Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _cirmos_

őstag

válasz Chili7 #211 üzenetére

a ''general'' fülön a minimal/maximal/stratup csak tájékoztató jellegű, a current a lényeg (értsd: aktuális). amíg tesztelgetsz addig mindenképpen hagyd bepipálva a ''restore CPU defaults on exit''-et.

a ''monitoring'' fül sok érdekességgel nem szolgál, lehet nézegetni a szép színes grafikonokat.

''management'': legyen bepipálva a ''use p-state transitions'', ilyen tudod állítani a procit. az Add gombbal tudsz újabb és újabb P-state-eket hozzáadni, a szorzó és fesz a gyári határok között mozoghat. pl. nálam 3x a legalacsonyabb szorzó, ezért ez alá nem is tudtam menni (fsb meg fix, azt nem lehet piszkálni). válaszd ki a legalacsonyabb szorzót amit felajánl, és társítsd hozzá a legalacsonyabb feszültséget.
    a középső szekcióban lehet állítani hogy mikor és hogyan lépjenek érvénybe a beállítások. én az ''AC Profile''-ra és a ''Battery Profile''-ra is automatic managementet nyomtam, tehát a progi a terheléstől függően választja ki az optimális órajelet, de szigorúan csak a P-state-ek között meghatározott kereteken belül. a mode-oknál az állítgatás rugalmasságát lehet állítani: akkus résznél érdemes a power saving level-ek közül válogatni, míg az ac mode-nál mehet a performance level.
    a profiloknál van minimal és maximal is: ha minden perc számít akkus üzemnél akkor válts minimal-ra, így a legalacsonyabb P-state-en fog futni a proci végig. ha pedig játszol akkor jöhet a maximal.
    ha beállítasz egy p-state-et akkor tessék tesztelni tisztességesen: én például kezdtem 3x133 @ 0.925V-al, ráengedtem a Prime 95-öt, de újraindult --> 3x133 @ 0.95V, itt már prime-stabil volt. 4x133, 5x133 stb. nekem 8x-ig ment 0.95V-on, 9x ment 1V-on, tovább nem próbáltam. ahol van rá lehetőség ott haladj fél szorzónként (5.5x, 6.5x stb), hiszen ha akksiról ezt használja 6x/7x helyett akkor már spórol, ha nem is sokat.
    az Add vagy Modify gombokkal előjövő kis ablakon van egy ''auto adjust...'' tickbox, az azt jelenti, hogy ha neked van két P-state-ed: 3x133@0.95V és 10x133@1.125V, akkor a pipálással a progi a köztes szorzóknál kiátlagolja szükséges feszt. ez jó esetben sok (és így többet fogyaszt), rossz esetben kevés és instabil lesz a gép. mindenképpen azt ajánlom, hogy minden szoróhoz határozz meg egy P-state-et a lehető legalacsonyabb fesszel ami stabil, így érheted el a legmagasabb akksis üzemidőt és a leghalkabb működést.

[Szerkesztve]

• tsu

tag

válasz Chili7 #211 üzenetére

Szia!
    Nekem is turionos notim van, és ezzel a progival tök jól be tudtam lőni a feszültségeket. MT-30, 1.6 GHz. 800MHZ-en a gyári 1V helyett 0.875V, 1,6 GHz-n 1,3V helyett 1,025V-on stabil. Ha hazaérek, és lesz egy kis időm, leírom, hogy mit hol állítottam be, ha érdekel.
    (A két gyári fesz nem biztos hogy ennyi volt, már rég láttam őket :), de a 1,025/0,875 biztos)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák