Valóban nem érdemes játékok céljából 16GB-ot venni. Az általad kinézett Vengeance LP pedig tökéletes választás ahhoz a géphez!
(#7567) flash-: A legtöbb játéknak bőven elég még a 4GB, de a jövőre gondolva, 64 bites OS esetén megfontolhatod a 8GB-ra bővítést. A kisebb késleltetésű RAM gyakorlatban is érezhetően kb. SuperPi 32M futtatás, és bizonyos tömörítőprogramok alatt érezhető, más esetben nem jelent semekkora gyorsulást.
(#7568) andor1111: Ivy Bridge mellett 1,65V-nál állj meg, ekkor a CPUIO legyen 1,15V, a System Agent Voltage meg 1V. Így nem degradálod le a CPU-d (RAM fesz és CPU I/O fesz között nem lehet több 0,5V-nál, de 1,15V felett meg nagyon sok már a CPU I/O fesz). MSI lapoknál a link mód azt jelenti, hogy mindkét RAM csatornának ugyanazokat a késleltetéseket állítja be, az unlink mód meg azt, hogy csatornánként külön tudod állítani az időzítést. Igazából az unlink mód a legnagyobb benchmark kockákon kívül más embereknek nem szükséges (még én sem használom, pedig nagy benchmark kocka vagyok
). Ha 1pass lefutott a Mamtest86+ programmal, azt jelenti, hogy nem volt hiba. Szűkítheted tovább az időzítéseket óvatosan, egyesével. De amikor végleges tesztelésre kerül sor, mert elérted a maximumot, amit a RAM-od bír, akkor legalább egy éjszakát fusson a memteszt hibamentesen, hadd ismételje magát. Utána még Prime95 blend, és egyéb, windows alatti stabilitástesztek, játék alatti éles tesztelés sem árt. Meg jó pár ablakban flash lejátszás, mondjuk youtube. 
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu