- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcoreman97
csendes tag
Üdv !
Egyik kedves ismerősömnek van egy Lenovo z51-70 laptopja
-Intel i7 5550U (2.5 ghz) (2 mag , 4 szál)
-Videokártyák : intel 5500 1gb , amd m375 2gb
-Western Digital Blue 1 TB
-8 gb ram ddr3 1600 mhz
-FullHD kijelző
-Win 8.1 Pro x64 With updateNa és az a problémám , hogy pl a LoL játék a kép , hogy is mondjam elmegy utána pár msádoperc múlva
vissza jön a kép , de ezt a Sims 3 al is eljátssza.Szerintetek mi a gond vele ?
Mert néztem videókat persze nem magyar , hogy ezt azt magas teljesítményre kell beállítani az AMD szoftverében de semmit se segít. Valakinek valami tipp ötlet ?
Meg van egy másik gond , hogy egyes billentyűk nehezen érintkeznek , erősebben kell nyomni a gombokat hogy beadja a gépe a megadott betűt.Kérem segítsetek. :/ Előre köszönöm a válaszokat.
-
mylocky
csendes tag
A billentyűzetet próbáld meg leválasztani a gépről. A tetején fogja 3db ilyen rugós tag, azokat ha ovasotan feltolod ki"ugrik" a bill. A szallagkábelt tartó műannyaggal is finoman, mert törik. Ha megszűnik a problémád, akkor ragad vélhetően az FN+bal kurzor nyilad. (vagy amivel a fényerőt állítanád.)
-
mylocky
csendes tag
Az eséstől kapott egy picit a hdd és úgy néz ki újat kell bele vásárolnod. Az adataidat GetDataBack for NTFS nevű progival tanácsolnám, hogy próbáld meg, de minnél többet szenvedteted a vinyót a mostani állapotában, annál nagyobb kárt teszel benne. Ha leszakadt egy fej, akkor viszont felejtős.
-
ferni
őstag
Üdv.
Compaq Presario CQ-57 laptopról lenne szó.
Leesett a földre az asztalról, ezek után bejött a Windows, mintha semmi baja nem lenne, majd utána kiírt egy szöveget, hogy Installáld újra a Windowst, ki lett kapcsolva és azóta se indul.
Ilyesmit írt ki
[link]
Illetve
Hard Disk 1 Fault
Hard Disk 1 SMART (301)Mi lehetne a megoldás? Adatok menthetők róla?
Windows telepítővel ki lehetne javítani újra telepítés nélkül, vagy komolyabb a baj? Ha kell bele venni új HDDt nem gond csak az adatok nem ártanának. -
Sweet Lou 6
addikt
Sziasztok!
Írok ide is, hátha több szem többet lát
Szóval adott egy Elitebook 8460p, aminek a fedélzáró mechanikáját eltávolíttattam egy szervizben, mivel eltört egy darabja és nem lehetett felnyitni.
Amióta visszajött szervizből a 8460p, nem működik a WiFi és a Bluetooth. Az ezeket ki- bekapcsoló gomb nem reagál, és ez is, illetve a bal alul lévő vezeték nélküli kapcsolatokat jelző fény is konstans sárgán világít. BIOS-ban próbáltam ki be kapcsolni őket, semmi hatás. Fizikailag mindkét modul ép a gépben. Ami érdekes, hogy a Windows eszközkezelő a Bluetooth-t egyáltalán nem, a WiFi-t pedig látja (habár a vezérlőpult>Hálózati kapcsolatok>Adapterbeállításoknál már egyik sincs ott).
Ötlet, hogy mi lehet? Eddig arra jutottam hogy hétfőn visszaviszem a szervizbe, mert nekem úgy tűnik, hogy rosszul kötöttek be valamit. -
JimiGo
csendes tag
Szia gzeteny! Egy egyszerű tisztìtás illetve processzor pasztázás sokat segíthet a problémádon. Keress meg egy hozzáértő személyt de egyébként te is megcsinálhatod. Üdv JimiGo
-
m1lan
őstag
Sziasztok! Igaz, Netbookról van szó, de remélem tudtok segíteni.
Egy Acer Aspire One D255 gépről van szó, aminek a fényereje automatikusan nullára csökken. Jobb esetbeb 1-2 percig úgy marad, rosszabb esetben azonnal visszaveszi. Windows 7 és Windows 10 alatt is jelen van ez a probléma, utóbbinál sajnos a csúszka is látható marad, mintha folyamatosan nyomnám lefelé. Hardveres vagy szoftveres eredetű lehet ez a hiba?
Előre is köszönöm!
-
beach head
senior tag
Sziasztok, tud valaki Pecsett olyan notebook szervizt ahol helyben javitanak? ( tehat nem pestre kuldik fel)
-
gzeteny
újonc
Sziasztok!Toshiba laptopom semmi értesítés nélkül jelzés nélkül kikapcsol....Ha olyan dolgot cisnálok ami nem nagyon terheli a procit nem történik semmi.Viszont ha jobban terhelem egy idő után elég meleg a procinál és a gép meleg levegőt fúj és 30-45 perc után kikapcsol.Tud valaki tanácsot adni mit kéne tennem
Ha valamit vennem kéne linket is ha lehet! Előre is köszi -
silentxx
újonc
Sziasztok. Van egy toshiba satellite l300 laptopom, ma felemeltem bekapcsolt állapotban és elsötétült a kijelző. A háttérben látom halványan a képet. Fénycső vagy inverter probléma lehet?
-
gabyka
aktív tag
Sziasztok!
Egy igen érdekes hibába botlottam: Lenovo G580 a win10 x64 telepítése után gyakorlatilag cca 25 percig megy és akkor mintha kikapnám az akksit és a tápkábelt, lekapcsol. Tehát nem szabályosan leáll, hanem csak kikapcsol. Visszakapcs után ugyanez. Nem melegszik sehol (full terheléssel 61-62 fokos), és mindaddig tökéletesen működik mindene. Valami tippetek esetleg akadna?
-
fnsteam
tag
Sziasztok ! Van egy HP Probook 4545s laptopom és nem veszi fel a töltést , akku nélkül nem kapcsol be , a ledje se világít , semmi reakciója nincs amikor rádugom a töltőt , viszont a gép tökéletesen működik. A töltőre rámértünk , jön belőle a feszültség. A gépi aljzat nem kontaktos, mert eddig tökéletesen működött , a dugalj mozgatására sincs semmi reakciója
Erre a hibára szeretnék ötleteket , vagy akár egy hozzáértőt aki megjavítaná !
Előre is köszönöm !!
-
beach head
senior tag
Sziasztok, a gépem mostanában login után pár perccel lefagy, semmire nem reagál, csak kikapcsolni lehet gombbal. A speedfan nem mutat kiugróan magas hőmérsékletet sem cpu sem hdd sem gpu tekintetében. Noha elég sütősnek érzem tapintásr a hdd- ram területét alul ezután a pár perc használat után is. A vinyót átraktram másik gépbe, bootol róla. 2 ram modul van 2 slotban. Ezeket próbálgatva azt tapasztaltam, hogy a kingston ramom az alsó slotba téve nem bootol a gép, bekapcsoláskor fekete képernyővel megáll, de ha pl a felső slotba teszem a kingstont és az alsoba a hynix modult akkor elindul de lefagy. Illetve több ilyen kombinációt végigpróbálgatva is kifagyás a vége a dolognak. Alaplap hiba lehet? egy pár hete cseréltem procit benne, de ez a hiba csak nem rég jelentkezett. Van ötletetek? Ez egy packard bell easynote tk 81es masina.
-
JimiGo
csendes tag
válasz
NEMO1968 #14521 üzenetére
Hali!
Így már minden érthető!
Nagyon sokat segítettél.
Eddig bárkit kérdeztem csak találgatott mint én is.
Intel pentium matrica van a gép házon és i5 ketyeg most benne.
Nyilván sok neki!
Az előző szervizes emberke nem igazán értem hogy adta így vissza.Köszönöm szépen!!!
Üdv!
Csaba -
NEMO1968
őstag
válasz
JimiGo #14519 üzenetére
Szia!
Most az ugrott be, ( nem tudom, divat-e még) hogy CPU csere után csináltak ilyet bizonyos gépek, ha nem teljesen volt támogatott a CPU.
Elindult, működött, minden pöpec volt, csak éppen ez után a bizonyos 30 perc után kikapcsolt a gép.
Megoldás nem volt rá.
Ezzel a hibával került be?
Nézz utána, milyen proci volt a gépben gyárilag, és most milyen van benne. -
JimiGo
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem abban bízva hátha valaki tud ötletet adni.
Egy Samsung notebook került hozzám javításra ami másodpercre pontosan fél óra után kikapcsol.
Az általános dolgokkal már próbálkoztam ram hdd csere reinstall linux.
Minden tesztelve és látszólag ok.
Mit csinál minden alaplap 30 percenként?
Mi lehet a gond?
Válaszokat előre is köszönöm!!! -
wilderten
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell N5110 laptopom, melyen évekig jól/hibátlanul futott a Win7 operációs rendszer. Most frissítettem Win10-re és ezzel együtt egy hiba is jelentkezett, ami nagyon idegesítő: az asztal és a tálca 1-2 percenként (szerintem) lefagy egy pillanatra, majd mintha megnyomnád a frissítés gombot (tölt egy kicsit), újra helyre áll. Mindemellett bezár pár ablakot is. Az általam telepített és éppen futtatott programokat nem, csak a megnyitott mappákat, intézőt.
Volt olyan hiba is, hogy teljesen lefagyott az asztal és sötét lett a képernyő, csak a kurzort lehetett látni. Az újraindítás segített csak.
Pár drivert telepítettem, de eddig nem sikerült megoldanom a problémát.
Nagyon jó lenne, ha sikerülne ezt a hibát orvosolni, mert elég idegesítő és kibírhatatlan hosszú távon.
Előre is köszönöm!Üdv:
wilderten -
cof
veterán
Hello.
Van egy ASus k50ab notebookom kb. 2 éve, windows 7-el használtam eddig egyik este lekapcsoltam, másnap be és ez a hibaüzenet fogadott "Stop 0x000000A5 the ACPI BIOS in the system is not fully compliant with the ACPI specification" kékhalál. Elég régi volt már a rendszer betudtam annak, hogy összeomlott és telepíteni szerettem volna usb-ről szokásosan már többször sikerrel de a logonál ugyanez a hiba fogadott. Itt már gyanús volt a dolog ezért utnáaolvastam a hibakódnak de eddig nem jártam siekrrel, cseréltem már hdd-t, kipucoltam a gépet, memtestet futtattam, biost legújabbra frissítettem, de nem hajlandó feltelepülni a win 7 majd megpróbáltam a 8.1-et is az is újraindul. Most egy linuxot tettem fel, hogy legalább internetezni tudjunk ha mást nem is. Azt tudni kell, hogy a windows mikor jó volt jelezte, hogy a windows szoftverem nem eredeti én arra tudok már csak gondolni, hogy microsofték belepiszkáltak az alaplapba, mert nem értem ha eddig többször sem volt gondom vele most mi a probléma. Köszi a segítséget.
-
s_elf
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Kaptam egy Compaq HP nc2400 laptopot.
Nincs benne 1,8" winyó, ezért vettem bele egy SATA III. Hyperx 120GB SSD-t. Mivel az SSD- csak a CD/DVD meghajtó helyére lehetett beépíteni, ezért egy keretben beépítettem. Az SSD a helyén, de hiába indítom ujra nem ismeri fel. Elolvastam az alábbi cikket, de amit említ a BIOS beállításokban, a saját gépemen nem találom.
Itt a cikk:
http://logout.hu/cikk/hp_nc2400_subnoti_ujjaszuletese/bevezetes_konfiguracio.htmlTudna valaki segíteni, hogy életet leheljek a laptopba.
Üdv. Joe
-
dejvid8
őstag
Sziasztok.
A billentyűzettel lenne problémám, a gép egy Asus Zenbook UX32VD, Win10 Pro op. rendszer.
Az imént vettem észre Fifázás közben, hogy a W gomb nem minden esetben akar működni. Megpróbálom elmagyarázi a helyzetet: Szóval vezetem a játékban a labdát az egyik irányba, ezek a gombok vannak lenyomva: JOBBRA nyíl, LE nyíl, Space(sprint), és nyomnám a W-t (indítás), de nem reagál semmit. DE, ha a másik irányba megyek, vagyis: BALRA nyíl, LE nyíl, Space, és itt ha nyomom a W-t, tudok passzolni, vagyis úgy működik ahogy kell.
Először azt hittem hogy a játékban van valami gond, de nem. Kicsit utánanéztem, és letöltöttem egy Keyboard Test nevű programot, és valóban - ha ott is próbálom a játékban használt gombkombinációkat, vagyis a Jobbra, le , space, W gombokat egyszerre, akkor a W nem reagál. A másik esetben, vagyis Bal , le, space, itt már reagál a W.
kipróbáltam az előző laptopomon, ott működik a W mindkét irányban(azért nem is volt gondom azon a Fifával).
Ott pl. az E gomb nem működik két irányban, a Zenbookon pedig igen.
Kérdés: mit lehet kezdeni ezzel? Vagy ez minek a hibája? Próbáltam letörölni a drivert, újra feltelepíteni, de semmi. Meg ahogy láttam, a Zenbooknál az eszközkezelőben a Billentyűzet "PC/AT kibővített PS/2 billentyűzet (101/102 gombos) , míg a másik laptopomnál "Szabványos PS/2 billentyűzet.
Esetleg nem lehet ezt átcserélni valahogy?
Van erre megoldás, vagy muszáj ahhoz folyamodnom , hogy átállítsam a billentyűt a játékban? (nagyon nem szeretném ,mivel így szoktam meg már 15 éve)
Remélem érthetően írtam le a dolgokat, eléggé komplikált .
Nagyon megköszönném a válaszokat! -
Ciccuka
veterán
válasz
megema #14513 üzenetére
Lehet, hogy az az akkumulátor vezérlőáramköre meghibásodott. Próbáld meg csökkentett módban teljesen lemeríteni és utána teljesen felölteni (a folyamatok végén szedd ki és rakd vissza az akkut). Egyébként a töltő gyári (érdemes lenne lehet arra is multiméterrel azért)?
-
megema
őstag
Sziasztok!
Van valami mód az akku kalibrálásra? 86%-nál tovább nem tölt, fél nap töltés után elkezd villogni a töltő LED. Nem akarja megtanulni a tényleges kapacitását.
Töltés-lemerítés nem használ, BIOS-ban lévő kalibrálás opció sem igazán. Egyáltalán az ilyen BIOS-os lehetőség különbözik valamiben egy teljes töltés-lemerítés művelettől? Volt már olyan Asus gépem, aminél helyrehozta az akkut.
A gép másik akkuval nem csinálja ezt (mindkettő gyári).
-
panses
aktív tag
Sziasztok!
Bedobom a kérdést ide is.Vettem egy Lenovo Z51-70-es notit, és bedobtam a régi OCZ Vertex 450-em a HDD helyére. Tökéletesen teszi a dolgát. Viszont, persze, hogy megszívtam a HDD-ODD átalakítóba tett saját vinyójával...
Amit észrevettem, hogy nagyon hamar kikapcsolja a keretben lévő vinyót induláskor. Illetve teljesen random módon, egyszer látja a gép egyszer nem. Silverstone TS08-as beépítőkeretet vettem.Egy drágább, esetleg kapcsolóval ellátott kerettel vajon működne rendesen?
20 éve mozgok Pc vonalon, ez az első notim! Gondoltam egy ilyen kis huncutság nem foghat ki rajtam! Pedig DE!
-
Ciccuka
veterán
válasz
II.Démonlord #14505 üzenetére
Akkor nagy valószínűséggel az alaplap hibásodhatott meg.
-
Ciccuka
veterán
válasz
II.Démonlord #14503 üzenetére
Ha kiveszed a ramokat, akkor csipog?
-
II.Démonlord
tag
sziasztok
Adott egy Acer Aspire 5101 gép. Bekapcsoláskor viszont nincs kép, külsö monitorra kötve sem. A ventilátor és a merevlemez viszont felpörög, de szerintem a Win sem töltődik be rajta (néhány perc várakozás után Alt+F4 és Enter, de nem kapcsol ki).
Próbáltam, hogy kiveszem a RAMokat, illetve csak aksiról vagy anélkül indítani, de semmi -
playmore
tag
Bocsánatot kérek mindenkitől akit a gondommal terheltem az utóbbi napokban. Teljesen lemerítettem az akkumulátort és azóta hibátlanul tölti a gép. Írtam egy levelet az üzletnek is. Nagyon sajnálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest