Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz girhesfarkas #16596 üzenetére
Nézd, a d5100 szenzora nagyon jó (a 3200-at nem ismerem). Nagy a felbontás, elég mindenre, akár vágásra, akár poszerre, de még nem túl nagy, olcsóbb obik is kirajzolják. ISO-ban bajnok, 3200-at bírja, de ha kicsit kitanulod az utómunkát, véleményesen bár, de az iso 6400 is megy. A kihajtható kijelző hasznos. A d80 ezzel szemben sokkal kezelhetőbb, van státuszkijelző, nagyobb a keresője, de a képminőség messze elmarad a d5100-tól. Nem használhatatlan, persze, de a d5100 már igencsak lelépte...
Nekem volt d3100, 5100, 7000, a d80-90 kimaradt. De én a d80 helyett a d5100-at venném...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Larry303
addikt
felesleges magadat ezzel szopatnod...pont ezért jók ezek a gépek, mert nagyon sok mindent megoldanak helyetted...neked csak a fotozással kell foglalkoznod...hidd el bőven van kihívás így is az egészben, nem kell lyukkamerával, meg kézi fénymérővel szaladgálnod ha meg akarsz tanulni fotozni
én is újabb szériából vennék, legyen akár slr, akár milchttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Gulyopapa
addikt
Vegyél D80-at.
Úgyis eldöntötted már ... -
girhesfarkas
csendes tag
válasz ATM_automata #16593 üzenetére
értem mire célzol és saját hülyeségemnek köszönhetően pont ezért választottam a d80 ast... nem szeretném automata módban nyüstölni... szeretném a gép adta lehetőségeket kihasználni de úgy ahogy nekem s nem az ő programjának tetszik... ha jól sejtem ez rengeteg tanulással, gyakorlással és szopással is jár de ezért is érdekel... ha hirtelen kell megörökíteni valamit nem őt használom úgyse, hisz zsebembe van akit közelre szeretek használni =]
így ezek után is ajánlott a 3k/5k?[ Szerkesztve ]
nem a víz a hülye ha a hal nem tud úszni...
-
Mercutio_
félisten
válasz ATM_automata #16593 üzenetére
Pana G3-at használok, ami ilyen képeket köpköd ki, használtan 50-ért megy a váz most, ez azért nem annyira drága
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ATM_automata
őstag
válasz girhesfarkas #16585 üzenetére
Szia!
Lehet megköveznek majd, de én nem vennék D80-90-et. Ha kezdő vagy és még soha nem volt ilyened, akkor főleg nem. Mondom ezt úgy, hogy ismerem őket és hogy volt olyan barátom aki ezekkel kezdte és el is adta villám gyorsan őket, majd áttért D3x00-5x00 szériás darabokra. Jobban jársz ezekkel, mert:
- könnyebben kezelhetőek,
- modernebbek
- kifejezetten arra találták ki őket, hogy bevezessék az embereket a dSLR világba.
- jó és használható automata módokat/témákat tartalmaznak, melyekkel egy kezdő is gyorsan tud szép fotókat készíteni.Mondhatnám példának mondjuk a gyerek ballagásán készíthető 500db életlen képet, melyet D90-el simán hozni fogsz, vagy a kapjuk elő és gyorsan fotózzunk témák esetében készíthető rosszabbnál rosszabb képeket.
Mi D7000-el fotózunk, de van egy D5100 is, és előtte volt egy D3100-unk, amivel kezdtük. Eszembe nem jutna ezeknél régebbit venni...vagy ha nem ezek, akkor egy MILC, de azok azért elég drágák...viszont könnyű, kicsi, szinte mindenre jó.
What else?
-
törölt tag
de azóta ismerjétek be, nem nagyon száradt miattam a szaruhártyátok
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én írogattam ilyen irdatlan nagyokat régen, huh, ezt is csak azért olvastam végig, mert nem akarok bunkó lenni. (De amúgy nem olvastam volna el) Szóval tömörebben is lehet
A stabi szerintem fontos, akárcsak az iso, az újabb váz is. Ilyen belépő szinten egyrészt nem 2.8-as fényerős telét kapsz (képe jó, csak nem fényerős), másrészt ha még ehhez mozgás is jön, simán adódhat olyan, hogy menned kell fel az iso-val még jó fényeknél is. Én a 3200/5100 mai gépeknél maradnék és ha a 3200 kielégít, akkor azt vinném.
-
Freddy76
addikt
válasz girhesfarkas #16587 üzenetére
D80 sem rossz, de ha beleférne egy d90, akkor sokáig eszedbe sem jutna a csere...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
girhesfarkas
csendes tag
válasz Throme #16586 üzenetére
köszi szépen
igen ISO téren tényleg gyengébb... [én mégsem temetem annyira, hozzáértés nélkül] de egyenlőre nekem az nem is olyan nagy probléma, remélem későbbiekben sem lesz az... a stabi nélküli obit viszont akkor csak felejtem, hátha kifogok valami szépséget... még1x köszinem a víz a hülye ha a hal nem tud úszni...
-
Throme
veterán
Huh jó soakt irtal. Szvsz telet stabi nélkül ne. A d80 ráadásul ISO feltekergetesben valszeg az általad említett 2 belepohoz képest alulmarad. 70-300 esetében javallott a tamron Vc vagy a nikkor Vr verziók. Esetleg nikkor 55-200 Vr vagy 55-300 Vr.
Szvsz -
girhesfarkas
csendes tag
sziasztok
régóta zsanéroz a tükrösök világa így elhatároztam engedek a csábításnak... rengeteg olvasgatás után sikerült is megtalálnom 2 gépet melyek szóba is jöhetnének, a d3200 s d5100... már az is eldőlt fejemben hogy a kettő közül melyik is nyert, bár sok ember véleményéből leszűrve mellé se lehet fogni, hiszen mindkettő gép pazar darab... [persze ha figyelembe vesszük korlátaik s azt a nem elhanyagolható tényt hogy teljesen kezdő vagyok]
itt jönne a nagy csavar, az ember kíváncsi egy jószág így én is belevetettem magam az internet adta lehetőségekbe s pusztán brahiból nézegettem a nikon újabb és régebbi gépeit... akkor történt meg az amire azt mondhatnám szerelem első látásra, megláttam őt, a d80 ast... megmagyarázhatatlan okból elfogott a vágy hogy megismerjem, hát utána olvasgattam... már éreztem is ez szerelem lesz ha ő is azt akarja, ez már biztos, de beteljesülhet e a románc? jött a nagy kérdés mennyibe is fog fájni nekem hogy meghódítsam szívem hölgyét és itt jött a pozitív csalódás... fele annyiba, mint hsz em elején említett másik két "hölgy"...
igaz ki kell fogni és kockáztatni is kell mert az expo számláló pörög de nem mondja meg meddig...
alakul a sztori, már tudjátok van 3 hölgy, egy teljesen kezdő fotósnak még nem mondható valaki és a téma... jaham arról még nem írtam... 90% ban csak madarakat s a távoli természet csodáit szeretném megörökíteni [persze hogy sikerült egyből a legegyszerűbb témát megtalálnom =]] igaz ez már az objektívet fogja behatárolni nem a gépet...
arra sikerült jutnom hogy most laikus fejjel egy használt d80 vásárlására adom a fejem és őt lepem meg egy megfelelő lencsével... a kinézett lencse egy sigma 70-300mm f/4-5.6 DG... nincs benne fókuszmotor, ami d80 esetében nem is kell ha jól tévedek, de stabilizátor se... az érdekelne hogy stabilizátor hiánya mennyire probléma? [állvány is kinézőben van, de azért nem haragszok meg ha kézből is sikerülne bizonyos távolságig fotóznom]
ezért fordulok hozzátok jól látom e a dolgokat, de a lényeg az lenne hogy az objektívre mondjatok valamit, megfelel e nekem vagy van hasonló árban hozzám passzoló?
válaszaitok előre köszöntem...nem a víz a hülye ha a hal nem tud úszni...
-
kovaripeti
aktív tag
válasz imyourfriend #16582 üzenetére
Köszi!
-
imyourfriend
őstag
válasz kovaripeti #16581 üzenetére
Futárral érdemesebb, MPL-ben személy szerint nem bízok meg. Ráadásul itt 500-1000 forint különbség maximum melyet úgyis a vevő fizet ki, gondolom előreutalás vagy utánvét ahogy küldöd.
-
kovaripeti
aktív tag
Úgy néz ki, hogy 5 perc alatt eladtam a D5100-at. Hogy érdemes elküldeni? Posta vagy futár? Valakinek van tapasztalata?
-
aleister
veterán
válasz kovaripeti #16575 üzenetére
Index Nikon adok-veszek.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
csacsi77
senior tag
válasz #40935168 #16569 üzenetére
Szerintem a Canon 40-50D is nagyon jó fogású volt. A 60D már kevésbé, ott tényleg a "műanyag érzést" lehetett tapasztalni. A 70D kicsit visszahozta a régi színvonalat, de a 7D a favorit, azzal szöget verhetnék be a falba.
Jöhetne már a MII, sok szögnek van itthon hely.... Ja nem, megint eladósodnék...Öreg fater megoldja!!!!
-
Gulyopapa
addikt
válasz kovaripeti #16571 üzenetére
Itt Hardveraprón ...
-
kovaripeti
aktív tag
Hol érdemes meghirdetni a Nikon D5100-at? Tudnátok linket ajánlani, ahol van élet.
-
törölt tag
válasz Throme #16567 üzenetére
Csak festék, de elég sok ponton, a vakut kivéve a teljes felső rész, de alatta is, a teljes hátsó lap, a kijelző melletti részek körbe szintén csak festék, gombok körül is, csomó helyen csak festék van, semmi műanyag. 600-ason több műanyag lesz, de azért az sem rossz. Szóval ha a vázat megtapogatod a polcról leemelve, már szobahőn is érzed az ujjaiddal, hogy hideg a tapintása ahol megérinted. Nyilván pár perc használat és nyomkodás után már kevésbé, ahol fogod, ott meg a gumik "védenek", de a gumi a festett fémre van ragasztva, ott sincs műanyag.
A műanyag érzetet arra érti a kolléga szerintem, amit én is tapasztaltam 1-2 alacsonyabb kategóriás vázon már: nincs az a kemény merev masszív tapintása, hiába nem hajlik-mozoga műanyag váz sem (nyilván nem, kemény ipari műanyagból vannak azok is). De tényleg mások.
Nikon amúgy sokkal "tankabb" fogásra, mint a Canonok, ezt mondom úgy, hogy tapogattam már mindből mindenfélét. Az ödémaháromnál indulnak a Canon tankok szvsz, alatta műanyag a feeling, Nikonnál még ott is olyan kis masszív dögök a vázak és csak méglentebb lesznek "műanyagabbak".
Más: mai napig hidalok attól, mit csinálnak a taiwani Nikon Repair Center-ben: egy srác elküldte vakon a 70-200-át festésre és megkapta 1 hét után, abszolút elégedett.. Komoly dolgok ezek kérem. [link] Kiv vagyok, ki lesz az első elmebeteg, aki a vázát is fehérre festeti velük - mert szerintem megoldanák lazán.
-
jlaudio
tag
Miután a régi Panasonic kompaktom kezdi beadni a kulcsot ideje lecserélnem (7 éves). Régóta szemezek a DSLR gépekkel csak nekem mindég nagyon drága volt, most viszont jó árban találtam D5100 Nikont. A kérdésem az lenne, hogy a 11500 expó és a 21500 az soknak számit ennél a tipusnál? Egyébként még éppen, hogy garanciában vannak tehát kb olyan 2 éves gépekről van szó. Van ennek a tipusnak valami jellemző hibája amire odakéne figyelni? Újat nem akarok venni, mert nekem nagyon drága lenne és az évi pár alkalmat akikor használom nem éri meg (kirándulások, szülinapok..)
-
törölt tag
válasz Throme #16563 üzenetére
Azért ez így nem egészen kerek. Én például elég sok helyen műanyag helyett festéket tapogatok, és ahol a festék lekopik majd idővel, vagy megütöm, vagy ilyesmi, ott egyből magnéziumot. [link]
A gumik sem fedik a vázat teljesen, hüvelykujjamnál pl. ahol a gép súlya miatt kopik a gumi erősebben, szintén már fém van.
Télen irigylem a műanyagosokat. A fém váz k*hideg kesztyű nélkül, míg - jól emlékszem - a kis műanyag EOS 450D-met anno simán fogdostam minusz 1-2 fokban csupasz kézzel, nem volt ez a hideg fagyos feeling.
-
TayRol
nagyúr
ma próbáltam egy D610-et 50/1.8G-vel. kéne az a képminőség, de a kis súlyú-méretű vázhoz szokott kezemnek nagy volt..
[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
Köszönöm szépen!
Első beruházásom az 50mm-es 1.8 G leszÁllvány terén mit gondoltok, mennyiért lehet már használhatót kapni? Egy Sony VCT-R640-est néztem ki
Vamos a la playa.
-
Byk01
őstag
Nagyon a Tami-Sigma párosra koncentráltam: ott van még a Nikon 55-300 VR-je is, ami használtan 50-60 ezer között van.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
válasz juuzer #16551 üzenetére
A 40-50 ezresekben nincs stabi, és szerintem ezen a távolságon már kell.
Inkább spórolj egy kicsit egy használt VC-s Tamira."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
juuzer
addikt
D3100-asom van, szóval nincs benne Alapból a G-t néztem.
A Sigma-Tamron párost azért kérdeztem, mert eléggé olcsóak (40-50 ezer körül) és nem tudom, hogy jó minőségűek e ennyiért. Nyilán nem kell elvárni ennyiért szuper minőséget, csak sajnos szűkös a pénztárca
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Objektívvel kapcsolatban fordunék hozzátok
Az alap kit obi mellé szeretnék a közeljövőben venni 2 obit. Egy 50mm f1.8-asat, és egy nagyobb fókusztávolságú zoomot.
Az lenne a kérdésem, hogy az olcsóbb modellek (Pl a 2 konkrét jelöltem: Sigma 70-300mm, Tamron 70-300mm) elfogadható minőséget produkálnak? Vagy érdemesebb lenne valami komolyabbra gyűjtenem?Illetve az 50mm f1.8-ról milyen véleményetek van?
Előre is köszönöm!
Vamos a la playa.
-
törölt tag
válasz ATM_automata #16545 üzenetére
Ok thx, akkor ezek szerint sem az 5xxx széria Nikonban, sem a háromjegyű kanyonok nem tudják még. Vmi ilyesmit akartam csak tudni. Thx.
@ spanyi: Akkor tőlem is egy kis borult művészet: [link] - ez megvan vinyl-ben, összesen ha volt 3x tű alatt. Gigaultramegafapfapfap.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Urak, négyszámjegyű vázak közül melyik tud AF fine tune-t ? 5100 még nem, vagy már igen ? (7xxx tuti..) ..
-
pcsabat
őstag
D7100 tulajok! Ki lehet kapcsolni valahogy azt a gépen, hogy a felső LCD kijelző ne mutasson semmit a gép kikapcsolt állapotában? Lehet, hogy vak vagyok de ez az egy amire nem jöttem rá a gépen... Tudom, hogy nem fogyaszt sokat (két nap alatt kb. 1%-ot merült az aksim kikapcsolt állapotban), de feleslegesen megy.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ATM_automata #16533 üzenetére
Én javítattam. Illetve a barátom. Kölcsönadtam neki az obit, és hát "pofára" esett. Vagy nemtudom mi lett vele, de bajonettet kellett cserélni....
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Egy kis információt/segítséget szeretnék kérni. Javíttatott már valaki 18-105 kit obi bajonettet a Nikon szervízben? 2 műanyag gyűrű eltört, azokat kéne cserélni. Az egyiket megtaláltam ebay-en, de a másikat, ami a back lencse körül van, azt nem.
Előre is köszönöm a segítséget.
What else?
-
Elektrosokk
veterán
válasz flash- #16529 üzenetére
A Nikon az APS-C méretű szenzoraihoz (DX formátum) kifejlesztett, színre korrigált, általában ED lencsével felszerelt, a párhuzamos beesési szögre optimalizált objektívjeinek jelölése. A DX (tehát a 35mm-nél kb. 1,5-szer kisebb) képkörét rajzolja ki, ezáltal az előállítás költségei alacsonyabbak.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
imyourfriend
őstag
[link] Némi szódával 24mm-től kirajzolja a 18-55VR is fx-et, nem is olyan rossz a képe.
-
aleister
veterán
Egy kis pontosítás...
A 35-ös f5.6-ig jól használható FX-en. Nem ilyen gáz képet ad, amit linkeltél. Ezt nem tudom, hogy hozták össze. Gab.m-mel teszteltük a talin, és kb olyan effektet ad, mintha direkt ráhúznál PS-be egy lightos vignetta szűrőt. Itt van pár kép róla, én szerintem már letöröltem őket. Vigyázat 1.4 GB raw!!
Csodálkozom is, hogy a Nikon nem úgy kommentálta az esetet, hogy ez feature nem bug.A Tokina 14.5 mm f8 körültől rajzolja ki a full framet. Aki nem akar rekeszeléssel bajlódni annak 15 mm-en már full jó. Nálam a CPL még be szokott itt is vinyettálni, pedig slim kivitel, szóval nálam tényleg csak fix 16-os.
-
A Zéé
addikt
válasz flash- #16524 üzenetére
vmennyirel kirajzolják a dx obik is. (szerk. közben látom változott a kérdés, de már benn hagyom )
A 35-ös pl majdnem használható fx-en is, csak elég erős vignettet ad. A 18-55 is asszem 22-24mm környékéről már hasonlóan használható, illetve a Tokina 11-16 is 16mm-en már kirajzolja a teljes képkört, ha jól emlékszem, de azért nem ez az általános, ezek az obik tényleg kisebb képkörre vannak kitalálva, és ilyen lesz az eredmény[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
aleister
veterán
válasz flash- #16524 üzenetére
Igen. Nincs is benne a nevében a DX.
Mondjuk a legtökéletesebb példa a Nikkor 35 1.8G ED lett volna, ami ugyanilyen gyutávú, csak kirajzolja a full frame lapkát is.
-
Byk01
őstag
Mivel a gyújtótáv dolgokat a többiek leírták, én ráfanyalodom a DX-re.
A DX jelölés a Nikon obikon azt jelenti, hogy nem rajzolja ki a teljes kisfilmes képkockát. Tehát, ha rátennéd egy FX vázra, az vagy automatikusan átvált DX módra, és nem a teljes érzékelőt használja, vagy erőteljes sötétedés jelenik meg a kép szélein."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
t181
senior tag
válasz imyourfriend #16520 üzenetére
& (#16521) A Zéé
Húú, egy kicsit el voltam akkor tévedve. Köszönöm eligazítást!Igen, most olvasgatom Én is, hogy sok helyen a 35-ös DX-en az "alap".
Most már 100% a 35-ös. Köszönöm még egyszer mindenki segítségét!
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
A Zéé
addikt
attól hogy dx az obi, attól még azt is be kell szorozni, mert az obikon a fizikai gyújtótávolság van feltüntetve.
A 35/1.8 ekv 52,5mm-t ad, ami tulajdonképp majdnem ugyanaz a normál látószög, mint fx-en az 50/1.8. Általános használatra, én a 35/1.8-at mondanám, nekem kb az lett az alapobim a 18-105 helyett. Bár én az 50-est nem nagyon tudom hova tenni dx-en, mert kicsit olyan semmilyen gyutáv nekem. Sokan meg inkább azt preferálják.Just a simple Lineman...
-
imyourfriend
őstag
Attól hogy benne van a nevében az hogy DX, köze sincs hozzá hogy szoroznod kell e vagy sem. A gyújtótávolságot akkor kell szoroznod ha DX vázra teszed fel az adott optikát (legyen az bármelyik). Tehát ha egy 50mm f/1.8G-t felteszel pl egy D3100-ra akkor a gyújtótávolság 50*1.5 lesz. Viszont ha felteszed egy D700-ra akkor a gyújtótávolság 50mm marad. Ez vonatkozik bármely objektívre
-
t181
senior tag
válasz Larry303 #16484 üzenetére
& (#16490) spanyoll
Köszönöm a válaszokat!
Igazából mindenes kellene, amiben a portré is benne van. De belegondolva annyit nem portrézom, hogy ezért megérje az 50-est megvenni.(#16509) flash-
Lehet Én olvastam félre. Azért gondoltam így, mert a 35-ösnek benne van a nevében is, hogy DX-es, az 50-esnek pedig nincs, és ezért azt szoroznom kell.Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
Mercutio_
félisten
-
veterán
Na... miről maradtam le?
Az én álláspontom továbbra is az, hogy ha valóban megszűnik az olaj probléma és az AF is jó a D600-on, akkor az a tökéletes Nikon FX jelenleg.
Mivel én egy agyonfikázott D7k-t is tudok rendesen használni AF terén így a 600 AF-ától sem félnék.
Sőt, kb. két hónapja majdnem vettem egyet, de mégsem."Amíg a szomszéd nem vett 4-es Golfot, addig a 3-as is jó volt nekünk..."
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
imyourfriend
őstag
Menüből vezérléssel megbolondulnék.. néha így is vagy fél percig keresem azt amire szükségem van a menüben. Azt a másik tárcsát úgysem kell sokszor használni, viszont egy jó fícsör szerintem, meg elfér a másik tárcsa alatt kényelmesen. Már D90-en megszerettem a dedikált gombokat, és el nem cserélném egy olyanra ami nem tudja ezen funkciót. Nem azért mert oly sokszor használom, hanem azért mert ha kell akkor kéznél legyen, akárcsak a képminőség gomb. Mely a két kártyafoglalattal lehetővé teszi hogy elmentsem magamnak a raw-ot és leadjam a jpeg-et, ha azonnal kell. Portrémarkolatot vettem hozzá minap, na azzal már nehéznek tűnt. Aztán mikor leszedtem róla a 8 enelooppal együtt.. jött is a megkönnyebbülés.
(#16510) Throme: Olyan érzésem van, hogy ha lenne egy kis pénz ami gépre menne akkor az obiba kerülne.. ~6 éves konstrukció a PC-m, de még megvagyok elégedve vele.
(#16514) Larry303: Ezen még nem gondolkoztam, viszont ha a mérnökök odatervezték és meg is alkották akkor biztos fontos szerepe van a bracketingnek. Mely még nem jött át számomra.
-
Larry303
addikt
válasz imyourfriend #16508 üzenetére
és akkor hogy oldnád meg a bracketinget? expo után bökködnéd kicsit a vázat? -az, hogy neked nem hiányzik egy dolog...
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
torzo
őstag
válasz #40935168 #16511 üzenetére
Ja, csak kib@szott hangos a zár még "csendes üzemmódban" is. Többször jártam már úgy, hogy beszélgetős rendezvényen a nagy csendességben majd leégett a hajam a csattogásától. Nem is tudom, hogyan lehet ez egy esküvőn a "síri" csendben? A D600 pl. jóval csendesebb.
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
Az iso még hagyján, ahogy itt néhány napja írták, legjobb auto módban használni. A képminőség állító számomra használatlan, mindig raw-ban képelek. A WB-nek így aztán semmi értelme. A két tárcsa OK, de csak jobb oldalon, a bal oldali számomra mindig nagyon nehézkes volt, leginkább kétkezes meló ugyanis. Be lehet ugyan tanulni egy kézzel is, de nem az igazi.
Gondolom, egy profinak ezek a dedikált gombok talán tényleg sokat érnek, de engem nem kápráztatnak el.
Egy amatőrnek szerintem még a menüből vezérlés sem tragédia. A d600 jó fogású, kézre álló, nem bitang nagy dög, és hihetetlen jó a szenzora, szerintem ideális a felbontása, filemérete. Egyszóval nagyon jól eltalált konstrukció, sajnos, elcseszett zárral, de ezt már rongyosra tárgyaltuk. -
Throme
veterán
"nem tudnék mit kezdeni azzal a k*rvanagy fájlmérettel"
Bakker egy D800 mellett már ne az legyen a gond, hogy nincs píz i7-re, ssd-kre, meg 32/64GB-os memkarira!
Ez olyan, mintha valaki ferrárit vesz de nem marad zseton üzemanyagra... vagy mittudoménmilyenhülyehasonlat....
Fentiek megléte mellett nem hiszem, hogy gondod lenne a 36MP-el... -
flash-
veterán
"Nikkor 50mm 1.8G-re, mert eléggé dicsérve van, nekem is tetszik. De most jöttem rá, hogy nekem ezt be kell szoroznom 1,5-tel, szóval vennék egy 75 millis obit?"
Na csak pontositsunk a felreertesek elkerulese vegett:
Dx es nikon gépen bármelyik dx obit ha hasznalod akkor azt a kepet kapod mint a dx kitobin.
Tehát dx es gepen ha a 18-55 os kitobival 50mm-en ugyanazt a latoszoget kapod mintha a dx gepedre a dx-es 50.1.8G-t tekernéd. -
imyourfriend
őstag
Érthetetlen számomra amúgy a fikázás.. annyival NEKEM nem ad többet egy D800 mint amennyivel többe kerül (meg nemes egyszerűséggel nem tudnék mit kezdeni azzal a k*rvanagy fájlmérettel). Dedikált gombok közül amúgy az iso és a képminőség az amit sűrűbben használok, jól jön a wb is meg hogy két tárcsa van bal és jobb oldalt, de tehették volna jobb helyre az expó korrekció gombját és lehagyhatták volna a BKT-t nemes egyszerűséggel. D700-al tán egy gond van, hogy lassan már nem lesz rá terméktámogatás (vagy már nincs is?) Mindenesetre FX-et ennyi pénzért és ilyen szenzorral tényleg ajándék, sőt egy jó ideig az is marad.
-
Kleroo
veterán
válasz spanyoll #16503 üzenetére
Aham!
Ilyen értelmezhetetlen hulladék amit talán röhögésnek a legegyszerűbb titulálni.
Csak szimpla trollkodás ide a Nikonba.Tayrol: Á régi találmány ez, nem kerültél elég game-kocka emberek közé. CS UT, és társai..... képtelenség nem találkozni vele
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest