- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Milyen videókártyát?
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
balpis
őstag
válasz Freddy76 #32494 üzenetére
én is erre jutottam, hogy ha kp-ben fizetek és személyesen veszem át, már nem "pattoghatok" annyira, mint futár esetén.
De vevőként most úgy látom, jobb a helyzet, mint a pontos szövegértelmezés esetén. Egyébként nem érzem jogosak ebben az esetben akülönbséget a bolti váráláshoz képest. Habár sok webshop átvételénél max. megnézheted, mit kapsz, de kipróbálni nincs lehetőséged (vagy csak komoly előkészületek mellett) - pl. egy monitortnotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #32496 üzenetére
Ebben az esetben viszont egyet értek veled, viszonteladónál való vásárlásnál még ha kellemetlen lehet is a helyi alkalmazottaknak jogod van rövidebb/hosszabb kipróbálásra, az más kérdés, hogy nagyrészt nem ott fog leülni valaki fotózgatni, hanem otthon.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Freddy76
addikt
válasz spanyoll #32495 üzenetére
Félreértettél. A személyes átvétel alatt azt értettem, amikor bemész a boltba, és ott veszed át az interneten megrendelt terméket. A futár az nem személyes átvétel ebből a szempontból - nem az eladó helyiségében történik az átvétel, és az esetek 99,99 %-ában a futár harmadik szereplő, nem az eladó saját emberei hozzák a terméket, hanem megbízott futárszolgálat..
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #32494 üzenetére
A véleményedre reagálván:
Oké, hogy ott van a személyes pont a 4 részes gépezetben, de vajon mennyire reális, hogy a futár kiszállítása után leülteted egy kávéra (mert ugye ő nem siet és nem kell kivinnie még egy rakat terméket) és elkezdesz vonalzót fotózgatni?!
Amúgy meg a viszonteladók keze is nagyban meg van kötve sok esetben, nem mindig illetékesek a szervizelésben, sőt. Gyakran annyi csak a különbség, hogy nem te viszed el a szervizbe, hanem ők."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Freddy76
addikt
válasz balpis #32492 üzenetére
Ebben pont otthon vagyok, bár én 90 %-ban a sötét oldalt (értsd: értékesítők) képviselem. A kérdést a távollévők között kötött szerződésekről szóló kormányrendelet szabályozza, amely eléggé faramucin, szerintem nem teljes körűen határozza meg a hatályát. Itt nincs tényleges aláírt szerződés, hanem egy négy lépésből álló folyamat van: nyilvános ajánlattétel, megrendelés, szállítás, fizetés. Az én értelmezésem szerint ha egy elem nem távollévők között történik (tehát pl. az átvétel és fizetés személyesen), már nem távollévők között köttetik a szerződés, ezért nem él az elállási jog. Ezt támasztja alá az is, hogy személyes átvételnél ki tudod próbálni a terméket. De ez csak az én értelmezésem, és azért írom le, hogy kiöntsem a szívemet.
Merthogy a fogyasztóvédelmi hatóság teljesen máshogy értelmezi, szerintük személyes átvétel esetén is gyakorolható a nyolc napon belüli elállási jog. Márpedig itt a fogyasztóvédelmi hatóság fingja a passzátszelet, nekik van igazuk, akkor is, ha azt mondják, hogy az ég piros. Tehát a válasz: interneten megrendelt termék esetében személyes átvételt követő nyolc napon belül gyakorolható az elállási jog, ahogy Peethy mondta.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz Peethy #32491 üzenetére
Ezt aláírom, anno volt egy kisebb laptop kálváriám, sponsored by asus, és ott is volt mindig időm visszarohangálni a sorozathibás géppel, tehát a 8 nap megvan (de én inkább 3-on belül vittem, biztos ami biztos).
[ Szerkesztve ]
-
-
balpis
őstag
válasz zed juron #32439 üzenetére
jó, ha utánanézel: ha online vásárlás esetén futárral viszik ki, akkor 8 nap az elállási időd. De ha személyesen veszed át, akkor már nem online vásárlás, hisz jelen vagy a vásárlásnál, semmi ilyesmi nem vonatkozik rá hivatalosan.
Persze a legtöbb normális bolt nem tagadja meg a visszavételt ilenkor sem, de megtehetné.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
David33
csendes tag
Trap focus (fókuszcsapda).
Itt elég jól le van írva hogyan kell beállítani, illetve használni.HGTimber-nek akart menni a válasz.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz charlie_hu #32485 üzenetére
Nem az elemre reagáltam Az elem tényleg kb. feleannyit (vagy még annyit sem) bír, mint az akksi, én a fotózás módjától függő energiahasználatra reagáltam (sorozat vs. nem sorozat).
-
charlie_hu
aktív tag
válasz Peethy #32484 üzenetére
Mikor elemet használtam, egy nap intenzív fotózás volt - színházi esemény - azt kérték, hogy legyen sok kép, hogy válogathassanak. Másnapra sikerült töltőt szereznem, azután nem volt gond az akksi. Tehát ugyanolyan használat mellett van összehasonlítási alapom.
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
Peethy
őstag
válasz charlie_hu #32483 üzenetére
Erőltetett használat mellett (1 nap rengeteg kép, pl. esküvőfotózás) sokkal több képet lehet készíteni egy töltéssel, mint amúgy. Utángyártottal ment a 2100 is, amúgy olyan 600-zal kevesebb.
-
charlie_hu
aktív tag
válasz zed juron #32413 üzenetére
Ezt magyarázd meg kérlek, hogy sorozatban miért terhelné kevésbé az energia ellátó rendszert mint nem sorozatba?
Sorozatba is ugyanúgy van fénymérés, AF állítás, stb, mint egy kép esetén, kivéve persze, ha direkt letiltod ezeket.
-
charlie_hu
aktív tag
válasz zed juron #32407 üzenetére
Kérlek szépen, tapasztalati alapon, Nikon D90 esetén, nem bír többet. Egyszer kénytelen voltam elemet használni - 6 db kell bele - Panasonic infinium, 2100 mah aksikat használok/használtam, fele annyit bírt mint a gyári en-el3e-vel.
Nem volt se vaku, se visszanézés.
-
Peethy
őstag
válasz HGTimber #32480 üzenetére
AF-S módra kell állítani a fókuszálást, majd teljesen lenyomni az expógombot és tekergetni a fókuszgyűrűt, és amikor éles lesz a fókuszmező adott pontján, akkor elkattan. A váz legyen AF-módra állítva!
Én is csak olvastam, ha valaki már próbálta is és jobban tudja, egészítse ki
[ Szerkesztve ]
-
HGTimber
tag
Sziasztok!
Valahol olvastam a napokban, hogy a Nikon vázak esetében van valamilyen mód az ún. "fókuszcsapda" alkalmazására. Sajnos nem találom a leírást ahol olvastam. Nem tudja valaki leírni a menetét?
Üdv! -
Peethy
őstag
válasz zed juron #32475 üzenetére
"Ismétlem: ez egy baromi nagy lehúzás, méghozzá szándékos. Nem véletlen hogy pl. a GP szépen ráállt erre az iparágra és harmadár alatt ad utángyártott akksikat. Merthogy annyiért van árban egy ilyen speciálisan kialakított akksi, kis gyártási szériában ilyen teljesítménnyel." (számomra ez tűnt összeesküvés-szagúnak, ilyen irányba kár elmenni)
D90, D70 és D50 tulaj vagyok/voltam, D3100-zal/D7000-rel fotóztam még. D3200 esetén kétszerannyi pixel van, mint D90 esetén, emiatt nőhet a fogyasztás a képek kártyára másolása miatt, mást nem tudok elképzelni, csak hogy valami gond van.
[ Szerkesztve ]
-
zed juron
aktív tag
válasz aleister #32465 üzenetére
Meglátjuk. Mondom mit veszíthetek vele. Mondjuk egyre kevesebb inspirációt érzek arra hogy megosszam bárkivel is mire jutottam. Nekem némi energia hogy ezt leírjam. Olvasni valamivel könnyebb. Vannak külföldi oldalak is, és innen is a sok OFF közül amire nekem szükségem van megkapom.
Gondoltam mást is érdekel. De ha nem, hát nem. Nekem nem fizet azért senki hogy megosszam a saját tapasztalatom. Én kérek elnézést, ha ilyent akartam szándékosan elkövetni.
-
t72killer
titán
válasz DJ Reinhardt #32472 üzenetére
Inkább a szenzor volt a fő ok. A gépet asztrofotózásra vettem, másodkézből - mivel egy rakás tartozék volt hozzá, így egész jó áron tudtam megfogni. A liveview is nagyon jó - mind az infrához, mind az asztrofotóhoz (főleg, h manuálisan fókuszálok, kinagyított liveview-ban).
Amúgy pár régebbi vázat 1xerűbb szétszedni (pl a D40-nél kevesebb a forrasztósdi).
Ja, mielőtt túl sok HSZ kerülne az előző után (esetleg egy errejáró MOD-ot megkérnék, hogy tegye bele): Fontos, hogy kb 1-2 nappal a gépváz felnyitása előtt vegyük ki az akksit, hogy a vaku kondenzátora lemerüljön!
Különben csúnya áramütés érheti az embert + a vázat.#32471: meglesz a blog is, mihelyst időm lesz rá, remélhetőleg sok képpel
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Peethy
őstag
válasz zed juron #32452 üzenetére
Szerintem megkaptad a válaszod. Nincs itt semmiféle összeesküvés, D3200 szenzora elég nagyméretű, a képek kiírása miatt csökkenhet az akkuidő, de tekintve hogy nekem 1-2ezer képet bír átlagban az akksi úgy, hogy sokszor visszanézegetem kijelzőn, ott valami gond lehet. Légyszíves próbáld meg az 1-2soros válaszokat egy hozzászólásban lerendezni...
-
t72killer
titán
válasz t72killer #32468 üzenetére
+Amit a műveletről még tudni kell:
szükséges szerszámok:
- 000-ás philips csavarhúzó (=keresztfejű, ami passzol a gép hasán lévő csavarokba,
szerencsére mindenütt ilyet használ a nikon) és egy normál kicsi laposfejű csavarhúzó (lefeszíteni a burkolatot)- egy forrasztó, lehetőleg kicsi fejjel
- egy papírlap, amin csoportosítjuk a csavarokat (kb 20db lesz, 3-4 féle hosszal/fejjel)
+Ami kellene még, de még nem szereztem be: egy 29*31*1.15mm BK7 vagy kvarc üveglapocska a kivett szűrő helyére, hogy minden lencsét végtelenre lehessen állítani. Ezt valszleg meg kell rendelni, mert ilyen vastagságú protector/clear szűrőt nem árulnak... (1mm-nél vastagabb kéne mindenképp, de 2mm már sok).
Infrafotózást olcsó ebayes szűrőkkel (citiwide) tervezem/kezdtem elkövetni.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Egy kis kamerahorror: sikeresen átalakítottam egy D5100-at infravörös fotózásra:
Kicsit hiányos boncolási recept az ifixit-ről
+Rejtett csavarok:
+Amit forrasztani kell:
És további csavar kicsavarása után...
Feltárul a szenzor :
(Itt a pirossal jelölt kontaktokat forrasztással ki kell oldani, a kékkel jelölt por+infraszűrőt pedig kivenni)
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
Elkezdtem írni egy hozzászólást, mivel alszik asszony is, gyerek is, de inkább csak annyit írok: Hajjaj. Oszt Zéé kolléga inspirációja alapján megyek, és bekeverek egy adag palacsintatésztát.
-
aleister
veterán
válasz DJ Reinhardt #32461 üzenetére
Olvastam olyat, hogy nem, de elég zavaros volt a kifejtés, így szerintem jobb, ha bent marad az eredeti mindvégig.
Egyébként teljesen érthető a dolog. Minden hw-ben van egy chip, ami az adott eszköz azonosítóját, adatait tartalmazza. Hiába felelne meg a specifikációk alapján a P7000-es aksi, ha a váz D5100-hez való eszközt vár. A portrémarkolatnál értelemszerűen csak az első aksinál van mód ennek az azonosítónak az elküldésére, ami ha eredeti EN-EL14, akkor teljesen mindegy mi van mögötte.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
spanyoll
addikt
Az is elég egyszerű netikett, hogy ha 20 embernek reagálsz, akkor nem írsz 20 postot, legalábbis jobb helyeken.
Ha érdekel, hogy hogy lehet ezt értelmesen megoldani, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a topicot: PH!otóstopik "Kreatívkodjunk egy témára" jeligére - KÉPEK+vélemények - Nincs off! Lsd. első hsz. !Igazából lényegtelen, csak zavaró számomra az ilyen,
de ha te hsz-t akarsz gyűjteni, amit fel sem merek tételezni[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
@zed juron: Csak azt nem értem mire fel ez a nagy veszekedés (vitának már aligha nevezném). Ha szerinted neked van igazad akkor bizonyítsd be, addig meg fölösleges itt flamewart indítani.
Szerkesztési időn belül pedig kérlek szerkeszd inkább a hozzászólásod... Nem vagyok mod, de zavaró látni x bejegyzést 5 percen belül. Értelmetlen
@aleister: De, képet kérünk és egyesével hozza ki mindenkihez, hogy személyesen is megnézhessük, persze miután láttuk videón is
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz aleister #32456 üzenetére
Leírtam már ezt is neki: [link]
de hivatkoztam rá még egyszer is: [link]
és leírtam a chipes okot is ott, amire te válaszoltál.
Illetve a kolléga által linkelt amazonos véleményekben is ott van, hogy vázba téve nem működik, csak portrémarkolatba téve, valamint a speedshopos vélemények közt is le volt írva, de az ebayen is, és több (külföldi és hazai) webshop leírásában is ott van, hogy ez Coolpix P7000 és P7100-al kompatibilis, D3100, D5100-al nem.Téma innentől kezdve tényleg lezárva részemről, megyek ebédet főzni.
Just a simple Lineman...
-
zed juron
aktív tag
válasz aleister #32456 üzenetére
Mivel megrendeltem, ki fogom próbálni és megfogom személyesen osztani a tapasztalatomat. Fényképet nem ígérek a hitelességem alátámasztásához, mert ha nem jó, akkor ott helyben visszaadom (illetve az Aqua is írhat vissza hogy ez nem jó D3200-höz). De ha OK, akkor le is fényképezem, ha van rá igény.
És úgy vélem ez a hasznos info. Hülye szokás, reálterületeken dolgozom, nem érem be kevesebbel, sorry. A "lehet", meg "szerintem" nekem nem elég.
-
aleister
veterán
Ez csak részben igaz.
Többször is volt szó már róla, hogy jók az utángyártott P7000-es aksik D5100-ben, ha az ember portrémarkolatot használ, és az elsődleges aksi eredeti Nikon EN-EL14. Ilyenkor a markolat csak az első helyen lévő aksi hardver információját küldi el a váznak, ami alapján kompatibilis eszközként lesznek kezelve.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
zed juron
aktív tag
Ha nem próbálom meg D3200-vel, akkor hogy írhatok bármilyen véleményt? És ha azt nézzük ez az itt lévőknek is csak jó, mert a zed elment és kipróbálta hogy az OTB-s akksi ment -e D3200-n.
Erre pár verzió van csak.
Nem ment. Infoérték: egy bit.
Ment, de üzemidő vagy mittudomén milyen egyéb issue-k voltak. Infoérték: több bit.
Ment, mint a gyárival. Infoérték: egy bit.
-
zed juron
aktív tag
Szóval hogy is van ez?
-
zed juron
aktív tag
válasz DJ Reinhardt #32448 üzenetére
A negatívok meg a Coolpix P7000-re vonatkoznak, ha jól látom.
-
zed juron
aktív tag
Azért vannak vmiért pozitív kritikák is. Vajon miért?
-
zed juron
aktív tag
Na ez már sokkal hasznosabb post volt. Valahogy az volt az érzésem, mintha "kritizálni mered a Nikont bármiben is, pusztulj" hozzáállás lenne sokaknál jelen. Akinek inge vegye magára, akinek meg nem...
-
DJ Reinhardt
tag
válasz zed juron #32447 üzenetére
Vannak körök, amiket fölösleges személyesen megfutni, de te tudod.
google, csak magyar nyelvű találatok, "OTB EN-EL14"
Az első találat linkjén egyértelműen kibogozható a sztori.
Természetesen nem kizárható, hogy az utolsó komment óta a gyártó beépítette a chipet és a D3200 elfogadja. -
zed juron
aktív tag
Valakinek azért csak gyártják ezeket... nem?
No igen. Tancsáért jöttem, aztán eljutottunk a hülyézéshez xy részéről. Akik így osztanak tanácsot azok inkább ne adjanak tanácsot. Mindenki jobban jár, ők is, mert nem halnak meg a visszareakciótól szívinfarktusban, illetve a tanácsot kérő meg nem azon hülledezik hogy most mi van itt?
Én nem hiszem hogy bárki errefelé mindentudó lenne bármiről is lenne szó. Az okos ember előbb mindig kérdez, még akkor is ha már van saját infoja... Persze ezt páran - lehetne minősíteni őket - felkérésnek veszik arra hogy "lámának" nézzék bármiben a kérdezőt.
Talán nem becsülöm túl magam ha azt írom hogy tudok annyit az akkumulátorokról mint itt bárki. De mint mondtam mégis kérdezek előbb, mert nem vagyok mindenttudó.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz zed juron #32439 üzenetére
Online vásárlás nem újdonság, nem kell lekezelőnek lenni, legtöbbünk a legtöbb cuccát így szerezte be...
Tanácsot jöttél kérni, mi elmondtuk a tapasztalatokat, többen megjárták már itt is utángyártott en-el14 aksikkal, de te nem vagy hajlandó elfogadni a tanácsokat, akkor nem tudunk mit tenni... Egyszerűen a D3100, D5100 nem fogadja el ezeket az aksikat, D3200-at nem próbálta még senki se, de szerintem a helyzet változatlan.
Coolpixek elfogadják az utángyártott akkukat, új tükrösök nem, mivel valami chip-es védelem van bennük... Nem azért nem jók az utángyártottak, mert gyengék, hanem mert kiírja a géped, hogy hibás az akku...(#32443) stevve
okés, abbahagytam én is.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
veterán
Ez a vita már pont eljutott arra a szintre, ahol abba lehet hagyni, ugye? Kevesebb indulatot, ha kérhetem
[ Szerkesztve ]
-
zed juron
aktív tag
válasz DJ Reinhardt #32435 üzenetére
Puding próbája az evés. Lehet hogy nektek új, de létezik az online vásárlás, ha esetleg nem ismernétek. Az Aquanál is van ilyen. Na mármost mivel írtam hogy Nikon D3200-höz kell az akksi, ha nem jó náluk nem fognak gondot csinálni abból hogy visszavegyék. Online vásárlásnál törvényes és szabályos dolog. Személyes átvétel mellett kevesebb idő mint tíz perc az egész.
Ha nem jó a cucc még mindig ott a B verzió hogy vehetek eredeti gyári lehúzós áron.
Egyébként gondolom a sok hülye utángyártott akksit gyártó cég - köztük a GP is - azért gyárt ilyeneket, mert azok használhatatlanok.
[ Módosította: stevve ]
-
A Zéé
addikt
válasz DJ Reinhardt #32435 üzenetére
Neked/nekünk nem hisz, de ha majd ha kiderül, hogy mégse jó vele, akkor majd lehet kiabálni, hogy fos a Nikon, szar a Nikon, ne vegyél Nikont, mert még akksit se lehet venni hozzá...
(#32434) Freddy76
Just a simple Lineman...
-
DJ Reinhardt
tag
válasz zed juron #32432 üzenetére
Bocs, én ezt agyban nem tudom összerakni.
Én azt mondom, mindenféle gyártók aksiját hirdetik EN-EL14-kompatibilisnek, és sorra kiderül, hogy csak Coolpix P kompaktoknak felel meg, tehát nem mind EN-EL14 kompatibilis.
Vettem a fáradságot, és amit az általam is évek óta kedvelt aqua EN-EL14-ként hirdet, konkrétan az OTB márka, azt egy másik bolt fórumán a felhasználó D3/5100-zal nem használhatónak írja. -
Freddy76
addikt
válasz zed juron #32431 üzenetére
Igazad van. Amikor lecseréltem az 1,4-es vw pólót egy 2000-es passatra, engem is felkúrt agyilag, hogy többet fogyaszt, és ez meg hagyján, de nagyobb parkolóhely kell neki! Ésmosteztígyhogy?
De komolyan, szerinted ugyanaz a két gép? Többszörös szenzorméret, többszörös felbontású kijelző, bonyolultabb elektronika, mechanikus(!) elemek, amelyeket biza árammal kell emelgetni, plusz az objektív fókuszmotorjának működtetése. Nem érzem úgy az általad irt adatokból, hogy gond lenne.
-
törölt tag
-
zed juron
aktív tag
válasz DJ Reinhardt #32429 üzenetére
Reklámozza a jó nyavalya. Vagy itt most kereskedőkkel beszélgetek?!
-
zed juron
aktív tag
válasz DJ Reinhardt #32429 üzenetére
Nem árulok el nagy titkot, de az aqua-nál lehet kapni. Nem mondom hogy biztosan csupa jószív emberkék ülnek ott, de nekem még velük csak pozitív tapasztalatom van.
-
drkbl
őstag
válasz zed juron #32414 üzenetére
Nekem anno a négyakkus Fujifilm S5600 sokkal kevesebbet bírt, mint a Nikon D40, a -állandó élőkép, - EVF, - motoros zoom észrevehetően megdobta a készíthető képek számát.
Amúgy meg "allowing the FZ50 to shoot approx. 360 images on one charge" (CIPA) vs. "Battery Life (shots per charge) 550 shots (CIPA)"
Valós körülmények között:
"Battery performance is good, about right for the intended user of the camera. I was able to get more than 1000 images to a charge. Nikon suggests that the camera gets 550 image for the CIPA standard test, and 2000 for their continuous release test. Actual use seems to fall in between those two test patterns. I never approached 2000 images in normal use, though I could duplicate Nikon's numbers with exactly their test procedure. But I also wasn't limited to just 550 images, either." [link]
Ha kevés az élettartam, Live View helyett használd a keresőt
-
zed juron
aktív tag
Egyébként találtam 4.000 Ft környékén akksit. Leendő D3200 tulajoknak ajánlom. Ha kell a link szívesen - az egyszerű kérdésem utáni meglepő fogadtatás után is - megosztom. Ha ez info vkinek.
-
zed juron
aktív tag
válasz TayRol #32419 üzenetére
Változó. Ha bekapcsolom a vakut - akkor nagyon hamar lemerül. Addig kibírja az 500 képet. De az édeskevés.
Mondom én nagyon sokat használtam FZ50-et, ahhoz szocializálódtam. Hidegben, szeles -10 fokos időben is. Még az is jó teljesítmény volt. És ehhez képest bosszantó volt ez az akksi teljesítmény. -
A Zéé
addikt
válasz zed juron #32413 üzenetére
Nem kell bemutatni a gépem, elég jól kiismertem... De neked sem ártana elolvasni még egyszer amit írtam...
"6-700 képet bármikor" Értsd: elmegyek lövök 100 képet a városban, 3 nap múlva előveszem újra a gépem, lövök 250-et este haveroknál, egy hét után újra előveszem...
Nem lövök állandóan sorozatban, csak egy kiragadt példa volt, "amikor a meccsünk fotózták"Szándékos, nem szándékos lehúzás, kit érdekel... Vegyél Pentaxot, használd olyan AA akkukkal, amilyenekkel akarod, vagy használd a D3200-ad, és nyeld le, hogy ha valamiért szükség van pótakkura, akkor meg kell venni a gyárit...
Vagy csak nagyon kisarkítod ezt az akku élettartamot, és feleslegesen nyafogsz miatta, vagy valami gond van az akksival/vázzal, és irány a szerviz...
Just a simple Lineman...
-
szeva000
addikt
-
zed juron
aktív tag
válasz t_a_m_a_s #32412 üzenetére
A Pana Lumix FZ50 (igaz,nem DSLR) több ezer kép (soha nem tudtam kihasználni, ezért nem tudom mi a vége). Ez egy normális üzemidő.
Kötve hiszem hogy 2500 mAh kétszer kevesebbet bírna mint egy 1030 mAh. Nyilván nem lehet egy az egyben számítani, mert eltérő egyéb paraméterek miatt kevesebbet jelent, illetve ezek nem célspecifikus akksik. -
zed juron
aktív tag
Nem akarlak elkeseríteni de 600-700 kép sorozatban az kevesebbet jelent nem sorozat módban.
Sorozatban csak úgy mellékesen megjegyzem szvsz. 1000 kép felett is bírhatja. De ha te sorozatban fotózol mindent, csak azért hogy legyen plusz 700 kép az a te dolgod. Vagy pedig sporttudósító fotóriporter vagy.
Én nem.
Ismétlem: ez egy baromi nagy lehúzás, méghozzá szándékos. Nem véletlen hogy pl. a GP szépen ráállt erre az iparágra és harmadár alatt ad utángyártott akksikat. Merthogy annyiért van árban egy ilyen speciálisan kialakított akksi, kis gyártási szériában ilyen teljesítménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
Ez így ebben a formában nem igaz, legalábbis a nagytöbbségünknél nem. A D5000-el nekem egy töltéssel garantált 4-500 kép, vakuval és vaku nélküli vegyes használatban. Tisztán vaku nélkül inkább 5-600 kép. A kis kompaktom két db 2500 mAh-s ceruzaakkuval fele ennyit sem bír...
Ha rendszervakut használsz, annak meg ugye külön akksija van. Ha te vakuval tényleg csak néhány képet tudsz lőni, akkor ott gondok vannak a vázzal vagy az akkuddal.Gondolom nem véletlen, hogy ekkora akksit terveztek bele és nem kétszer ekkorát...
Szerk.: látom nem vagyok egyedül a véleményemmel...
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
Throme
veterán
válasz #40935168 #32408 üzenetére
Olvasva az előző hsz-eket is, veled értek egyet maximálisan.
Én is kerestem szarul mégis megcsináltam amit kell. Ha volt hiba, azért megkaptam a beosztásom. Többször nem fordult elő.
Sajnálatos, hogy nem fizetnek eleget a technikusoknak, de ez miért a vevő hibája lenne??
Miért bennem ébresszen ez lelkiismeret furdalást?
Biztos lenne a helyére olyan aki szívesen megcsinálja.
Ugyan úgy benne van az árban ez a szolgáltatás, mint külföldön bárhol...és ugyanannyit (vagy még többet is) fizetünk mint a külföldi a gépért.Az is fura, hogy egy szervizben nincs meghatározva a javítási, tesztelési folyamat.
És nem érdekel hogy telefonja volt, meg máshova hívták.
Én ilyen kifogással állnék elő a megrendelőnek páros lábbal rúgnának ki.Annak a nagy tudású szervizvezetőnek a pénzéből meg kijönne 2 technikusé is és máris gördülékenyebben megy a dolog.
A legrosszabb az egészben, hogy ezek után milyen szájízzel fogod használni a gépet...
Hányszor jut eszedbe majd, hogy mit kellett itt köröket futni...Azt megkérdezhetem, hogy hol vetted a gépet?
-
A Zéé
addikt
Ez tapasztalat, vagy csak találgatsz?
Még egyszer mondom neked, hogy a D3100-ban, az a "szar" 1030mAh-s akku kibír 6-700 képet bármikor, sőt volt már olyan is, amikor a meccsünk fotózták, hogy 600 kép (sorozatmódban, kb 3 óra alatt) után még telinek jelezte.
Ha tényleg 2-3 vakus kép után lemerül a géped, akkor vidd vissza szervizbe, mert baj van az akksival. Vagy vegyél Pentaxot, azt használhatod elemmel...
Just a simple Lineman...
-
zed juron
aktív tag
Ja, én tökéletesen elégedett vagyok a D3200-mel, brutálisan jó 18-105 mm-es kittel. Éppen ezért bosszant, hogy hozzászoktam a Panasonic Lumixomhoz képmennyiségben és ez meg a felét sem tudja. Ha sajnálnak bele jobb akksit, mert drágítaná, akkor alakítsanak ki AA elem helyet és kész. Ugyanez igaz lenne a Canon 650D-re is.
-
törölt tag
Sztem a nagytobbseg aki ilyen arkategoriaban vesz gepet, mar letojja a 10%-ot, nem pruszkolnek en sem, ha 820 helyett 900 lett volna, de akkor tudom, hogy wow a Nikon szerviz igen, barmikor keszseggel all rendelkezesemre, fullos, minosegi munka, cseregep, gyors, stb. Meg is zavarodnek ha most epp egy eskuvofotozas elott lennek es oops, kakukk MEGINT az egyszer mar javitott D800-nak es egybol a tartalek geppel kellene folytatni. Zoldulne a fejem rendesen + elkepzelheted, milyen kedvvel probalnam meg megmosolyogtatni a menyasszonyt.
En orulnek a felarnak. Ez a kategoria mar egy uj A6-os Audi minimum, es nagyon nem kene h otthagyjon az autopalyan, ha pedig igen, minimum h a fenekem kinyaljak erte, bocs, es a szervizt ugy vegzik, h utana csillog villog minden, mint a Salamon toke. A 900-ba ferjen bele.
De amig megy a reklam es a csapbol is az folyik hogy Nikon vagyok, tegyek oda magukat rendesen es itt nem papirrol beszelek, hanem lelkiismeretes munkarol. En sem vagyok agyonfizetve de teszem a dolgom becsuletesen. Ez munkamoral kerdese, es ha szerviz urambocsa alulfizetett alkalmazottakkal dolgozik, majd lesz olyan, aki ennyiert 2x is atnezi azt a gepet, amit megszerelt. De ehhez mar semmi kozunk, odabent ki mennyit keres, en egy vevo vagyok, aki kb. nem tudja hasznalni a gepet szerviz utan (!). Elotte legalabb tudtam, a baj az volt h nem kapcsolta ki a kapcsologomb, de ment minden rajta, OFF allasban is. Most megy az on-off, cserebe vaku es a balfelso 6 gomb kakukk es hetfon megint irany a Foti ut, hurra. Remelem a kalvaria nem folytatodik, kulonben kinyitom pandora szelencejet es pofajukba dobom. Lesz fogyvedelem, ugyved, minden ami kell. Ezeknek mar pszichesen is hatasa van, nemhogy amugy. De bizom a bekes megoldasban, a munkalapra ra fogom iratni h a gep OSSZES gombjanak es fobb funkciojanak atnezese, es atvetel utan fel oraig fogom nyomkodni az ugyfelvaroban, de szerintem meg a ferfi WC-be is beviszem es lezuhanyzom..
-
zed juron
aktív tag
válasz charlie_hu #32389 üzenetére
Két Energizer AA elem háromszor, ha nem négyszer többet bírna. És 3.000 Ft-ért nem 14.000 Ft.-ért. Egy mobiltelefonba jobb akksit tesznek mint ebbe.
Ha vakut használok, akkor gyakorlatilag kimondom hogy néhány kép és többet nem is használhatom a gépet. 1030 mAh? Egy vakus komoly DSLR géphez? Nagyon-nagyon kevés.
-
cOxeR
Ármester
válasz M_o_g_y_i #32388 üzenetére
Itt senki nem hallott az NPS és a CPS- fogalmáról?
Vannak a mezei felhasználók, senkit nem érdekel mire veszi a gépet, az általános szabályokat betartva történik a javítás, nincs más az árban, ha kell akkor elküldik külföldre, és vár az ügyfél 2 hetet... ez így működik, a lehető legkisebb költségvetésből történik a javítás, és egy általános munkamenet sebességgel. Ez ugyanolyan, hogy beállsz a boltban a húspulthoz, vannak a sorban 10-en, és kivárod, míg előtted a bácsika megveszi az 5 dkg szalámit, hiába veszel te 8 rúd kolbászt, meg 6kg csirkecombot... vársz és az eladó sem integet neked, hogy gyere, mert te többet fogsz venni, bácsika meg ráér.
Aki munkaeszköznek veszi, az vagy köt egy megfelelő szerződést, és fizet havidíjat, és van csereeszköze ilyen esetekre, és megoldja ha valami gond van a gépével, vagy kockáztat.
Picit átgondolhatjátok, hogy lehet mindenért háborogni, de ha megemelnék az árát 10%-al, arra való hivatkozással, hogy garanciális javítások rugalmasabb ügyintézése, akkor mindenki forgatná a szemét és prüszkölne.
Én is ki szoktam akadni ezeken, de van ennek határa, amit tudni kell hol van.
Az meg, hogy kinek mekkora erőfeszítésébe telik kifizetni egy-egy eszközt, senkit sem érdekel. -
Sza_Sa
senior tag
válasz #40935168 #32400 üzenetére
Sajnállak, átérzem a helyzeted. Nagyon off, de én ezért hagytam ott a Nikont mint rendszert, nálam sem tudtak egy problémát megoldani. Többször volt a gép szervízben mint nálam. A végén már be akarták adni hogy én vagyok a hibás.
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
flash-
veterán
válasz DJ Reinhardt #32399 üzenetére
persze tudom,de ha 3 tesztelőn is átmegy a dolog úgy már kicsi az esély nagyon hogy maradt valami baj,persze nem kizárt hogy pont ez történt.
jártam már én úgy benzines fűnyíróval hogy nem akart beindulni,pedig sose volt előtte ilyen gond.vagy 1.5 órát próbálgattam.aztán elvitten autóval szerelőhöz nála azonnal beindult...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest