Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Viszont az a baj hogy már bárki számára elérhető a megoldás arra hogy hogyan nullázuk a számlálót,ezzel elég csúnyán át lehet vágni az embereket,jó lenne ha a Nikon erre kiadna valami update-et vagy megoldást..Én soha nem tenném mert odaképzelem magam hogy mi lenne ha én vennék olyan gépet amivel már lőttek 90 ezer képet de 1000et mutat a számláló...
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Félreértesz. Én hiszek Neked.
A maradék kételkedőből szeretném elűzni a kételyt - meg Belőled is, mert a "feltételezem" nem jelenti azt, hogy úgy van. Beszélgethettek még erről, minek van értelme és minek nincs, meg lehet itt jobbra balra feltételezni akármit, én addig felteszek (megtörtént) egy kérdést annak, aki tud erre mondani egy "igen nullázzuk" vagy "nem, nem nullázzuk"-ot és nyugi van. Érted. -
gab.m
senior tag
válasz #40935168 #14195 üzenetére
De figyelj, nem kell ide flame, nem tudom miért nem tudtok hinni nekünk. Azt ti is beláttátok, hogy faszság lenne nullázni az expószámot zárcserekor, mert akkor bármilyen agyonhasznált gépet el lehetne adni zsírújként (feltéve ha nincs elkopva a váz maga). Innentől kezdve nincs miről beszélni. A Nikon se teljesen hülye, és feltételezem a Canonnál is így működik.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
JohnyBlue
addikt
válasz dabgergo #14193 üzenetére
Azért annyira nem lassú az a sebesség (bár röplabdát nem kezdenék el vele fotózni) portréra azért bőven elég. Optikailag bőven megfelel nekem kategória A DC meg hab a tortán... Bár ha 35 milit csavar az ember fel a vázra akkor néha az is DC ik rendesen Bár ha már ennyi manit kiad az ember érte akkor már el lehet illetve el is kell gondolkozni a 85 mili 1.4D (G) n....
Viszont valaki igazán vehetne egy ilyen üveget Szívesen kipróbálnám
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
gab.m
senior tag
válasz aleister #14189 üzenetére
Teljesen hihető, vannak ilyenek, csak ritka (amikor nekem volt D200am az is hasonló volt: 700 expóval vettem, 7000-el adtam el). Az expószám zárcserénél nem nullázódik, pont.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
dabgergo
őstag
válasz JohnyBlue #14173 üzenetére
Jó a N 135/2 is, de drágább mint a Canon, rosszabb optikailag és lassabb is. A DC-t meg szerintem nagyon kevesen használják ki. Én személy szerint örülnék egy updtatelt N 135/2-nek, de ha a Sigma így folytatja azt se bánom ha ők hoznak ki erre a fókusztávra is vmi jót.
-
csacsi77
senior tag
-
Tibiajax
nagyúr
válasz imyourfriend #14185 üzenetére
köszönöm, ez hasznos lesz
-
aleister
veterán
válasz *Ropi* #14187 üzenetére
Pont azért függ az expószám a zárcserétől, mert az adott kategóriájú zárakat adott expószámra hitelesítik. Ha nem nullázódna az expószám, akkor ez az egész hiteltelenné válna.
Egyébként szerinted mennyire hihető 4000 expó egy kb 8 éves, több éve nem forgalmazott váznál?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
*Ropi*
félisten
válasz csacsi77 #14179 üzenetére
Pontosan amiatt nem nullázzák a szervizben a számlálót, mert más alkatrészek élettartamát is befolyásolja az expószám, így egyértelműbb a váz életciklusának meghatározása.
(#14184) aleister: Akkor ezt mondd el a Fóti úton, mert még nem tudnak róla.
(#14180) flash-: Sorold fel a Titanic 1512 áldozatát név szerint! Először a mechanikusan kopó részek, mint pl. a tükörmechanika, de pl. a szenzor is degradálódik, ha túl sokat fotózol nappal szemben...Expószám teljesen egyedi, a körülmények összhatásától függ.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
scream
veterán
Sziasztok!
D3100-hoz érdemes fix 50mm-es obit venni? Illetve hol érdemes nézelődni (használtan venném)?
-
Tibiajax
nagyúr
igen, szóval eléggé gyanús, ha egy d200-at nézek -pl-, ami 45xx -expósnak tüntetnek fel. szinte biztos, h már zárcserés lehet, azt gondolom egy ilyen.
innenstől meg ez az egész zsákbamacska -
törölt tag
válasz csacsi77 #14179 üzenetére
Az a baj, hogy az expószám nem csak a zár állapotára utal, hanem az egész vázéra. Szívesebben vennék (ha kellene) használt gépet úgy, hogy:
- 40.000 expó a vázban
- 35.000-nél zárcsere voltMint úgy, hogy:
- 5000 expós váz (új zárral, amit vagy mögéírnak, vagy nem)Utóbbi semmit nem mond a gép állapotáról a záron kívül.
-
-
Tibiajax
nagyúr
ha egy vázban cserélnek zárat, az expo-számlálás újraindul vagy nincs befolyással rá?
-
veterán
válasz Gulyopapa #14171 üzenetére
Stabi nélküli Tamron 17-50? Vagy Sigma 18-50? Olcsók és jók, nyitott rekeszen is max. a kép sarkaira lehet panasz.
Persze, a képüket és az AF-t mindnél meg kell nézni, hogy megfelelő-e!(#14172) Kirtam: Inkább 75-80k, ha kopottas, akkor 70k.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Kirtam
tag
Egy lejárt garis nikkor 50/1.4G megér 85K-t? Makulátlan állapotban van. 2.5 Éves kb.
-
gab.m
senior tag
válasz juuzer #14166 üzenetére
Nem teszi tonkre, csak mint tapasztaltad is, gixerek lephetnek fel az adapterezessel, illetve nagyobb az eselye az adatvesztesnek. Filleres tetel kb egy sd kartya, en a helyedben nem szorakoznek microSDvel.
-
Schuby
aktív tag
válasz juuzer #14166 üzenetére
Nem teszi tönkre csak a tökéletlen érintkezés adatvesztéshez vezethet. Nálam is volt olyan, hogy kényszerből használtam micro SD-t adapterrel, többet fotóztam mint terveztem,és időnként meg kellett mozgatnom mert kiírta hogy nincs benne kártya. Na ha ez fotózás közben játszik be, akkor lehet egy fontos kép veszik el.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
juuzer
addikt
gab.m, nesa:
Tönkreteszi a gépet? Vagy miért felejtsem el?
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
Gulyopapa
addikt
... bár a Canonnak is van 85 1.8-a és olcsóbb is ...
-
Gulyopapa
addikt
válasz imyourfriend #14163 üzenetére
Nem, max FX-re
-
-
aleister
veterán
válasz belovary #14157 üzenetére
Abba igazad van az ismerősödnek, hogy a Nikonok köztudottan jobb érzékelőkkel vannak szerelve, tehát valóban "szebb" képeket készít. Cserébe a Canon AF-et én gyorsabbnak éreztem, a tesztek szerint pedig bizonyos esetekben pontosabbak is.
Innét kezdve fotózási stílus kérdése, hogy melyik gyártót preferálja az ember. Konkrétan a 70D egy elég jól sikerült váz.Van Nikon vonalon is kihajtható lcd. A D5x00-es szériát nézegesd! Ez a hobbista vonal középkatja nálunk.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Larry303
addikt
válasz belovary #14157 üzenetére
ha már eldöntötted, hogy dslr kell, akkor mindkét gép bombajó választás...70d és a 7100 is.
nem tudsz mellélőni egyikkel sem...amin viszont jobban el kéne gondolkodnod az az üvegek...és ha úgy is beférsz a büdzsébe akkor hajrá...ha nem akkor lejjebb is adhatod vázban simán szvsz.
dx ben pentax vázban is gondolkodhatsz, überjó állítólag -saját tapasztalatom nincs vele és az üvegeket sem ismerem-https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Dare2Live
félisten
Székesfehérvárról van valki aki kölcsön tudna adni pár napra egy macro obit? Jó lenne tudni tényleg kell e nekem egy ilyen a boldogsághoz vagy fölös pénzkidobás lenne. Akármilyen jó.
belovary: A váz mellett nézd meg az üveg kínálatot és árakat is. pl a kitben árult 18-105Vr egy tényleg nagyon jó zoom ami kitben kapható olcsón vázzal és nagyon sokáig el lehet vele lenni.
Amúgy imo igen sokkal inkább egy D7100 mint egy 70D.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Dslr gép vásárlása előtt vagyok, és jó ideje nézegetem a gépeket. Hobbi szinten fotózgattam eddig, természetesen gyengébb gépekkel, több kevesebb sikerrel. Már régóta szerettem volna kicsit komolyabbra fordítani a dolgot, de most jött el az idő. Olvastam teszteket, pár fotós ismerősöm véleményét is kikértem, de általában nálunk érezhető az elfogultság, mert amilyen gépük van, az a jó. Na meg persze, jelenleg nem ebből élek, így nem profi gépet nézek elsőre.
Eddig Sony gépeim voltak, de már régóta a Nikon és a Canon gépekkel szemezgetek.
Írtam a Canon fórumba is, és úgy gondoltam úgy fair, hogy itt is kikérem a vélményeteket. Pár hete majdnem vettem egy Canon 700D, de nagy volt a lebeszélés... Amit néztem A Nikon d7100, Canon 70D vagy a 7D...
Fotós barátom azt mondja, hogy felejtsem el a Canont, mert a Nikon D7100 veri ezeket, és jóval szebb képeket készít. Persze néztem összehasonlításokat, teszteket, de nehéz eldönteni így kezdőként.
Nekem pl nagyon bejött eddig is a kifordítható LCD panel, ami jó néhány kép készítésénél megkönnyítette a dolgomat. Ez ha jól tudom sajnos a Nikon-ál nincs, de persze aki jó fotós annak nincs is szüksége ilyen dolgokra...A véleményeteket kérném, és tudom, hogy ez egy örök vita, de szerettem volna hallani a másik oldalt is.
Bármilyen infó, teszt, tanács, vélemény jól jöhet!
Előre is nagyon köszönöm! -
Larry303
addikt
válasz Gulyopapa #14153 üzenetére
gondolom lehet vele nem gyenge snitteket csinálni...az az üveg videozás szempontjából kb pont arra való. gyönyörűen bemutathatók a részletek vele.
vieozásnál amúgy nincs akkora szerepe a lencse élességének...sokkal kevésbé jön ki...viszont másnak meg sokkal nagyobb szerepe vanhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Gulyopapa
addikt
Hétvégén fotóztam és videóztam a 85-össel.
Elképesztő szép, tiszta, éles ( már 2.8-on nagyon éles, f4-en pedig elképesztő ) képe van mint fotón mind videón.
A videó minőségétől lehidaltam. -
Motaba78
addikt
válasz Real_Necro #14137 üzenetére
Elvileg az en peldanyom szerdan erkezik, meglatjuk milyen lesz.
-
gab.m
senior tag
-
juuzer
addikt
Köszönöm a segítséget, másik adapterrel tökéletesen működik!
Vamos a la playa.
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám a D3100-asommal. Belerakom a memóriakártyát, és azt írja ki, hogy meghibásodott a kártya, cseréljem ki. Ezt egyre többször csinálja, konkrétan, most már minden kártyakivétel után. Egy micro SD kártyát használok adapterrel. Lehet ez a gond? A laptopom gond nélkül olvassa. Vagy lehet, hogy a formázásnál nem stimmel valami?Vamos a la playa.
-
Gulyopapa
addikt
válasz imyourfriend #14142 üzenetére
fasza
-
imyourfriend
őstag
-
addikt
válasz Real_Necro #14137 üzenetére
Nem vagyok profi angolból,de úgy vettem ki nem nagyon ajánlott obi
Valahogy a Nikon hasonlít a Samsungra,ha kijön valami újjal az sem valami jó és túlárazott.Lásd S5,vagy a Note 2 insane chip hiba/(D600 olaj hiba) -
Gulyopapa
addikt
válasz balintkagan1 #14139 üzenetére
Ok, akkor ez felejtős.
Megfizethetetlen számomra ... -
Gulyopapa
addikt
Cső !
Azt a cuccot hogy is hívják amelyikkel videózni tudsz dslr-rel és szintben tartja a gépet ha mozogsz ?
Más : videóra felejtős az AF ugye, csak a manuál a működő dolog ?
Köszi ![ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Jared Polin és a 35mm f/1,8 G FX vs. 35mm f/1,8 G DX
Ha még nem volt.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz dabgergo #14133 üzenetére
Photozone-on nezd a fullframe teszteket. Borzalmas. Mind a Canon, mind a Nikon verzio. Kozepen karc, de kifele azonnal iszonyatos felbontascsokkenes. Erre rajon egy kis fokusztevesztgetes es egy kis (eleg eros) focus shift es k.o.
Fasorba sincs egy Nikkor 50 1.4G-hez.
-
psycroptic
őstag
válasz Kleroo #14110 üzenetére
Tud a 622-ős is olyat. Igaz, hogy nem a nyomon követhetőbb módon, de tud.
PSNID: Tomy83PS
-
törölt tag
válasz atok666 #14125 üzenetére
Nem azt mondta Kleroo h keves, hanem hogy omfg Otus minoseg annak toredek araert. Tehat a ket uveg ar/erek aranyban eleg messze van egymastol, a Sigma konkretan hulyere veri az Otust.
Autofokuszban szinten.. - ezt is elfelejti mindenki (a Zeiss MF uveg).
Sztem a Sigma meg a 85-ot megcsinalja Art-ban, aztan bemegy a nagylato teruletre fix Art-okkal.
De ha kozben meglep minket egy kokemeny 70-200-al, az sem lesz szar. Csak a fokusz legyen jo.. - akarcsak a fentebbieknel..
[ Szerkesztve ]
-
gab.m
senior tag
válasz Deadzone41 #14128 üzenetére
Nono, van Sigma 85 1.4, de az nem "Art".
-
törölt tag
válasz imyourfriend #14105 üzenetére
-
-
Kleroo
veterán
válasz Larry303 #14120 üzenetére
A maradék egy meg a tipikus "hifista" csakazéééris a Zeiss
(btw még sokkal jobban is néz ki a külseje mint az Otus )
És 1400 dodóért is budget lenne mellette. A 700 dollár mindblowing kategória lenne Nagyon kíváncsi vagyok már az első normális tesztekre, hogy milyen bukéééja van.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
atok666
őstag
Nem tervez a Sigma vmi 85/1.4et Artot?
Atok
-
Larry303
addikt
válasz Kleroo #14117 üzenetére
igen ez látszik, jogos
félreérthetően fogalmaztam -szal a zeiss képe tetszik a legjobban -már amennyire ezt meg lehet állapítani ezekből-ha tényleg 700dollar körül lesz akkor
még az 1400is olyan hogy kb 10-9 ezt fogja választani a felsoroltak közül szvsz
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Kleroo
veterán
válasz Larry303 #14115 üzenetére
Hát, még az is necces kijelentés. Persze ez a pár kis kép inkább csak kedvcsináló, nincs értelme komoly konklúziót következtetni róla, de azért ha megnézed még1x, a Sigma kontrasztosabbnak tűnik. (fekete hasonló, viszont a zeiss inkább világosszürke, míg a Sigma egész erős, már már teljesen fehér..)
Valamint a Zeiss képén a "skála" jóval nagyobb, így csalóka. Érdemes azt nézni, hogy a legkisebb vonalak melyiken hogy mutatnak. A Zeissen már homályosak, míg a Sigmán még egész éles (+ némi CA),annak ellenére, hogy a Zeiss előnyben, hisz az egész nagyobb
De ez csak a jéghegy csúcsa. Az viszont látszik,hogy ez egy etalon jéghegy lesz
Ha 1000$ alá valahogy befér, akkor végre ez lehet az első igazán f@xa 50es 1.4es obi, ami elérhető árú.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Larry303
addikt
-
-
dabgergo
őstag
Köszi világos
-
*Ropi*
félisten
válasz dabgergo #14106 üzenetére
"De nem látom így átfutva h a másik miért drágább, meg az csak két vevő nem?"
Egyrészt nem "csak" két vevő, mert a 622-esek transceiverek, tehát adók és vevők is egyben. Másrészt teljes i-TTL átvitelt tudnak, míg a 602 csak elvillantani tudja a vakut az előre beállított értékekkel.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
törölt tag
-
JohnyBlue
addikt
-
cOxeR
Ármester
válasz qpakcovboy #14100 üzenetére
Canon PowerShot A650 - by attaching a reverse-mounted Helios 58mm F2 lens
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest