Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
törölt tag
Nem Veled viccelek, én egy gépről beszélgetek, engem különösebben nem hat meg ez az új váz, csak érdekelt a véleményetek.
Felháborodásod az 1/3-nyi fényen annak fényében értelmezhető számomra, amit a mai klasszikus nikon-canon vonal képvisel, Sony erre spec tojik magasan, gépvázon belül korrigálják a veszteséget. Abban a vázban egy 24MP-s Exmor dobog, a 36 MP-s D800 Exmor-nak a kisebb tesója. Simán kinézem belőle, hogy többre képes 24MP-n, mint a legtöbb átlag-szenzor, de ezt nem arra használják, hogy 125000-es iso-ig menjenek, hanem arra, hogy "átlag" zajszinteket és dinamikát hozzanak ki úgy a rendszerből, hogy a teljes fény mindössze kétharmadával dolgozik. És ez nagyon nem semmi teljesítmény, úgy érzem.
Persze fejlődni van mit, furcsállom azt is, hogy a szenzorra (!) épített két (!) AF egység mekkora újításként van feltüntetve és a teszt végén a kontránál kiderül, hogy gyengébb az AF tracking képessége, mint a Canon/Nikon vázaké.
Szóval én most itt nem pálcát török se egyik, se másik felett, csak nyitottam egy beszélgetést.
Viccelni szeretek, de általában tudom, mit beszélek.Legalábbis úgy gondolom, aztán lehet, tévedek. Szóval nekem a 2/3-nyi fény bukó után ugyanazt nyújtani képes szenzor kb. a "wow, király" kategória. De ez csak az érzékelő, nyilván.. (a gép nem csak ettől gép).
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest