- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
veterán
-
Domxc
senior tag
válasz randomhaver #30690 üzenetére
De 55-200-asból is van VR-es. Nekem az utóbbi van és nagyon meg vagyok vele elégedve és csomószor érzem, hogy jól jön a VR, ezért inkább a 105-öst ajánlom, viszont ha állványon fotózol és nem remeg a kezed akkor maradhat a 55-200-as. (mondjuk én a 18-55-ösömben is ki van kapcsolva a VR szóval ott nem mérvadó)
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
Freddy76
addikt
Uraim, mehet a rizsa töltőkről, obikról, vázakról, vakukról, ismerjük be: azért használunk dslr-t, mert nagy és mert vagány, és mert ezzel nagyon frankón nézünk ki. Ha sok pénzünk lenne, Merci terepjárót vennénk.
Úgyhogy én beszereztem az abszolút must have kiegészítőt:
Azért majd lesz egy nagylátó is, de ez most olcsóbb volt
Persze semmi eredetiség nincs bennem, csak koppintottam Eastsider pántját, ha már olyan képeket nem tudok készíteni.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
TayRol
nagyúr
válasz runner 125 #30692 üzenetére
ez még nem a profi, csupán az ajanlott. a profi(bb) pl. Ropinak van. Meg amugy is: ne ezen sporolj egy 70-80 ezres vakunál.
-
aleister
veterán
válasz runner 125 #30692 üzenetére
Ahogy Kleroo is írta, sajna született pár negatív kritika a Sanyo saját töltőjével kapcsolatban. Én 18k-ért vettem 8db Eneloop 2000-et, és a Voltcraft töltőt. Szerintem ez nem olyan vészes ár, tudván, hogy jó pár év mire ismét költenem kell, és akkor is csak a telepre (feltehetően). A telepeket használom másban is, mert az addigi készletem már állati idős volt, és nemigen értek már semmit, tehát egyébként is költenem kellett volna.
Rengeteget számít a cellánkénti töltés. Olvass egy kis szakirodalmat, és döntsd el, hogy Neked megéri-e.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
A Zéé
addikt
válasz forceberg #30687 üzenetére
Valami hasonlót gondolok én is, barátnőmnek kellene új akkukat venni a kompaktjába, mert vagy a töltő, vagy az akksik behaltak, és állásukban is 2 nap alatt lemerülnek. De kicsit túlzásnak érzem a Voltcraftot, hiába zengnek ódákat róla.
Elvileg a Sanyonak is van olyan töltője ami tud cellánként tölteni[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
runner 125
nagyúr
válasz aleister #30685 üzenetére
Baszki, azért nem semmi, h egy elemtöltő 9 rongy.
Elhiszem, h ez profi, de csak nem lehet annyira szar az Eneloop szettben is található Sanyo töltő..., nem? Ha, eleve azokkal az akksikkal adják.
Ráaádsul, ahogy nézem + 3 250 Ft még 4db Eneloop, tartóval együtt.A linkelt tartóhoz jár elem is, vagy elem nélkül 9k? Teljesen kompatibilis lenne az Eneloop ceruzaakkukkal ez a töltő?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Kleroo
veterán
válasz randomhaver #30690 üzenetére
Ez sokkal összetettebb kérdés mint a VR.
De csak VR részt nézve. A telébe már igazán jó ha van. Míg a 18-55-be kevésbé,ám statikus témáknál szintén nagy előnyt nyújt,akár még egy fényerős obi "ellen" is.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
randomhaver
csendes tag
Szerintetek mennyire jók a VR-es obik? Nagy dilemmába kerültem most.. Vagy vennék egy Nikon AF-S 18-105mm f/3.5-5.6G ED DX VR obit használtan, vagy egy szintén használt Nikon AF-S 55-200mm f/4-5.6 ED DX simát a jelenlegi Nikon AF-S 18-55mm f/3.5-5.6GII ED DX mellé. Relative kevés fénynél lehet jó képeket lőni az 55-200al? Attól félek hogy a nagy gyújtótáv miatt beltérben, este (szóval kevés fénynél) bemozdul. Ismerősömnek van egy VRes 18-55öse, majd csinálok egy kis összehasonlítást, de addig is akinek van ilyen obija (mind a 2 érdekel) az írhatna pár tapasztalatot róla.
-
aleister
veterán
válasz Kleroo #30686 üzenetére
Egyébként én is ilyet használok, és tény, hogy nagyon klafa, teljesen meg vagyok elégedve.
forceberg:
Személyes véleményem, hogy valóban drága ez a töltő, s néha úgy érzem, hogy ez az egész Eneloop + Voltcraft kombó javarészt egy elitista hype. Ezért is szmájliztam, és hívtam fel e figyelmet nem sokkal ez előtt a noname tölthetős aksikra.Ettől függetlenül tény, hogy ez a legjobb szett, ami ezen a szinten elkelhet.Ha valaki megengedheti magának ezt a plusz pár ezres kiadást (ami fotós témában pics@füst), akkor célszerű ilyet venni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kleroo
veterán
válasz aleister #30685 üzenetére
Nekem is ez van. Ez így egy nagy jó kis szett.
Amikor én vettem,akkor csak az a verzió volt,amelyikkel Conrad elemek is voltak. Meglepően jók azok is. Ár/tudásban nagyon jók;tehát érdemes elgondolkodni,hogy elég olcsón lenne egy remek utánpótlás szetted is.Így elsőre biztos durva költségek ezek,de szerintem egy ilyen alap töltő nagyobb pénzkidobás,hisz előbb-utóbb úgyis normális töltő kell És a Sanyo alaptöltőjéről én kifejezetten rossz véleményeket láttam amikor ilyen témában nézelődtem.
Én nála vettem fél éve rengeteget eneloopot: [link]Hodor. Hodor? Hodooor!
-
aleister
veterán
válasz runner 125 #30684 üzenetére
Kis butus! Azt hitted, hogy a fullos elemeket megúszod mezei töltővel?
Voltcraft kell neked!Számos előnyéből a legfontosabb, hogy cellánként is képes tölteni, nem pedig ugyanazt a töltőáramot kapja mind a 4 töltés alatt álló elem. Ezzel a telepek élettartama, optimális kihasználhatósága maximalizálódik.
-
runner 125
nagyúr
Oks, köszi Nektek, meggyőző.
Akkor egy ilyet rendelhetek? Máshol nem nagyon találtam olcsóbban.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
aleister
veterán
válasz Kleroo #30681 üzenetére
Ez a teszt 35mm-en készült. Látható a spec-ből, hogy kisebb látószögnél jobban eltávolodnak egymástól. Az SB 800 kevésbé tudja tartani a távot.
Egyébként igen, itt is bizonyosságot nyer, hogy a YN vakuk miért annyiba kerülnek, amennyibe.
Balinov:
Köszi, bár engem inkább a keresőszavak érdekeltek volna. Egy oldal neve úgy kimegy a fejemből, mint a sicc, de az elv -ahogy rátaláltam- általában megmarad.
Viszont bookmarks lett a dologból...a tűzróka nem felejt.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Balinov
titán
válasz aleister #30680 üzenetére
[link]
kep fajlnevenek az eleje alapjan megtalalod te is konnyen, kep keresessel10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Kleroo
veterán
válasz aleister #30680 üzenetére
Ezt a képet még akkor találtam,amikor azon őrlődtem milyen vaku köll nekem,és lementettem. De gondolom még most is fent van valamelyik speedlightos cikkben .
Az mindenesetre meglepett,hogy az SB800(és még több más vaku) egész szépen túlteljesíti a gyári adatokat,míg a yongnuok szépen alulmúlják.
Tehát a valóság,hogy egyik sem erősebb a másiknál(bár 1-2 kulcsszámnyi eltérés sem hiszem,hogy említésre méltó különbséget jelentene)
Ami igazi vitát tud generálni,az pl az SB800 vs SB900.Hisz a 800 elvileg erősebb,de a 900 feje sokkal távolabbra is jó.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
aleister
veterán
válasz Kleroo #30679 üzenetére
Pont erre gondoltam, köszi!
Megkérdezhetem milyen kulcsszavakkal találtál rá - hátha legközelebb szükség lesz rá?Nos, egy ilyen vitában nemigen lehet másra támaszkodni, csak a specifikációkra.
Esetleg csinálhatunk olyat, hogy szembevakuzzuk egymást, és aki hamarabb megvakul, az rendelkezett a gyengébb stuffal.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
aleister
veterán
válasz Kleroo #30676 üzenetére
De.
Nissin 866 Mark II: Guide Number (ISO100) : 60m, 198ft. (105mm), 40m, 132ft. (35mm)
Tehát 40 vs 38 és 60 vs 53 arányában nyert a Nissin.
De valahol találtam anno grafikonos formában felállított teljesítmény erősorrendet is, miszerint akkor (és szvsz jelenleg is) a Di866 a legerősebb rendszervaku Nikon rendszerre.
Plusz van még egy másodlagos villanó is a Niisinen. Meg nem mondom, hogy mennyi ennek a kulcsszáma, szerintem 12 körüli. Az más kérdés, hogy direktbe vakuzáskor nem kumulatív érzésem szerint a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz runner 125 #30669 üzenetére
Mint előttem mondták,az eneloopot érdemes venni.
VAn egy lényeges! előnyük: alacsony önkisülés.
Hónapokig lehetnek a vakuban,ha kell akkor használhatóak.Míg egy átlagelemnél állandóan sopánkodni kell,hogy na vajon mikor merül le annyira,hogy fel kelljen tölteni,hogy ha majd netán kell a vaku,akkor menjen. Tehát hobby célokra az eneloop aranyat ér,szinte tartós-elem mivolta miatt. Profi szinten ez persze nem probléma,mert ott egyhuzamba rengeteget villantanak,és több szett elem is elmegy.aleister
SB800-nál nem(#30654) Ijk :
Hát jah,mondjuk nekem is a maxon volt a szettem. A D90 3200-ra csavarva, a sigma 2.8-ra lőve,és még így is sokat kellett szerencsétlenkedni,hogy kellően világos legyen a kép,moccanás nélkül Az 1.8-as 35mm-es obival már jó volt a helyzet.
És ilyenkor szinte rosszul is esik az embernek,hogy a laikusok fel sem fogják,hogy mennyire erős/drága,és jó szett kell hozzá hogy ilyet lehessen fotózni;nomeg azért némi tudás,hogy mindezt kordában tudja tartani.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
jtaggerX
tag
Mi bemutató termekben csak eneloopot használunk. nem véletlenül, szerintem nincs párja.
A csúcson csak egy hely van! :)
-
Horbal
őstag
Az eneloop-ok messze jobbak, nem szarok a mezei sanyo akuk sem, de az eneloop az király, már ha csak azt nézem, hogy nem merül állásban, az is nagy előny kapásból.
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
veterán
Ezek is jók, de az Eneloop és társainak az az előnyük, hogy nem merülnek le "tétlenségben".
Azaz ha feltöltöd az aksikat, lősz 5 képet, majd fél év múlva előveszed megint 5 képre, akkor is lesz még benne szufla. A sima AA aksik meg lemerülnek az állásban is.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
aleister
veterán
Igen, általában a 2000 mAh-s Eneloopokat szokták/tuk javasolni.
Hozzátenném, hogy én 4db, kommersz 2500-ös újratölthetős teleppel is végigvakuztam egy napot, márpedig a Nissinem teljesítményben erősebb az SB villanóknál.
-
szeva000
addikt
maradj az eneloopoknál vagy a GP recyko-nál
én mindkettőt használom,gyakorlatilag megegyeznek minőségben,a GP kissé nagyobb kapacitású. -
runner 125
nagyúr
Hi!
Fentebb már említettétek, h a SANYO akkuk jók.
Ezek a 2700mAh-s akkuk jók lesznek a vakuhoz?Vagy az "Eneloop" elnevezésű SANYO-k jobbak?
Köszi!
-
Balinov
titán
válasz Karima #30662 üzenetére
Siman, nekem is ExtremeHD-m van,igaz,meg a regi C6-os (20mbyte/sec), de erezheto burst modban a kulonbseg a sima ExtremeIII elleneben (az 15mbyte/sec, C6 szinten)
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
jtaggerX
tag
Hoya HMC UV(C) 77mm
ez nagyon gyenge? árban elég baráti....
-
Karima
őstag
Szerintetek egy ilyen 30MB/s sebességű kártyát érdemes megvenni d7000hez (videót egyáltalán nem használok, igazából nem is tudom, hogy hogy kell, vagy ha már újat veszek, akkor inkább gyorsabbat?
-
jtaggerX
tag
Nincs valamelyikőtöknek olcsó cf kártya beszerzési forrása? még nem használt is jó lenne. Ebay sajnos nekem most nem oké....
akarom mondani használt is jó lenne. 4500.- körül kapnék új kingstont, de most vettem akkut, meg egy objektívet is.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Srácok a circle of confusion jelen esetben mit jelent? A mértékegysége milliméter.
Találtam egy jó kis makró leképezést számoló oldalt, de ez megfogott.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Ijk
nagyúr
válasz Kleroo #30644 üzenetére
Hát igen ilyen témákat nem fotózom, egyrészt mert nem érdekel, másfelől nincs meg hozzá a technika, kezdve a fényerős telével.
Legfrusztrálóbb olyan témákkal próbálkozni, amihez tényleg méregdrága felszerelés kell.
(Bár beltérben simán megjátszanám CLS-el , ha nagyon muszáj)/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Peethy
őstag
válasz TayRol #30651 üzenetére
Volt már egyszer olyanom, nagyon tetszett a képe, csak a fókuszhiba volt vele a gond. 17-es kezdő a fontos igazából, meg találtam egyet 40ezerért egy hajszálkarccal a frontlencsén, ennyiért (kicsit olcsóbban) max kitobjektívet kapnék, az meg csak 18mm... Tamron 17-50 is lehetett volna, ha azzal a darabbal nincs az a rossz tapasztalatom. Meg ennek gyorsabb is a fókusza.
120e reális ár érte - csak nem nekem Boltból elvégre 210 felett van, és erre is van még fél év garancia... inkább én vagyok pofátlan, hogy 80ért akarok venni, de azzal kell gazdálkodnom, amim van
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz TayRol #30649 üzenetére
Legszívesebben csak fixeket vennék, de nem beállított dolgokra jó lesz az a 17-70. Képileg nem ugyanaz a kategória, lehet hogy majd el is adom a 17-70-et utána
Az nekem drága, inkább gari nélkülit vennék 75-ért, de még 80-85-öt is adnék érte. Van egy srác, aki hirdet, írtam is neki...
-
Peethy
őstag
válasz runner 125 #30647 üzenetére
Nem tudom megmagyarázni, szerintem a vásárlói hangulattól függ, meg az eladóktól is. Ez figyelhető meg pl. a Nikon 80-200 tolózoom esetében is... hol ér az az objektív 130ezret? De annyiért kelnek el, mert mindenki annyiért hirdeti, hogy kinél indult ez, azt nem tudni. Ugyanez lehet a D80-nál is, egyszerűen olyan régen volt már új, hogy nagyon nincs viszonyítási alap, mindenki a hasára üt és mond egy számot. Ez ebben az esetben lefelé vihette a számokat. Ez mondjuk a vevői oldalnak jó...
Én is alig tudok árat adni 1-1 objektívemnek, de ha egy népszerűbb darabot ad el az ember, akkor általában olyan árat ír ki érte, amilyet a többiek, esetleg kicsit többet vagy kevesebbet, attól függően, hogy mennyi ideje van az eladásig, szóval elég stabilak maradnak az árak. Szerintem jól döntesz azzal, ha megtartod, nemsokára a Nikon is vérfrissít, és lassan szerintem a D90 forgalmazását is befejezik, akkor majd elkezdenek esni az árak.
Szerk: ennek a Sigma 20-asnak olyan hangja van, mint egy rakás visító malacnak... [link] De a 24-es sem jobb.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Degeczi #30633 üzenetére
Köszi az infót.
Peethy
Köszi.
Arra értettem, h mi az oka annak, h a D80 ára így megcsappant. Őszintén, azért 70k-ért a 6k expos gépemtől én sem válnék meg, annál azért többet ér nekem, pláne úgy, h ennyit kellene ráfizetnem a D90-re. Annyival tényleg nem nyújt többet.
Előre lépés max. akkor a D7000 lenne, de az most biztosan nem fog menni.Ok, így tiszta, köszi még egyszer a korrekt választ, akkor marad a D80.
Kleroo
Igen, közben én is átgondoltam, s akkora különbséget tényleg nem ér meg számomra a D90. Ha, még kb. 30k-ról lenne szó, azt mondom ok, de gyakorlatilag 2x annyit nem ér.
A bemozdulás után a zajt gyűlölöm legjobban egy fotón.
Megmondom őszintén ISO200 be van állítva, és soha nem szoktam nagyobbra állítani. Beltérben mindig kölcsön SB600-at használtam, kint meg állványoztam a táj jellegű témákhoz.Ha, ez összejön 77k-ba, amíg "villog" nálam fog maradni. Fentebb már írtam, e téren sznob és elfogult vagyok. A tökéletesség érdekében csak Nikon rendszervaku jöhet számításba.
-
Peethy
őstag
Drága... pedig nagyon jó gép. És a rendszer is nagyon jó, pár év múlva nagyon komoly alternatíva lehet, ha megduplázódik az objektívek száma. Sikerült (illetve holnap sikerül, remélem!!) eladni a Sigma 180-ast, az eladási árat kissé kiegészítve veszek egy 35mm-t, egy 17-70-et meg valamelyiket a fenti két Sigma közül és boldog leszek Csak menjen le az érettségi időszak, és végre mehet a fotózás...
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
ISO1000-ig az a legnagyobb különbség, hogy D50-en nincs ISO1000... ez nagyon bosszantó volt, ameddig használtam. Én 400 felett szinte sosem használtam egyébként, ezt már 800-1000 környékéig simán feltekerem.
Sigma 20/24mm-es fixekről mi a véleményetek? Nem sokatoknak van, azt tudom Használt innen valaki?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz runner 125 #30637 üzenetére
Én nem D80-ról, hanem ugyanolyan szenzoros, de tankszerű, álomfelépítésű D200-ról váltottam D90-re. Egy ideig megvolt mindkettő.
Hát, magas ISO-n a D200 nyomába sem ért a D90-nek, főleg, ha hozzá kellett nyúlni a képekhez. A D90 alacsony ISO-ját sem érzem semmivel sem rosszabbnak a D200-énál, szóval a CMOS vs. CCD alacsony ISO-s zaj nálam nem billen a CCD felé, pedig sokáig úgy gondoltam, hogy jobb a CCD, de a használat közben kiderült, hogy a CMOS is ugyanolyan jó.
Az az SB-900 jó vétel lehet!
DE! Hobbi célra akár egy jóval olcsóbb Metz vagy akár Sigma vakut is vehetnél. A Sigma "Super" szót tartalmazó vakui minden földi jót tudnak, de egyeseknek voltak gondjaik velük.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Real_Necro
veterán
válasz runner 125 #30637 üzenetére
Szerintem 77K-ért vagy gyanus, vagy vedd meg gyorsan.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
runner 125
nagyúr
Köszi nektek, most el kell lépnem, majd később részletesen válaszolok.
Még egy gyors kérdés.
77k-ért egy 3/4 éves SB900 jó vétel, nem? Ha, igen, kérném pesti emberke segítségét, e kapcsán. Felajánlanék 2k-t érte, ha Pesten valaki ezt átvenné nekem, s persze előtte örülnék, ha kipróbálná.Aki tudna segítni kérem keressen privátban, este válaszolok.
Köszönöm!
-
Peethy
őstag
A portrézás (általában) biztonságosabb...
-
Kleroo
veterán
válasz runner 125 #30631 üzenetére
"Az élőkép, videófunkció (alkalmi rögzítés), nagyobb átmérőjű és felbontású LCD viszont tetszik."
Csak emiatt szerintem nincs értelme D90-re váltani. A D80 ára a mélyben van. 70k körül láttam több makulátlan alig bejáratott(5-8k) példányt is. Míg a D90 viszonylag drága,hisz az új ára nem éppen lefelé megy az elmúlt időszakokban. Cirka +50ezret kéne ráfizetned,hogy hasonlóan maku D90-et kapj. Ami ilyen tételeknél hatalmas összeg.
Ha különösebb problémád nincs a D80-al,és ezen előnyei mitt fordult meg a fejedben a D90,akkor én kifejezetten nem javaslom.
Karima:
Nomeg a széles-látó/halszem obiknál nem is annyira az a lényeg,hogy 1:1-ben nagyítóval kutassa az ember,hogy mennyire éles a kép Én azon a véleményen vagyok,hogy minél alacsonyabbról indulva,minél nagyobb átfogást nyújtson. A minőség meg nem fontos.(persze azért nem is elhanyagolható,csak nem oly kérdéses,mint mondjuk egy telénél)
De szerencsémre engem nem vonz ez a terület.(Nem tudnám kiaknázni a plusz lehetőséget amit nyújt )Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Peethy
őstag
Mármint minek mi az oka? D90 utódja a D7000. A D50-D70-D80-D90 vonalon kompatibilisek egymással az akksik, szóval ezzel nem lesz gond. Az MB-D80 tökéletesen fog működni vele. Igazából az élőképtől meg a videótól sem kell túl sokat várni, sajnos a videós tudása mellett elmentek az évek, a nagyobb kijelző lehet előny, de az is leginkább D50/D70 után. Én nem feltétlenül cserélném be, de a te döntésed A kettő közötti különbözet 60-70ezer forint, ebből akár egy hobbi-stúdiófelszerelést, akár egy használt Sigma 105-öt, vagy az SB-900 helyett SB-600/800-at véve egy Sigma 10-20-at tudsz venni, ezekkel mind sokkal többre mész, mint a vázcserével. Főleg ha ilyen szép állapotban van. Ha cserélni akarsz, akkor nyugodtan tedd meg, de a D80-ad még 10-20ezer expó múlva is csak 10-15ezer forintot veszít majd az értékéből, a D90 azért többet eshet, és az elkészült kép szempontjából majdnem teljesen mindegy, hogy D90-nel vagy D80-nal lövöd-e. A D80 érzékelőjének a képe ráadásul szebb is alacsony ISO-értékeken, bár a CMOS-zajt is meg lehet szokni.
Én D70ről váltottam, és azt nem mondom, hogy megbántam hogy a D90-et választottam, mert nagyon jó kis gép, de néha elgondolkozom azon, hogy mennyi mindent lehetett volna venni a D80-D90 különbözetből. Viszont visszafele nem cserélek
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
persze, ugyanaz az MB-D80 való a D90-hez is
régebbi utángyártott akkunál viszont előfordulhat inkompatibiltás: a D200/D80 után a D300/D90-nél erősített a Nikon az azonosításon, amit kezdetben viszonylag sokáig nem tudtak átverni az utángyártottak, így azokat nem fogadták el
-
aleister
veterán
válasz Karima #30630 üzenetére
Persze! Szóljál csak ha erre jársz, aztán fotózgatunk, borozgatunk egyet.
Kb hasonlóra számítottam Vénusz ügyben. Lehet, hogy nagy csillagászati esemény, de fotótémának nem nagy szám.
Egyébként van egy együttállás, ami tudtommal minden évben bekövetkezik. Idén azért volt látványos, mert telihold is volt ráadásként. Ekkor a Vénusz, (tán) a Szaturnusz és a Hold kerül egy helyre. Most volt pár hónapja.Egyébként érdemes az ipon hírlevelére feliratkozni ez ügyben, mert remek csillagászati cikkeik (is) vannak.
szerk:
runner 125
Nem is oly rég kiveséztük, hogy bizony a D7k a D90 utódja.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz j.bravo #30627 üzenetére
Ok, feltétlen.
Peethy
Mi az oka? D90 utódja mely típus?
Apropó, az akkuk, illetve a gyári Nikon MB-D80 markolat kompatibilis a D90-nel? Mert, nekem is van hozzá két gyári akkum, plusz a markolat, s ha van rá mód, csak 1 akkut adnék a D80-hoz, a másik maradna a markolatban, pontosabban menne rá a D90-re.
Elég csekély, egy 18-135, fix 50 f/1.8 és 70-300, de sima, sajna nem VR.
De, alapvetően most annyi kp.-t nem szeretnék beleölni, h 1-2 tényleg számomra használható objektívet beszerezzek, mint pl. egy 10-20-as Simga, 70-300VR, fix 105-ös makrózni, esetleg egy fényerősebb alap obi...
Szóval, ha elmegy a valós 6000 expós D80-am, (én vagyok az első tulaja, mikrokarcmentes, hibátlan.), akkor ki tudnám bővíteni az árát egy D90 vázra. Ezért vetődött fel bennem az ötlet.Néztem a különbségeket, őszintén, a nagyobb ISO, nagyobb felbontás, gyorsabb sorozat engem nem érdekel. Az élőkép, videófunkció (alkalmi rögzítés), nagyobb átmérőjű és felbontású LCD viszont tetszik.
-
Karima
őstag
Köszi az infokat a nagylátóval kapcsolatosan, megmondom őszintén, hogy nekem az ára és az átfogása alapján a Sigma a szimpatikusabb, viszont képminőségre (meg a tesztek alapján) a Tokina, de szerintem sem lenne szükségem a 2,8-as fényerőre, azért meg nem szívesen fizetnék plusz pénzt, amit nem használok.
aleister: Köszi az ajánlatodat, de még csak gondolkodok rajta, szóval ha beszerzek egy nagylátót azt max szept-okt környékén teszem meg (de akkor már minek, akkor várjuk meg a tavaszt. Viszont ha egyszer egy füredi hétvégére leboltolnánk egy tesztelést, az nem lenne rossz
Egyébként lehetett látni a Vénuszátvonulást, bár nem volt valami látványos. Sajnos a B+W ND1000-es szűrőm, csak a 18-105re passzolt, így a 70-200-at nem tudtam bevetni erre a célra, hogy közelebbi képet csináljak, szűrő nélkül pedig esélytelen volt (legalábbis más 5.15kor nagy ereje volt a Napnak).
Végül is ilyen lett. (Mondom, hogy nem látványos, de az obi nem volt piszkos, azok napfoltok. A legnagyobb "kosz" pedig a Vénusz maga -
Peethy
őstag
válasz runner 125 #30626 üzenetére
Most van több olcsó, nagyon jó állapotú D90 a piacon, itt a hardveraprón is. 29ezer expós, Phottix markolatos, 2akksis váz mindennel együtt 119ezer... kevesebb expós is van, markolattal 130-140 körül. Milyen az objektívparkod? Lehet, hogy azzal előrébb vagy, ha azt fejleszted. Amatőr felhasználásra meg az SB900 nem éri meg a felárat a 800-hoz képest, méretre jóval nagyobb, drágábbnak is drágább, és nagyon sokkal nem leszel vele előrébb. Nem ismerem a pontos igényeidet, de én az SB600-at tartom most best buynak, 39ért vesztegetnek egyet, lehet hogy végül ráveszem magam, hogy vegyek. Bár én az esküvőn is olykor a Yn-560-at raktam a vázra az SB-800 helyett és vígan elvoltam azzal is.
(#30627) j.bravo: most van 6ezer expós D80 70párezerért, az neked is jó vétel lehet.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz runner 125 #30626 üzenetére
Ha esetleg pimaszul olcsón eladnád a nagyon megkímélt állapotú d80-at, szólj légyszi
d50-ről váltanék (illetve az megmaradna tartalékba/asszonynak), azaz ha elég olcsó, nekem előrelépést jelentene (nagyobb felbontás, nagyobb kereső...)Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Nagy vaku mizériában felvetődött bennem a kérdés; vajon a full full megkímélt újszerű D80-as vázam megérné lecserélni egy D90-re?
..teljesen elment az eszem, SB600-ból indultam ki, most már ott tartok, h SB900. D90 jobban 'harmonizálna' az SB900-assal, vagy bőven kiszolgálják egymást a D80-ammal is.
Köszi!
-
Throme
veterán
válasz TayRol #30624 üzenetére
Keveset használod . Ok ez egy barom válasz, de szerintem sokat nem tehetsz ellene.
Valamilyen kopás ott is van.
Nagyobb ultrazoomoknál meg néhány nehéz, komoly felépítésű zoom lencsénél alapból alkalmaznak rögzítő kapcsolót. Persze csak az alaphelyzetet rögzítik.
A 18-105 nem egy nehéz lencse és nagyon nem is jön ki a belső tubus, szóval rögzítő se kell.A talin próbáltam meg más 18-105-öt és valahogy úgy éreztem azt nehezebb tekergetni.
Az enyém lazább, de még nem indul el magától. Na egy kis rázásra már igen, de ilyet meg nem teszek alapból .
Viszont felvázolja a lehetséges jövőt. Ezt szerintem a szerviz egy tubus cserével orvosolja majd. Ami nem 2 fillér, de olcsóbb mint az új.
Ehhez meg vihetek vázat is hogy leellenőrizzem.... baromi jó...[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz t_a_m_a_s #30615 üzenetére
Természetesen a legtutibb infót a szerviztől fogod megkapni, de van olyan opció, hogy javítás után ők elküldik a címedre a cuccost. Odajuttatást nem tudom, mert én személyesen járkáltam hozzájuk. Az is felemelő tud ám lenni....átjutni azon a retek nagyfalun.
Én nem is a gumi borítás lerohadásától tartok, inkább a tubus kilazulásától.
Nem szeretném, ha átmenne az obi gravitációs zoomba...mint egyes ultrazoomok -
hemaka
nagyúr
válasz Real_Necro #30620 üzenetére
Persze, az összes GSM bolt is így árulja a telefonokat 0%-os ÁFA-val.
crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
runner 125
nagyúr
válasz Real_Necro #30620 üzenetére
Köszi, dobtam privit.
-
Real_Necro
veterán
válasz runner 125 #30575 üzenetére
No megnéztem számlát. 0%-os Áfa van rajta, valamint a számla alján a hivatkozás a törvényre, hogy használt termék lévén nem jogosult adólevonásra a termék. Ezek után kíváncsi leszek a vakura (ha megveszed).
Egyébként ma megyek az üzletbe, rá tudok kérdezni., de mint írtam, 60 a vége.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
gaben75
tag
válasz Real_Necro #30618 üzenetére
köszönöm
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
Real_Necro
veterán
válasz gaben75 #30617 üzenetére
Sokan használnak Samsung memkarit, megelégedéssel. Ha biztosra akarsz menni, akkor Sandisk. Elvileg egyikkel sem lesz gondod, viszont utóbbi szerepel a Nikon listáján is.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
gaben75
tag
Sziasztok,
D3100-es tervezek venni a héten az lenne a kérdésem hogy a kiszemelt memóriakártya jó-e a szerkezetbe?
(Gondolok itt arra hogy van-e valamilyen tipus, gyártmány amit a Nikon nem szeret?)
A kiszemelt kártya pedig a következő
Vagy tudtok esetleg valami jobbat ajánlani?
köszönömIntel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
Peethy
őstag
válasz runner 125 #30609 üzenetére
20k kolesz
8k hetente haza-visszajárás
5k BKV-bérlet (ezt valószínű állják)Kaja hétvégén ugye megoldva (itthon), a hét első két napjára itthonról tudok vinni kaját, a másik 3 napból is 1-2 napon biztos lesz, mert édesapám ugyanott dolgozik, ahol én laknék, és heti 2-3 napot van fenn a hét második felében. Szóval szerintem ilyen feltételekkel 22k egy hónapra, kajára és mindenre ami kellhet, bőven elég.
(#30612) spanyoll: igyekszem így csinálni, nem akarok nagy fejlesztéseket, csak ha valamennyi marad, akkor azt visszaforgatni. Barátnőm Egerben lakik, oda Kiskőrösről lejárni is drágább, mondjuk így is 2,5k egy oda-vissza Pestről. Vannak tartalékaim, de nem azokat akarom felélni, hanem akkor ebből a 40k-ból akarok elkülöníteni valamit erre
Szerk: azt álmodtam az éjjel, hogy moderátor vagyok a fórumon
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz aleister #30614 üzenetére
Basszus, lemaradtam róla... Kénytelen leszek megvárni a következőt
Még valmi, úgy általánosságban. Nemrégiben volt téma a gumi zoomgyűrű csere. 18-105-ön cseréltetett mostanában valaki? Érdekelne, miből jön ki, illetve ha valaki futárral küldte az obit, akkor annak a költsége, mikéntje. Sajnos nem sokat megyek Bp-re manapság, és nem tudom, megéri-e egyáltalán ha mondjuk 10K a zoomgyűrű meg 5K a futár...
Ha leválik az egész gumigyűrű, az azon kívül, hogy csúnya, okoz valami galibát? Mittudomén jobban bejut a por az obiba, meg hasonlók...
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
aleister
veterán
válasz spanyoll #30612 üzenetére
Szerintem kb 0 látvány lesz. Valami fekete folt az izzó napkorona előtt. Tudtommal egyébként is óva inteik az egyszeri fotós a túlzott napfényképezéstől.
Azért felmegyek megnézni, mert állítólag 2117-ig nem lesz újra ilyen...akkor meg már kicsit rosszabbul fogok majd látni.
-
spanyoll
addikt
válasz Peethy #30601 üzenetére
Én is éppen már ex-diákként próbálom összehozni az életet és 90ből maximum úgy hozod ki, hogy kolesz, ami van kiadás azt meg mindent low budget. Annyiból nem hogy nem lesz obipark fejlesztés, de néha egy mozijegynyi pénz sem.
Jó tanács: dolgozz amit tudsz. Ha éppen fotózás akkor fotózás, ha rakodás, akkor rakodás, amit eléd fúj az élet.Nade, hogy egy hajszálnyit [ON] is legyek: holnap hajnalban ki megy vénuszt fotózni?
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #30606 üzenetére
úr ég ezmiez?
-
veterán
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #30603 üzenetére
még az is olcsobb mint a 82-es.
-
balpis
őstag
válasz randomhaver #30598 üzenetére
Sajnos valóban nem lehet, a manual szerint.
Pedig azt hittem. A D90-en nekem egyik legelső dolgom volt ezt kitenni az első tárcsára A módban - hiába van, aki szerint ez felesleges
(az ugyanis már egy gomb plusz a tárcsa együtt, nekem így jobban esik. Pedig nagyon ritkán állítom el 200-ról...)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
aleister
veterán
válasz forceberg #30599 üzenetére
Jaja. Sajna én is rájöttem, hogy a nagy szűrőméret nagy kiadást is jelent, ha az ember minőségi szűrővel szeretné felvértezni magát.
Bele sem merek gondolni, hogy mennyibe kerülhet egy Hoya, Marumi, B+W 82mm-s, jóféle polár.Egyébként a Sigma 8-16 nem 7 lamellás, vagy nem arra gondoltál 6-is csillag alatt? A Tokina tán 9. Szép hosszú szárú csillagokat rajzol.
-
Peethy
őstag
válasz randomhaver #30598 üzenetére
Nem lehet, de felesleges is lenne, mert arra van gyorsbillentyű.
(#30596) aleister: ott a pont. Én diák vagyok, de engem is idegesít, hogy nem találok nyárra munkát, pedig van felsőfokú angolom, csinálok elég sok mindent... nem a képzettséggel van egyébként baj, hanem hogy minden gyümölcsös elfagyott, a maradékot inkább hagyják fennrohadni a fán. Ez persze nekem is bosszantó, de a leginkább annak, aki ebből él... mondjuk felszerelésbővítéshez nekem sem ártana találni valami anyagi forrást, de ha felköltözök Pestre nyáron, akkor a 90k-s fizetésből mondjuk marad 40 körül... /ON
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest