkuidőt.
(Kicsit bonyolíthatja a helyzetet, ha a gépen többféle energiagazdálkodási profil állítható be, pl. mennyire engedi elszaladni a CPU órajelet stb. Ha ilyesmi van, akkor ezekkel is lehet játszani.
Aktív témák
- Lenovo ThinkBook 16 Gen 6
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 2 év gyártói garanciával!
- Dell G15 Gamer laptop - DLL5511306108
- Újsz. ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (4K Intel Core I9 10885H 32Gb 512Gb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb Touch
- Bomba ár! HP Pavilion G6 - i5-2G I 4GB I 120GB SSD I Radeon I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3500
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest