Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborilster
csendes tag
válasz
Thunderzolee #7780 üzenetére
Azért a T9300 vagy T9500 jön nálam szóba, mert a memória, amit max. bele lehet rakni a gépbe az a 800MHz-es DDR2. Ettől persze lehet eltérő FSB-jű procit belerakni, pl. 1066-ost, ami egy pókpiszoknyival gyorsabb lenne talán, de nem szeretnék. Inkább csak passzoljon a memóriával a processzor. Illetve hát az alaplap is a 667-et, a 800-at és az 1066-ot támogatja, ezek közül a középső is egyben a 800MHz, vagyis ezzel az FSB-vel és memória sebességgel a leginkább paszoló a gép. A lényeg a hosszú távú stabilitás, nem annyira az, hogy gamer gép legyen, úgy sem tudnék bele olyan erős grafikus kártyát rakni. A hűtést annyira nem akarom moddolni, elég a benne lévő, vettem hozzá egy erős hűtőpadot, szerintem az elég lesz. Ha meg út közben veszem elő a notit, akkor úgy sem fog annyira túlmelegedni, mert nem az egyetemi aulában vagy a parkban fogok rajta gamelni vagy épp full hd-ben filmet nézni... amit eddig találtam, hogy biztosan passzol bele (bár az alaplapi chipsetnél külön nincs felsorolva, de egy angol nyelvű fórumon írták) az a T9300-as és a T9500-as.. már csak az a kérdés, hogy az ATI HD 3650 kártya jó lesz-e bele. Nem akarok venni új tápot és aksit sem. Arra spekulálok, hogy az SSD és az energia-hatékonyabban működő (ugyanolyan használat mellett kevesebbet fogyasztó core 2-es) proci együtt összesen spórolnak annyi powert, hogy a 13 W-al többet kajáló említett ATI kártya jó legyen. Erről mi a véleményetek? Valaki tett-e már ilyen gépbe ilyen kártyát? Mire érdemes odafigyelni ilyenkor? Vagy egyáltalán jól gondolom-e amit itt összehordtam?
Üdv, Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest