Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Mini-ITX
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Tegnap személyesen üzletben váltottam smarttarifa extra 1-ről hello data startra. A mytelenorban csak ma délután jelent meg a változtatás, most már ott is hello data startot ír. Eddig jó a dolog.
A rossz viszont az, hogy nincs internet a SIM kártyán.(van telenoros home m előfizu mifi-vel, szóval netet megoldom)
Ügyfélszolgálatot csak holnap fogom felhívni, hátha addig megjavul.
APN beállítások jók, két készülékben sem csihol netet a SIM kártya, sem 2G, sem 3G, sem 4G-n sem.
Lett telefonváltás is, meg SIM kártya csere is tegnap az üzletben amikor tarifát váltottam. Hanghívás működik normálisan.
Valakinek valami tipp/tapasztalat? Lehet hogy csak később lövik rá a netet? -
k-adi
nagyúr
válasz
darvinya #47886 üzenetére
Jelen esetben nem. Huawei P9 telefon most a telenornál 92.000... sehol nem ilyen olcsó. Telekomnál 133.000 ez.
Telenornál a függetlenítés 8000ft kb. Tehát még így is 100.000 alatt jövök ki. Ennél olcsóbban nem láttam sehol, gsm boltokban sem, azokban amúgy se bízom annyira.Végül MyMinute csomaggal rendeltem, nem akarom hogy számlázzanak valamit a mychat miatt.. Gondolom ez a myminute csomag az "eldobható" kártyás csomag (mármint ha nem használom, és nem is töltök rá egyenleget)
-
adam1400
tag
valaki küld képet hogy telenor 3G-n mennyit mér?
-
k-adi
nagyúr
válasz
darvinya #47882 üzenetére
Ok, köszi a gyors infót. az oldalukon nem egyértelmű, mert a MyStart-ra mentem és rögtön átdobott a MyChat-re amit elsőre nem is értettem miért..
Igazából nekem nem is kellene kártya, mert úgyis függetlenítem csak nem akarom hogy valami sunyi számlázás legyen a "lényegében-nem-is-használt" kártyámmal kapcsolatban
-
-
k-adi
nagyúr
sziasztok,
a telenor netshopban azt írja felül a készüléknél a MyChat-re hogy MyChat: Feltöltőkártyás csomag, havidíj nélkül.....de valójában 1849 Ft a havidíj? vagy hogy van ez?
-
k-adi
nagyúr
Sziasztok.
Van valakinek Telenor webshop Kupon kódja és nem kell neki?
megszánna valaki pls?
-
Viktor77
titán
válasz
hemaka #47865 üzenetére
Neked sem sikerült megérteni? Már bocsánat.
Kit érdekel az IMEI, hogy jön ide? Nem a tiltás hogyanja érdekel.
Mi a különbség aözött, hogy telefonnal vagy modemmel forgalmazok annyit, ami megfektet egy tornyot? Semmi.
Mindkét eszközt lehet tiltani, korlátozni, akármi.Akkor minek van a szabályzatban a fenti kitétel?
-
jel1
aktív tag
Az úgy mennyire normális, hogy H+-szal 7/2mbit a sebesség és 4G nincs?
hely: Balatonboglár. Lefedettséges oldaluk szerint:
"Itt Hipernet sebességgel netezhetsz.
A várható legjobb 4G
beltéri sebesség*:
Letöltés: 10-60 Mbit/s
Feltöltés: 3-20 Mbit/s"De nyaralóban vagyok, szóval kb csak egy palatető van felettem, meg néhány vékony fal. Kültérnek is minősülhetne
Főleg, hogy egy antenna is csak néhány 100 méterre van. Bár nem tudom, hogy ez jelent-e valamit internet szempontjából.
Nem értem. Most váltottam telekomról, azzal nem volt probléma (nekik is van antennájuk ezen a tornyon), szóval a telefon is jó elvileg. Túlterheltség sem lehet, mert szellemváros az egész hely még
Talán még valami beállítási dolog? Xiaomi mi4c standard a telefon. -
hemaka
nagyúr
hello data + teloval a csomagra vallalni kell 2 ev huseget?
Eleg erdekes egy alapvetoen huseg nelkuli csomagnal, ezzel megsz*pathatja magat a telenor kicsit, mert o sem tudja kivezetni csak ugy a csomagot kedve szerint, mar ha az elso kerdesemre igen a valasz. -
K1nG HuNp
őstag
Van most ütősebb egy hello data start + iphone SE kombónál? 2 évre, a telefont is 2 évig fizetve részletben.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Carline #47838 üzenetére
japp
Viktor77
Halando user is le tudja kerdezni imei alapjan mi az a kutyu, amihez tartozik. Igy nekik sem tul nagy extra ezt megtenni.
huawei LTE modem-router pl: 868031006315267
De szerintem ezt nem hiszem, hogy nezegetik, csak ha nincs rola havi 1 hivas, akkor biztos raneznek mi ut van az imeivel.
-
asdf_
veterán
válasz
joelke HU #47860 üzenetére
Igy igaz, majd nezzuk meg fel ev mulva, hogyan nez ki ez a grafikon, akkor is ilyen majdnem teljesen linearis, es hogy juniustol megugrik-e. Abbol latszik, hogy mennyire moccant ra a nep (plusz ismeretlen resz, hogy mennyivel neteznek tobben/tobbet ugy altalanosan az emberek), meg addigra biztos meglesznek mar az elso fecskek is, akik megneztek milyen a 2 megabites parkolopalya is
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor77 #47859 üzenetére
IMEI alapjan siman megkoszonhetik a reszvetelt, ha stickezik az ember, ha meg telorol fekteti 24/24-ben a cellat az ember, akkor meg ugye lehet ki lehet rakni parkolopalyara a 2 megabit/sec-es korlattal, mint aszf-ben garantalt sebesseggel. Ez utobbit persze a nem telefonnal netezoknel is bevethetik.
-
Bferibörs
addikt
válasz
Viktor77 #47859 üzenetére
ok,okoskodhatunk itt, majd a gyakorlat meghozza az eredményt
emlékezz, régi korlátlan net - aztán apróbetűs rész, ha napi 150 MB-nál többet forgalmazol 7 napra lelassítják a netet, ha 7 nap használat után nem forgalmazol túl vissza kapod az eredeti sebességet - nem szünteti meg a szolgáltatást csak áttesz a "számodra" megfelelő díjcsomagba
-
hgabor19
aktív tag
Üdv,
VoLTE valóban megy már a Tnor hálón?
Csak akkor jelez ki bármiféle VoLTE feliratot, ha épp ilyen hívás van folyamatban?(tudom, másik félnek is VoLTE képes telefonnak kell legyen)
(Xiaomi Redmi Note 3 Pro) -
Deck
titán
Telenor mytv hogy van? Igénylem a telefonomra és akkor itthon mondjuk belehet lépni rá másik telefonról/tabletről?
Mert, akkor lehet nézni több készüléken is egy időben. Vagy nem? Hogy van ez? -
Bferibörs
addikt
-
-
zseko
veterán
válasz
vzoli1987 #47849 üzenetére
Alapvetően gondolom tisztában vagy ezzel:
"A Telenor Hello Data tarifacsomagokat hang- és üzenetküldő szolgáltatásait tilos olyan eszközzel igénybe venni, amely hanghívások indítására és fogadására nem alkalmas, vagy nem rendelkezik saját kijelzővel, hangszóróval, mikrofonnal és billentyűzettel (beleértve az érintőkijelzőt is)...
...Nem rendeltetésszerű használat esetén a Telenor a szolgáltatást a számlázási időszak végéig jogosult korlátozni, melynek tényéről az Előfizetőt értesíti. A korlátozás alatt elérhető minimális szolgáltatásokat az ÁSZF 5.2. pontja tartalmazza."így nem tudom, hogy pont a Telenoros topikban lesz-e valaki, aki ebben fog tudni segíteni
Vodafonnál gondolom azért volt stickes megoldás, mivel ott eleve internet elérést vettél, ez meg nem az, hanem hang alapú szolgáltatás, vagyis eleve mobiltelefonos előfizetés. Még ha egyesek asztali gépes netnek is gondolják
(félreértés ne essék, nem épp rád gondoltam) Egyébként ahogy olvastam tud működni úgy is, csak mivel engem nem érint, nem jártam utána
De ha kellene, se ezt venném, létezik erre flottásban olcsóbb megoldás is, ami teljesen 'legális'. (azaz kimondottan internet csomag) Itt ugyanis kötelező legalább havi egy hívást indítani róla, ellenkező esetben áttesznek fél évre rendes internetes csomagba, ha jól emlékszem.
Egyébként jóval gyorsabb mint a vezetékes netem, az 50/5, ez meg jobb napjain 140/40
-
vzoli1987
aktív tag
vki aki használja már ezt - https://www.telenor.hu/telenor-hello-data
vhogy rá tudom venni a routeremet hogy tudjak ezzel netezni? vodafonnál volt anno stickes megoldás vagy elég lenne egy független stick? vagy nem ilyen egyszerű a dolog vele? Openwrt topicból küldtek át ide hogy kérdezzem , de nem sok ember használ szerintem ilyet
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #47834 üzenetére
Csak a cserélt számon fennálló tartozást kell kifizetni, ugye?
Azt hittem, addig nem lehet részletre vásárolni, amíg van fennálló tartozás. De ha 320 ezer Ft-ig mehet a törlesztő, akkor az egész jó.
Bár csak egy S8 fér bele. -
taki01
őstag
Sziasztok, Huawei B525-ről lehet GSM hívást indítani az rj11-es porton keresztül? Ha igen akkor avval használnám a Hello Data csomagomat. Figyelik amúgy milyen eszközben használom a kártyát?
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Tegnap váltottam Hello dat startra tarifacsomagot, személyesen üzletben.
Ma a Mytelenor a régi tarifacsomagom mutatja.
Általában mennyi idő alatt szokott megtörténni a váltás? -
zseko
veterán
válasz
Bferibörs #47841 üzenetére
Már mindegy, szerdán megvettem itthon a telefont, az a biztos
Bár kint is vehettem volna hozzá +109 fontért +2 év garanciát, de az meg ugye értelemszerűen kintre vonatkozott volna.
Ja, a teljes összeget kifizettem, mivel a forgalmi előlegnek 'köszönhetően' 20e-el fizettem volna csak kevesebbet részletvásárlásnál a teljes árhoz képest
Akkor meg minek vegyem részletre
Viszont: a jelenlegi számom lett átváltva a Hello Data csomagra, a telefon viszont nem ehhez a számhoz lett véve, mert valami gebasz volt, így az nem az előfizetéshez kapcsolódik, hanem külön lett véve, kártyásként, lett egy új bontatlan kártyám
Ezért is gondolom úgy, hogy semmi akadálya a függetlenítésnek.
-
-
Bferibörs
addikt
igen ez igaz, csak a gyártói garanciát végzik, ha ez a samsungnál 12 hónap akkor 12 hónapig, nincs+12 , én németben vettem samsung tabot az is 12 havi garival volt.Szerencsére nem kellett javíttatni.Mindenesetre azért tisztázd az itthoni samsung szervizzel (azt hiszem telemax ) pontosan.
Ha jól emlékszem a vásárolt telefon teljes összegét kifizetted a Telenornál (?), ha előfizetést szeretnél a Telenornál, tisztázd azt a plusz költséget velük, mert ha jól emlékszem az csak arra vonatkozik aki részletre vásárolt telót és díjcsomagot vált , vagy előfizetéssel együtt vette a telót részletre .
Ha előfizetéssel együtt vetted a telefont és nem a teljes összeget fizetted ki akkor tárgytalan.
-
csernak75
senior tag
Helló!
Kaptam egy sms-t hogy bónusz programban vehetek új készüléket. A részletekért fáradjak be a legközelebbi telenor üzletbe. Jelenleg Hipernet Heavy csomagom van, aug. 18 ig van rá hűség. Na most ehhez a csomaghoz neten is tudnék új wifit rendelni. De én csomagot szeretnék váltani Home L re. Üzletben van rá lehetőség vagy csak készüléket vehetnék jelenleg?
-
Carline
őstag
Nem tudjátok, hogy a Telenoros Huawei P9 az egysimes kivitel ugye?
-
'Készülék havidíj a hűségidő végéig:' amennyiben készüléket vettél, amiből még van hátra hűség, annak végéig van ez a plusz díj. 1500 forinttól 5000 forintig változik, a csomagtól függően.
'amelyből az internet- hozzáférési szolgáltatás díja:' ez az internet csökkentett ÁFA-tartalma miatt kell külön feltüntetni. -
zseko
veterán
válasz
Bferibörs #47827 üzenetére
Mondjuk amikor pár napja Angliából hívtam őket, hogy hogyan viszonyulnak ahhoz ha ott veszem meg pl. az S8+-t, akkor nem éppen ezt mondták, bár való igaz, hogy engem a +1 év prémium garancia érdekelt elsősorban, így a 'sima' 12hó garanciális javításra már nem mernék megesküdni semmire, hogy valójában mit is mondott.
Más, böngészgetem az aszf-et, és ezt nem értem mi lenne a Hello Data leírásnál:
'Készülék havidíj a hűségidő végéig:'
'amelyből az internet- hozzáférési szolgáltatás díja:'Milyen készülék havidíj, meg milyen hűségidő?
A hozzá tartozó második sort meg végképp nem értem.
-
azbest
félisten
wow, drukkolok nekik. Ha ilyen komoly leállásokkal jár, akkor lehet valami új képességet élesítenek. Például kíváncsi lennék, hogy a mobil tévézéshez használnak -e 4g multicast megoldást vagy minden kliensnek cellán belül is külön kimegy az adat. Ha a tévézés elterjed, akkor szükség lehet rá
-
-
azbest
félisten
válasz
aprokaroka87 #47832 üzenetére
Ez mondjuk pont nem életszerű és több millió felhasnálónak dömpigszerűen kiküldeni a szervereknek is sok. Valamint a push üzenet sem ingyenes. Oké, hogy napi pár száz vagy pár ezer belefér az ingyenes keretbe, de ipari felhasználásnál arra is kell fizetni. Az sms meg saját rendszeren belül megy. Nem okoz kézzelfogható kiadást nekik. Mármint a google féle push, amihez kell a play services. De például a facebook ezért saját megoldást használ, így nem fizet érte a google felé. Meg valószínűleg a skype is sajátot használ. Cserébe eszik az akkut, mert ugyanarra a célra párhuzamosan több szolgáltatás is pollozgat szervereket.
Az hogy az app akkor tölti be az információkat, amikor megnyitod, az normálisabb megközelítés.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #47829 üzenetére
Jó azt tudom hogy konkrétan nem kell hozzá play services.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #47828 üzenetére
Olyanra gondolsz, amit a MyTV szokot ránk erőszakolni? Á, olyat biztos nem tudna megoldani a Telenor. Ööö ... vagy mégis?
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
aprokaroka87 #47828 üzenetére
Mert az értesítések meglétének semmi köze a Google Play Serviceshez, ezer más dolog miatt is megkövetelhetik a telepítését. Amúgy meg az egész egy fejlesztői döntés lehet, nem tudom miért kéne a felhasználónak abból profitálnia hogy X frameworköt használt a fejlesztő.
-
aprokaroka87
nagyúr
Felteszek én most egy nagyon tudományos kérdést.
A mytelenor app ugyebár kéri a google play services-t, mármint hogy telepitve legyen.
Namost...akkor mi a frászért nem profitál ebből a felhasználó?
pl amiket sms-ben megkap azt megkaphatná értesitésben is.Vagy ilyen fantasztikus dolgot ne várjak soha?
-
8
senior tag
https://www.telenor.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek
Értesítés a Telenor karbantartási munkálatairól
A Telenor Magyarország Zrt. értesíti előfizetőit, hogy egyes hálózati elemek karbantartása miatt mobil rádiótelefon szolgáltatását 2017. június 13-án rövid ideig, országosan szünetelteti. A munkálatok elvégzésére hajnali 03:00 és 04:30 között kerül sor, és az alábbi szolgáltatásokat fogja érinteni:
- belföldi és roaming hívásindítás, valamint hívásfogadás – legfeljebb 5 perc;
- Emelt Díjas Szolgáltatások és MobilVásárlással igénybe vehető szolgáltatások (pl. Nemzeti e-matrica vásárlás, MobilParkolás) - legfeljebb 5 perc;
- Számlainformáció és Egyenleginformáció szolgáltatások – legfeljebb 5 perc;
- belföldi és roaming adatkapcsolat létesítés (mobil internet, GPRS szolgáltatás) – legfeljebb 30 perc időtartamban.A hálózat karbantartásával járó munkálatok időzítésekor a Telenor kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az ezzel járó fennakadások a lehető legkevesebb ideig tartsanak és a lehető legkevésbé zavarják előfizetőit. Köszönjük megértésüket!
Kérdéseivel kérjük, forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz: a hálózatunkból díjmentesen hívható 1220-as, vagy a hálózatunkba irányuló hívás díjáért hívható +36 20 200 0000 számon.
-
törölt tag
Sziasztok,
Holnap mennék külföldre (olasz) és szeretnék mobilnetezni ott is (kártyás csomagom van). Na most az összes romaing csomagra azt mondja hogy június 6-tól nem forgalmazzák, az eu-s szabályozás meg 15-től lép életbe...
Akkor a kettő között most mi a lótúrót csináljak vajon? -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610 #45820 üzenetére
A flottába lépéskor több készüléket vettünk részletre. Ha most az egyikre "készülékcsere bármikor"-ral kötünk új részletvásárlást. Akkor amíg az le nem telik, addig másikat nem lehet venni részletre?
-
zseko
veterán
Futottam egy kört benne. A 1220 nem tudott mondani semmit...
a Samsung azt mondta (miután utánanézett), nyugodtan menjek be és kérjem a függetlenítést, megmarad a garancia.
Ah, elfelejtettem kérni egy másolatot a beszélgetésből, lehet akkor chat alapon is megkérdezem, úgy írásban is nyoma marad
-
darvinya
titán
válasz
Tav-Csoves #47813 üzenetére
Párszor már le lett írva.
-
asdf_
veterán
En jogszabalyi idezetet kernek errol az elveszti a garanciajat dologrol. Viktor, hol van eltevedve a kollega? Ott mehet esetleg tevutra a dolog, ha a Telenor 1+1 ev garit vallal egy megvasarolt keszulekre, ebbol az elso jogszabaly szerint jar, tehat ezt biztosan nem vonhatja vissza, a masodik, onkent valallt evbol pedig szerintem csak ugy tancolhatna vissza, ha mar a megvasarlaskor kozli, hogy fuggetlenites eseten a masodik ev onkent valllalt gari semmis lesz.
A fuggetlenites viszont gyartofuggo, van olyan verzio is, hogy heteket kell varni egy fuggetlenitokodra. -
k-adi
nagyúr
válasz
Dr Bubo #47811 üzenetére
köszi, tényleg némelyiknél ott.. a bemutató termeseknél nem, de ha rámegyek az időpontfoglalásra akkor már mutatja.. a lényeg hogy elvileg az Allees az bemutatóterem, szóval közel is van és ott elvileg gyorsabb is.
Feltételezem semmilyen hátránnyal nem jár a függetlenítés? pl. a kamu garivesztést már nem is sz.pom be ha nálam is bepróbálkozik az ügyfélszolgálatos
-
-
snooze
veterán
válasz
sakrafmada #47805 üzenetére
Nullázás másnap,számla 2-3nap a zárás után..
-
darvinya
titán
válasz
Tav-Csoves #47806 üzenetére
Kereső/Telenor honlap Klikk
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Az ügyintézők próbálnak elbizonytalanítani.
Az ideje készülékfüggő. Van amelyik ott helyben meg tudják csinálni, egy pár perc. Én egy LG-vel jártam úgy, hogy nem tudták helyben, a gyártótól kellett kérniük kódot, azt kb egy hét múlva kapták meg. -
sakrafmada
csendes újonc
sziasztok
a szamlazaras a telenornal, hogy megy? a my telenor azt irja, hogy jun. 8-an lett volna a zaras. de se szamlat, se nullazas nem lett. mennyi ideig kell a szamlara varni, vagy hogy megy ez itt? van elolegem naluk. de azt csak a harmadik hoba vagy a negyedikbe irjak azt hiszem jova.
-
Bferibörs
addikt
válasz
aprokaroka87 #47800 üzenetére
én tponton csináltam márciusban, a héten kaptam meg
-
whiskeys
őstag
válasz
Persze
-
zseko
veterán
válasz
Tesóm megkapta, ha jól emlékszem márciusban csinálta meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fűnyíró topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad,15,6",Ryzen3(3,5Ghz)Vega VGA,8-20GB RAM,SSD,jó akku,szép állapot
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Lenovo,15,6"FullHD IPS,Ryzen5(8x3,5Ghz)Vega 8 +540 VGA(2x2GB),12-20GB RAM,256-512GB SSD,jó akku,
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest