- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
Marseille199
senior tag
válasz zed juron #32678 üzenetére
Enyémre nem tudom, mert direkt nagylátókhoz készült, tehát szinte nincs is pereme. Nem olyan kényelmes így valóban, de ez van, a minősége kárpótol
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
balpis
őstag
válasz zed juron #32439 üzenetére
jó, ha utánanézel: ha online vásárlás esetén futárral viszik ki, akkor 8 nap az elállási időd. De ha személyesen veszed át, akkor már nem online vásárlás, hisz jelen vagy a vásárlásnál, semmi ilyesmi nem vonatkozik rá hivatalosan.
Persze a legtöbb normális bolt nem tagadja meg a visszavételt ilenkor sem, de megtehetné.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
charlie_hu
aktív tag
válasz zed juron #32413 üzenetére
Ezt magyarázd meg kérlek, hogy sorozatban miért terhelné kevésbé az energia ellátó rendszert mint nem sorozatba?
Sorozatba is ugyanúgy van fénymérés, AF állítás, stb, mint egy kép esetén, kivéve persze, ha direkt letiltod ezeket.
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
charlie_hu
aktív tag
válasz zed juron #32407 üzenetére
Kérlek szépen, tapasztalati alapon, Nikon D90 esetén, nem bír többet. Egyszer kénytelen voltam elemet használni - 6 db kell bele - Panasonic infinium, 2100 mah aksikat használok/használtam, fele annyit bírt mint a gyári en-el3e-vel.
Nem volt se vaku, se visszanézés.
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
Peethy
őstag
válasz zed juron #32475 üzenetére
"Ismétlem: ez egy baromi nagy lehúzás, méghozzá szándékos. Nem véletlen hogy pl. a GP szépen ráállt erre az iparágra és harmadár alatt ad utángyártott akksikat. Merthogy annyiért van árban egy ilyen speciálisan kialakított akksi, kis gyártási szériában ilyen teljesítménnyel." (számomra ez tűnt összeesküvés-szagúnak, ilyen irányba kár elmenni)
D90, D70 és D50 tulaj vagyok/voltam, D3100-zal/D7000-rel fotóztam még. D3200 esetén kétszerannyi pixel van, mint D90 esetén, emiatt nőhet a fogyasztás a képek kártyára másolása miatt, mást nem tudok elképzelni, csak hogy valami gond van.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz zed juron #32452 üzenetére
Szerintem megkaptad a válaszod. Nincs itt semmiféle összeesküvés, D3200 szenzora elég nagyméretű, a képek kiírása miatt csökkenhet az akkuidő, de tekintve hogy nekem 1-2ezer képet bír átlagban az akksi úgy, hogy sokszor visszanézegetem kijelzőn, ott valami gond lehet. Légyszíves próbáld meg az 1-2soros válaszokat egy hozzászólásban lerendezni...
-
DJ Reinhardt
tag
válasz zed juron #32447 üzenetére
Vannak körök, amiket fölösleges személyesen megfutni, de te tudod.
google, csak magyar nyelvű találatok, "OTB EN-EL14"
Az első találat linkjén egyértelműen kibogozható a sztori.
Természetesen nem kizárható, hogy az utolsó komment óta a gyártó beépítette a chipet és a D3200 elfogadja. -
A Zéé
addikt
válasz zed juron #32439 üzenetére
Online vásárlás nem újdonság, nem kell lekezelőnek lenni, legtöbbünk a legtöbb cuccát így szerezte be...
Tanácsot jöttél kérni, mi elmondtuk a tapasztalatokat, többen megjárták már itt is utángyártott en-el14 aksikkal, de te nem vagy hajlandó elfogadni a tanácsokat, akkor nem tudunk mit tenni... Egyszerűen a D3100, D5100 nem fogadja el ezeket az aksikat, D3200-at nem próbálta még senki se, de szerintem a helyzet változatlan.
Coolpixek elfogadják az utángyártott akkukat, új tükrösök nem, mivel valami chip-es védelem van bennük... Nem azért nem jók az utángyártottak, mert gyengék, hanem mert kiírja a géped, hogy hibás az akku...(#32443) stevve
okés, abbahagytam én is.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
DJ Reinhardt
tag
válasz zed juron #32432 üzenetére
Bocs, én ezt agyban nem tudom összerakni.
Én azt mondom, mindenféle gyártók aksiját hirdetik EN-EL14-kompatibilisnek, és sorra kiderül, hogy csak Coolpix P kompaktoknak felel meg, tehát nem mind EN-EL14 kompatibilis.
Vettem a fáradságot, és amit az általam is évek óta kedvelt aqua EN-EL14-ként hirdet, konkrétan az OTB márka, azt egy másik bolt fórumán a felhasználó D3/5100-zal nem használhatónak írja. -
Freddy76
addikt
válasz zed juron #32431 üzenetére
Igazad van. Amikor lecseréltem az 1,4-es vw pólót egy 2000-es passatra, engem is felkúrt agyilag, hogy többet fogyaszt, és ez meg hagyján, de nagyobb parkolóhely kell neki! Ésmosteztígyhogy?
De komolyan, szerinted ugyanaz a két gép? Többszörös szenzorméret, többszörös felbontású kijelző, bonyolultabb elektronika, mechanikus(!) elemek, amelyeket biza árammal kell emelgetni, plusz az objektív fókuszmotorjának működtetése. Nem érzem úgy az általad irt adatokból, hogy gond lenne.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
drkbl
őstag
válasz zed juron #32414 üzenetére
Nekem anno a négyakkus Fujifilm S5600 sokkal kevesebbet bírt, mint a Nikon D40, a -állandó élőkép, - EVF, - motoros zoom észrevehetően megdobta a készíthető képek számát.
Amúgy meg "allowing the FZ50 to shoot approx. 360 images on one charge" (CIPA) vs. "Battery Life (shots per charge) 550 shots (CIPA)"
Valós körülmények között:
"Battery performance is good, about right for the intended user of the camera. I was able to get more than 1000 images to a charge. Nikon suggests that the camera gets 550 image for the CIPA standard test, and 2000 for their continuous release test. Actual use seems to fall in between those two test patterns. I never approached 2000 images in normal use, though I could duplicate Nikon's numbers with exactly their test procedure. But I also wasn't limited to just 550 images, either." [link]
Ha kevés az élettartam, Live View helyett használd a keresőt
-
A Zéé
addikt
válasz zed juron #32413 üzenetére
Nem kell bemutatni a gépem, elég jól kiismertem... De neked sem ártana elolvasni még egyszer amit írtam...
"6-700 képet bármikor" Értsd: elmegyek lövök 100 képet a városban, 3 nap múlva előveszem újra a gépem, lövök 250-et este haveroknál, egy hét után újra előveszem...
Nem lövök állandóan sorozatban, csak egy kiragadt példa volt, "amikor a meccsünk fotózták"Szándékos, nem szándékos lehúzás, kit érdekel... Vegyél Pentaxot, használd olyan AA akkukkal, amilyenekkel akarod, vagy használd a D3200-ad, és nyeld le, hogy ha valamiért szükség van pótakkura, akkor meg kell venni a gyárit...
Vagy csak nagyon kisarkítod ezt az akku élettartamot, és feleslegesen nyafogsz miatta, vagy valami gond van az akksival/vázzal, és irány a szerviz...
Just a simple Lineman...
-
szeva000
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
Ez így ebben a formában nem igaz, legalábbis a nagytöbbségünknél nem. A D5000-el nekem egy töltéssel garantált 4-500 kép, vakuval és vaku nélküli vegyes használatban. Tisztán vaku nélkül inkább 5-600 kép. A kis kompaktom két db 2500 mAh-s ceruzaakkuval fele ennyit sem bír...
Ha rendszervakut használsz, annak meg ugye külön akksija van. Ha te vakuval tényleg csak néhány képet tudsz lőni, akkor ott gondok vannak a vázzal vagy az akkuddal.Gondolom nem véletlen, hogy ekkora akksit terveztek bele és nem kétszer ekkorát...
Szerk.: látom nem vagyok egyedül a véleményemmel...
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
A Zéé
addikt
Ez tapasztalat, vagy csak találgatsz?
Még egyszer mondom neked, hogy a D3100-ban, az a "szar" 1030mAh-s akku kibír 6-700 képet bármikor, sőt volt már olyan is, amikor a meccsünk fotózták, hogy 600 kép (sorozatmódban, kb 3 óra alatt) után még telinek jelezte.
Ha tényleg 2-3 vakus kép után lemerül a géped, akkor vidd vissza szervizbe, mert baj van az akksival. Vagy vegyél Pentaxot, azt használhatod elemmel...
Just a simple Lineman...
-
h1ght3chzor
őstag
válasz zed juron #32387 üzenetére
Ha nem használod a kijelzőt, akkor kapcsold ki, hogy ne jelenítse meg a képet, miután elkészítetted a képet, ezzel is rengeteget nyersz aksi időben... Egyébként 4-500 képnél nagyon d300 aksija sem tud többet.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
A Zéé
addikt
válasz zed juron #32329 üzenetére
ugyanaz kell bele, mint a D3100-ba, amiből nincs működő utángyártott, csak akkor, ha portrémarkolatba használnád. A p7100 kompakt megeszi ezeket a másoltakat is, de a tükrösök nem.
És ne azzal foglalkozz, hogy mAh-s, 6-700 képet simán kibír az akksi a D3100-amban is.Just a simple Lineman...
-
Real_Necro
veterán
válasz zed juron #32325 üzenetére
Elég friss még ez a gép, szerintem várj még vele úgy fél évet.
Szerk.: ...bár most felmerült bennem a kérdés, ebbe ugyanolyan akksi kell, mint D3100-ba?
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest