- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
"Egyszer minden jó véget ér!
Béke poraira..."A cumiramról beszélsz? 2,1V-on ment 1066-ot egy ideig, de felforrt az agya rögtön a melegtől. Simán gyárilag átcimkézett 800-as ramok ezek. Olcsó volt, de annyit is ért. 800-on jó volt..
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Seikai
aktív tag
úgy hallottam 1-2 óra prime stabilnak mondható nem ? vagy teszteljem inkább 10 órát
Cooler Master HAF XM, Asrock Z87 Extreme4, i7-4790K @ 4.6Ghz, Corsair Vengeance LP 16GB 1600 DDR3, Gigabyte GTX 980Ti G1, Corsair RM 850W, Crucial C4 250GB SSD, 2TB WD Green, Logitech G35, G15, Roccat Kone, Win8 64, ASUS VG278HE
-
DaDy0219
tag
A RAM-okra 2,1 V van ráírva (alapfeszültség), sőt a termékjellemzőknél is.Összeraktam a gépet, felraktam az op.rendszert.Megnéztem a BIOS-ban, hogy a RAM feszültség milyen értékekre van állítva.2,1V-ot mutatott, amennyi elvileg kell a RAM-jaimnak.Ehhez én nem nyúltam, mert, ha automatikusan beállította azt az értéket, akkor szerintem fölösleges belepiszkálnom, nem?
[ Szerkesztve ]
-
DaDy0219
tag
Nekem a RAM-om alapból 2,1V-ot igényel.Az alaplapom automatikusan beállította a V értékeket 2,1V-ra.Ehhez én nem is akarok nyúlni, így megy jelenleg 1066MHz, dual chanelben.Magyarul, ha a V értéket állítanám nagyobbra( jelentősen nagyobbra), akkor táncoltatnám pengeélen a RAM-jaimat?Másrészt, ahogy az alaplap beállította magának automatikusan az adott értékre, ami a RAM-okra van ráírva, azt ne is piszkáljam?Nem akarok tuningolni, csak a stabilitás miatt vettem meg őket.
-
Seikai
aktív tag
-
twine
veterán
-
DaDy0219
tag
Vagyis az 1200-as OCZ-t érdemesebb lenne megvennie?
Én is gondolkoztam azon, hogy leváltom a RAM-jaimat (OCZ PC2-8000 ReaperX HPC 4GB Edition 1000MHz) olyan RAM-okra, amik az alaplapon 1-2, 3-4 kiosztásban férnek el egymás mellett a hütése miatt, de sikerült egy olyan lapot vennem, aminek 1-3, 2-4 az elrendezése, így végre dualba tudtam rakni őket.Seikai:
Szerintem mindketten maradjunk a saját RAM-jainknál. -
Seikai
aktív tag
Nahh köszi a választ úgy néz ki dominatornál maradok akkor
Az egyedüli gond az, hogy a hűtőm miatt (dagadt thermalright) nem igen igen fért el eddig a dominátor 3 ventise az meg gondolom kell ha feszt is emelek Most beraktam egy régi cpu hűtőt és megróbáltam húzni a ramokat eddig kevés sikerrel mivel az fsb 425 és felljebb nem megy szal lőttek a x2.5-nek a x3 már túl magas és nemtom mennyi + V-t adhatok ezeknek a fésűknekCooler Master HAF XM, Asrock Z87 Extreme4, i7-4790K @ 4.6Ghz, Corsair Vengeance LP 16GB 1600 DDR3, Gigabyte GTX 980Ti G1, Corsair RM 850W, Crucial C4 250GB SSD, 2TB WD Green, Logitech G35, G15, Roccat Kone, Win8 64, ASUS VG278HE
-
Geri Bátyó
addikt
Most újat mondtatok (zájec, neked is szól). Eddig azt hittem, hogy a flex memory a különböző méretű memók dual chanel módba műkösését biztosítja (többé-kevésbé), illetve, hogy azért dual chanel, mert 2 csatornán keresztül éri el a (álltalában 4 db) memória slotokat, 1-3 és 2-4 elosztásban, valamint páros számú modul szükséges hozzá.
Kiveszek egyet(4 modulom van) megnézem mit csinál, aztán visszajövök.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Zoly4
csendes tag
Thx a választ "twine".
Egyébként 32bit-es op-ot használok.
Akkor sztem a 2GB-s hűtőbordás versiont veszem meg jah meg majd 1db 1GB-set.
Ha azt mondod h nem fogja látni a 32bit-es rendszer a 4GB-t.Max game-lnék rajta a videovágás nem az én asztalom.
Akkor szted elég lesz 3GB ram?
Üdv: Zoly4
-
Zájec
veterán
hát igen,, az enyémek is jól mennek úgy ahogy mondod 1180 mhz-t prime stabilan..
ha igy állunk akkor el se adom öket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Corsair Vengeance 16GB DDR5 Ram új 6hó jótállással!
- 16GB (4x4GB) DDR3 1600 mhz/ garancia/ ingyen foxpost
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Kingston FURY 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - sok garanciával
- Ddr3 ram
- Kingston FURY SO-DIMM 32GB KIT (2x16) DDR4 3200MHz CL20 - sok garanciával
- Corsair SO-DIMM 16GB KIT (2x8) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance - sok garanciával
- Corsair SO-DIMM 16GB KIT (2x8) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance - sok garanciával - több darab
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest