- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3pl4y
aktív tag
Az én kérdésemre senki nem tudja a választ?
MSI EX600RX-051HU
Milyen procikat rakhatok bele? Most DC van benne akkor gondolom nagyobb DC-re lehet csak cserélni C2D-re nem?
És mi a helyzet a VGA cserével ennél a laptopnál...?
Ha tudtok akkor légysz válaszoljatok...
-
HellGreg
őstag
cső,
szerintetek lehet vga-t cserélni laptopban nagyobbra?
konkrétan gf 7000m-et?
köszi
egyébként ASUS-ról van szó
-
vbbb
őstag
Sziasztok!
Kollégám ThikPad r61i notebookja szét lesz kapva (kényszerből), és arra gondolt kicsit megtuningolná a hangszórókat. Hallott már ilyesmiről valaki? Hol lehet spéci mini hangszórókat kapni?
-
r3pl4y
aktív tag
Sziasztok!
Van egy MSI EX600RX-051HU tipusú notim...
Ebbe ugye egy T2370-es 1,73 GHZ-s proci van...
A kérdésem az lenne, hogy ha ezt cserélni szeretném majd 1x akkor milyenre lehet gondolom csak dual core lehet core2 meg ilyenek nem...?
És mi a helyzet a VGA cserével ennél a notinál?
Köszi a válaszokat előre is...
Üdv.: Peti
-
Gazs
tag
hellosztok! Van egy ismerősömnek egy msi MS-1632 laptopja és olyat csinál h néha megy a hang , néha nem. Újratelepitettem a hangot meg minden, de tök olyan mintha nem ismerné fel a hangkártyát : S valaki segítsen pls! előre is köszönöm
-
szergo
csendes tag
Hello!
Van egy ASUS X50Rseries laptopom, és proci vagy videókártya cserén gondolkozok. Tudnátok segíteni hogy ez mennyire lehetséges? Előre is köszi!ASUS X50R-AP341A
Intel(R) Core(TM) Duo CPU T2250 @ 1.73Ghz L2 gyorsítótár 2Mb
ATI Radeon Xpress 1100 256Mb
2GB RAM
160GB HDD -
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Van egy Compaq Armada m700 típusú laptopom, Everest szerint 700MHz-es Mobile Pentium III procival. A kérdésem az hogy lehet-e cserélni a laptop prociját erősebbre, és ha igen, mi a legerősebb proci, ami belemegy?Azt tudom, hogy gyárilag árulták ezt a laptopot 1GHz-es P3 mobil procival is, szóval valószínűleg az alaplap bírja. Azt nem tudom, hogy egy ilyen cserét el lehet-e végezni házilag, vagy csak szervizben, esetleg ott sem, mert a procit pl beleforrasztották. Ha cserélhető, nem tudom, hogy milyen proci megy bele, milyen paraméterekre kell figyelnem azon kívül, hgy mobil P3-as... Egyáltalán lehet-e kapni ilyen régi procikat valahol, akár a HP-nél, akár pl itt.
-
Rover623
félisten
válasz
FerenczyK #1887 üzenetére
Eltévesztetted a topicot...
Apróhirdetések ott balra... -
FerenczyK
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Fusi 1538as Pa laptopom.
alaplap tönkre ment benne, 100e lenne a javítása. Ha esetleg valakit érdekelne alkatrésznek eladnám.Amd x2 TL-50es van benne asszem, 2magos 1,6ghz-s 2x512-es DDR, 120Gb-s WestelDigital vinyó, Nvidia Gforce 7400 vidikártya, lcd-je 5hónapja újra cserélve, 6cellás aku, hibátlan még 2óráig bírta vele, vigyáztam rá, csak 1ik pill ról a másikra meghalt a gép.
kikapcsoltam, és 1óra múlva nem akart bekapcsolni.ferenczy.karoly@gmail.com-ra írjatok, ha érdekel. köszi
helyileg Veszprémben vagyok.
-
ltz400
csendes tag
válasz
dogofpavlov #1884 üzenetére
Nem lesz semmi baja!Nekem ASUS F3L-em van.1 Gb volt benne és raktam bele még 1 Gb-ot.Nekem viszont az a bajom hogy 667 MHz en kéne mennie de csak 533-on megy.Nem lehetne valahogy átállítani?
-
Rover623
félisten
válasz
dogofpavlov #1884 üzenetére
csak az nem hagy nyugodni, hogy tutira működik-e. nem okozhat-e gondot az, hogy a gépben 512Mb a gyári memória és én egy 1Gb-os modult szeretnék, illetve nem e lehet gond az időzítésekből (pontosabban abból, hogy különböző lehet a két modulban).
#1 hsz. RAM/Memória -
dogofpavlov
csendes tag
helú!
én is a memóriát szeretném bővíteni a laptopomban (ASUS A3Ac).
ami a lényeg: a Kingston oldalán találtam is megfelelő memóriát, kapni is lakhelyem közelében, van is egy üres slot a gépben, elsőre minden jónak tűnik. csak az nem hagy nyugodni, hogy tutira működik-e. nem okozhat-e gondot az, hogy a gépben 512Mb a gyári memória és én egy 1Gb-os modult szeretnék, illetve nem e lehet gond az időzítésekből (pontosabban abból, hogy különböző lehet a két modulban).előre is köszönet a válaszokért
-
Feenyx
aktív tag
Hali!
Memóriát szeretnék bővíteni és ehhez szeretném a segítségeteket kérni! Egy toshiba a200-23J ről lenne szó. Alapból 1GB 667 Mhz-es ddr2-es memória van benne. Az nem lenne gond ha egy 2Gb-os 667Mhz ddr2-es ramot raknék mellé? Nemgond hogy ekkora eltérés lenne méretben? Vagy inkább még egy 1GB-at vegyek mellé? És még azt szeretném kérdezni csak kíváncsiságból hogy elbírna-e esetleg egy nagyon procit? Mostegy t2370 van benne.
-
xcbiker
addikt
-
SLY19xx
csendes tag
sziasztok! nekem lenne egy albacomp eco traveller V4 notebook-om
alaplapot szeretnék benne cserélni... az lenne a kérdésem hogy tudom megnézni hogy pontosan milyen méretű alaplapok jó hozzá...egyébként az egyik üzletben láttam egy ugyan ilyen notebookot (kinézetre) csak jobb videókártya (8400GT) volt benne..
-
FerenczyK
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy FuSi Pa1538-as laptopom tegnap gondolt egyet, és nem kapcsol be többet. Előtte egy órával használtam, és azóta semmi.
Elindul a ventije, világít a wlan meg a bekapcs ledje, de a vinyó meg se nyikkan, cd-t olvassa egy kicsit az elején, de utána semmi. Ha a vinyója halt volna meg, attól még maga a gép elindult vona nem? Lcd-nek is be kéne kapcsolnia. Nem tud valaki valami infót ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet?gari már nincs rajt, szétszedtem, memót vinyót kiszedtem, visszaraktam, de semmi változás.
köszi előre is.
Üdv
aresz
-
mobster
csendes tag
Úgysem vagyok az a játékos fajta. Tanulásra meg netre bőven elég. max veszek bele egy nagyobb winyót aztán ennyi. szerinted egyébként mennyit ér ez a gép egy év nemzetközi garival? Mert tudom hogy mennyi a új ára, de nem vagyok vele tisztába, hogy a laptopok mennyire tartják az árukat, ez most egy éves.
-
Tim82
félisten
-
mobster
csendes tag
Köszi Tim 82. Sokkal okosabb lettem. Ha nem ennyiért vettem volna nem gondolkodnék az upgrade-en, de eladni meg nem akarom. Szerintem használom még egy ideig, aztán lecserélem, ha ilyen bizonytalan némely alkatrész cseréje.
üdv! -
mobster
csendes tag
és ha javítom 1800-ra? Akkor mi a vélemény?
-
Tim82
félisten
válasz
mobster #1868 üzenetére
Belerakni belerakhatsz, csak utána nem indul el.
Félretéve a tréfát: asztali és mobil (laptop) processzorok nem cserekompatibilisek, nem azonos a foglalatuk. Valószínűleg csak valamivel magasabb órajelű, szintén Sempron-os mobil proci illene a gépedbe, horror áron - nem éri meg a ráfordított energiát és költségeket. (Nem néztem utána, de azt hiszem, a bővítésként számbajövő Turion 64/Turion 64 TL-2 más chipset-et használ.)
Azt se felejtsd el, hogy a laptopok hűtését általában kifejezetten arra a processzorra tervezték, ami gyárilag belekerült - nem kiszámítható, mennyivel forrósodik fel a gép egy nagyobb órajelű processzor esetén.
A VGA nem bővíthető a régebbi laptopoknál (az újabbaknál is nehézkes, ez kb. a mini PCI-Express foglalat óta lehetséges, de a Te gépedben nem olyan van, ). A mini PCI-foglalat arra volna, hogy wifi-kártyát, modemet, bluetooth-t stb. tudjál belerakni a gépedbe, amennyiben hiányzik.
Nagyjából vinyót és RAM-ot tudsz bővíteni a gépedben, processzort nem érdemes, vidkarit nem lehet.
-
mobster
csendes tag
Sziasztok. Én még új vagyok a laptop felhasználók körében. Elég jutányos áron tudtam venni egy Asus a6m-q091-es laptopot. (80Gb hdd, Nvidia go 6100 vga, 1Gb ddr2 memória, amd sempron 3400+ 18000Mhz cpu). Engem az érdekelne, hogy meddig lehetne bővíteni a laptopom cpu-ját? Én szívesen beleraknék egy kétmagos procit, de nem tudom, hogy a pc és a laptop procik között van-e valami különbség. Azt tudom, hogy jóval jobban melegedne, de mégis mekkora lenne az, ami még nem okozhat problémát?. A videókártya is elég gyengus, arról viszont lövésem sincs, hogy annál milyen lehetőségek vannak a cserére, elvileg van egy pci slot-om, oda tudok elvileg rakni egy vgat-t, mert a mostani az integrál? Előre is köszönöm a tanácsokat, és bocs a butaságért, de bízom benne hogy segítetek.
-
galca
csendes tag
Sziasztok! Egy kb két éves asus A6000 gépbe szeretnék venni egy új vinyót. Szerintetek ebben sata típusú van ? F3-as szériához vannak drivereim, azzal felmegy rá az xp...???
Köszi -
zsoca929
aktív tag
Hali!
MSI M677-ben cserélhető a vga??
Ha igen akkor mekkora a legerősebb ami bele lehet tenni?
8600gt, vagy Radeon 2600...ra gondolok -
Lavocskin
csendes tag
A laptop tipusa Fujitsu Siemens LI1718
-
Lavocskin
csendes tag
-
Punto8
csendes tag
Hali! Olvasgattam és nem találtam!
Érdekelne, hogy az adott Amilo L 7300-x notimba a benne lévő 1.3-as proci helyett ha jól láttam socket 478-as foglalatú, milyen menne bele max, amit a benne lévő hűtő meg is hűtene! A másik a Ram! Jelenleg egy 256-os 166Mhz-s van benne! E helyett mi lenne ami bele menne? Gondolok itt max. órajalre és max. nagyságra is! Mégegy lenne, hogy a videó karija integrált-e, vagy nem és mit lehetne bele tenni és tudna-e valaki ilyet!
Köszönöm előre is a választ!
-
mobster
csendes tag
Sziasztok. Én még új vagyok a laptop felhasználók körében. Elég jutányos áron tudtam venni egy Asus a6m-q091-es laptopot. (80Gb hdd, Nvidia go 6100 vga, 1Gb ddr2 memória, amd sempron 3400+ 18000Mhz cpu). Engem az érdekelne, hogy meddig lehetne bővíteni a laptopom cpu-ját? Én szívesen beleraknék egy kétmagos procit, de nem tudom, hogy a pc és a laptop procik között van-e valami különbség. Azt tudom, hogy jóval jobban melegedne, de mégis mekkora lenne az, ami még nem okozhat problémát?. A videókártya is elég gyengus, arról viszont lövésem sincs, hogy annál milyen lehetőségek vannak a cserére, elvileg van egy pci slot-om, oda tudok elvileg rakni egy vgat-t, mert a mostani az integrál? Előre is köszönöm a tanácsokat, és bocs a butaságért, de bízom benne hogy segítetek.
-
zsoca929
aktív tag
Hali!
Két kérdésem van...
Az első:
Acer 4102WLMI notira az van írva,h X700mobility PCI EXPRESS ...
Ez azt jelenti,h ebben lehet cserélni a vga-t???Ebben is MXM van????
A másik:
MSI M677-ben tudom,h lehet cserélni,de azt nem ,hogy milyen megy bele,,,MXM-ből melyik tipus,és mekkora az a vga amit bele lehet tenni....????
REmélem tudtok segiteni... -
harry3
őstag
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy ebben a notebookban lehetséges-e a processzor(Core2Duo-ra), illetve a videokártya csere?
Asus A9RP 5B009(ugyan az, mint a 5B002): Most Intel Celeron M 440 van benne, ATI Radeon Xpress 200M Chipset.
Bluetooth-t és Wlant lehet-e bele tenni? -
4d
aktív tag
Sziasztok!
Noti kijelző csere ügyben kérném a segítségeteket:
Vettünk egy Dell 1525-ös notit törött kijelzővel (15,4"). Sikerült szerezni cserekijelzőt (persze nem gyári, az eredete ismeretlen) viszont nincs kép! Halvány szürkésfehéren világit a kép, de ennyi..
Mi lehet a gond?? Kijelző kompatibilitás probléma? Inverter hiba tud ilyet okozni? Ha valaki találkozott már ilyen jelenséggel lécci értesítsen!!Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest