- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Seikai #28278 üzenetére
Pont most írtam a másik topikban.
1,35V a max, de első körben 1,2V-al próbáld, aztán lépcsőzetesen mehetsz feljebb 1,35V-ig. Feleslegesen nem kell feszelni.
Ha enm segít, 1,66V-ot adhatsz a ramnak, mert vmennyit dropol a lap. Amúgy hülyeség sztem is, hogy nem lehet 1,65V-ot adni pontosan. -
Hawk1979
őstag
válasz
Seikai #16159 üzenetére
Ezzel tesztelj inkább Intel Stress Test (linpack) 100szor hatékonyabb.
-
twine
veterán
válasz
Seikai #16151 üzenetére
Nem-nem ez nem igy működik,,Ezt a jelenséget hivják a RAM-oknál degradálódásnak! Tehát ha nem hirtelen halállal füstöl el egy nagy feszültségtől, hanem birja azt szerencsétlen egy ideig, (magyarul nagyon a határon járatod feszültség szinten) akkor egy idő után a nagy fesztől átégnek a rétegek, és több feszre lesz szüksége mint annak előtte!
-
twine
veterán
válasz
Seikai #16145 üzenetére
nállam a "fasza kis micron" chippek is megkukásodtak hamar 2,35-2,4V körül....ami azt jelentette hogy utánna már az 1066-on is csak ilyen fesz mellet akartak elindulni! Mit szépitsek..adtam a pofájuknak..mert mindenhol azt olvastam tuti mennek "ezerkettőn"! ..hát nekem ennyin mentek 1200-őn egy-két hónapig! Aztán meg elkezdtek éhesnek lenni! Szóval azért csak óvatosan!
biztos sokan meg fognak kövezni ebbena topicban érte de én ugy tapasztalom, ha csak nem benchmark huszár vagy, akkor nincs nagyon nagy különbség a mindennapokban az 1100-1200között....nekem olyan "mitha talán de mégsem,vagy mégis gyorsabb" érzésem volt,,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest