Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen RAM-ot vegyek? (kiemelt téma)

(#7551) 04ahgy válasza v2izzy (#7549) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, megfelelő. A Reaperek is maradhatnak, de a sorrend ez legyen a foglalatokat a CPU-tól tekintve: reaper-vengeance-reaper-vengeance-üres-üres. Természetesen a Vengeance is kisebb frekvencián fog így menni, mint 1600MHz, de ez neked észrevehető sebességbeli hátrányt nem fog jelenteni.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#7552) v2izzy válasza 04ahgy (#7551) üzenetére

v2izzy
(tag)

Így fogom csinálni. Köszi a tanácsot és a választ! :R

http://flic.kr/ps/MuuJU SC2: Izzy 957 Twitter: @gerhard_berger

(#7553) andor1111

andor1111
(újonc)

nekem ilyenem van:

[link]

Ilyen ventit adtak hozza:

[link]

Ez mar csak hab a tortan:

[link]

De a lenyeg 1600-as 8-8-8-24 de megy 2133-on fesz emeles nelkul !!!! 1.5 volton (msi z77a-g43) tovabb nem probaltam egyenlore
En mar komolyan veszem ezt a markat.

Bar a legtobb teszt oldal szerint nem nagy szam ,1-2 azert nagyon ajanlja de a tobbseg nem ir rola kimondott jot.Sok penze van a corsairnak ?! :).kingstonnak....

[ Szerkesztve ]

(#7554) 04ahgy válasza andor1111 (#7553) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én nagyon szeretem a Crucial RAM-okat. Mennyi/milyen időzítést állít be a lap 2133MHz mellett a RAM-nak? Gondolom nem CL8-8-8-24-et.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#7555) andor1111 válasza 04ahgy (#7554) üzenetére

andor1111
(újonc)

Mekkora luke vagyok pont nem latszik (nem huztam odaebb a csuszkat,mert rohanasban vagyok ) de 11-11-11-30

[link]

(#7556) 04ahgy válasza andor1111 (#7555) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért az a CL11 nem olyan nagy szám. Az én Hyperjeim 2133MHz-et CL7-6-6-20 időzítéssel mennek. :D

HGyu

(#7557) andor1111 válasza 04ahgy (#7554) üzenetére

andor1111
(újonc)

De meg nem volt idom stabilitast letesztelni egyebkent 1600-on jaratom

(#7558) andor1111 válasza 04ahgy (#7556) üzenetére

andor1111
(újonc)

Az nagyon jo es mekkora az eredeti orajele?
De meg nem tokoltem a beallitasokkal eloszor 1333-on 9-es cas volt automatikusan de pl 1800 ra is 9 -es rakta ,ugyanazokat lotte be majd meg lejebb viszem oket (1600 ra meg magatol 8-ra rakta)

[link]

(#7559) 04ahgy válasza andor1111 (#7558) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2200MHz CL8-8-8-22 1T @ 1,65V.

HGyu

[ Szerkesztve ]

(#7560) cashback

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok.

Szeretnék kis segítséget kérni.

Gépem:
AsRock B75 Pro3-M
Pentium G620 (később i3)
Kingmax 1*4GB DDR3 1333MHz

8Gb-ra szeretném kibővíteni a dolgot... érdemes a fentihez egy hasonlót rendelni vagy inkább vegyek 2*4Gb-ot?

Ha az utóbbi akkor melyik a jobb választás az alábbiakból:
Geil 8 GB DDR3 1333MHz BLACK DRAGON Dual Channel (2x4GB) CL9 - 11 770 Ft
Geil 8GB DDR3 1333MHz ENCHANCE CORSA Dual Channel (2x4GB) CL09 - 12 795 Ft
Geil 8GB DDR3 1333MHz VALUE PLUS Dual Channel (2x4Gb) CL9 - 12 840 Ft

13 465 Ft mindkettő:
Geil 8GB DDR3 1600MHz BLACK DRAGON Dual Channel (2x4GB) CL9
Geil 8GB DDR3 1600MHz ENCHANCE CORSA Dual Channel (2x4GB) CL09

Az 1600-ast csak az Ivy képes kihasználni, de van esetleg valami előnye SB-nél is, hogyha azt tenném bele?

Van 12-13ezres levásárolhatóságom az iWay-nél és ennyiért max memóriát tudok fejleszteni. (esetleg Kingmax + cpu hűtés, de ez nem létszükséglet)

Előre is köszönöm. :R

CB

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#7561) spyro1411 válasza 04ahgy (#7550) üzenetére

spyro1411
(lelkes újonc)

Ramokat nem szeretnék tuningolni, esetleg cpu-t.
Csak a kinézet miatt vennék 4*2 őt, na meg az ár sem annyira eltérő. A 2*4 ha nem lassabb akkor szerintem az lesz véve, ha kicsit üres érzetet is kelt bennem. :) (Így remélem tovább bírja majd az alaplap is.)

Ja és az alaplap! Egy i5 3570k lesz a cpu.

[ Szerkesztve ]

(#7562) 04ahgy válasza cashback (#7560) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Enhance Corsa és a Value Plus jó vételek, a Black Dragont inkább hanyagold, elég fos chipek kerülnek arra.

Amúgy simán jó a másik ugyanolyan, hasonló Kingmax is a meglevő mellé. 1600MHz-es modult 1333MHz-en járatva alacsonyabb feszt, esetleg alacsonyabb időzítéseket tudsz beállítani, mint 1333MHz-es társa esetén, de sem az i3, sem a jelenlegi procid nem támogatja az 1600MHz-et, ahogy te is írtad.

A CPU hűtés valóban nem létszükséglet, hiszen nem hiszem, hogy bármelyik most emlegetett CPU is annyira melegedne, hogy a gyári hűtés ne birkózzon meg vele.

HGyu

(#7563) Inv1sus

Inv1sus
(őstag)

Sziasztok!

Teljes gépújításon gondolkoztam, de meglepődve olvasom, hogy a gépemből még sok mindent újra lehetne hasznosítani, pl a mostani memóriakártyáim:
Kingmax DDR3 1333MHz 2x2Gb
...még mindig sokat ajánlgatják.

A kérdésem az lenne, hogy érdemes lecserélni 2x4GB Patriot DDR3 1600MHz cl9-re vagy vegyek inkább hozzá még 2x2 ugyanolyat (vagy 1x4GB, nem tudom melyik jobb)?

Érdemes egyáltalán vennem ramot? :DDD

Egyébként Photoshophoz és játékhoz kellene.

[ Szerkesztve ]

DESIGNER, FRONT-END DEVELOPER --- DOTA 2 ACCOUNT ELADÓ

(#7564) cashback válasza 04ahgy (#7562) üzenetére

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszönöm. :R

Akkor még hezitálok egy kicsit a két típus között... keddig ráérek.

Ivy még erősen felejtős (anyagilag), Sandy procik csak 1333Mhz-ig dolgoznak... tuningolni nem akarok... így elég lesz az 1333Mhz-es.

(#7565) 04ahgy válasza Inv1sus (#7563) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Neked csak egy erősebb CPU kell, erősebb VGA mellett. RAM bőven megfelelő még 2*2GB Kingmax, akkor nem kel azt is eladni, ami benne van, és a szimmetrikus kiépítés miatt a dual channelt sem bukod. 2*2+1*4 felállásban igen.

Játékhoz még nem igen kell 8GB, de olcsó most a RAM, ártani meg nem fog, és később is újra tudod még hasznosítani. :) A Photoshop az más tészta. Ha eddig elvolt 4GB-on, ezután is ellenne, de be lehet úgy állítani, hogy megegye a 8GB-ot. Ekkor több visszavonható műveletet kapsz, meg nagyobb RAM cache-t a HDD-s helyett, stb.

HGu

(#7566) littlemole

littlemole
(senior tag)

Játékoknál érdemes 16GB vagy teljesen felesleges és elég a 8GB is?
Ahogy gyorsan rákerestem itt a fórumban látom nem igazán érdemes.

Ezt néztem ki az új gépbe. ( i5 2500k és sapphire 7870 2GB.)

Corsair Memory 8GB (2 x 4GB) Vengeance DDR3 1600MHz DIMM 240-pin CL9 Low Profile

Game TODAY OR wait forever

(#7567) flash-

flash-
(őstag)

sziasztok

ha a kicserélném a Corsair DDR3 1600mhz CL9 XMS3 ramomat más CL7 es ramra azzal érezhető javulást lehetne elérni?kb mennyit számítana cl9 ről cl7re váltani?

vagy milyen egyéb előnye lenne?

és még valami:érdemes a 2x4 gb ram ha az ember uj játékokkal akar játszani magas grafikai beállítások mellett,vagy még mindig bőven elég a 2x2?

[ Szerkesztve ]

(#7568) andor1111 válasza 04ahgy (#7559) üzenetére

andor1111
(újonc)

Lejebb raktam a cas-t (eddig ugye auto modba volt,atraktam link-be, mi az az unlink?)
Viszont nem usztam meg fesz emeles nelkul 1,5-rol 1,65.ugy erzem rengetek tuningpotencial van ebben a ramban attol fuggetlenul,hogy h nem is olyan mint pl a tied.1600-osokhoz kepest szerintem nagyon jo.De meg nem ertem el a veget.

1. mi az az unlink?
2. 1,8-ig nem akarok elmenni de az 1.65 ugye nem baj (gondolom mivel sok gyari ram 1,65-os) Itt olvastam,1,65 fole nem jo menni a proci miat?
3. memteszt68+ 4.20 ha egyszer kiirja,hogy pass 1, error 0 kb 20 perc akkor kesz ugye,mert elkezdi folytatni .Mikkorra lehet venni 100%-ra ,hogy stabil a ram?

(#7569) 04ahgy válasza littlemole (#7566) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valóban nem érdemes játékok céljából 16GB-ot venni. Az általad kinézett Vengeance LP pedig tökéletes választás ahhoz a géphez!

(#7567) flash-: A legtöbb játéknak bőven elég még a 4GB, de a jövőre gondolva, 64 bites OS esetén megfontolhatod a 8GB-ra bővítést. A kisebb késleltetésű RAM gyakorlatban is érezhetően kb. SuperPi 32M futtatás, és bizonyos tömörítőprogramok alatt érezhető, más esetben nem jelent semekkora gyorsulást.

(#7568) andor1111: Ivy Bridge mellett 1,65V-nál állj meg, ekkor a CPUIO legyen 1,15V, a System Agent Voltage meg 1V. Így nem degradálod le a CPU-d (RAM fesz és CPU I/O fesz között nem lehet több 0,5V-nál, de 1,15V felett meg nagyon sok már a CPU I/O fesz). MSI lapoknál a link mód azt jelenti, hogy mindkét RAM csatornának ugyanazokat a késleltetéseket állítja be, az unlink mód meg azt, hogy csatornánként külön tudod állítani az időzítést. Igazából az unlink mód a legnagyobb benchmark kockákon kívül más embereknek nem szükséges (még én sem használom, pedig nagy benchmark kocka vagyok :DDD). Ha 1pass lefutott a Mamtest86+ programmal, azt jelenti, hogy nem volt hiba. Szűkítheted tovább az időzítéseket óvatosan, egyesével. De amikor végleges tesztelésre kerül sor, mert elérted a maximumot, amit a RAM-od bír, akkor legalább egy éjszakát fusson a memteszt hibamentesen, hadd ismételje magát. Utána még Prime95 blend, és egyéb, windows alatti stabilitástesztek, játék alatti éles tesztelés sem árt. Meg jó pár ablakban flash lejátszás, mondjuk youtube. :D

HGyu

(#7570) Weaver

Weaver
(senior tag)

már leszűkült a kör, már csak ez a kettő van, amiből választanom kellene:

[link]

VS

[link]

a kinézeten kívül nem látok különbséget (de biztos van). az első valamivel olcsóbb. melyiket javasolnátok inkább?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#7571) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok ebbe a lapba szeretnék jóféle 2X4 GB jóféle ramot vásárolni(Samsung KÍNmax,stb kizárva ! ). Az a kérdésem,hogy ha 1600,1800,2000 mhz ramot veszek bele akkor azon kivül,hogy alacsonyabb mhz-n megy lesz e hátrányom ?(később szeretnék egy komolyabb lapot)

[ Szerkesztve ]

(#7572) Leone743

Leone743
(újonc)

2500K I5 Cpu-hoz Milyen rammokat tudtok ajánlani mert hallottam hogy kompatibilitási problémák adóthatnak ha nem jól választok.(és ez be is következett)most ujjat akarok venni

lehet a procit kikészítette az 1.65 ös ram feszültség? mert 4 magon nem hajlandó stabilan üzemelni csak 3 magon.

[ Módosította: yetike ]

(#7573) 04ahgy válasza Weaver (#7570) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az EVO régi szériás Geil, az Evo Corsa meg új szériás, mindenképp az előbbit vedd, a régi szériás Geil-ek nagyon sok esetben kompatibilitási hibától szenvednek.

(#7571) dunc: Nem lesz semmi hátrányod, tudod alulfeszelni, meg az időzítést is alacsonyra szorítani. De ha Bulldozer CPU van a lapban, akkor ezzel is menni fog az 1866-2000MHz, nem rossz lap az.

(#7572) Leone743: 1600MHz-es Corsair Vengeance-ot javaslok, bármelyik szín, LP, White beleértve, az is mindegy, hogy a CL8-as vagy a CL9-es esik választásod alá. Mindegyik nagyon jó RAM, az eltérő színűeken meg a chip ugyanaz. Nem hiszem, hogy kikészítette volna az 1,65V-os RAM feszültség a CPU-d, de a topikokban mindig leírjuk, hogy nem szabad ész nélkül beállítani, a VTT-t is emelni kell 1,15V-ra, ha 1,65V-os a RAM (a különbség a RAM és a VTT feszültség között max. 0,5V lehet). De a CPU alját megradíroznám, és visszatenném fényes tappancsokkal a foglalatba. A BIOS-t sem árt az alaplapon frissíteni, és tuning nélkül nézni a stabilitástesztet. A hűtés is ellenőrizendő.

HGyu

[ Szerkesztve ]

(#7574) Weaver válasza 04ahgy (#7573) üzenetére

Weaver
(senior tag)

és még olcsóbb is. köszi a gyors választ, végre rendelhetek. :)

http://phmegbizhatosag.atw.hu/ <-- csekkold adás-vétel előtt

(#7575) dunc válasza 04ahgy (#7573) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen buldozerem van 4100. Köszi a választ !
Ezek játszanak !
8 GB DDR3 1866 MHZ CORSAIR VENGEANCE KIT (2X4 GB) CL9 - CMZ8GX3M2A1866C9

8 GB DDR3 1600 MHZ CORSAIR VENGEANCE RED KIT (2X4 GB) CL9 - CMZ8GX3M2A1600C9R

Melyiket ?

(#7576) 04ahgy válasza dunc (#7575) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Bulldozer kezeli az 1866MHz-es RAM-ot is natívan, de igazából felesleges mellé, mert a mindennapi használatban semmit nem jelent sebességben. Ha a gyorsabbra nem sajnálod a többletköltséget, akkor bátran, de az 1600-as vételével sem jársz rosszul. És a megmaradó összeget másba forgathatod. (Sör, erősebb VGA, vagy gyorsabb SSD. Ezek esetén érezhető is lesz a többlet.)

HGyu

(#7577) cashback válasza 04ahgy (#7562) üzenetére

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv ismét. :B

Geil 8GB DDR3 1333MHz ENCHANCE CORSA Dual Channel (2x4GB) CL09 - 12 795 Ft
Geil 8GB DDR3 1333MHz VALUE PLUS Dual Channel (2x4Gb) CL9 - 12 840 Ft

E között a kettő között kezdtem el hezitálni, de időközben újabb kétfajta ram jött be a képbe:
Patriot 8GB DDR3 1600MHz G2 DIVISION2 Kit (2x4GB) CL9 - 12 620 Ft
Corsair 8GB DDR3 1333MHz Kit (2x4GB) XMS - 12 700 Ft

Mivel csak párszázas eltérés van közöttük így a legjobbat szeretném választani...

Patriot ramokat nem ismerem (vissza olvasva láttam írtátok hogy amerikai oldalon felkapott márka)... viszont hívogató a dolog hogy ennyiért 1600-as ramokat vegyek (amit már kiveséztünk hogy Ivy nélkül bajosan használnék ki, de később talán eladhatóbb ha oda kerül a dolog... de a márka miatt lehet mégsem?). :DDD
Illetve a Corsair egy picit mintha megbízhatóbb lenne mint a többi.

Garancia élettartam mindegyikre... így még ez sem segített a döntésben. :(((

(#7578) 04ahgy válasza cashback (#7577) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam a mezőnyből nagyon egyértelműen a Corsair nyer, a kompatibilitása talán annak a legjobb. arról, hogy a neve a RAM piacon a felsoroltak közül a legnagyobb, nem is beszélve.

HGyu

(#7579) cashback válasza 04ahgy (#7578) üzenetére

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

:R

Köszönöm.
Akkor a Corsair lesz a befutó. Leadtam a rendelést.

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen RAM-ot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.