Hirdetés
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple MacBook
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
Csak egy szimpla teória a mai napra
:
Mennyire elvetemültség CLS módban elvillantani olyan vakut is,ami csak más vaku fényére villan el,de nem CLS képes?
Van értelme bajlódni vele a költséghatékonyság miatt(SB-600 ára a röhejesen drága szinten van)?
(Yn560 is tudja,ezt vagy csak a yn467 képes más fényre villanni?) -
padi68
senior tag
válasz
Balinov #24793 üzenetére
ilyet meg szabad venni D5100-hez?
[Tamron-70-300mm] -
Balinov
titán
válasz
Karima #24787 üzenetére
okes, akkor meg en se birnam elszabni.
szerintem amit te linkeltel az az advanced, az altalam eloszor linkeltnel nem latom az intervall shooting feature-t. Jo, jo, ez biztos nem az a funkcio, amit 2-3x-nal tobbet hasznalnek egy evben, de szerintem amit amazonon megtalaltam es te is linkeltel ebay-es eladot, az lesz a befuto. Arban sem rossz az angol amazon, meg a 3-4 hettel szemben ugy 1 heten belul ittvan UK-bol.
Koszi a segitseget
Ja,megvalamit szerettem volna. Talan emlekeztek ,hogy kb 1 honapja nyafogtam, hogy fakok a szinek, meg ilyesmi a D5000-el. nos, hetvegen levettem a Jessops fele UV szorot a kitobirol es ugy fenykepeztem. Nos, elso tesztek alapjan az UV szuro volt a ludas,ugy latszik az ilyen 15£-s szurok ennyit birnak.
-
Kleroo
veterán
válasz
Real_Necro #24785 üzenetére
Pontosan ugyanez a távkioldó van neked is?
Én direkt megnéztem vásárlás után,hogy milyen hatótávra számítsak,és 1-2 méterre teljesen a gép mögött, mindig elkattintotta. Szabadtéren persze már csak max oldalról tudja elsütni -
Real_Necro
veterán
-
Karima
őstag
válasz
Balinov #24783 üzenetére
Igen. Csak össze kell dugni.
Egyébként sztem amit először linkeltél az sem advanced-ebb
Én is találtam 3-4 félét, mindegyik ugyanazt tudta leírás szerint, úgyhogy megvettem a középárasat
De sztem az olcsóbb és a drágább is ugyanazt tudja, max az anyagminőségben lehet difi.
-
Balinov
titán
válasz
padi68 #24784 üzenetére
Szia,
haverom szeptemberben az angol amazonrol vett maganak Canon 60D + 18-135 kitet, gyari EU-s Canon garilevellel jott neki, teljesen problemamentesen. En vettem mar tobb dolgot is az angol amazonrol (Eneloop szett, Sandisk Extreme SDHC-k, szakkonyvek), gond nelkul megjott minden, mint a tavirat.
Amerikai amazonnal vigyazz, lehet, hogy szallitanak, de valszeg nem EU-s Nikon garjegyet kapsz, ami ha gariztatni kell, gond lehet.
Vam + trefat passzolom.
-
padi68
senior tag
Sziasztok,
ezt néztem ki magamnak: Nikon 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR AF-S DX
Kérdéseim:
1. vásárolt már valaki az Amzonról/ biztonságos-e/?
2. garancia gondom nincs vagy nehezen érvényesíthető/ esetleg itthonra is érvényes lehet?/
3. legrosszabb esetben mennyi lehet az áfa + vám összege?kösz
-
Balinov
titán
válasz
Karima #24781 üzenetére
Koszi neked is. Angol amazonon kisertetiesen hasonlot talatam, meg tan kicsit olcsobb is €-ba atszamolva.Ugyanitt hirtelen talaltam meg egy advanced-ebbnek tuno verziot, igaz ez egy picinyt dragabb, de ennek ugy nezki rengeteg klonja letezik, tobbe kevesbe hasonlo parameterrekkel, mint pl. ez a darab is
Csak hogy megnyugodjak, ugye ezeket csak ossze kell a kamera (D5000) megfelelo csatijaval dugni es kesz?
-
Karima
őstag
válasz
Balinov #24778 üzenetére
Én ilyet rendeltem - már nem is tudom melyik kedves fórumtárs ajánlására - és nagyon jó, nagyon sok mindent lehet állítani rajta, csak ajánlani tudom. Asszem olcsóbban is lehet kapni, most csak a legelsőt belinkeltem.
-
Balinov
titán
válasz
Kleroo #24779 üzenetére
szia Kleroo,
koszi a valaszt. Tripodban en manfrotto 293 + 391RC2 fejben gondolkodtam, ezt meg tudom ugy venni,hogy boltban vegigtapozom, nem pedig neten rendelem es lutri a minoseg.
Tavkioldom nekem is ML-L3 (csak gyari) van, e helyett, melle szeretnek valami veztekes megoldast. Valami hasonlot a gyari MC-DC2-hoz, ami mar a DC1-el ellenben hivatalosan is jo a D5000 vazhoz. Mondjuk egy ilyen gyakorlatilag utangyartott koppintasa a DC2-nek, ha jol latom. Van ezekkel valakinek tapasztalata? Guglival csak webshopos linkeket talaltam igy elso blikkre.
B.
-
Kleroo
veterán
válasz
Balinov #24778 üzenetére
Szia!
Tripod témában én tudom ajánlani a Vanguard márkát.Széles termékpalettájuk van,és nagyon nagyon jók.Néztem hasonló árban(35-50k között) Velbonokat,Cullmanokat,de a kanyarban sincsenek. Giottos,és Manfrotto is jó,de a jobb állványaik inkább a drágább ligákban igazán versenyképesek(ha a márkanevet,mint plusz tényezőt nem nézem).
Nekem ilyen kis távkioldóm van:[link]
Bevált.Kibontáskor kell "aktiválni" az elemet,így biztosan max töltöttséggel kapod meg.
Beltérben van hogy pár méterről a gép(D90) mögül!! is elkattintja.
Nagy napsütésben még nem igazán használtam,arról nem tudok nyilatkozni. -
Balinov
titán
udv sracok,
Beleugrottam egy milyen tripodot vegyek c. projektbe, ami jelen allas szerint valamikor januar kozepe fele fog materializalodni, igy nyitott az ut vizeses, ejszakai varosi fotozashoz. Namost nekem is van egy ML3-as infrasom, ami nem tul kenyelmes, mivel gyk. a vazzal szembe kell forditani, hogy mukodjon is. Otlet: vezetekes tavkioldo (es/vagy radios, nem tudom D5000 vaz pontosan mit tamogat).
Kerdes: ti milyen vezetekes es/vagy radios tavkioldot ajanlanatok a D5000 vazhoz?
koszi es kellemes unnepeket, igy utolag is
Balinov
-
m3ss
veterán
válasz
Degeczi #24776 üzenetére
en is erre gondoltam eloszor, hogy biztos az elem gyenge. elvegre eleg fura, hogy parszaz ft volt postakoltseggel, elemmel egyutt
majd megmerjuk, csereljuk.
nagyon irany es tavolasgerzekeny bent, gyakorlatilag oda kell raknom 3 cm-re. majd Peethy megmondja ha jar erre, hogy neki milyen volt a D70 inrfraja, de akkor valszeg elem. -
Degeczi
nagyúr
gyakran jobbak, erősebbek, mint az eredeti gyári...
erős napsütésben természetesen nehéz dolga van
ott jobban beválik a rádiós megoldás, ha a kamera támogatja (tud vezetékes kioldót fogadni)
de az gyanús, ha beltérben is nagyon irányérzékeny, ott nem kellene
szerencsés esetben csak az elem gyenge
-
m3ss
veterán
van nekem ilyen parszaz ft-os ebay-es gagyi ml3 nikon tavvezerlom. mik ezekkel a tapasztalatok? belterben mukodik jol, igaz, hogy nagyon a kamera erzekeloje fele kell forditani..viszont az utcan nagyon nem akar mukodni, csak hebe-hoba, vmi bezavarhatna?
-
Horbal
őstag
válasz
flash- #24738 üzenetére
E-bay ről rendelj meike tipusút, nekem is olyan van pont azért amiért neked is kellene.
A D3100 kicsi gép DSLR viszonylatban, nekem is nagy a kezem és lelógott a kisujjam amitől agyfa&#@t kaptam, már a boltban tudtam, hogy kell markolat.A meike egészen jó darab, stabilan áll, a gép alján és jól működik, vezeték kell ha portré mód gombját akarod használni de nem zavaró, két aksit kezel egyszerre de egyel is használható. nekem azóta fent van a gépen amióta megvan.
Az anyaga "olcsó" műanyag, de nem annyira xar, gumirozott, jó a fogása.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
flash- #24772 üzenetére
pedig a legkisebbtől a legnagyobbig minden Nikon kézikönyve megemlíti ugyanezeket (még a példák is azonosak),
az egyetlen plusz sornak pedig még a fordítását is elrontották (mi az, h "széles szögű objektív"? - tükörfordítása a "wide angle"-nek, de az nálunk "nagylátószögű") -
flash-
veterán
koszi
lenne egy ujabb kerdes:
a nikon oldalan talaltam nagyon jó leirast az élességállitásról.
van a nikon oldalan más beallitasokkal kapcsolatban is ilyesmi leiras?
hol talalom őket?mert en csak ezt az elessegaitassal foglalkozot talaltam
https://nikoneurope-hu.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/34159/~/tippek-az-automatikus-%E3%B9less%E3%B9g%E3%B1ll%E3%ADt%E3%B1s-haszn%E3%B1lat%E3%B1hoz -
flash-
veterán
sziasztok
ugytudom van olyan adobe program ami az obi torzitasait korrigalja csak be kell tolteni neki az obihoz keszitett profilt?
errol tudtok valamit?
nikon 18-105ös obihoz szeretnek ilyen profilt.
hol tudok ilyet szerezbi? -
szeva000
addikt
válasz
Larry303 #24762 üzenetére
nagy semmi
..sőőőt.CA nulla a nikkorhoz képest,sztem képstabi is jobb.
[link]
[link]azóta már van egy tamron 90-es makró is...sajna még nem volt időm kipróbálni.pár képet csináltam,közelről tökéletes volt,kb. 3m-ről,mintha fókuszproblémás lenne,de az sem bizta...mert minden nap iszok
...node valamikor megoldom a próbát úgy is
....sajna most se kedvem,se energiám ilyenekre
-
Kleroo
veterán
válasz
Larry303 #24762 üzenetére
Én már horrorisztikusan sok infót/tapasztalatot/véleményt gyűjtöttem össze az elmúlt hónapokban/fél évben.Röviden: kb egy kutya a kettő. Ha szerencséje van az embernek,akkor Tamronból ki lehet fogni nagyon jót is. Egy tesztben összeeresztik egy 300as Nikon fixszel,és szerintem meghökkentően közel van hozzá.Más-más helyeken pedig rendre azt is olvasom,hogy jobb a "VR" benne,és még halkabb a motor
De általánosságban az mondható el,hogy ugyanazt a szintet tudják,csak a Tamron olcsóbb. -
Kleroo
veterán
35/1.8-nak mennyi a reális használt értéke,ha maku/tökéletes állapotú?
Egész jövedelmező volt a karácsony,és benne van a kalapban egy ilyen obi is( további versenyzők:új táska,portré markolat,tamron 70-300 VC USD)
Tehát most magamban morfondírozok mi érné meg a legjobban számomra -
Degeczi
nagyúr
válasz
dabgergo #24758 üzenetére
hogyne, akár hexa módra képes szövegszerkesztővel is átírhatod, de persze létezik kimondottan Exif szerkesztő is,
nincs digitális aláírás rajta, ami ezt megakadályozná (nem mintha az kizáró ok lenne: asszem azt is feltörték már, amivel a profi modellek képesek aláírni a képeket, a módosítatlan, eredeti állapotot jelezve) -
dabgergo
őstag
Off topic: az Exif-et úgymond meg lehet hamisítani, szal át lehet írni simán?
-
dabgergo
őstag
válasz
Real_Necro #24756 üzenetére
Asszem az volt a válasz h sehogy, vagy ha igen az se tenne túl jót a gépnek. Egyszerűbb telefont felhasználni ilyen célra.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Freddy76 #24731 üzenetére
Nem tudom a D5100-al milyen "élmény" LV-ben fotózni, de a D5000-el esélyem sincs a szintén 4 hónapost LV-ben befókuszálni, csak úgy mondom
Így én mindig próbálok a háttérben maradni amíg anyával játszik, nekem ez eredményesebb mint a LV, és még vázat sem kell cserélnem
Jézuskához ezúton is gratula!
-
TeeJay
félisten
válasz
Kleroo #24747 üzenetére
parancsolj
a Linkdelight e-bay oldala
azon belül is a D90-hez való markolat és abból is a normális Meike gyártmány mert úgy látom azóta forgalmaznak fele ennyibe kerülő cuccot is na az tuti nem ilyen lesz.
az a lényeg hogy B3S legyen a típusa én is ezt vettem és ez 1000% hogy Meike gyártmány!
[link]72 dollár ami sajnos most a sz@r dollár-forint árfolyam miatt majdnem 17ezer pénz de free shipping van és 1héten belül ajtóhoz kaptam a postás által.
megnézheted a többit is mert van LCD-s markolat meg olcsóbb drágább kitudja milyen
ez viszont garantáltan kipróbált és tutkó Meike gyártmány amit én linkeltem, a többi típusról nem tudok nyilatkozni. az akku amit én kb. 2éve kaptam az valami Travor márka volt, de a kapacitása egyezik a gyárival csak a visszajelzés pontatlanabb illetve ha állni hagyom 1hónap alatt kb. nullára merül míg a gyári fél év múlva is alig veszített valamit.
mivel maga a markolat alig pár dollárral olcsóbb így egyértelmű hogy a 2 extra akkus csomagot éri meg megvenninekem bejött
-
DJ Reinhardt
tag
Ha egyáltalán markolatcsatlakozás, akkor már csak az a markolat kéne, amiből a megfelelő tüskék kiállnak.
Gyári nincs, eddig külső gyártótól is csak infrás átvitelűt láttam. Nyilván lehet vele élni a kis hiányossága ellenére.
Gyanítom, hogy markecing okokból tiltották le a direkt támogatást, ahogy a többi belépő szintű gépnél ezt-azt. -
Peethy
őstag
Kaptam egy webkamerát karácsonyra, 20MP-es állóképet csinál. Azt hiszem, nagy ívben kidobom a D90-et a kukába.
-
nesa
veterán
válasz
DJ Reinhardt #24739 üzenetére
Nemtudom az en D40-embe az aksifoglalatba voltak ugyanugy erintkezok mint a D90 be
persze lehet nemvolt olyan ami kiis hasznalta volna, soha nemjartam utanna nem erdekelt ez a resze.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Köszöntem a válaszokat
-
törölt tag
válasz
HartgeH3-2.8 #24743 üzenetére
Szia. Nem kell levenni az obit, felesleges.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #24743 üzenetére
nem érdemes, csak a koszolódás esélyét növelnéd meg alaposan
egyszerűen berakod egy fotóstáskába (a biztonság kedvéért a talpán), és annyi
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Kezdő fotós vagyok.(Hobbi)
Hogyan kell tárolni egy DSLR-t? Érdemes a vázról leszedni az obit rátenni a védő sapkát ,kupakot ugyan úgy a vázra és külön tárolni vagy egybe mehet bele egy táskába és ennyi.
Köszönöm a válaszokat!
-
TeeJay
félisten
úgy tudom új vázak közül a D90-től (D80) van normális portrémarkolat ahol az akkuaknában vannak a csatlakozók a markolaton lévő 2 tárcsához illetve az AE/AF lock gombhoz
nekem anno 2éve 15-16ezer körül volt a Meike MB-D90 markolat kettő darab utángyártott EN-EL3e akkuval (e-bay --> Linkdelight)
azóta is nagyon szépen működnek és egyik akkunak sem csökkentette még az elhasználódás skáláját. a gyári Nikon akkut szinte alig kell használnom olyan sokáig bírja a két olcsó csereakku
nagyon megérte -
DJ Reinhardt
tag
D40 vonal sem támogatta, de a D3100 kicsivel kevésbé nem támogatja.
D40-en a markolatba épített infravörös kioldóval kellett kicselezni, D3100-on vezetékessel.
Utóbbinak az az előnye, hogy van (lehet) a markolati kioldógombnak félig nyomott állapota, míg az infrás megoldás csak a tökig nyomott állapotot közli a géppel.
Vagyis a kiálló kábelt leszámítva inkább előrelépés. -
flash-
veterán
en ezt talaltam
www.argep.hu/popup.asp?pid=138313695&pnr=10001&foto=1megéri??
nekem tenyleg csak azert kell hogy a jobb kezzel a fogasa jobb legyen a gepnek
vagy ez bovli? -
flash-
veterán
sziasztok
én a nikon d3100 hoz vennék portré markolatot.
azert döntottem így mert a jobbkezemnél a kisujjam már lelóg .ezt a gondot megoldaná egy portremarklat.jol gondolom?
es a markolatnak van hátránya ha vizszintesen akarok fotózni?szoval milyen markolatot tudtok ajanlani?minel olcsobb de jo legyen es megfeleljen a fent leirt elvarasomnak
-
nesa
veterán
válasz
Freddy76 #24728 üzenetére
Ahogy 4 honapja megjosoltam
-
eastsider
nagyúr
válasz
TeeJay #24730 üzenetére
ennyire nem egyértelmű kérdés a D90 vs. D5100. a D5100 a D7000 szenzorját stb kapta meg.. csak kisebb lett, mint a D5000... szóval attól függ neki mi kell
de kategorikusan nem lehet rámondani egyikre sem, hogy azt..
azért a D7000 kicsit drágább...
ill most minden gépnek felment a thaiföldi helyzet miatt az ára.. szóval egyikre sem cserélnék.. amúgy pedig a D90-et választanám -
Kleroo
veterán
válasz
Freddy76 #24731 üzenetére
Tűrhető,jó kis állvány lehet. Az a fontos,hogy elégedett légy.És büszke a párodra,hogy nem valami vackot vett,hisz azokra is sok szép jó van írva. Hát azért így is buknál rajta. A lv af szerintem egy hulladék. nagyon lassú,statikus témákra esetleg. És sokkal előrébb sem lennél,mert ugyanúgy nálad lesz a gép,és az első csattogás már felhívja a figyelmet,de ez csak a magánvéleményem.
-
Freddy76
addikt
válasz
Kleroo #24729 üzenetére
Az állvány Manfrotto 7303YB MY. Nem csúcs, de a gépet egy átlag obival bőven megtartja, és könnyű is.
A 18-105 után feleslegessé vált a 18-55, így a d3100-at 18-55 objektívvel viszonylag jól el tudnám adni (alig használt, dobozzal, még 2,5 év garival - a gép lényegében nem is volt használva kültérben, az obi pedig zsír új, lényegében az első pillanattól a fix 50 van a gépen). Azt néztem, hogy ennek a használt ára nagyjából ott mozogna, ahol a d5100 váz nettó ára (az áfát én el tudom számolni).
Hogy mi az indok? Egyszerű: a kislányom állandóan mosolyog, majd mihelyst apuci eltakarja az arcát azzal a fekete izével (a vázról van szó), rögtön megkomolyodik. Egy hete egy ismerősnél láttam a d5100-at, szeme sarkából pillantva a kihajtott kijelzőre (igaz, LV módban, tehát nem keresőben), "csípőből" lőtte a képeket, a gyerek észre sem vette, hogy fotózzák.
A d90-d5100 vitában többször megfogalmazódott, hogy a kihajtható kijelző mire jó. Azt hiszem, erre...
Nekem most ez a felhasználóbarátság számít, nem a d90 profizmusa.
-
Freddy76
addikt
A Jézuska hozott 18-105 objektívet, tartalék akkut, három Scott Kelby könyvet (nagyon jók, azt hittem, ez is az okoskodó és érthetetlen szakrizsa lesz, de nem...). Feleségem a négy hónapos babánkkal van itthon, úgyhogy küldtem egy jó hosszú listát (webshopok linkjeivel), hogy arról válasszon, de az én drága Feleségem nem csak az előre elküld listáról választott, hanem teljesen önállóan keresett és vett egy állványt is. Állvány témában még nem okosodtam ki, de nagyon jó ár-érték arányú állványnak tűnik.
Öt hónapos hobbi, de már elég sokba kezd lenni
Azt hiszem a következő lépés a vázcsere lesz, feldobom a d3100-at 18-55 obival eladásra. És lesz helyette egy d5100 váz (lehet megkövezni...).
-
-
törölt tag
válasz
TeeJay #24721 üzenetére
Inkabb a kerdes az, hogy ki az aki MF modban hasznalja? Valoszinuleg egyedul te
Nekem van 35 es 85 1.8-am is, de csak valoban indokolt esetben hasznalnam kezzel a fokuszt. Ha surun fenykepeznel ilyenekkel, valoszinuleg tudnad, hogy sokszor annyira kicsi a melysegelesseg, hogy ha egy kicsit is melletekered, annyi az egesz kepnek, foleg igaz ez, ha temposan modellfotozol esetleg portrezol. Ahhoz meg, hogy pontosabban talald meg az elesseget a kis elessegvisszajelzovel a keresoben mint a gep ahhoz mar nagyon kell tudni
-
charlie_hu
aktív tag
Barmelyik nikon gep angol wiki oldalanak alján van egy tablazat erről.
-
trialboj
őstag
Nem tudna valaki, egy listát, adni, hogy jelenleg milyen hierarchia van a nikon gépek sorai közt?
A hivatalos oldalon d3000 3100 5000 90 7000 van felsorolva ezután a profi kategóriában a 300s és társai, de a nikonnak ennél több gépe van, csak azok régebbiek, azokról nem találok adatot.
-
TeeJay
félisten
válasz
eastsider #24720 üzenetére
sorry én meg tekertem inkább mert kellemesebb volt mint a kezemet "béna" módra kapcsolni és csak fogni vele a vázat. 18-105-nél a bal kezem a zoom gyűrűt fogja főleg azért mert portrémarkolattal (amiben 2 akku van) meg az SB-900-al már van tömege a gépnek és jó valahol megfogni masszívan. a két fixet meg ahogy kölcsönkaptam ott a fókuszgyűrűt fogtam és tekergettem. mi ebben annyira mosolyogtató? vagy itt aki fix objektívet vesz mindenki AF módban használja csak?
-
Peethy
őstag
válasz
TeeJay #24718 üzenetére
a kb. 20ezer kép alatt hozzászoktam hogy a bal kezemmel mindig tekerek
Hát akkor tessék fogni a D90-et, bal kézzel meg tekergetni ezt és megoldottad a lakás áramszükségletét is
(vizuális képzelőerővel rendelkezettek előnyben)
Na meg persze boldog karácsonyt a kedves fórumtársaknak!
-
qantum
senior tag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
TeeJay #24714 üzenetére
pedig nem rossz az alapötlet!
a Minolta power-zoomok pl. lehetővé tették, h lockold a képkivágást, és utána ahogy a célpont közeledik vagy távolodik, ne csak a követő AF dolgozzon, de közben a zoom is gondoskodjon arról, h a képkivágás se változzon
az már más kérdés, h állítólag kicsit lassúcska volt a rendszer, így egy idő után föl is hagytak vele - de az elv mindenképpen érdekes
-
TeeJay
félisten
válasz
flash- #24698 üzenetére
pont ez a jó benne hogy kézzel kell tekergetni!!!
dobnám is ki a francba a gépet ha motorossá tennék az összes zoom objektívet... kell a halálnak a motor bele ott a kezem és azzal pontosan addig tekerem ameddig jó.
akinek ez nem jön be minek vett tükrös gépet?
a másik legnagyobb feeling most mikor volt a héten lehetőségem kipróbálni az AF-35/2 és AF-85/1,8 fixeket és ott csak manuálisan fókuszáltam a gyűrűvel.
az mekkora király volt tekergetni minden kép előtt
18-105VR-nél hozzászoktam 2év alatt hogy 99,9%-ban AF-en van így szinte sosem kellett tekernem a fókuszgyűrűt szóval most jó érzés volt ezt is megtapasztalni -
Real_Necro
veterán
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Minden Kedves Fórumtársnak!
Akinek a Mikulás hozza a fa alá, itt lehet nyomon követni:
-
aleister
veterán
Kellemes Karit és szépségeses képecskékben gazdag Újévet kívánok Rokkerek!
-
Pilács
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem az enne, hogy valaki közületek próbálkozott e már egy gép fókusz állításával? Nekem ugye D90-em van erősen el van tolódva a fókusz, és találtam rá megoldást a neten, csak egy 2mm-es imbuszkulcs kell hozzá elvileg, csak nem tom neki essek e
Vagy valaki hallott e már olyanról aki hallott olyanról, hogy valakinek sikerült?
Boldog Karácsonyt!
-
zool1
őstag
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!!!
Akik pedig ilyenkor is fényképeznek, azoknak meg jó fényeket!! -
padi68
senior tag
Áldott, Békés Boldog Karácsonyt Kívánok minden kedves fórumozónak!
-
flash-
veterán
én annyit kérdeznék a d3100 al hogy hogy lehet az, hogy a hozzá adott obi blendéje - f3,50 - f5,60 legalábbis ez áll az adatlapján,a fényképezőben mégsem lehet 5.6nál lejjebb venni a blendét?
vagyis 3.5 öt nem tudok beallitani -
dabgergo
őstag
válasz
charlie_hu #24702 üzenetére
Ez engem is érdekel. Sztem a N 17-55 2.8 van, de ugye az sokkal rövidebb, meg nagyon drága.
-
balpis
őstag
válasz
Degeczi #24700 üzenetére
Egyszer volt valami 28-200-as zoom a koleszos fotókörben, ami motoros volt. De már nem emlékszem, hogy M42 vagy K bajonettes volt-e. Esetleg Praktika bajonettes... (ilyen gépeink voltak akkor) A típusára sem emlékszem, talán Sigma volt. Egy kis billenő kapcsoló volt az oldalán. Sok (semmi) értelme nem volt.
Ráadásul annyira vacak objektív még nem volt a kezemben, nagyon megbántam, hogy azt akkor megvettük (a kép közepe jó volt, de a szélein iszonyúan lágy és vignettált is rendesen. -
charlie_hu
aktív tag
18-105-nek (vagyis a midrange) milyen gyorsabb fixfényerős alternatívái vannak?
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox Series X|S
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Fotó állvány eladó
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest