Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• qltsar

veterán

válasz MadMancs #2210 üzenetére

Alapból a "hajadra kenheted" az 5G-t. Igazából mire is használsz ekkora sebességet mobiltelefonon alapból, ezért is "engedtem" el nagyon könnyen, amikor Netfone-ra váltottam Yettelről.

Budapesti tapasztalataim alapján, XIII, III, V, VI, VII, VIII, IX kerületekben amikor volt lehetőségem lőttem Speedtesteket 5G-n 2022, és 2023-ban. Az 5G képes mobilok nagyobb elterjedése óta rendre lelassult a Yettel hálózata 5Gn, néhány kivétel esetén szinte mindig nagyobb sebességet mértem a Yettel saját hálózatán 4G/"4G+" hálózatokon, mint 5G-n...és nem, nem béna a telefonom, volt szerencsém Snapdragonos, Exynosos és Bionicos készülékkel is kipróbálni. Latency értékekben (pedig ebben is előnyben kellene lennie az 5G-nek) mindig nagyobb volt 5G-n, mint 4G-n az ehhez hozzáadódó akkumulátor fogyasztásról pedig ne is beszéljünk.

Térerő szempontjából jelenleg annyit tudok nyilatkozni, nem nagyvárosi szempontból, hogy: nyugatdunántúlról utazva Budapestre ugyanolyan hulladék a Voda, Yettel és Telekom térereje bizonyos helyeken, mint bármelyik másiké. Az esetek 90%-ban ugyanott dobják el a térerőt / mobilinternetet. A maradék 10%-ban, valamelyik jobban teljesít a másikhoz képest.

Isten ments, hogy a Netfone-t védjem, megvannak így ~1 hónap után a pozitív és negatív (i.e.: 40 napja tartó számhordozás, "előreszámlázás") véleményem is, de a Yettel saját tapasztalatim alapján átlagban rosszabbul teljesített, platformtól függetlenül, mint a másik kettő hálózat.

Új hozzászólás Aktív témák