- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
Igen, éppen így.
Abból fogod észrevenni, hogy nem kompatibilisek, hogy nem működnek majd együtt. Vagy el sem indul a gép, és ram hibát sípol, vagy elindul, de lefagy, esetleg kékhalál is lehet.
A diagnosztika jó ötlet, de mégjobb egy memtest86+ futtatása egy éjszakán keresztül. Ha addig nem hibázik, akkor tutti jó
Ne aggódj, nem ölik meg sem egymást, sem a konfig többi elemét. Csak nem mennek, ha nem tudnak.(#46872) Iroil
Kompatibilitási hiba igazából csak a két ram között valószínű, hiszen külön külön jók. (Jók?)
Ha bármi más lenne hibás, akkor nyilván cserés... -
dodopek
addikt
Tedd az CPU felől számolva 2-4 slotba. Nem fognak Dualban menni, de jobban jár köztük a levegő.
Közben látom, hogy a Nanya 1,8V feszültséget kér, a Hyperx meg 1,85öt. Szóval ha valami akadályozhatja az együtt működést, akkor az ez.
De tedd bele mindkettőt, hamar kiderül.[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
-
dodopek
addikt
Akkor ha kész van, a következő lépés ugyanez, de csak egy-egy rammal. Mindkettővel, külön, külön.
Értelemszerűen, ha egyikkel hibázik, akkor az a hunyó. Ha mindkettővel hibázik, akkor alaplap, vagy CPU. Ha külön külön egyikkel sem hibázik, akkor valószínűsíthetően kompatibilitási probléma van, de szerintem ez a legvalószínűtlenebb...[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Dobd bele mind a 2 ranot, és indítsd el a diagnosztikát így:
"A Memóriadiagnosztikai eszköz kézi futtatása
Amennyiben a Windows memóriadiagnosztikai eszköz nem fut automatikusan, akkor manuálisan is futtathatja.
A Memóriadiagnosztikai eszköz megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb, majd a Vezérlőpult parancsra. A keresőmezőbe írja be a memória szót, majd kattintson A számítógép memóriájával kapcsolatos problémák diagnosztizálása elemre. Rendszergazdai engedély szükséges Amennyiben a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy hagyja jóvá a műveletet.
Válassza ki az eszköz futtatásának idejét."
Ha hibáznak, ki fogja dobni.
A kékhalál utáni automatikus újraindítását itt találod
Ha kékhalál lesz, jegyezd fel valahova a hibát, ami valahogy így kezdődik: 0x00, vagy valami hasonló.
Ezt írd meg ide nekünk. -
dodopek
addikt
Ha 4 slot van a gépben, próbáld meg cserélgetni a ramokat. Ha minden verzióban csinálja, akkor valszeg nem az alaplap a ludas.
Esetleg érdemes lenne futtatni a windows memória diagnosztikáját. (Azért azt, mert elmondásod alapján nem értesz hozzá, és a memtest progit tudni kell kiírni).
Szóval, ha Win 7 van, akkor start menüben az alján lévő csíkba kezd el beírni, hogy memória, elméletileg kidobja.
Search programs and files.Ha window 8, akkor ugyaez a metódus, csak a keresést az oldalról beúszó menüben találod.
Legfelső nagyító ikon
Ha két rammal csinálja a hibát, akkor utána próbáld megy ugyanezt eljátszani egy-egy memóriával.
Ha külön-külön mindkettő jó, akkor jön a macerásabb, mert lehet, hogy kompatibilitási probléma, esetleg CPU hiba is...
Ha valami nem tiszta, kérdezz.[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
válasz Blue Thunder #46798 üzenetére
-
dodopek
addikt
Szevasztok!
Van érdemi különbség sebességben 8Gb egy slotban, vagy 8+2+2, tehát 12Gb ramban?
Konfigom A 2x1Gb mindenképp ugrik, csak nem tudom érdemes e megtartani a 2x2-t, vagy eladjam...
Köszi![ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok! Jelenleg 2x2 GB 1600+2x1gb 1333,dualban kezelve. Szerintetek érdemes a két kicsi helyett 1 4gb ramot beletenni? Jobb lesz a 8gb single channel?
Konfig :
Asrock H97m pro4
I5 4590
R9 270
Thermaltake_hamburg_530w
köszi a választ! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
A gépben eddig 2x2gb Kingston 1333mhz dual channel kit dolgozott. Most szereztem mellé 2x1 gb Kingmax 1333mhz (szintén dualban használt) ram párt.Beletettem a gépbe. Akkor ezt így(színhelyességnél a deszkán) tudja dual-dualban használni? Érdemes benne hagyni a két kissebb ramot? Én nem igazán vettem észre fejlődést, bár azóta még nem igazán játszottam...
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Jelenleg 2x2Gb Kingston Hyperx Blu 1600Mhz van a gépemben. Mi az érdemesebb? Ugyanilyen kitet szerezni, és az összes foglalatot telepakolni(gondolom, a dualt így is bukom), avyg egy darab 4gb modult melléjük dobni. Stabilitás, és teljesítmény szinten érdekel a dolog. A 3 modult elbírja a mem vezérlő húzás nélkül?Köszi!
Ps: Szerintem +1 4gb modul, de kiváncsi vagyok a véleményetekre...
Illetve mivel most is csak 1333 használom, ha olyat teszek melléjük, ami csak ennyit tud, és nem 1600at, az is rendben van, ugye? Csak nem fogom tudni 1600ig csavarni...
-
dodopek
addikt
Mod: Ramcsere volt nemrég, mert a régi ramokkal fagyott a gép. De hogy ugyanilyenek voltak e, azt nem tudja megmondani a tulaj...
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert elfogytam az ötletekből.
Adott egy Giga 775 alaplap, benne core 2 duo 2.8ghz e7400, 2x1gb kingmax ram, 8600gt vga, 500gb hdd, giga 460w táp.
Úgy került hozzám, hogy először csak leált, kis idő múlva újra lehetett indítani, pár nap mulva meg már azt sem. Szétszedtem dirib-darabra, minden alkatrész működik külön gépben, együtt nem. Az utolsó próbánál másik cpu-t kapott, azzal elindult, majd amikor visszatettem a sajátját, azzal is.megy. Kapott új win7 rendszert, random kékhalál 0x00000109hibával. Lefutattam a 7 memoria tesztjét, hibázik. Másik rammal nem. Minden ram, minden slotban, több gépen. Saját ramok másik gépben működnek, másik ramok problémás gépben működnek. Saját ramok, saját helyükön nem. Most már nincs ötletem. Szerintetek mi lehet a gond? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Következő a problémám. Amilo li1718 laptopban ez a ram van:
Bármelyik slotba teszem, rendben működik. Eddig két ramot próbáltam meg mellé tenni. 1gb ddr2 Kingston 800Mhz régebben, és tegnap egy transcend 1GB ddr2 667 so-dimm cl5. Mindkettőnél ugyanaz. Fagyás, vagy fekete képernyő akár magában, akár a saját ramommal együtt tettem bele a laposba. Mitől lehet? Holnap a Trancendet kicseréik a következők valamelyikére:
kingmax kscd48f-a8ki5
samsung pc2 - 5300s - 555 -12 - e3Van tippetek, hogy miért csinálja, és a két ram közül melyiket válasszam?
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Amilo li1718 laptopban eddig volt egy Hynix 768mb ddr2 ram.Most próbáltam beletenni egy Kingmax 1gb memoriát, de a gép nem érzékeli. Ha magában van benne, már a boot képernyő sem indul, ha pedig a régi mellé teszem, akkor egyszerűen sem a bios, sem a rendszer nem látja, csak az eredeti 768at. A tulaj állítja, hogy a ram jó, viszont én nem tudok életet verni bele. Minden lehetséges slot variációt kipróbáltam. Van valami ötletetek?
Köszi!
Dodo -
dodopek
addikt
Sziasztok!
A kérdésem nyilvánvaló okokból teszem fel, nem is próbálom titkolni. A játék miatt érdeklődöm.
Sajnos nem értek a ram időzítésekhez.Mit jelent a gyorsabb? A nagyobb, vagy a kisebb számsort? Nem a játék kérdés megválaszolását kérdem, csak ezt a segítséget.
Köszönöm! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ismerős gépébe kellene ddr ram. Ezekre gondoltam. Tudok valamit erről a márkáról? Én nem ismerem, nem venném meg mielőtt válaszoltok rá...
Köszi előre is! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Asrock 970 extreme 3 deszkát, AMD X3 460 CPU-szeretnék venni, és már van hozzá 2x2gb Kingston Hyperx Blue 1600mhz ramom. Gondoltam veszek hozzá még 2 gb-t, mert a 6 több mint a 4gb. Egy másik topicban azt az infót kaptam, hogy ne vegyek, mert 2x2gb dual jobban muzsikál, mint 3x2gb single. Kicsit kételkedem. Szerintetek mi a jobb? 2x2gb dual, vagy 3x2gb single?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Szerintetek 2x4gb, vagy 4x2gb ramot érdemes venni, ha nem nézzük az ár beli különbségeket?A deszkáról csak annyit tudok, hogy AM3 tokzású ATX lap,4 mem foglalattal,ganged/unganged beállítási lehetőéggel(ezzel pontosan mit állítanak be?)
Előre is köszi! -
dodopek
addikt
válasz jancsiii #31700 üzenetére
Én is így tapasztaltam. Ha bármit beteszek a 2x1gb kétoldalas 800mhz mellé,ami így dual,128bit,azonnal visszaesik 677mhz 64 bit, single-re. Szóval marad a 2gb,800mhz 128bit.
Elég ez nekem.
Miért kellene beletúrnom? Stabil, nekem elég gyors a gép,úgyhogy miért kísérletezgessek? Ha meg húzom,az hosszú távon csökkenti az élettartamot.Na azt viszont szeretném minél jobban elkerülni...
Mindenesetre köszönöm a választ.
Dodo -
dodopek
addikt
Csatolva az előzőhöz:
Vagy számíthat, hogy melyik slotba teszem? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
A következő ramjaim vannak jelenleg:
2x1gb Kingmax 800mhz kétoldalas
2x512 Kingston 800mhz egyoldalas
1gb Kingmax 800mhz egyoldalas
Ha a két 512est,és az 1gb egyoldalast teszem be(tehát 2gb),azt 800mhz-nek kezeli, és 5,6 volt az élményindex száma.
Ha viszont beteszem a 3db 1gb modult,visszaveszi 667mhz-re, és az élményindex is visszaesik 4,9re.
Mennyire hihetek az élményindexnek? Szerintetek hogy párosítsam össze őket?A biosban turkáni nem szeretnék,tehát időzítés,stb piszkálása kizárt...
Köszi!
Dodo -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Sógorom gépébe tudnék tenni a meglévő samu 1gb ddr2 667mhz mellé még 1gb Kingmax ddr2 800mhz ramot.Szerintetek az eltérő márka,és a mhz miatt mekkora esélíy van rá, hogy összeakadnak?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ha a win 7 élményindexe szerint a konfig leggyengébb pontja a proci(AMD Athlon x2 4200+), akkor érdemes lehet még ramot beletenni hogy gyorsítsak a gépen?Vagy már felesleges,mert a proc úgysem győzi? A cpu 4,9, a ram (2gb ddr2 800mhz) 5,3 értékelést kapott.
+1gb-t vennék még bele,ha érdemes...[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Gigabyte MA69G-S3H deszkában zörög 2x512mb ddr2 800mhz Kingston ram.Szeretnék még 1GB-t beletenni. Tudom, hogy bukni fogom a DC-t,de úgy gondolom, hogy a plusz 1 giga többet ér,mint a a dual.Mire kellene figyelnem? Ha csak egy sima "bármilyen" 800mhz ddr2 memóriát veszek,az rendben van? Vagy van valami,amire kifejezetten figyelnem kell?
Köszi!
Dodo -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Szerintetek van értelme annak, hogy a most gépben lévő 2x512mb 800mhz ddr2 Kingston dual channel mellé beletegyek egy 1GB 800mhz Kingmaxot?Mekkora az esély rá, hogy összeakadnak? -
dodopek
addikt
Sziasztok! Ennél a hibakódnál mit lehet csinálni?
0x0000008E (0xc0000005,0x0E72182D,0x4D44A94,0x00000000
Csak kb hetente 1x dobja ki a kék halált,csak ha terhelve van keményen.Pl dvd írás,dvd decrypter,meg pl egy avi2dvd konvert 1xrre.
Azt már tom,hogy memo hiba,csak azt nem,hogy mit lehetne vele kezdeni.Asrock alapban,uli chipset alatt van összepróbált(évekig futott az abit lapomban)Elixyr 2x256 ddr 400mhz.A bios(és az everest is)csak 333nak ismeri fel,ha autora van állítva.A memtest futott vele vagy 2-3 órát,de egyetlen hibát sem dobott ki.
Meg tudjátok mondani,hogy mit lehet ezzel kezdeni?Ha az időzítéssel el lehet vmit érni,akkor úgy mondjátok el,mint aki totál láma hozzá.Ha inkább biost frissítsek,azt is így magyarázzátok!
Előre is köszi!
Dodo -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül,hogy ez a hibakód mit jelent?Rendszeresen ujraindul a gépem(illetve kék halál,mióta kikapcsoltam az auto inditást).
0x0000008E (0xc0000005,0x0E72182D,0x4D44A94,0x00000000
Előre is köszi a segítséget!
Dodo
Új hozzászólás Aktív témák
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Gran Turismo
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest