Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_cirmos_
őstag
a ''general'' fülön a minimal/maximal/stratup csak tájékoztató jellegű, a current a lényeg (értsd: aktuális). amíg tesztelgetsz addig mindenképpen hagyd bepipálva a ''restore CPU defaults on exit''-et.
a ''monitoring'' fül sok érdekességgel nem szolgál, lehet nézegetni a szép színes grafikonokat.
''management'': legyen bepipálva a ''use p-state transitions'', ilyen tudod állítani a procit. az Add gombbal tudsz újabb és újabb P-state-eket hozzáadni, a szorzó és fesz a gyári határok között mozoghat. pl. nálam 3x a legalacsonyabb szorzó, ezért ez alá nem is tudtam menni (fsb meg fix, azt nem lehet piszkálni). válaszd ki a legalacsonyabb szorzót amit felajánl, és társítsd hozzá a legalacsonyabb feszültséget.
a középső szekcióban lehet állítani hogy mikor és hogyan lépjenek érvénybe a beállítások. én az ''AC Profile''-ra és a ''Battery Profile''-ra is automatic managementet nyomtam, tehát a progi a terheléstől függően választja ki az optimális órajelet, de szigorúan csak a P-state-ek között meghatározott kereteken belül. a mode-oknál az állítgatás rugalmasságát lehet állítani: akkus résznél érdemes a power saving level-ek közül válogatni, míg az ac mode-nál mehet a performance level.
a profiloknál van minimal és maximal is: ha minden perc számít akkus üzemnél akkor válts minimal-ra, így a legalacsonyabb P-state-en fog futni a proci végig. ha pedig játszol akkor jöhet a maximal.
ha beállítasz egy p-state-et akkor tessék tesztelni tisztességesen: én például kezdtem 3x133 @ 0.925V-al, ráengedtem a Prime 95-öt, de újraindult --> 3x133 @ 0.95V, itt már prime-stabil volt. 4x133, 5x133 stb. nekem 8x-ig ment 0.95V-on, 9x ment 1V-on, tovább nem próbáltam. ahol van rá lehetőség ott haladj fél szorzónként (5.5x, 6.5x stb), hiszen ha akksiról ezt használja 6x/7x helyett akkor már spórol, ha nem is sokat.
az Add vagy Modify gombokkal előjövő kis ablakon van egy ''auto adjust...'' tickbox, az azt jelenti, hogy ha neked van két P-state-ed: 3x133@0.95V és 10x133@1.125V, akkor a pipálással a progi a köztes szorzóknál kiátlagolja szükséges feszt. ez jó esetben sok (és így többet fogyaszt), rossz esetben kevés és instabil lesz a gép. mindenképpen azt ajánlom, hogy minden szoróhoz határozz meg egy P-state-et a lehető legalacsonyabb fesszel ami stabil, így érheted el a legmagasabb akksis üzemidőt és a leghalkabb működést.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- Milyen videókártyát?
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 gamer laptop makulátlan állapotban, 32GB RAM-mal!
- MacSzerez.com - 2017 MacBook Air 13" / i5 1.8GHz / 8GB RAM / Választható SSD méret! / Garancia!
- Dell Precision 5550 Intel Core i9-10885H Nvidia Quadro T2000 32 GB RAM 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 G2 - jogtiszta Windows
- Lenovo ThinkPad X13 G1 - jogtiszta Windows
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest