- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Steam Deck
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Falconer
aktív tag
Attol fugg mire hasznalod. Gondolom nem jatekra a 9600as radeon miatt
Procihuto meg Sempronra nemhiszem hogy kene. Szoval akkor inkabb ram.
-
Bagira01
veterán
Az a gond hogy nem tudom eldönteni hogy procihűtőt vagy +1gb ramot vegyek. Sok a különbség(nem árban) 1gb és 2g ram között?
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #797 üzenetére
A mindennap használt alkalmazások.
Az Everest csak elméleti értékeket tud mérni, ahogy a szintetikus tesztek mindegyike. A memória sávszélesség egy olyan megfoghatatlan dolog, amit nem könnyű (inkább lehetetlen) egy valós alkalmazás teljesítményére kivetíteni.
[Szerkesztve] -
BB3nce
tag
Én 1Gb-osat keresek, de azért köszi
A Geil az jó RAM-okat csinál? -
laceeek
aktív tag
A-DATA 2*1gb ram ami olcso és szerintem jo is és belefér azt hiszem 20k-ba.
De a kingtson ramok sem rosszak ahogy hallom. -
BB3nce
tag
Konfig :
P5B , E4300. Még valami befolyásolja a ramokat??
thx
Bence -
Joe bácsi
őstag
Hy!
Lenne egy kérdésem. Honnan tom megtudni, h. a gépemben lévő 2 db 512 ddr400-as Kingston ram-ok dualban mennek-e? Van esetleg vmi progi? Két azonos színű csatlakozóba lettek beledugva, szal jó helyen vannak.
A másik kérdésem az, h. venni akarok bele még 1 gb ram-ot, de nem tom, h. 2 db 512 lenne-e jó vagy egy db 1gb-os. Márkába mindegyik melyik lesz a Kingston mellé? Mondjuk a Geil és a Kingston jó egymás mellett vagy sem? Vagy gondloltam még a Kingmaxra.
Előre is thanx! -
XtNz
tag
válasz
FehérHolló #776 üzenetére
mindegyikkel bootol tovabbi stabilitast nagyon nemneztem mer kicsit sok ido lenne midegyik variacioval lefuttatni az orthost fel oraig
-
Hack3er
őstag
Szerintetek melyik rampár a jobb?
GeiL Ultra Kit PC6400 800MHz 1024MB 4-4-4-12 vagy OCZ XTC Platinum Kit PC6400 4 5-4-15
Vegyük a tuningot előtérbe.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #772 üzenetére
Én se, és ugyanúgy nem volt még bajom belőle (a mostani moduljaimat fél év eltéréssel vettem, a chipek több mint egy év eltéréssel készültek). Csak mostanában mintha olcsóbb lenne kitben venni, mint külön (legalábbis egy időben így volt).
-
Pjotor
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hónap múlva tervezek gépfrissítést, de a jelenlegi memóriaárak mellett úgy gondoltam, hogy ramból még most bevásárolok, viszont lenne előtte néhány kérdésem:
-mekkora teljesítménykülönbség van a 667 és a 800 mhz-es modulok között (nem akarok tuningolni és Core2 6600 lesz a proci), érdemesebb-e a drágább 800-ast választani?
-ha veszek 4 gigát úgy hogy 2 darab válogatott párt, akkor mekkora az esélye annak, hogy valamelyik nem fog működni (Geil Value Kit-et néztem)?
-tényleg 64 bites oprendszer kell a 4 giga alá?
Ja és deszkának a Gigabyte GA-965P-DS4-et gondoltam. Erről esetleg vélemény?
[Szerkesztve] -
BB3nce
tag
Hello!
Milyen RAM-ot érdemes venni 15-20k-ból? Melyek a megbízható márkák?
És hogy lehet egy ramot tuningolni?órajel fel, időzítés le
THX
Bence -
Mankó
veterán
HI!
Valaki tud ezekről a ramokról valamit?
MDT 1024Mb DDR2-800
Minden értékes információt köszönök.
üdv:
Mankó -
FehérHolló
veterán
Vista Business jelen pillanatban egy csomó háttében futó alkalmazással együtt 550MB-ot eszik. XP is hasonló mennyiséget zabált emlékeim szerint. (A memóriát meg tudtommal dinamikusan osztja, tehát ha kevesebb van, akkor megpróbál kevesebbet használni.)
#765: Akkor egyáltalán érdemes akármilyen oprendszert használni?
[Szerkesztve] -
Falconer
aktív tag
Reszemrol vista majd ha lesz hozza SP1 legalabb. Amennyi bugrol hallani...
-
Calibos
addikt
válasz
FehérHolló #753 üzenetére
Világos… az hogy különböző MunkaSzoftverek mennyi memóriát esznek nem tudom, amit én használok az inkább CPU- igényes.
Régi tesztekben amit olvastam volt a 765vs1GB, konkluzió annyi hogy 765 elegendő Net+office mellett.
De már annyira olcsók a memóriák + lassan Vista is elterjed hogy 2Gigába érdemes invesztálni. -
Jimmike
tag
-
Calibos
addikt
válasz
FehérHolló #750 üzenetére
Nem is tettem
Olvasd a 741-es comentet -
XtNz
tag
nah mar megy a gep 4giga rammal de most olyanokat csinal h kb 10 perc utan megall az egesz, mintha kifagyna nem reagal semmire, hang kb 5 masodpercenkent szaggat
ez akkor is megtortenik ha terhelem vagy ha csak all
szerintetek ez mi? -
Falconer
aktív tag
OZC Gold 2GB DDR2 800 kit
CL5 5-5-12 27k-ert ez a cucc megeri?
Vagy inkabb geil ultra? Annak idozitesei mintha jobbak lennenek. Egyebkent egy majdani E4300as konfigba lesz. Egyaltalan mennyire ereznem a kulonbseget ha csak vennek siman 2 db 800as kingmaxot 21ert? SocketArol valtas rulz :)
[Szerkesztve] -
Jimmike
tag
Szevasztok!
Régi agp-s rendszerem van, de most lehetőségem lenne fejleszteni egy kicsit.
A 2x512 ramomat, 2x1 gigára tudnám cserélni. Kérdésem, hogy érdemes-e, lesz-e érezhető teljesítmény növekedés?
Előre is kösz! -
Gyuri27
félisten
A gugli legyen veled [link]
GDDR 2 - 667 64MX8
Název modulu GU33512AJEPN612L4G (asi Elpida)
Napájení modulu SSTL 1.8
@ 333 MHz 5.0-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 266 MHz 4.0-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 200 MHz 3.0-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS)
#733. valami bővebb infót szerezz róla [link] és próbálj valami cl4-es elpida v micron chipest venni
[Szerkesztve] -
eL Geri
őstag
Sziasztok
Kb. 1 hónapja álitottam össze egy új konfigot. Van benne 2 db 1GBos A-Data 800MHz, épp duálban betéve.
Két napja minden elöjel nélkül újraindulgat (kb. 4szer eddig).
Épp volt valakitől kapott MEMTEST feliratú CDm (sajnos többet nem tudok róla, arról butolatm és fut). Elinditottam, 12 óra alatt talált kb. 13 hibát, de még futott, de már leállítottam. Most épp csak az egyik memot tesztelem, 2 órája fut, még hibátlan.
Kérdésem:
Meddig tarthat egy teljes MEMTEST? Meddig haggyam fent, abbahagyja egyszer?
Köszönettel! -
tojsz™
aktív tag
valaki tudja ez milyen márka
everest ezt írja ki: GU33512AJEPN612L4G
ASUS A6RP notiban van 512/667-es -
Hack3er
őstag
Azt szeretném megkérdezni hogy az OCZ ramok közül melyik a jobb?
(Gondolok én a tuningra meg ilyesmi)
XTC Gold . XTC Platinum vagy a Special Ops Edition
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Memória szakértők, -tuning megszállottak! Segítsetek az alapkutatásban: [link]. A Spinhenge egyik célja a kisebb fizikai méretű memóriák kifejlesztéséhez alapkutatások elvégzése.
-
XtNz
tag
válasz
Yushchenko #729 üzenetére
hat az biztos, ram mellett a memoriavezerlo lehet meg gazos a lapon, lehet h nalam is ez a baj, eleg ratyi ez a 650i
-
munky
őstag
hy!
van 4 db 512mb-os Samsung memória modulom.
a problémám a következő: nem mennek dual-ban.
az alaplapom tudomásom szerint támogatja a dual chanelt, a kézikönyvében az áll, hogy 4 egyforma modul esetén (is) mennie kell a dual-nak.
nem tudtok valami tanácsot adni esetleg, nem lehet, hogy a bios-ban kell állítgatni valamitturkálgattam de nem találtam semmit.
asszem ez az átka ha 4x512-vel baszkolódik az ember nem 2X1GB-al ( 2 modul gondolom nagyobb esélyel megy dualba ) viszont ilyen árak mellett jobbnak láttam venni még 512mb-ot a 3X512mb-om mellé mint azokat eladni és 2X1GB-ot venni helyettük.
( szvsz alapban menni kellene dualban -mindenfél bios állítgatás nélkül- de hátha Ti többet tudtok. )
[Szerkesztve] -
XtNz
tag
válasz
elfelejtette #724 üzenetére
koszi a tippet majd kiprobalom
4gigaval be sem bootol a lap -
elfelejtette
veterán
Hali!
Donsergiooo fórumtársnak igaza van. A 4db-ot dualban akarja kezelni, de nem akar menni. És a 32 bites XP csak ~3.3GB ramot tud kezelni, 4GB-ot csak a 64 bites (persze ettől még mennie kellene, csak nem látná mindet).
A ramokat mindet kipróbáltad kettessével, vagy csak fogtál kettőt, hogy mennek-e? Mert én úgy gondoltam, hogy mind a 4db-ot le kellene tesztelni párosával dualban (ez 6 variáció: 1.-2., 3.-4., 1.-3., 2.-4., 1.-4., 2.-3.) Hátha kiderül, hogy melyik nem hajlandó a dualra.
Üdv.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
XtNz
tag
válasz
elfelejtette #719 üzenetére
2darab megy
3mar lassabban
4nel kifagy az XP vagy be se bootol
kiprobaltam 32 es 64bites XPvel is
[Szerkesztve] -
XtNz
tag
hi!
vettem 4db 1gigas 800MHz-es kingmax ramot es nemigazan hajlandoak menni az ASUS P5N-E SLI lapomban (legfrissebb bios), mi lehet a gond?
valaki tud errol valamit? -
SLYM
veterán
azok a ramok amik alapból 1.8V-ot igényelnek általában bírják a 2.1-et is ugye?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Yushchenko #707 üzenetére
A-data, PQI is valószínűleg megy 900-at. Zeppelin nem, eddig két kit-el is volt dolgom, egyik 850ig, másik 860-ig volt stabil (pont DS4-ben). Kingmaxtól és Samu-tól sem lehetetlen a 900. Az ár is sokat számít.
-
dany27
őstag
hellosztok nagy RAM Szakik!!
Lenne egy igen nagy kérdésem most van a gépemben 2*512ddr2 kingmax ram most látom h milyen olcsók lettek a ramok h má 1gigát kapok 10E körül! De hogyan bővítsem?? mert ha egybe veszek egy gigát akko szét esik a DC!! nos 5leteket várok! ha 2*1gigát veszek a mostani 2*512 mellé akko az hogyan menne? -
Pocok18
csendes tag
Segítségre lenne szükségem!
Volt eredetileg egy Kingmax Superramom a gépben, DDR400-as 512 MB, mindkét felén chipek (vagy mi).
Mivel alaphelyzetben Windows boot után még kemény 160 MB maradt belőle, úgy döntöttem, veszek mégegy ilyet, csakhogy dualba is legyen.
Ennek viszont csak egyik felén vannak chipek, de minden másban azonos.
Betettem megfelelő módon, dualba, de előtte a rendszert alaphelyzetbe állítottam, eddig ugyanis húzva volt.
Belép, Sisoftware Sandra lefuttat, örülök.
Újraindít, procit visszaraktam 220-ra.
Belép, Sisoftware Sandra lefuttat, örül, mert gyorsabb és stabil.
Belépek a BOINC-ba (tudományos kutatásokban segíthetsz vele, nem lényeg) és abban van egy olyan, hogy CPU test. Rámegyek, mire felraktam a ház oldalát, elment a kép. Újraindíottam, mindent visszaállítottam alaphelyzetbe, hátha a tuning volt nemkívánatos.
Windows elkezd betölteni és a csíkok mennek témakörnél egyszer csak kék kis vonalkák hada öntötte el a képernyőt. És itt megállt a menet.
Most kivettem az új RAM-ot és most megint minden jó.
Mit tegyek illetve pontosan miért is működik egyszer, aztán meg nem? Feszültséget nem akartam adni a memóriáknak, 2,6V-on voltak gyárilag.
ABIT IC7-G P4 Northwood 2,8 GHz
Ebben kérnék segítséget!
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
Ahojte!
Szerintetek a következő value szériás RAMok közül melyik mehet a legjobban, vagy melyiket ajáljátok?
adata,pqi,zeppelin,kingmax(ettől félek), samu?
mindegyik ddr2 800Mhz, igazából 900Mhz-et lenne jó ha mennének valahogy CL5-be
Előre is thx. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
adalbert1 #700 üzenetére
Elvileg nem kéne ha egyforma az időzítéseik akkor simán kéne mennie. Ha visszább vetted az előzőn az időzítéseket, akkor lehet ilyen. Érdemes ilyenkor load def. bios beállítással indítani, esetleg másik slotban is kipróbálni (lehet pl poros a slot és nem érintkezik tökéletesen, épp ilyen napja van a lapnak, stb, stb). De ha megy már, akkor nincs gond.
-
je_ki
tag
végül személyes tapasztalat
kingston 1 GB/667 MHz-es modulok nem is rosszak, 1,95 V-on 860 MHz betonstabil (így árértékben nem rossz, bár ma már lassan nincs is 800 MHz-nél lassabb memória) -
je_ki
tag
üdv
röhej hogy leestek a RAM árak
és hogy szétszakadoztak egyúttal a DDR2 RAM-ok árai
erről tudtok valamit?
SEITEC 1 GB/800MHz 8640 Ft !!!!!
Kevesebb, mint harmada árban a fent említett RAM-énak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Gyúrósok ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Vicces képek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest