Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rgeorge

    addikt

    Sziasztok!
    Van egy szép problémám, illetve nem szép, de van. Egy ASUS A6000 A6U-5040 notebookon vacakol az ACPI. XP telepítő lefagy a felismerési fázisban, csak Standard PC-ként lehet telepíteni. Ubuntu LiveCD szintén fagy, csak az ACPI off esetén indul el, telepíteni lehet, de fagyogat akkor is, . XP persze így használhatatlan, energiagazdálkodás semmi stb. Vista-t nem próbáltam, csak Windows 7 bétát, az is lefagy. Meg a Norton Ghost rescue disk is, ami vista-szerű keretrendszert használ.
    Még a BIOS frissítés is nagy akció volt, az alaplapi flash nem ismerte fel a meglévőt, a DOS-os flashprogram induláskor lefagyott. A windows-os pedig hiányolta az ATK drivert. Aztán az AMI saját windows-os flashprogramja végül csak frissítette a BIOS-t, most már egyébként az alaplapi és a DOS-os flashprogram is működ. CMOS törlést is próbáltam, de semmi sem változott.
    Látszólag az ACPI él és virul, pl. az everest minden infót megtalál, de valami mégse kerek.
    Szervizben persze alaplaphibát mondtak (hogy ez állítólag típushiba), és cserélnék.
    Ötletek?

    Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

Új hozzászólás Aktív témák