Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz gaborilster #7782 üzenetére

Nehogy azt hidd, h nem segítünk.

"Vagy egyáltalán jól gondolom-e amit itt összehordtam?"

Tessék:

Olvastam már erről, mármint, h vannak akik még mindig "ott tartanak", h az FSB-nek, és a ramok sebességének meg kell egyeznie.
    Nos, ez sosem volt így, legalábbis az Intel féle Front Side Bus rendszerében, de most ezt hagyjuk. Erre hivatkoznod, meg arra, h a gépednek a legjobb a 667/800/1066 közül a "közép" 800MHz-es FSB annyira kiverte a biztosítékot, h ha erre járt volna egy moderátor, megkért volna, h inkább tartsd magad távol a fórumtól, mert ez szakmai topic, és a te érvelésed egy PM45-ös chipsettel szerelt notebook esetében annyira kritikán aluli, h az már fáj.

Aztán.
    Az, amit Te "pókpiszoknyi"-nak neveztél, az hidd el, elég jelentős ahhoz, h meglépd.
    A pókpiszoknyi jelző inkább a memóriák sebességére igaz. Mármint, h te észre nem vennéd, h a gépedben DDR2 533, 667, vagy 800MHz-es ramok vannak. A szakirodalom szerint ezt csak tesztprogramok (Everest, stb) mutatják ki. Ez valóban pókpiszoknyi különbség, ellentétben a processzor FSB-jével.

Azt meg azért szokás tudni, h a 65nm-es Core 2 érából a legenergiazabálóbb mobil megoldásai az Intelnek (a 4 magos, ill. Extreme szériát leszámítva) pont az általad preferált T9ezres processzorok voltak, pláne az 1066-os FSB-s modellek, bár azok már kisebb csíkszélességgel készültek.

Majd hipp-hopp jöttek a második generációs mobil Core 2-esek a 45nm-es gyártástechnológiával: P8ezres, P9ezres (majd később a P7ezres) processzorok, amik hirtelen 800 helyett 1066-os FSB mellett 1/3-ad energiával kevesebbel is beérték. Azért ez elég jelentős különbség.
    Emlékeztetlek, h a T széria 35W-os TDP-vel dolgozott.
    A P-s processzorok ezzel szemben mindössze 25W-al is beérik.

Ezért "erőltetem" annyira.
    Értem én, h számítási kapacitásban nincs szükséged kiugró teljesítménye, de jelen esetben nálad pont, h a TDP csökkentése ami jót tenne a gépednek, pláne, ha nagyobb VGA-t akarsz bele rakni.

Magasabb TDP-jű processzorral pont, h olyankor melegedne jobban a géped a T9ezres processzorral, amikor nincs is alatta hűtőpad (aulában, parkban). Egy P8600 viszont alapból 10W-al kevesebbel is beéri, eleve kisebb a hőtermelése is. Pláne ha alá raksz egy hűtőpadot.

Aztán.
    "energia-hatékonyabban működő (ugyanolyan használat mellett kevesebbet fogyasztó core 2-es) proci"

A T3200-nél a T9ezres processzorok semmivel sem működnek energiahatékonyabban.
    A Speed Step a T3ezres processzorokban is benne van, a többi feature meg ugyanaz; amik hiányoznak a T3ezresekből, azok meg nem befolyásolják az energiagazdálkodását.

A VGA-val kapcsolatban már elmondtuk, nem tudjuk, hogy fog viselkedni a gépedben.

Komolyan mondom, úgy viselkedsz, mint a fidesz. Minden valamire való közgazdász elmondta már a kezdetektől fogva, h mi a rossz a kormány gazdaságpolitikájával, de ők csakazért se hallgatnak senkire, csak mennek a szakadék felé szembe az egész világgal.
    Te nagyjából ugyanezt teszed.
    Tegyél a gépedbe egy alacsonyabb TDP-jű processzort, és akkor már bátrabban rakhatod bele a HD3650-et.
    Ez már a lerágott csont kategóriája lesz lassan. :/

Az egyetlen, amit a gép furcsa adatlapja után nem tudtam eldönteni, h elindul-e a gép P szériás processzorokkal, de Dell XPS azt írta, találkozott már ilyen esetekkel, úgyhogy emiatt se aggódnék.

Vagy talán a T9500, T9300-at olcsóbban megkapnál mint egy P8600-ost?
    Nagyon nem keresgettem, de 20ezer körül találtam T9ezres procikat, viszont a P8ezresek 10ezer alatt is bőven megtalálhatók.
    Pláne, h egy P8600-os ott van melletted Debrecenben.

Na, uff!

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

• Dell XPS

veterán

válasz gaborilster #7782 üzenetére

Nagyon gáz, amit összehordtál itt, főleg úgy, hogy a topic-gazda tájékoztat Téged több éves tapasztalatával...

Üdv, Dell XPS

• válasz gaborilster #7782 üzenetére

A fizika professzorom ezt mondta volna arra amit itt összehordtál:
    -Magánál csak az a baj, hogy a h×lyeség* akaraterővel párosul.

:(

Nézd, ha valamihez ennyire nem értesz, áhhh... tudod mit, hagyjuk.
    Csinálj amit jónak látsz, felesleges írni neked.

*: szakmai hozzá nem értés

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák