Hirdetés

Aktív témák

• karib

addikt

válasz Break #94 üzenetére

Akkuteszthez tudom ajánlani az ingyenes Battery Eater Prót:

http://www.mobilepc.ru/be/eng/

Több üzemmódja van:

- a Classic mode csontra leterheli a rendszert: egy 3D képet pörget, közben folyamatosan ''jegyzetel'' a HDD-re - ez a ''worst case''
    - a Reader egy szöveget görget szép lassan - ezzel közelíthető a maximum akkuidő, mert ilyen kis aktivitást szerintem egy user sem produkál :)
    - és van az Idle, ami csak ül, és jegyzi, hogy merül az akku

Még pár fontos dolog: a tesztekhez kicsit bele kell túrni a Windows beállításaiba.

1. Ki kell kapcsolni a képernyővédőt
    2. Az energiagazdálkodásnál is ki kell kapcsolni a képernyő lekapcsolását.
    3. A battery low és hasonló riasztásokat szintén érdemes kikapcsolni, hogy ne füttyögjön percekig a végső lemerülés előtt - én úgy szoktam beállítani, hogy fusson csak le 0%-ra.

Ezek fontosak, különben lelövi a monitort, ha nem matatsz rajta - nem nagyon érdekli, hogy közben valami épp fut. Viszont user nemigen dolgozik lekapcsolt képernyővel :) Nem tudom, hogy mennyit számít, de valamennyit biztos.

A HDD spin down time elvileg nem nagyon számít, mert a BE folyton ír a diszkre.

Egy Classic és egy Reader teszt szépen kiadja a legjobb és legrosszabb szituációkban az akkuidőt.

(Kicsit bonyolíthatja a helyzetet, ha a gépen többféle energiagazdálkodási profil állítható be, pl. mennyire engedi elszaladni a CPU órajelet stb. Ha ilyesmi van, akkor ezekkel is lehet játszani.

Aktív témák