- Gigabyte alaplap topik
- AMD FX
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
válasz ricsi99 #14850 üzenetére
ha berakom, csinálok egy ramtestet, az megmondja majd, hogy minden rendben vagy sem gondolom...
nem áll távol tőlem a szerelgetés.>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi99 #14853 üzenetére
Ezt cáfolom. Sajnos jártam úgy, hogy leteszteltem a ramot, több gépbe több memtesttel is és mégis fagyogatot a noti, majd kicseréltem a tesztelt és hibátlannak minősített ramot, azóta nincs gond. 2 gépet is fagyasztott, legalább 8-10 óra memtest volt/noti, hibátlanul. De én sem használok mást tesztre, csak azért írtam le mert már futottam bele 1-2x ilyenbe a szervizeim során.
-
FragMaster
addikt
Sziasztok! A párom vásárolt egy Lenovo Legion 5 82B5002MHV laptopot. Jelenleg van benne egy Samsung 8gb 3200mhz CL22-es m471a1k43db1-cwe ram. Milyen memóriát válasszunk mellé, hogy működjön dual channelben, 2x8gb felállással?
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
FragMaster
addikt
válasz FragMaster #14857 üzenetére
Esetleg a KINGSTON KVR32S22S8/8 jó lehet?
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
Alien4
tag
Sziasztok!
Lenovo A555G. HDD-ből tavaly SSD-re cseréltem, de még gyorsítanék rajta.
Jelenleg a firefox eszi meg a nagyja procit, ahogy látom... esetleg proci csere?
(bár kételyeim vannak felőle... de 8giga memória, ssd... aztán firefox... erre itt kínlódik szegény)
Köszi! -
ricsi99
addikt
válasz Alien4 #14861 üzenetére
Egy terheléstesztet csinálnék valami tesztprogrammal nem e melegszik túl
Ha igen akkor tisztitás... Évente 1* illik....
Ha nem akkor opprendszer tisztitás...
Ha csak netezel akkor vannak csodajólkinéző ,windowsra hasonlító linuxok
Pl Zorin os---- pendrive ra kiirod és ki is probálhatod... ha ott repül a net akkor software problémád van
Ha meg véletlen se linux akkor win7
Ezer és 1 oka lehet... főleg ha naprakészre frissitett win10-ed vanEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz FragMaster #14857 üzenetére
Olyat vegyél ami a laptop honlapján fel van tüntetve...
De esetek 99% nem szokott gond lenni... ddr4 ebből hibatűrő.
A legtutibb ha a boltban kéred a beszerelést... ha nem megy akkor nem kéred
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Alien4
tag
válasz ricsi99 #14862 üzenetére
Éves tisztítás meg van, portalanítás, pasztázás.
Oprendszer tavaly cserélt ssd miatt csak 1 éves
Linux... fullwindows az asszony
Naja... sajnos naprakész hogy áldanám meg...
Köszi a tippeket, lassan időszerű a portalanítás/pasztázás... az lesz a következő akkor(terheléstesztre, mire esküszöl?)
-
ricsi99
addikt
válasz Alien4 #14864 üzenetére
Aida64-et javasolnám
Ingyen letöltöd a demót... fullra verzióra, extra szaktudásra nincs szükség.
Van benne olyan hogy stabilitás teszt... futtatod 10 percig
Szépen mutatja a a hőfokokat grafikusan + jelzi a droppol a procid esetleg
Ha az rendben van akkor csináltass vele egy "reportot"
Ha az is hibátlan, akkor nem a vassal van a baj az esetek 99%-ban ...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
wd.taz
aktív tag
válasz Alien4 #14859 üzenetére
Szia!
Esetleg próbálj ki egy másik böngészőt, chrome, opera, edge.
A firefox mostanában nagyon gatya.... 15-20sec egy oldal betöltése,
én is most költöztettem át chrome-ra az összes bankolást, számla befizetést stb.
Csak erre használtam fire-t, de megváltam tőle.Tazi
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
Alien4
tag
válasz ricsi99 #14865 üzenetére
Oks, majd lehet, hogy ma még bedobok ide egy riportot
(bár mellékesen jön az új router is, megérkezett a digi optika... megy bridge módba és AX73 szórja az észt)@wd.taz
Köszi a tippet, még várok egy updatet talán, ha bírom ideggel, de tényleg vicc ami most ott megy. Asszony előtte chromeos volt, de váltott FF-ra, azóta bepakoltam syncbe a PWket is Neki... most ott mindent átrendezni...hajajj ) -
Borsodi87
újonc
Sziasztok! Intel T5500 cpu-t szeretném erősebbre cserélni. T9400 jó lehet? Egészen biztosan honnan lehet erről meggyőződni,hogy mit tud fogadni? Lenovo 3000-N100. Köszönöm a segítséget.
-
tserrof77
őstag
válasz Borsodi87 #14870 üzenetére
Egyetértek Perros fórumtárssal. Nekem az első notebookom egy 3000-N200 volt, abba T7300-at vettem. A tiedbe a T7200 vagy 7400 lesz jó, azt itt az aprón fogsz is találni 2-3000Ft-ért, szerintem.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
veterán
válasz Borsodi87 #14872 üzenetére
Socket M foglalat, ezeket kezeli:
hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M
A T7200 is jó választás.Esetleg írj neki driver ügyben:
logout.hu/bejegyzes/valdez/lenovo_3000_n100_fejlesztese.htmlEgyébként én az Iobit féle driver keresőt szoktam használni, többnyire mindent rendben megtalál.
A másik a "Drivermax", ez alaposabb sokkal, de csak napi kettő drivert lehet vele frissíteni.
Plusz minkét programot el kell távolítani, ha már kész a driverek felrakása, h ne akarják átvenni a gép felett a hatalmat a folyamatos ajánlataikkal.
Persze van még n+1 féle driver kereső, vagyis annak álcázott felhasználó-bosszantó program, óvatosan használd őket.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz Predator2 #14852 üzenetére
Inkább egy 8gigás modult vegyél hozzá.
Gyárilag is árulták 12gigás kiépítésben, de ettől függetlenül is jobban jársz a több rammal, még ha csak netezéshez is fogod használni. Chrome is nagy ram zabáló.Egyébként ugyanilyen az egyik notim, 6300U-val, 12giga rammal, M.2-es SSD-vel, de most nem tudom megnézni a ramok milyenek, mert barátnőmnél van az a gép.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Predator2
addikt
Helló
További kérdéseim akadtak a ram vásárlással kapcsolatban.
A notebook továbbra is egy HP Probook 440 G3-as. P5S53EA#ABT
A notebook ha jól értem a leírást 16Gb ramot tud max kezelni.Két választási lehetőségem van jelenleg. 2x4gb =8GB vagy 1x4Gb + 1x8GB=12GB
1, Ez az egyszerű út:
A jelenlegi 4Gb Hynix mellé veszek még 4GB-ot ugyan olyat, így kizárva az összeférhetetlenséget.
Viszont ezzel az a bajom, hogy én viszonylag sok "lappal" böngészek, és tartok tőle, hogy hamar el fog fogyni ez is, és akkor ugyan ott vagyok. Ennek a megoldásnak még az az előnye, hogy viszonylag olcsóbban megúsznám, és a használt ram modulra 3 hónap garanciát is kapnék.2, Ez a rizikósabb út.
1 8Gb-os ramot rakok a meglévő még 4GB mellé. A notebookom forgalmazták ilyen felállásban is. Itt azért van némi rizikó, hogy nem férnek meg egymás mellett.
Egy fórumtárs hirdet ramokat amik elméletben megfelelnének a számomra.
Az egyiken rossz címke van (Kingston a valóságban Samsung) valamiért, de erre az eladó korrekten szólt.
Az eladó felhívta a figyelmemet, hogy csak saját felelősségre, illetve, hogy ezekre csak 1 hónap garanciát tud vállalni, de ha fagy a gép, mert nem férnek meg egymással a már meglévő 4Gb-os ramommal (4GB 1Rx8 PC3L - 12800S-11-13-B4), akkor kicseréli.Küldött képeket is:
Gépbe rakva:
A Kingston a valóságban Samsung: [M471B1G73QH0-YK0]
Sorozatszám: 920927803
Mennyire probléma, hogy itt két sorban vannak a ram csippek, a 4Gb és a 8Gb-os hynix-on is egy sorban vannak?A másik egy Hynix amit elméletileg jobban szeret a laptop, viszont erről nem sok infót találtam a neten, ami meglepő, hogy többségében Samsungnak írják ezt is.
M08GD16P1600C10A kérdésem, hogy melyik utat választanátok, ha mégis a 8Gb modul mellett teszitek le a voksotok, akkor ezek közül melyiket?
Köszönöm a türelmet és a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
ZoliMacska
csendes tag
válasz zalaapati911 #8301 üzenetére
Üdv! Az I7-2720 procid érdekelne. Mennyi az ára?
Beszámítani tudsz procit?
Kösz!Üdv: Macska
-
batyuska100
senior tag
válasz ZoliMacska #14877 üzenetére
Szerinted 7 év elteltével még mindig megvan neki?
-
lotuska
tag
Sziasztok.
8470P-ben szerintetek mennyit dobna a felhasznaloi elmenyen egy proci csere? Bongeszes, film,youtube, stb...
i5 3320M van most, a csucs van kiszemelve i7 3740QM [link]
Lenne TDP/hutesi gond szerintetek? 35W TDP vs 45W TDP? Mag/szal szam elvileg duplazodna igy 2/4->4/8
18.000 Ft lenne az i7. Meger szerintetek annyit? Kitolna a laptop elettartamat?
Ami meg van mellette 2x4GB ram (hynix) most rendeltem olcsoert 1 darabot a jelenlegi melle,4400Ft-ert, ugyanolyan szeriaszamut(kedden kapom meg).
Megeri erre a laptopra meg rakolteni? Mar nem szivesen tennem, csak nagyon elszalltak az uj laptok arak es lehet igy kitudnam tolni kicsit az elettartamat. Akkuido jelenleg 2-3 ora felhasznalastol fuggoen.
Koszi szepen a segitseget!
-
ricsi99
addikt
válasz lotuska #14879 üzenetére
Szerintem nem sokat. Ha nem játszol rajta a cpu bőven elég.
8GB már jó ...4gb -vel nyűglődik a w10 ha frissit
Ha meg a felhasználói élményre mégy akkor win7 vagy akár egy pen drive-ről indulo linuxot probálj ki
Azon felül egy procicsere sem ajánlott egy mezei usernek... probok amúgy is szop@as a köbön ha szerelni kell[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
veterán
válasz lotuska #14879 üzenetére
Ezt most nem értem, 4giga rammal használtad eddig?
Akkor már nagyon régóta nem ártott volna mellé még 4 giga.Processzort feleslegesen cseréled ki, amire használod, arra bőven elég erős a 3320 is, ahogy kolléga írta.
Viszont nem írtad, h SSD van már a gépben? Mert az ami még sokat gyorsítana a gépen.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
Predator2
addikt
Helló
Fura kérdés lesz, egy Notebook (Hp Probook) Intel Core i7 8565U CPU-val van szerelve.
1, Mennyire "forrófejű" ez a cpu?
2, Megvehető egy ilyen cpu-val szerelt notebook vagy inkább kerülendő?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
HARDVERAPRÓD
válasz Predator2 #14883 üzenetére
Szia. Az még talán fontos lehet, hogy mire lenne használva. Ezek ugye U szériás cpu-k, ezért nagy teljesítményt ne várj. De imvel valószínűleg vékony a noti is, így terhelésnél 80°C körül is mozoghat ez még jó is.
Én egy Intel Core i5-10210U CPU @ 1.60GHz cpuval szerelt notival dolgozom, egésznap megy, 10-15 chrome ablak, meg irodai jellegű tevékenységek, Átlagban 48-55°C közt mozgok, ha pl online konferenciám van, akkor azért 65-70-80°C-ra is felkúszik. (Én cseréltem azonnal a gyári pasztát) -
csendes tag
válasz Predator2 #14883 üzenetére
Ha korszerű gépet szeretne venni az ember, akkor nem sok választás van azzal kapcsolatban, hogy megvehető-e egy ilyen "U"-jelű integrált CPU-val szerelt gép, hiszen jó ideje már csak ilyen laptopokat adnak ki a gyártók.
Az utolsó, cserélhető processzoros széria a 4. generáció első fele volt, mára pedig elhagytuk a 10. gent. -
Üdv! Ismerosom "rámhagyott" 4 ilyen-olyan bajos regi laptopot, abból az egyiknek hiányzik az adaptere. Egy másik hasonlót mennyire veszélyes belenyomni, ha az A-donoradapter ugyanugy 19V de 3.5 helyett 4.5 amper, a B-donoradapter 18.5V es 3.5 amper. Az adapterek csatlakozoja, mivel lyukas kör alaku az egesz, belemegy a helyere, de erezhetoen lazabban, mint kellene. Koszi!
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
ricsi99
addikt
válasz maross #14887 üzenetére
Nagyobb amperszámút simán használhatsz... kipróbálgatni tesztelni ,addig nem gond ha lötyög a csati... napi használatra nem javallott mert ha szétcseszed a csatit,akkor nehéz beszerezni az új csatit és azon felül nem olcsó kicseréltetni se...
-
yoogie
aktív tag
Sziasztok,
adott egy Lenovo Ideapad 320-15IKB 80XL00DDHV típusú notebook.
Ahogy nézegettem van olyan kiszerelése amelyikben m.2-s SSD található.
Szerintetek lehet bővíteni m.2-s SSD-vel, mert a jelenlegi kiépítésben csak egy HDD található benne és szeretném SSD-vel bővíteni.
-
ricsi99
addikt
válasz yoogie #14889 üzenetére
A pontos tipust nem ismerem de a képek szerint
én nem látok rajta m.2 es csatlakozót...Én javaslok a hdd helyére egy mezei ssd-t ...mondjuk 256-ost... árban még az megfizethető... és a dvd helyére beszerelhető Caddy -ba meg bepakolni a mostani hdd-t hogy legyen tárhelyed a letöltött "linux iso"-k nak
A géped amugy sem acélos teljesítményű ... m2 es ssd sebesség előnyéből kb 0% venné észre , a mezei ssd-hez sebességéhez képest, véleményem szerint.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Adott egy HP Elitebook 735 G5 gép Ryzen 5 Pro 2500 U procival és integrált Vega8 videovezérlővel. Jelen pillanatban van benne 2x4GB DDR4 2666 MHz memória. Ez a 8GB teljesen elég amire használom. Böngészés, képnézegetés, filmnézés, de szeretném 16 GB-ra bővíteni. Nos szerintetek 2x8 GB modult vegyek, vagy 1db 16 GB-ot, esélyt adva, hogy pár év múlva esetleg 32 GB-ra bővüljön? A 2x8 GB a dual chanel miatti gyorsabb memóriakezelést hozza. A jelen felhasználással lesz valaha szükség 32 GB-ra? Ezen filózok, mert akkor a 2x8 ésszerűbb. Szerintetek?
-
ricsi99
addikt
válasz zolnagy #14891 üzenetére
1 modullal a ryzen proci félkarú óriás... ha ezt még megfejeljük az igp-vel is akkor vége van.
a sávszélesség hiánya miatt lassú lesz.
Én javaslom a dual chanelt a lehető leggyorsabb rammal....
Ha meg a 16gb kevés lessz a windows 20-nak akkor meg még mindig cserélhetsz ramot..Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
mateo91
tag
Sziasztok adott egy Asus fx503vd-dm311 laptop, ramot szeretnék bővíteni.
Most 2x4gb van benne 2400mhzes.
Nem találom viszont hogy támogat e nagyobb mhz-es ramot.
Valamint 2x8at vagy 1x16ot ajánlatosabb venni? -
Dell XPS
veterán
válasz zolnagy #14898 üzenetére
Szia!
Szvsz megéri a különbséget.
cserewarrior: Ha eladni szeretnéd akkor 8000 - 10 000Ft között tudod értékesíteni. Megfigyeléseim alapján 8 000Ft -ért fog elmenni viszonylag gyorsan.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest