Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz zsolt19900 #13486 üzenetére

    Nem.

    A GL40 az eredetileg 667-esFSB-t támogatna.
    De a benne levő T3100-as az 800MHz-es FSB-vel megy, és ha CPU-Z első fülén ellenőrzöd, gyanítom, h nem 667-es FSB-vel hajtja, hanem 800-on.
    Vagyis a gépben nem a Cantiga chipset család GL40-es "butított" tagja van, hanem teljes értékű GM45-ös chipkészlet.

    Nyugodtan próbálj bele egy P-betűs processzort, mennie kell benne. :K

    Maga a CQ-71-es Compaq laptopcsalád elég sokféle felszereltségi szinttel érkezett annak idején, sokféle processzorral árulták őket, ezért is kértem a CPU-Z-vel való kiolvasást, mert meguntam a Googlezást. A Socket P-s listából többféle T4ezres, T6ezres processzorral kínálták, azok pedig mindegyik 800-as FSB-vel megy.

    Ha visszatekersz a topicban párszáz oldalt, rendszeresen belefutottunk olyan notebookokba, amikben nem a chipkészlet család "butított" tagja volt, pedig azt írták a diagnosztikai programok, hanem a teljes értékű variáns. Nem tudom mi ennek az oka gyártói oldalról, pénzügyi egyszerűsítést sejtek a mélyén, egyszerűbb lehet legyártatni egyféle chipsettel a gépeket, de elszámolás miatt már kétféle adatlapot mutat a gép a diag programok felé.

    BIOS-ból értelem szerűen ajánlott a legfrissebbet használni, de notebook vonalon a BIOS-ok általában nem az új processzor-mikrokódokat tartalmazzák, hanem egyéb javításokat, szóval nagy valószínűséggel nem ezen fog múlni, h kezeli-e az újabb processzorokat.

    [ Szerkesztve ]

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák