- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Androidos tablet topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaDy0219
tag
A RAM-okra 2,1 V van ráírva (alapfeszültség), sőt a termékjellemzőknél is.Összeraktam a gépet, felraktam az op.rendszert.Megnéztem a BIOS-ban, hogy a RAM feszültség milyen értékekre van állítva.2,1V-ot mutatott, amennyi elvileg kell a RAM-jaimnak.Ehhez én nem nyúltam, mert, ha automatikusan beállította azt az értéket, akkor szerintem fölösleges belepiszkálnom, nem?
-
DaDy0219
tag
Nekem a RAM-om alapból 2,1V-ot igényel.Az alaplapom automatikusan beállította a V értékeket 2,1V-ra.Ehhez én nem is akarok nyúlni, így megy jelenleg 1066MHz, dual chanelben.Magyarul, ha a V értéket állítanám nagyobbra( jelentősen nagyobbra), akkor táncoltatnám pengeélen a RAM-jaimat?Másrészt, ahogy az alaplap beállította magának automatikusan az adott értékre, ami a RAM-okra van ráírva, azt ne is piszkáljam?Nem akarok tuningolni, csak a stabilitás miatt vettem meg őket.
-
twine
veterán
-
DaDy0219
tag
Vagyis az 1200-as OCZ-t érdemesebb lenne megvennie?
Én is gondolkoztam azon, hogy leváltom a RAM-jaimat (OCZ PC2-8000 ReaperX HPC 4GB Edition 1000MHz) olyan RAM-okra, amik az alaplapon 1-2, 3-4 kiosztásban férnek el egymás mellett a hütése miatt, de sikerült egy olyan lapot vennem, aminek 1-3, 2-4 az elrendezése, így végre dualba tudtam rakni őket.Seikai:
Szerintem mindketten maradjunk a saját RAM-jainknál. -
Seikai
aktív tag
Nahh köszi a választ úgy néz ki dominatornál maradok akkor
Az egyedüli gond az, hogy a hűtőm miatt (dagadt thermalright) nem igen igen fért el eddig a dominátor 3 ventise az meg gondolom kell ha feszt is emelekMost beraktam egy régi cpu hűtőt és megróbáltam húzni a ramokat eddig kevés sikerrel mivel az fsb 425 és felljebb nem megy szal lőttek a x2.5-nek
a x3 már túl magas és nemtom mennyi + V-t adhatok ezeknek a fésűknek
-
Geri Bátyó
addikt
Most újat mondtatok (zájec, neked is szól). Eddig azt hittem, hogy a flex memory a különböző méretű memók dual chanel módba műkösését biztosítja (többé-kevésbé), illetve, hogy azért dual chanel, mert 2 csatornán keresztül éri el a (álltalában 4 db) memória slotokat, 1-3 és 2-4 elosztásban, valamint páros számú modul szükséges hozzá.
Kiveszek egyet(4 modulom van) megnézem mit csinál, aztán visszajövök.
-
Zoly4
csendes tag
Thx a választ "twine".
Egyébként 32bit-es op-ot használok.
Akkor sztem a 2GB-s hűtőbordás versiont veszem meg jah meg majd 1db 1GB-set.
Ha azt mondod h nem fogja látni a 32bit-es rendszer a 4GB-t.Max game-lnék rajta a videovágás nem az én asztalom.
Akkor szted elég lesz 3GB ram?
-
Zájec
veterán
hát igen,, az enyémek is jól mennek
úgy ahogy mondod 1180 mhz-t prime stabilan..
ha igy állunk akkor el se adom öket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Eladó 32 GB (2 x 16 GB) Ripjaws V DDR4-3200 Mhz RAM
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest