- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- ASUS notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rszp
aktív tag
válasz
Bloodaxe #36999 üzenetére
Ha megcseréled a 2 modult és még mindig megy, akkor nem RAM, hanem win hiba.
Ha cseréltél drivert mostanában, akár az is lehet bugos. Valami nagyon csupasz VGA ha van próbára ami ha lehet más drivert igényeljen, mint a mostani VGA.
Én ezeket próbálnám.Mivel a friss win is rosszul(?) mutat, valahol a VGA környékén érzem a hibát.
Ha a BIOS állítgattál mostanában, akkor azt nézd meg, hátha az csinálja.Én ennyit tudtam, majd jönnek okosabbak.
-
Bloodaxe
aktív tag
Sziasztok srácok. Lenne egy kis problémám. van 2x2gb kingston khx1600c9d3k2 ramom. 970extreme4 lapban mennek, dual slotba vannak téve. észlelni észleli a 4gb-ot, viszont ha belépek a win7-be azt íja, h (1,98Gb használható). eleinte látta a 4-et, most kapott egy formázást, mégsem javult a helyzet. amit észrevettem, hogy a hardverek számára fenntartott memória 2gb
tudnátok nekem segíteni? ezesetben nagyon tanácstalan vagyok :S
-
spidersoft
senior tag
válasz
spidersoft #36991 üzenetére
Infó a cséikszekről?
Senki?... Vegyek inkább Geil Value-t? Egyáltalán jó ez a Geil?
Van rajta hűtőlemez, annyi. Bár nemtom mennyit fűt egy ram... AMD 240e van mellette, azon meg egy AC Freezer 13 a legkisebb még stabil fordulaton. Egyáltalán kell hűtőlemez egy memóriamodulra, ha gyári értéken járatom?...
-
Akcok94
senior tag
üdv!
tudna nekem segíteni valaki?
Van nekem 8gb KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9AD3B1K2/4G ( 4x2gb)
és 1333MhZ mennek milyen időzítés és volt neki hogy 1600Mhz menjen?
üdv akcok94 -
spidersoft
senior tag
Üdv!
Most ilyen van a gépemben:
4GB 1333MHz DDR3 RAM Geil Value Kit SPD:9 (2x2GB)Mostanság ez 8500Ft-ból jön ki.
Olyan 6.500-ból lehetne venni CSX-et, ami nem tudom, hogy a Geilhez képest jobb vagy rosszabb, mindenesetre olcsóbb (legalább a szállítási költség kijönne belőle), illetve nem tudom, hogy a jelenlegi Geilekkel megférnének-e egymás mellett (valakinek tapasztalat? ötlet?). Mi van akkor, ha az egyik pár CL9-es, a másik meg nem (nem írja a webshop, hogy mennyi...)?
A cél, hogy 8GB RAM legyen a gépemben
Nekem szempont lenne az is, hogy lehetőleg azonnal a tudtomra adja a rendszer, ha hibázik a memória. Régebbi (SDRAM-os) tapasztalatom volt, hogy átmásoltam egy fájlt egyik winyóról a másikra, és a két fájl jónéhány byteban különbözött... erről a rendszer nem szólt semmit. Semmi fagyás, semmi efféle. Akkor jöttem rá, amikor próbáltam telepíteni egy programot, és random helyen leállt, de addigra már egy elég sok cucc le volt töltögetve, amit tölthettem újra... Azóta ilyet nem tapasztaltam, de nem is szeretnék, remélem, hogy ezek a mostani memóriák már nem csinálnak ilyet, illetve a rendszer szól/lefagy/stb, ha megesne...
-
Akcok94
senior tag
üdv.
egy kérdésem lenne ami így szól:
van egy gigabyte ma790xt-ud4p alaplapom és benne 4gb hyperX kingston ram dual channel-es. Találtam az oldalon itt egy ugyan ilyen ramot megéri az 8gb? lesz tőle valamj féle gyorsulàs a gépemben.
előre is köszi.
udv akcok94 -
Mormota9
csendes tag
válasz
kaszas19 #36982 üzenetére
A CL8 és az 1,5v-os fesz. be van állítva. De mi a többi állítási lehetőség?
Ezekre gondoltam:TwTr Command delay ( 6T )
Trfc0 for DIMM1, DIMM3 ( 90ns )
Trfc1 foe DIMM2, DIMM4 ( 160ns )
Write Recovery Time ( 12T )
Precharge Time ( 6T )
Row Cycle Time ( 41T )
RAS to RAS Delay ( 6T )Ezek a beállítások érdekelnének mert nem tudom, hogy mit állítanak, vagy jó ez így?
-
kaszas19
senior tag
válasz
Mormota9 #36981 üzenetére
először is fixáld le a feszültségeket még gubanc nem lesz.
és mi nem jó így? állítsd be CL8-ra amit a lapod ír a memóriáknak ne az auto beállításhoz.
Ha valami nem volna így jó akkor csak a 8-8-8-24 1,5V a gyártód szerint.A többit hagyd autón.
Meg kis feszt adj az NB-nek is ha jól emlékszem 4 modúlnál már némelyik lap kér + feszt hogy stabil legyen a rendszer. -
Mormota9
csendes tag
Helló! Egy kis segítség kellene.
Lenne egy kis beállítási problémám.
Nemrég sikerült szereznem egy pár Corsair Vengeance (DDR3, 2x4Gb, 1600Mhz) memóriát. Beleszereltem és nem úgy teljesített mint ahogy kellene (Cl9 1333Mhz), megnéztem az alaplapom memo támogatási listájában és nem volt benne (tudom vásárlás előtt először ezt kellett volna megnéznem). Beléptem a BIOS-ba és manuálisan beállítottam amit tudtam (CL szám, sebesség 1600Mhz). A memók sebessége most már jelentősen javultak (CL8 1600Mhz) csak szeretném megkérdezni, hogy a CL számok után mit kell még beállítani mert még van egy pár dolog. Pontosan a "TwTr Command Delay" tól lefele!Itt van a képek a BIOS-ról
Kép1
Kép2A segítséget előre is köszönöm!
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok volna 1 kérdésem alaplapot veszek és másik memóriát.
Asus Sabertooth x58
G.skill F3-12800CL7T-6GBPI
memóriát vettem meg.
A lapot még csak kiszemeltem még nincs meg véve.
Naszóval az alaplap memória támogatásánál nem szerepel 100%-ig az amit meg vettem az eltérés csak az időzítés,a lap CL8T-és memóriát ír nekem meg CL7T memóriák jönnek.
Kérdezném hogy ez esetleg be-e zavarhat majd nekem????? -
rigo88
aktív tag
üdv
van 2x4g geil value plus és 2x2 ocz xtc ramom. (mindkettő ddr3)
van továbbá egy pc-m, amibe mind a 4 úgysem férne be a hűtő miatt, valamint van egy htpc-m (openelec+xmbc) ami nem tudja kezelni mind a 4g ramot csak 3at. így arra gondoltam, hogy pc: 2x4+2, htpc: 2g.
egyik gépet sem lassítaná ez a koncepció az eddigi 2x4, 2x2 elrendezéshez képest?
gondolok itt a dual channelre, meg h elég-e a 2g a media centernek, a geil (GVP34GB1333C9DC) valamint az ocz (OCZ3P16004GK) teljesítménykülönbségéből adódó problémákra. -
2ning
tag
Üdv!
A helyzet: 2x1 Gb Geil Ultra 800MHz 2.1V-on 4.4.4.12 időzítéssel Dual Channel, Win7.
Kapnék: 2x1 1066-os Geil-t, mellé lehet tenni úgy hogy 800-on ilyen időzítéssel működjön dualban? A RAM-ok matricáján 2,2-2,4 V szerepel! Lap: Gigabyte MA-770 DS3, BIOS legfrissebb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #36976 üzenetére
Nem. Elég vékony egy-egy réteg, szemmel nem nagyon észrevehető.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark #36974 üzenetére
Azt, hogy 4 rétegű a NYÁK. Nem valami sok, jellemzően 6-8 rétegűeket használnak ma már a jobb ramoknál.
-
MasterMark
titán
Üdv
Mit jelent az hogy: "Brainpower PCB"?
-
kekkec
aktív tag
válasz
pinkrain #36965 üzenetére
Nem lesz. Elméletileg az alaplap automatikusan a lassabb memória paramétereire állítja be a memória paramétereket. Nézd meg, hogy a CL6-os RAM milyen késleltetésekkel megy, és arra állítsd a BIOS-ban a késleltetéseket.
CPU-Z-ben meg tudod nézni a memory "fülön".Egy kis leírás: Memóriakésleltetés
Egyébként bebootol a gép a RAM-okkal? Vagy hogy is néz ki az a hiba?
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Haverom vett egy gigabyte gt 440 kártyát és egy Samsung 4GB DDR3 1333Mhz ramot.
Ha beletesszük a ramot akkor kékhalál van és újraindul a gép, ha nincs benne a kártya úgyis szóval a rammal van valami baj
még egy 2gb-os ram van benne, azzal megy a gép, feltettük a 64bites win7-et isAlapalap: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3967#sp
írja hogy 8gb ram lehet benne max szóval ez se lehet bajProci: AMD Phenom II X2 560
Táp: Corsair 500W
-
Najz
tag
esetleg erre valaki ?
-
kaszas19
senior tag
De eddig akármilyen lapban volt mindig ezt írta ki az összes program.
Akkor a cimkén lévő sorozat szám a valós?
Csak mert instabil a gépem ezzel a memóriával és nem mind1 hogy melyik változat az igazi mert a cimkén lévő kompatibilis a lapommal a másik teljesen másik platformmal kompatiblis. -
kaszas19
senior tag
Sziasztok remélem jó helyre írom.
Olyan kérdésem lenne felétek hogy volna nekem 1 G.skill F3-12800CL9T-6GBNQ 3x2GB memóriám legalábbis a memóriákon lévő cimke ezt írja.
De a CPU-z és az Aida nem ezt írja.
ezt írja mind kettő
Na most akkor ilyenkor minek lehet hinni mert éppen a matricát rá lehet ragasztani memóriára.
Csak azt nem értem mér nem egyezik a cimkén lévő szám és a programok által ki írt sorozat szám.
programok által írt Memória
Cimke szerint ilyen memóriám van. -
Rich49
tag
Na,megjött 2 alaplap,X48-DS4,és EP45-DS5
És egyikben sem mennek a ramok!!!
Tehát 3 alaplap,EP35-DS4,EP45-DS5,X48-DS4,egyikben sem megy,ds5-ben folyamatos rövid csipigás,nem is lehet követni olyan gyors.többiben meg kuss van,csak újraindulnak.
Hihetetlen..ekkora 1 ócska szar ramokat..Ötlet?
-
Qru
MODERÁTOR
Mivel a lapod nem tud Tri Chanelt csak Dual Chanelt így ha mind a 3 modul benne lenne Single-ben menne (bár valószínűleg asszimetrikus DC-ben menne, vagyis 2 modul menne DC-ban a harmadik meg Single-ben).
Sokat nem lassít rajta de érdemesebb lenne Dual kit-et venned ha már tudja a DC-t a lapod, használd ki szvsz. -
jolti05
őstag
Mese:
Vettem egy alaplapot,procit és egy ramot.Csere után nem telepítettem újra a windowst, és folyamatosan leálltam az alkalmazások, kidobált a játékokból. Ma újraraktam a windows-t, és ugyanaz történik.
Alig tudok valamit felinstallálni, mert állandóan valamilyen hibát jelez, legsűrűbben a "corrupted" szó jelenik meg. A skype telepítője szerint nincs elég hely a gépen, a nod meg nem akar frissülni. A media player classic hangja pármásodpercenként átmegy mozis minőségbe... Az internet explorer gyakran leáll, ahogyan maga az exporer is.Mi a fenét csináljak?
A windows 7 telepítésekor is akadtak problémáim, szintén valami hiba (0x80070570)
-
kekkec
aktív tag
-
kekkec
aktív tag
válasz
pinkrain #36942 üzenetére
Igazából a DC szempontjából lényeges, hogy egyformák legyenek a modulok illetve azok chip-jei. Ettől még működnie kellene, bár előfordul az ilyen kompatibilitási probléma.
Valószínű a memória vezérlő "csak" ennyin (677-en, de gondolom 667 mhz akart lenni) bírja stabilan (jelen esetben ugye úgy tűnik sajnos így sem).
Esetleg próbáld kézzel beállítani a késleltetéseket a CL6-os RAM értékeire.Jómagam nem vagyok egy mem guru, úgyhogy várjuk a hozzáértők véleményét.
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Lehetőség lenne 2x4 GB ram vásárlására!
Kingston KTH9600B/4G 1333 Mhz CL9!
Kérdésem,hogy 1066 Mhz-n milyen időzítésen mennének ezek a ramok?
A procim csak 1066-ot támogat.
Jelenleg 2x2 GB ocz van benne cl7 1066Mhz,én elég gyorsnak mondható!
A CL9-időzitésel menyit nyernék?
-
jolti05
őstag
Meg volt az operációs rendszer újratelepítése, ugyanúgy leállnak a programok, a windows intéző, kék halál is előfordult már
Ötletek? -
shadowofthe
tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket:
Véletlen szerűen jobb gombbal kattintva az egyes mappákra, ikonokra, az intéző nem válaszol hibaüzenetet kapok, majd újraindul az asztal.
Játék során pedig többször is tapasztaltam most már, hogy a játék befejeztekor a "számítógépe memóriája elfogyott - zárja be az alkalmazásokat adatai elmentésére" hibaüzenet fogad.A rendszer kb. 3 hónapos lehet. Egy ideje produkálja ezeket a hibákat, újabban egyre gyakrabban. Hardverileg ez nem lenne indokolt (profilomban a konfig). A 4x2 GB Hynix memóriától tartok, hogy hibázik, de a memóriadiagnosztika nem talált problémát bennük. SSD-re lett átköltöztetve a rendszer, és az új telepítés óta találkoztam ezekkel a hibákkal, de magára az SSD-re csak a rendszert telepítettem, a programokat normál vinyóra.
Ha tudtok mondani ezekre valamit, vagy további infó kellene, vagy volt már szó ilyesmiről, örülnék, ha írnátok.
Köszönet!
-
Dusee
őstag
-
Najz
tag
üdv!
lenne egy olyan kérdésem hogy honnan tudok olyan memtest-et vagy akármilyen memória tesztelő progit amit nem csak 2 gigát tesztel 1x-rre? hanem az egészet? (jelen esetben 8at) -
pinkrain
csendes tag
válasz
kekkec #36931 üzenetére
Memtest megvolt! Mindkét memóriát egyesével csekkoltam és nem volt hibás! A bios-om pedig a lehető legfrissebb. Amikor összeraktam őket egyszerre mind a négyet akkor 800mhz helyett csak 677mhz működött. Úgy raktam be az alaplapba memeket hogy a két régi a két sárgába, a két új pedig a két feketébe. Probléma lehet az hogy a régi mem kétoldalas az új meg csak egy oldalas?
-
Qru
MODERÁTOR
Plusz fesz lehet segít. A ramnak annyit kell adni amennyi rá van írva (jellemzően 2,1-2,2V). Mivel 4 modul eléggé megterhelő a memvezérlőnek annk is elkélhet egy kis plusz feszültség.
Viszont ha eddig gond nélkül ment 1066-on és most már nem akkor ott vmi más gond lehet. Ellenőrizd a modulokat páronként (2-t kiveszel) és úgy nézd meg, megy-e 1066-on stabilan.
-
Dusee
őstag
erre semmi?
-
jolti05
őstag
válasz
FingR86 #36937 üzenetére
Ph-n az alaplapos topikban érdeklődtem efelől, és egyik fórumtárs azt írta, win7 esetén el kell indulni a gépnek alaplapcsere után. Hát, elindult
Csak hát állnak le a progik.
Újrarakom az oprendszert, amint tudomKöszi a választ.
Még a memóriám érdekelne, hogy mennyire alja.
-
FingR86
őstag
válasz
jolti05 #36935 üzenetére
hát igazából meg is lepődtem amit írtál meg nem is...én ilyet egyszer hallottam/láttam havertól, hát le is esett az állam tőle
azt hittem egyedi és egyszeri a jelenség, de csak nem...te vagy a 2. : ) proci meg memória csere az nem téma...de alaplap cserénél sztem az új oprendszer az KÖTELEZŐ. Ha azután is fennál a probléma, akkor elkezdhetsz aggódni...de sztem nem lex gond.
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
A minap cseréltem alaplapot, procit, meg memóriát. Nem telepítettem újra a win7et, csak betettem a cuccokat, és állandóan leállnak a szoftverek, kidobálnak a játékok.
Azt olvastam az 1. hozzászólásban, hogy ennek a ramhoz van köze. Nyugtassatok meg legyetek szívesek, hogy csak újra kell telepítenem a windows.A memóriám Veritech. Erről csak annyi kérdésem lenne, hogy milyen minőségnek számít?
-
FingR86
őstag
az miért lehet, h ezzel a memóriával a windows élményindex memória részénél csak 5.9 pontot kapok ?
-
Dusee
őstag
üdv!
lenne 4x1GB DDR2 1066MHz-es Kingmax ramom, amik megszűntek 1066MHz-en működni, 800MHz felett hibáznak
szoktak/tudnak ilyet csinálni a memóriák?
lehet ezt valahogy orvosolni? plusz fesz., vagy valami?
köszi előre is -
pinkrain
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam az pár oldalnyi hozzászólást, hogy mégse teljesen tudatlanul kérdezzek.
Van nekem 2gb memóriám a gépemben kingston KVR800d2n5k2/2g cl5 1.8v. (kétoldalas)
Most vettem újabb 2 gb memóriát. ezek pedig KVR800d2n6/1g cl6.
Na most amikor beraktam a gépbe nem igazán akart együttműködni. Elején elindult, aztán kékhalál. Próbálgattam vegyesen is őket de nem igazán ment.
Ha csak a 2 új memóriát akarom együtt használni akkor se megy, csak magába az egyik.
Az lehet probléma, hogy nem kétoldalas a memória amit vettem?
Az alaplapom ASUS-P5K-V. -
Rich49
tag
No,veszek egy Gigabyte GA-EP45-DS5öt,vélemény?ezzel szerinted menni fog a 4x2gb Corsair Dominator?
-
Rich49
tag
Üdv
Van rá esély hogy nem fog menni az alaplap a 2,1v -os ramjaimmal,ha az alaplaphoz ez van írva?
4 x 1,8V DDR2 DIMM foglalat
tehát 1,8v az nem 2,1v
-
TESCO-Zsömle
titán
Na, akkor ide is tolok egy kérdést.
Csak kíváncsiságból kérdem, hogy a DDR3-as RAM-nak (a 204 közül) van olyan lába, amiről büntetlenül tudnék egy kis feszt lopni? 2, max 4db SMD-LED-et hajtanék vele.
Előre is köszönöm.
-
jano_77
nagyúr
Köszönöm.
Szerinted egy 2x1GB Kingston HyperX DDR2-800MHz KIT mellé melyiket érdemesebb megvenni:
1. Kingston HyperX 2x2GB DDR2-1066MHz KIT
2. GSKILL 2x2GB DDR2-800MHz CL4 KIT
3. CSX 2x2GB DDR2-800MHz - elvileg tudja az 1066MHz-et is - KIT
4. esetleg Geil Ultra 2x2GB DDR2-800MHz KITVálaszod előre is köszönöm
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok.
Érdekelne, hogy egy 1066MHz-es ram tud 800MHz-en működni?
Volna most lehetőségem 2x2GB ramot venni, de 1066MHz-es, viszont ami jelenleg van - pluszba venném mellé - csak 800MHz-es. -
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem van nekem egy 2x2 Gb OCZ Platinum Cl 7 Kitt-em!
Semmi gondom bajom vele,2020-ig garis!
Ezt most eltudnám adni 6.500 ft-ért!
Lenne értelme 2x4 Gb-ra váltani?
Nem játszok,csak net meg Hd film nézés van!
Még videó karim sincs!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ViiiiktorOC #36916 üzenetére
Felesleges, 8GB bőven elég ha nem grafikus munkára vagy vmi egyéb nagyon ram éhes dologra használod a gépet.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Ram nem volt húzva. Corsair Vengeance lesz 4GB-os Kit helyett 8GB-os kit.(1600MHz mind2)
Akkor csak sima csere lesz remélem.
Szerinted is felesleg lenne megtartani a maradék két slotba a 2*2-t? Mert akkor ugye 12 GB lenne. 04ahgy, azt mondta hogy felesleges lenne betenni szellőzés és a fölös memóriavezérlő terhelés miatt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ViiiiktorOC #36914 üzenetére
Ha van ram tuning a gépen akkor előbb állítsd vissza alapra és úgy cseréld a ramot mert nem biztos, hogy a jelenlegi esetleges tuning beálítással az új kit is menni fog satbilan
.
Ha alapon megy a ram akkor viszont semmit nem kell tenned. Egyszerűen a foglalattól távolabb eső két azonos színű slotba bepattintod a ramokat és kész. -
ViiiiktorOC
senior tag
Üdv.
2*2GB ramot cserélnék ki 2*4GB-ra. És annyi lenne a kérdésem hogy van valami amire feltétlen figyelnem kéne? Vagy csak simán, gépkikapcs, panelcsere és bakapcs?
válaszotokat előre is köszönöm!Üdv.:
ViiiiktorOC -
jano_77
nagyúr
CSX vagy Geil Ultra ramot érdemesebb venni, melyik a jobb?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbertlaszl #36909 üzenetére
800-as gyorsabb de 3GB rammal többet érsz, és alig 6-8%-al lasasbb csak kb.
-
norbertlaszl
csendes tag
sziasztok!
segítsetek, Melyik verzió gyorsabb, jobb?
ha van 2x1 gb ddr2-es ram ebből az egyik 1066 mhz-es a másik 800-as.
Vagy
ha van 3x1 gb ddr2-es ram ebből az egyik 1066 mhz-es a másik 800-as a harmadik 667-mhz-es
Szóval ha van 2 gb ramom 800 mhz-en működve vagy 3 gb ramom 667 mhz-en működve.
Köszönöm
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok!
Jövőhónapban Alaplap&Cpu vásárlásra adom a fejem.
Alaplap:
ASUS P8Z77 WS
MSI Z77A-GD80Cpu:
INTEL Core i7-3770K 3.50GHz 1155 BOXA kédésem a következő! Van most az AMD konfigomban 8 GB ram.
Ilylen:KINGSTON 8192MB Plug n Play DDR3 1866MHz CL11 KIT KHX1866C11D3P1K2/8GEz jó volna az Intel konfigba? Vagy venni kell ramot is?!
Köszönöm válaszotokat! Remélem jó helyen járok. Ha nem, akkor kérlek irányítsatok oda, ahol megkérdezhetem ezt! Köszönöm.
-
kekkec
aktív tag
válasz
Rich49 #36902 üzenetére
Nálam is hasonló gondok vannak. Eddig BIOS frissítés tűnt a legcélravezetőbbnek. Amúgy 2.1 V-on mennek nálam az új BIOS-szal ők, igaz memtestbe még be-be hibáznak együtt 4-en, pedig a revíziók ugyanazok, sőt még a sorozat számuk is szinte egymásutáni, az 1. három számjegy ugyanaz mind a négynél.
(Ha ezt tudom, maradtam volna a Kingston-nál)Most nézem, sztem nálad a probléma itt keresendő:
És ez 1 GB (bár nem tudom, hogy ami az 1 GB-os modulokra igaz, az következetesen igaz-e 2 GB-ra is, de a józan ész ezt diktálja) -
Rich49
tag
Beledobtam 4. ramnak egy olcsó szart ami kevés feszt igényel,és azzal megy minden gond nélkül.
Viszont a DIMM feszültség 1.872...3 modullal 2,1 körül volt,akkor nyilván hogy nem kap elég feszt a Corsair 4. modul.Nem értem hogy akkor miért nem reagál arra ha + feszt adok neki -
04ahgy
nagyúr
Pont volt ilyen, a Corsairnél a Dominatorokat kismillió rev. alatt árulták. Ha a rev. első száma eltér, akkor teljesen mások a chipek a modulon. Pl. Dominator 1066MHz DDR2 rev. 1.4 ---> Qimonda chip, de a rev. 2.1 már Elpida chip, a rev. 7.1 meg PSC chip.
Együtt nem szeretnek menni. Lehet kompatibilitási hiba is, szóval valószínűleg nem adtál el hibás RAM-ot, de attól még lehet, hogy nála nem megy, ahogy írja.
HGyu
-
Qru
MODERÁTOR
Csak azt tudom megismételni amit írtam az előző post-ban. A kit hibátlan csak összeakad a már meglévő kit-el. Corsair háklis erre sajnos. Maga a kit/modulok nem hibásak. A boxmeccsből inkább kimaradnék...
Mondjuk nem ártana szvsz tájékozódnia a vevőnek mielőtt ramot vesz (főleg ha már itt ph-n teszi, ahol karnyújtásnyira a segítség).
mod:
Jam.: Emelj egy kis feszültséget (VTT-t 1,2V-ra). Ha nem segít akkor meg gari.
-
btomi1980
csendes tag
Sziasztok!
Valaki segítsen, mert tanácstalan vagyok! Íme a gépem konfigja!
- Asrock B75 PRO3
- Intel Core i7-3770 (3.4Mhz 8mbL3 77W) Ivy Bridge
- CMZ8GX3M2A1600C9R (2X4GB) X2
- Zalman CNPS9900 NT
- Corsair CX500 V2
- Corsair Carbide 300R
- Seagate ST500DM002
- MSI GTX560Ti 1GB
- SB XFIBeraktam a 4x4 ramot... és a többi alkatrészt! Bekapcsolom nem boot-ol a gép, majd... 5mp és kikapcsol (ez folyamatosan)! Akkor átnéztem, nem e véletlenül valamit szarul kötöttem\raktam össze.
Próbálkoztam, hogy mivel lehet a baj, eljutottam oda, hogy 2X4Rammal indul!!!
Kipróbáltam a másik kettőt is, az is megy 2X4-ben. Sajnos 4x4-ben nem akar bootolni a gép!
Tehát, ha külön-külön vizsgálom Őket, akkor jók... ha mind a 4 bent van, akkor nemA1-B1 - A2-B2-őt is probáltam...
Mi lehet a baj, segítsetek!
Köszönöm.
-
javasoltam hirdesse meg, és adja tovább, én is úgy tudom, hogy fordult már ilyen elő a "PH! történelemben".
adjon fel hirdetést, írja meg, hogy kompatibilitási probléma miatt adja tovább, és esetleg hivatkozzon rám, hogy tőlem származik. (ha számít bármit is)
ez így korrekt? -
Qru
MODERÁTOR
Corsair.
Jó ramok csak háklisak a külön-külön kit-ek összeházasítására. Ha más a szériaszám, revízó, akkor bizony nem szeretnek együtt menni a Corsair ramok.
Nem a ram hibája, de látod külön-külön mennek is gond nélkül. Volt pár srác aki ugyanilyen szituba keveredett itt a fórumon is.Rád van bízva, ha rugalmas vagy visszaveszed ha nem akkor hivatkozhatsz arra, hogy a ram jó, innentől az ő baja, hogy nem megy együtt.
Esetleg megpróbálhat a memvezérlőnek plusz feszt adni, talán segíthet, egy próbát mindenképpen megér. -
Jam.
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock Extreme3 Gen3 alaplap, core i5 2500k procival és 2x4GB Corsair XMS3 memóriával (minden alapon, semmi tuning!). Ha mindkét RAM a gépben van akkor random módon kékhalálozik és a memtest is hibáz. Ha külön-külön rakom bele a ramokat, akkor nincsen gond, nem fagy és a memtest is szépen fut mindegyikkel. A különböző slotokkal hiába variáltam, ha mindkettő benne van biztos a kékhalál. Van valami bios beállítás amit eszközölni kéne, vagy menniük kéne simán beállítás nélkül? Válaszaitokat előre is köszönöm% -
Sziasztok.
8 óra hibátlan memteszt után eladtam ezeket a ramokat: [link]
a vevőnek van egy ugyanilyen kitje.
panaszkodott, hogy együtt nem mennek a ramok, és hogy csak az enyémmel egyszer elindult rendesen a rendszere, egyszer pedig a képernyőn csíkok jelentek meg.
- ilyenkor mi a helyzet?
- mégis hibás lenne amit eladtam?
- mi a teendő szerintetek? -
Lacika25
tag
Pont előttem kérdezték meg, bocs az off-olásért
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Jelenleg 4GB memória van a gépemben és szeretnék upgradelni. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e 8GB-ra váltani vagy egyből inkább 16GB-ra. Néha videót szerkesztek, de többnyire csak játszom.
Köszi
Laci
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tacsko83 #36877 üzenetére
Elég lesz két év múlva a 8GB, úgyhogy egy olcsóbb, 2*4GB-os kitet bátran vehetsz. Ha a lapod 4 foglalatos, akkor 16GB-ra könnyen bővítheted még két modul hozzáadásával.
Igen, van olyan, hogy egy modult, egy adott típusú RAM-ot nem szeret az alaplap, a CPU (abban van az IMC), de az, hogy nincs benne a support listában, még nem jelenti azt, hogy nem is megy. A Veritech úgy általában problémás, lap típustól és support listától eltekintve.
HGyu
-
-
tacsko83
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy alaplap ez: ASROCK 960GM/U3S3 FX
Szerintettek melyik megoldás lenne a legjobb?2x4 giga ram, így az összes foglalat foglalt lenne vagy
1x8 giga ram, így a késõbbiekben bõvíthetõ lehetne
Valamint veritech ramot szánnék bele 8 gigást de a memoria támogatásban nincs ilyen márka, és más 8 gigás memoria is alig van. Szerintettek menne benne?
-
kekkec
aktív tag
válasz
04ahgy #36869 üzenetére
Értem, köszi.
Egy kérdőjel maradt bennem:
Akkor, ha jól értem a Memory Voltage felét plusz/mínusz 10 millivoltokat lehet állítani.
Tehát a DDRII Controller Ref. Voltage-nél a Memory Voltage felét adja és pár millivoltot szükség szerint.
Itt ilyen lehetőségek vannak: DDR2_Vol/2-30mv ; DDR2_Vol/2-20mv ; DDR2_Vol/2-10mv ; DDR2_Vol/2 ; DDR2_Vol/2+10mv ; DDR2_Vol/2+20mv ; DDR2_Vol/2+30mv
Azaz max +/- 30 mv-ot lehet állítani.
A DDRII Channel A és B is ugyanazon értékekre állítható mint a DDRII Controller Ref. Voltage.
Írtad, hogy "Az alapértelmezett feszültségtől 25%-kal eltérhetsz felfele."
Mit értünk alapértelmezett feszültségnek?
Ha Memory Voltage / 2-őt akkor:
0.03 / (2.1/2) ~ 2.8 % a max amennyivel tudom növelni (ha jól számolom)A 3 érték közt van vmi szabály/kölcsönhatás amire oda kell figyelni?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kekkec #36866 üzenetére
VCORE Voltage: Ezt vágom CPU mag fesz. Jelen esetben nem babra, gondolom.
Memory Voltage: Ez evidens. Meddig biztonságos? 1.8 van a RAM-ra írva, de a legfrisebb BIOS auto-n 2.1 V add 4 modullal, más felállásban a minimumot 1.85-öt. - 2,1V fixen megfelel, ez még spéci hűtést sem kíván DDR2-nél.
1.2 V HT Voltage: ??? - Az északi és a déli híd kommunikációs összeköttetésének feszültsége. Jó 1,2V-on, 1,3V-ig próbálkozhatsz, de FSB emelés nélkül alapon, 1,2V-ra fixálva célszerű hagyni, az alaplap automatikusan ne birizgálja. A déli híd tulajdonképpen egy nForce 4 Ultra, pontosan, mint az AMD lapokon.
NB CORE Voltage: Északi-híd mag. Meddig bírja? Auto-n minimumot 1.2 V-ot kap. - 1,5V a max. neki, de 1,35V fölé az amúgy is nagyfokú melegedés miatt ne menj kiegészítő hűtés nélkül. Én simán adnék neki finoman, emelkedve, tapintással ellenőrizve a hőfokokat. (Az AIDA-ra is lehet támaszkodni, ha mutat valami hasznosat, 70-80°C még beleférős nForce esetén.) Az NB ventilátoros hűtése eközben legyen megoldva.
SB CORE Voltage: Déli-híd mag. Érdemes piszkálni, és meddig? Auto-n minimumot 1.5-öt kap. - A déli hidat nem érdemes piszkálni, állítsd fix. 1,5V-ra, hogy az alaplap automatikusan ne birizgálja. A memóriavezérléshez nincs köze
CPU VTT Voltage:??? - 1,4V...1,5V közötti tartomány a maximum, melegedéstől függően. Kicsit emelsz rajta, és figyeled valamilyen stressz teszt alatt a CPU hőmérsékletét egy korábbi, ismert viszonyítási alaphoz képest. Ha nincs kiugró hőfokemelkedés, akkor nincs gond. Az NB ventilátoros hűtése eközben legyen megoldva.
DDRII Controller Ref. Voltage:??? - Ez általában a fele a DDR feszültségnek (Memory Voltage). Manuálisan a felére, vagy egy értékkel nagyobbra állítsd. Nem okoz járulékos hűtésigényt.
DDRII Channel A Voltage:??? - Az alapértelmezett feszültségtől 25%-kal eltérhetsz felfele.
DDRII Channel B Voltage:??? - Az alapértelmezett feszültségtől 25%-kal eltérhetsz felfele.
HGyu
-
törölt tag
válasz
04ahgy #36867 üzenetére
Gondolj bele, amikor linkelnénk screenshotokat DDR400-akról. Így is mindig azt mondják, hogy átverés az állandó váltogatás, mit mondanának ha tudnák, hogy a cellák felépítése gyakorlatilag semmit sem változik, sőt még a buszvezérlés sem. Csak az R/W pufferelés, multiplexelés.
DDR4-ről sok érdemi infot még nem láttam. Az biztos, hogy eldobják az eddigi "max 200MHz cellaórajelet szabványosítunk" elvet. El kell dobniuk, mert ugyan úgy 8n prefetch lesz, mint DDR3-nál. Szóval 3200MHz-es DCLK-hoz 400MHz CCLK tartozik majd. Az lesz még érdekes, hogy a PtP kapcsolat mennyire lesz könnyen implementálható. Minden esetre ha továbbra is négy DIMM-et akarnak alapértelmezetten a lapokra rakni, akkor bizony meg kell majd fejelni a PCB-t vagy két réteggel.
-
kekkec
aktív tag
04ahgy és aki még otthon van a témában:
4 db 2 gb-os modul stabilizálása a célom a 680i chipset-es lapomban.
Adnátok egy kis tájékoztatást vagy vmi linket a RAM beállítások mikéntjéről? Hogy az alábbiak mit szabályoznak és kb. milyen tartományban biztonságos extra hűtés nélkül babrálni őket, mikre kell odafigyelni milyen beállítások hatnak ki a többi beállításra:
VCORE Voltage: Ezt vágom CPU mag fesz. Jelen esetben nem babra, gondolom.
Memory Voltage: Ez evidens. Meddig biztonságos? 1.8 van a RAM-ra írva, de a legfrisebb BIOS auto-n 2.1 V add 4 modullal, más felállásban a minimumot 1.85-öt.
1.2 V HT Voltage: ???
NB CORE Voltage: Északi-híd mag. Meddig bírja? Auto-n minimumot 1.2 V-ot kap.
SB CORE Voltage: Déli-híd mag. Érdemes piszkálni, és meddig? Auto-n minimumot 1.5-öt kap.
CPU VTT Voltage:???
DDRII Controller Ref. Voltage:???
DDRII Channel A Voltage:???
DDRII Channel B Voltage:???
(Így néznek ki auton 4 modullal a feszek
Előre is kösz
-
who_a_way
csendes tag
Sziasztok!
[link]
Ezek vannak a laptopomban. A zárójeles rész zavar: 2 x 400 = 800. Most akkor 400Mhz-es a ramom vagy 800?
Köszönöm a segítséget! -
PeetR
aktív tag
válasz
04ahgy #36855 üzenetére
Legfrissebb bios van már egy jó ideje, az előző ram-okkal (2*2 Kingstone) is ez volt.
Na most olyan van hogy + volt nem igazán segít ,de bekapcsoltam véletlenül olyat funkciót ,hogy Memory Remap és lássatok csodát nem fagy, BF3 is megy hiba nélkül. Érdekes..Aida stabilitás tesz-et (csak memoria) futtatom és az egyből kb. 10-20mp alatt beadja a kék halált, ha megy több percig akkor nincs gond máshol se.
-
04ahgy
nagyúr
Memtest86+ dual channelben futott már, legalább egy éjszakát? Modulonként is célszerű. BIOS-t frissíts a lapon. Nem is olyan rég jött ki hozzá friss BIOS, ami javít a rendszer általános stabilitásán és a memóriakompatibilitáson is. (A korábbi frissítéseknél is gyakran emlegetik ezeket.) [link]. Persze egy modullal, stabil rendszerrel frissíts mindenképp!
HGyu
-
PeetR
aktív tag
Sziasztok!
Van egy problémám ami pár órája ütötte fel a fejét: adott 2*4gb CSX ddr3 1333mhz ram pár ami nem kitt ,de típusuk teljesen meggyezik és ha egyszerre van az alaplapomba (Asus P8H61-M LX) kék halált okozz külön-külön megy mindkettő hibátlanul.
Mi lehet az oka ennek?Érdekesség, hogy eddig (2-3hete) tökéletesen mentek párban a ramok.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
pepejoe #36849 üzenetére
Alkalmazások terén nem profitálnál a dologból, max. a szimmetria lenne jobb, mert egyforma lenne a két modul. De a 8GB, notebookba jelenleg overkill. Mondjuk most az Elpida kiesésével lehetséges, hogy felfelé indulnak meg a memóriaárak. Mindenesetre, ha bővítesz 8GB-ra, akkor azzal bajt nem csinálsz, de gyorsulni sem fog semmit.
HGyu
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 5750G (i3-2310M, Geforce GT540M 1GB, 6GB DDR3) laptomom van, a HDD-t most cserélem le benne SSD-re. Az SSD-n fogom tárolni a rendszert és a játékokat. Ha csak játékra van használva a gép akkor profitálnék valamit ha a memoriát 8GB-ra böviteném? Jelenleg a következö modulok vannak benne: Kingston DDR3-1333 (667 MHz) 9-9-9-24 2GB, Nanya DDR3-1333 (667 MHz) 4GB 9-9-9-24. -
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Nyuszo01 #36842 üzenetére
Az MCH feszültséget emeljétek meg, közben a hűtésre figyeljetek. 1,3-1,4V belefér, ha nem meleg a borda (tehát ventilátor van odaerősítve). 4 modult 800MHz-en nem is tud a lap üzembiztosan kiszolgálni, vissza kell venni manuálisan 667MHz-re. Memtest86+ futtatással tudod a stabilitást ellenőrizni (van USB-s installere is). Így a windows széthullása kevésbé fenyeget.
HGyu
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, egy baratomnak meghalt a regi alaplapja. Szerzet egy masikat ami egy:[Gigabyte-p31-ds3l ]
Van benne 4x1gb kingmax 800mhz-es ddr2-es memoria. De az a gond mindig kifagy a gep. Ha viszont csak 2x1gb-al hasznaljuk akkor semmi baja sincsen. Nemtudjatok mi lehet a gond? Jah es mind a 4memoria modul egyforma. -
kekkec
aktív tag
válasz
04ahgy #36836 üzenetére
Oké, de ezeket már én is próbáltam, nem sok sikerrel. És gőzöm sincs, hogy még esetleg mit, merre és meddig a biztonságos határokon belül, és arról sincs, hogy a beállítások hogyan befolyásolják a többit.
Ezért szeretnék némi támpontot/tanácsot kérni Tőled, vagy bárki mástól, a RAM beállítások terén, hogy ne csak vaktában állítgassam.
Mit tévő legyek? -
04ahgy
nagyúr
válasz
Gabriel Dawn #36834 üzenetére
Teszteld le a modult másik gépben, és ezt a gépet meg teszteld máshol hibamentesen működő modullal.
(#36833) kekkec: NB feszültséget és a DRAM feszültséget. De az 790i SLI volt, és nem 680i SLI...
HGyu
-
adam12221
tag
válasz
Gabriel Dawn #36834 üzenetére
Én a helyedbe megpróbálnám másik RAM -mal!
-
Gabriel Dawn
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, leírom hátha tud valaki ésszerű magyarázatot a dologra.
Adott egy Abit IS7 lap és benne 512mb ddr1 ram kingmax. Mikor használom a gépet, egy idő után azt veszem észre, h belassul, érthetetlen módon. Szaggatnak a youtube videok stb. Azt hittem windows újratelepítése megoldja a problémát mert sok szeméttel bolt már tele, de nem, friss windows-al is ugyanez a helyzet, megy egy bizonyos ideig ah kell, aztán gondol egyet majd minden szaggat, belassul. Megnéztem everestbe memória késleltetés pl alapjáraton 120, belassulás után 350-400kb. Arra rájöttem h a memória a ludas, csak nem tudom h miért. Ja és ha belassul akkor általában lassan is bootol be, bios is akadva jön be utána stb, amikor pihentetem a gépem pl reggel bekapcsolom, gyorsan betölt , elindúl. Aztán újra jelentkezik a lassulás. Időzítések is normálon vannak, ddr400-nak is kezeli a lap, nem értem mi lehet a baj, 1 honapja kezdődött a dolog. Kérdésem az lenne tehát, h lehet ez memória hiba, vagy arra is van esély h alaplai hiba, esetleg találkozott valaki hasonlóval már? köszönöm előre is. -
04ahgy
nagyúr
válasz
BPFeri #36826 üzenetére
Ha egy modul Corsair van benne, akkor tudod singlebe tenni mellé az újat, úgy jó eséllyel nem lesz gond.
Ha két modul Corsair van benne, akkor is a szimmetria megmarad, mert az egyik csatornán is egy Corsair és egy másik, és a másik csatornán is ugyanilyen konfigurációjú RAM lesz.
Célszerű a bővítés előtt manuálisan 333MHz-re állítani a RAM frekvenciát, 2,7V-ra a memóriafeszültséget és CL3-4-4-8 2T-re az időzítést. Így akkor is el fog indulni, ha a BIOS belebonyolódna a két eltérő SPD-be.
HGyu
-
BPFeri
senior tag
Sziasztok !
Kérdés.. egy nForce4-Ultra lapban van Corsair 400 -as ram.. betehetek mellé Kingston v. Kingmax szintén 400 -as Ram- ot ?!?!?
Jól gondolom, hogy mehetnek nyugodtan együtt . Vagy ?
Üdv, F.
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok volna nekem 1 kérdésem hogy ti milyen memóriát tennétek bele az MSI 790FX-GD70-es lapomba? jelenleg G.skill van benne de ezt a ramot I7 alá tervezték és nem éppen full kompatibilis az AMD-vel ezért gondoltam lecserélem olyanra ami kompatibilis AMD-vel és a lapommal.
-
adam12221
tag
Sziasztok!
Létezik olyan átalakító,ami SD-ram slotból ddr1-et csinál? -
-
kekkec
aktív tag
válasz
04ahgy #36816 üzenetére
Linked módban kevés opció van az FSB - Memory ratio-nál (ha jól emlékszem 1:1, 5:4, 2:3 és sync mode).
1066 MHz az FSB, 1:1-en 1066 Mhz-et és sync mode-ban 533 mhz-et ad a RAM-oknak a többit nem jegeztem meg, de egyik sem 667 mhz.
Most 533 mhz megy egy teszt auto feszekkel és új elemmel Linked módban sync ratio-val. -
kekkec
aktív tag
válasz
04ahgy #36814 üzenetére
Semmi mást nem állítottam a leírtakon kívül, azaz NB feszt és RAM feszt <- (míg nem frissítettem a BIOS-t) illetve RAM frekvenciát és késleltetést, a többiről azt sem tudom mi.
Pedig unlinkedbe tettem, másképp nem tudtam volna a 667 mhz-t beállítani.Ui.: Ja elemet bemérték és 2.8 V-ot volt. Vettem újat és cseréltem.
-
kekkec
aktív tag
válasz
04ahgy #36812 üzenetére
Azt vettem észre, hogy megint más frekvencián ment a RAM mint amire a BIOS-ban be volt állítva. Múltkor 1 modullal csinálta ezt. (itt írtam róla)
Most 667 Mhz-re volt beállítva és a késleltetés 6-6-6-18, mikor ma elindítottam a gépet az AIDA 800 mhz-et és 5-5-5-18-at írt a RAM-ra, újraindítottam, POST-olásnál néztem 667 mhz-et írt és BIOS-ban is át volt állítva 667-re (sajnos az 1. POST-olást nem láttam). Mondjuk múltkor nem volt kikapcsolva a gép, most meg igen és áramtalanítom is.
Merülne az elem? A merülő elem okozhat ilyesmi - csak 4 modulnál jelentkező - memtest alatti hibát, amikkel küszködök?
Esetleg más okozhat ilyen beállítás elfelejtős hibajelenséget? -
kekkec
aktív tag
válasz
04ahgy #36808 üzenetére
"A ventit pedig valahogy (vezetékkötegelővel, akármivel) rögzítsd."
Ideglenesen sikerült (csak fél napig bírta a rögzítés kb.), de úgy is behibázott míg fújta az (1.4 V-on működő) NB-t a venti.
4 modullal az új BIOS 2.1 V-ot ad a RAM-oknak és 1.2 V-ot az NB-nek amit úgye felpöcköltem, de nem változott semmi.
Most utoljára alapfeszekkel (RAM 2.1, NB 1.2) próbáltam visszavenni 667 mhz-re és 6-6-6-18 időzítésre, de így is behibáz.
Mit, meddig, hogyan próbáljak meg még? -
04ahgy
nagyúr
válasz
Colos1 #36800 üzenetére
Valószínűleg mindkettő Auto Refreshes, csak nincs beleprogramozva, hogy az információs programok kiolvashassák. Emiatt nem kell aggódnod.
(#36801) Gabi7799: Nincs gond a kombinációval, szerintem elégedett leszel vele.
(#36803) kekkec: ha 3 modullal jó, akkor néggyel is hamarosan az lesz. A ventit pedig valahogy (vezetékkötegelővel, akármivel) rögzítsd. Hidd el, az nForce meghálálja!
(#36804) Tomix24: Nem olyan egyszerű a helyzet, mint az a kérdés alapján látszik (Qru válasza, miszerint az 1600-as RAM is elég).
Egyrészt, ha kap külön VGA-t akkor a Qru által leírtak nagyon mérvadók, és bőven elég az 1600-as RAM is. Azonban ha az IGP-t szeretnéd használni, ami a Llano APU-ban van (FIGYELEM, az FM1-es X4-ekben NINCS aktivált grafikus mag, tehát nem fog IGP-n képet adni!), akkor minél gyorsabb RAM ajánlott. A kinézett, 2133MHz-es frekvencia tökéletes választás lenne, de a Geil Evo One nem a legjobb széria (kompatibilitási gondok), Evo Corsa, vagy Evo Two típust nézz. Vagy bármi más, 2133MHz-es RAM-ot. Segítünk a topikban, ha kérdésed van.
Az AMD Vision termékvonal támogat egy ún. E.O.C.P. nevű technikát, ami az X.M.P. AMD-s megfelelője. Az XMP-s RAM XMP profilját is ki tudja olvasni, és alkalmazni. Valószínűleg ez a kis lap is tudja, a nagy testvére, az A75-UD4H biztosan, tesztek alapján, habár a Gigabyte oldala erről mélyen hallgat. Jó eséllyel a kicsiben is megvan ez az opció a BIOS-ban.
Szerk.: a manual szerint van E.O.C.P. a te kis lapodban is, ez jó hír. Manual, 34.oldalon keresd.(#36806) Goatman: Valószínűleg a lap érzékeny a modulok eltéréseire (kis gyárási szórás még kitnél is van). Ha a 2-1 variáció stabil, használd úgy. Nézd meg, hogy a BIOS-od a legfrissebb-e, ha nem, frissítsd azt!
[link] - Látható, hogy elég sokat frissítettek Memory Module-t és Memory Compatibility-t.HGyu
-
törölt tag
válasz
Colos1 #36800 üzenetére
Szerintem a cellafrissítéshez tartozik. Mivel egy tranzisztor meg egy kondi alkot egy cellát és a kondi egy idő után kisül (szivárgó áram, elvesztené az információt), ezért folyamatosan fel kell tölteni, frissíteni kell.
Menni fognak együtt, az új modulok automatikusan tudják állítani, tehát hozzáállítják majd magukat a régi modulokhoz. Bár szerintem amúgy sem függenek egymástól, mert ez chipen belüli. Ez a része annyira nem fekszik nekem, majd valaki kiokosít jobban. -
Goatman
aktív tag
Hello!
Adott egy MSI H61M-P22 1155-ös lap 2 slottal és egy Kingmax 2x2Gb-os KIT. Normális az, ha 1,2 módon van bent a két modul csak kapkodom a fejem a kékhalálok után, ha pedig 2,1-ben (tehát slotcsere volt) akkor pedig megy mint a kisangyal? Utalhat ez valamiféle problémára, esetleg alaplapgondra? Korábban is volt már gond a lapban egy Corsair KIT-tel, de ott csak az AMD VGA illesztőprogi omlott össze, ha mindkét modul bent volt.
-
Tomix24
addikt
Srácok, aki érti a problémámat, légyszi írjon rá valamit.
GA-A75N-USB3 - alaplap - AMD X4 procival.
X.M.P -s memóriát érdemes bele venni? Az nem csak Intel prociknál hajtható ki?
GeIL DDR3-2133 EVO ONE Dual Channel Kit
2140 (XMP) 1,65 V Auto (9-9-9-28-98-2T)Attól félek hogy így csak ez fog menni:
1600 1,65 V 7-7-7-22-72-1T -
kekkec
aktív tag
válasz
04ahgy #36723 üzenetére
3 modullal is kipróbáltam auto fesz.-en (NB: 1.2V, MEM: 1.85V), majdnem 20 órát ment a memtest hiba nélkül, extra hűtés nélkül (nem tudtam normálisan rögzíteni a ventit, a ragasztás elenged és a befőttes gumival se tudtam fixálni, lerezonálja a ventilátor)
A négy modulos tesztek eredményei (auto, 2.1 V ram feszel, 800-on 5-5-5-18, a legfrissebb BIOS-szal amit kiadtak a laphoz)
A slot-ot is kiteszteltem, 1 napig ment DC-ben a fehér slotokban hiba nélkül a memteszt, kékek jók. hisz abban ment a két 1 GB-os modulom évekig hiba nélkül.Azt hiszem, vmi beállítás probléma lesz, hisz a frissebb BIOS-sal már elindult 800-on is 4 modullal, mert auton 2.1 V-ot állít, amit előtte régebbi BIOS-szal 1.85 V-ra lőtt be .
-
Gabi7799
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a lapról ?
i3-2100 plusz 4 vagy 8 G ram menne bele és photoshophoz használnám IGP-vel.
Játék zéró.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- E-roller topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- 2 x 32 GB kit 6000 MHz CL30 DDR5 G.Skill Tident Z5 Neo RGB 10 év garancia!!!
- Crucial Ballistix Red 2x16GB DDR4 3600MHz CL16 kit (garancia: Alza, 2030.11.02-ig)
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest