-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
-
-
_stick_
őstag
válasz
Gyuri27 #2688 üzenetére
Megnéztem. A Biosomban a tunning szekcióban 3 féle lehetőség van:
1. Standard -> itt minden alap (most ezen van)
2. Overclockin 5-10-15-20...% -> itt csak ezeket tudom választani és ehhez igazít minden mást autómatikusan
3. Manual -> na ezt sosem piszkáltam, mert itt annyi mindent lehet állítani, hogyha ha valamihez hozzányúklnék biztos elbaxnámtöbbek között itt lehet a feszt állítani, ami alapértéken auto-n volt. De mondom, a manualt sosem használtam, csak a 2.-at.
-
_stick_
őstag
válasz
Gyuri27 #2682 üzenetére
Végülis itt inkább az lehet a dolgok mögött, hogy a brand RAM volt. Ezekről meg úgy tudom, hogy nem igazán bírják a gyűrődést és ez most be is bizonyosodott, mert a 3 kingstonnak semmi baja. Szerintem a tuning miatt kapta a + feszt, bár már korábban is volt tunningolva, bár nem ilyen ''hosszú'' ideig.
Sajnos single chanellen van az 1x512 és a 2x256
Munkahelyemről tudok hozni egy 512-est, bár nem kingston, de menni fog dual-ba, mert a branddal is mentAzt a ramot nem sajnálom használom egy darabik, a ''kiégett'' slotba és ha nem lessz baja a jövőheti 40°-ba, akkor vszínű jó lesz és veszek egy kingston 512-est.
-
_stick_
őstag
válasz
Gyuri27 #2676 üzenetére
Nagyobb feszültséget nem adtam neki, bár kb pont 1 hete kicsit tuningolni akartam és biosban lehet azt, hogy egy véka alá vesz mindent és akkor 5-10-20...stb %-ban növeli a teljesítményt. A POST kép sem jelent meg, be sem kapcsolt a monitor, asszittem elszállt a gép, vártam egy kicsit, reset-elte magát a bios és utánna ment. Lehet, hogy azóta baszakodott velem, bár ebbe nem vagyok biztos...
Tápra nem gyanakszom 360W chieftec. Nem néztem, hogy látja-e külön a hibásat, de már lemondtam rólla, mert memtest alatt megbukott...
A fő kérdésem: lesz e baja annak a ramnak, amit később beletennék abba a slotba amibe kiégett? -
ZéZé@PH
aktív tag
válasz
Gyuri27 #2384 üzenetére
Nem tudom a kollega hogy csinálná, de én az egész házat szellőztetném át két 12cm-es ventivel. Egy elöl szív egy meg hátul fúj. Ez több szempontból is előnyös. Oda is jut szellőzés ahol nincs vízhűtés(Pl a FET-ekre, északi hídra, stb.) és nem olyan nagy zajforrás, ugyanis a 12cm -es ventik ugyanannyi levegőt szálítanak alacsonyabb fordulaton mint 8-as vagy kisebb társaik magasabb fordulaton. Kisebb fordulat ergo kevesebb zaj.
-
lusta1
tag
válasz
Gyuri27 #2377 üzenetére
ááá ne mmondok semmit
minek veszel ram hütőt hogy menőskőgy velle vagy hüteni is akkarsz ...
legegyszerübbenn.
meiket veszed meg pl:autobó0l ha van rá $$ et ami jo vagy ami szép de szar?
én a jot venném meg .. + a hasznosat
mert az a 2db venitd nem szálit anyi levegőt mint 2*8cm vagy 1*12cm eres de te tudod vedd meg ..
én meg majd feldrotzok 1db 12cm venit és 2x tőbb levegőt fog ráfujni a ramra ..
amig nekem a 12cm venim megy max 1200 forulaton a tiéd meg 1000000 fordulaton fog menii mint F1 autok(majd vissitanak hogy valami levegőt tudjanak szálitani..
kék led milyatt nem vennék meg a+ a kinézet.. mert tuninghoz nem a kinézet számit.(nálam ) a teljesitmény.
vedd meg goood -
lusta1
tag
válasz
Gyuri27 #2365 üzenetére
home mode ..
meg lehet oldani veszel 1 12cm ventit és tőbb levegőt huj mint a 2ő csak nem lesz ilyen olyan szép..
de mai világba jobb 12 cm venti is 4 K szoval szerintem talán..
ha az esztétika számitt..
szerk.alig szálitanak levegőt igy nem nagyon éri meg inkább 1 ijet és felfogatodDROTAL Noiseblocker SX 2 Blue
megtalálod itt[link]
12 cm eres ventiknéll
[Szerkesztve] -
throb
csendes tag
válasz
Gyuri27 #2239 üzenetére
Nagyon régen tuningoltam a gépemet, még a hőskorban. Most nem biztos, hogy neki mernék ugrani. 400-as FSB-s alaplapban hogyan lehet egy gyors procit futtatni?
VGA másik kérdés, bár kicsit off, de nem tudom megéri-e a 8600gts-ben az az ''s'' a + 10-12ezret...
Nem egyszerű gépet frissíteni...
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz
Gyuri27 #2237 üzenetére
Ez nem a tápos topic, szóval abba kéne szerintem hagyni.
Hatásfoknak semmi köze nincs a stabilan maximálisan leadható teljesítményhez.
throb: Igen, kétmagos AMD-k és általában a boltban lehet kapni őket.
Érdemes lenne megkérdezned a ''Milyen procit vegyek'' c. topicban ([link]), hogy a ráfordítandó összegből milyet érdemes venned, mert abban nem vagyok jártas mostanság, hogy mi mennyibe kerül proci téren. Utána esetleg szétnézhetsz itt a PH-s apróhírdetések között is.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #1933 üzenetére
Nem tudom régebben néztél-e bohózatokat, de van egy klasszikus, A fotel. ''Mi került ezen a fotelen 4200 forintba?'' (az összeg nem biztos, nem emlékszem pontosan.) Szóval nem mai kérdés. Többnyire a modul valódi értéke és az ára köszönőviszonyban sincs egymással.
Calibos: GB esetén nem szabad meglepődni a BIOS-problémákon. Ez már hagyomány náluk. -
-
vepe
őstag
válasz
Gyuri27 #1611 üzenetére
Kit-ben--(2x512)--,de matrica nincs rajta...
elméletileg ezek a ramok kingmaxként lettek eladva/használtan/,de ahogy a chipszámát nézem ez veritech..mindkét ram chipjeire ez van írva: VT56DD32M8PC-5
Létezik kingmax ilyen chippel?vagy,akkor a tulaja sem tudta,hogy kingmax vagy veritech... -
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Gyuri27 #1165 üzenetére
Minden egyes DDR2-es modul csomagolásába belekerül egy figyelmeztetõ kártya, amely tartalmazza a fent leírtakat.
hupsz
ha ennyin indítja az oké. csak állítási lehetőség nincs sehol. és azért gyorsulna szerintem a rendszer az időzítés rendes beállításától...
asszem találnom kell egy rendes alaplapot... -
sanyixXx
senior tag
válasz
Gyuri27 #1163 üzenetére
msi k9vgm-v.
de közben láttam, hogy be is állítottam 800mhz-re a cuccot.
nincs progi, ami a lelkem megnyugtatása végett kiírja vlahol, hogy 800-as a ramom?
szörnyen buta alaplap. át akartam állítani az időzítéseket és nem lehet
most 5-6-5-18-on megy a RAM, pedig 4-4-4-12-n kéne mennie gyárilag. 2.1V-ot kap. geil ultra, 2*1GB.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest