Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Házi hangfal építés
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gaming notebook topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
HartgeH3-2.8 #25098 üzenetére
Sajnos zsebbenyúlós ez a hobby. Én is ott kezdtem a procedúrát,hogy minden fityingemet összelapátoltam egy "tükörreflexes csodagépre",és gondoltam onnantól csak kattintgathatok földöntúlian tökéletes minőségben.
Igazából csak vettem így egy jegyet a "hová költsük el pénzünket" nevű hajóra a D3100-al anno
Nem számoltam azzal,hogy már jóval korábban(kb 10-12éve) is nagyon foglalkoztatott,és sokat költöttem fotózásra;tehát teljesen beszippantott.
Most jutok el lassan oda,hogy a könyvekből felhalmozott tudást,illetve a szakfórumokon(ezt a topikot is annak tekintem) összegyűjtött,máshol nem látható tapasztalatokat-összefüggéseket; valamint a lassan kialakuló konkrét fotózási késségem kamatoztassam Ft-ban.
Egyébként mindenre van megfelelő alternatíva.Vakunál pl beérheti az ember egy Yongnuo467-el is,hisz töredéke a Nikonnak,és a lényeget az is tudja(plafonra/falra villantás,ect). Valamint objektíveknél is meg lehet találni azokat a darabokat amik adott összegért a legjobban teljesítenek.(ilyen obik egyértelműen pl: 35/50mm-es 1.8G fixek ,18-55VR,18-105VR, 55-200VR )
-
Peethy
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #25096 üzenetére
Nem csak a kereskedőn múlik, a kereskedőnek meg van adva egy minimálár, ami alatt nem adhatja azt a bizonyos terméket, ráadásul ha kicsiben csinálja, akkor nem is éri meg neki. Főleg mostanság, hogy a kereslet a mélyben, a kínálat az egekben, ráadásul újabb adók, áfaemelés, gyenge forint...
-
HartgeH3-2.8
addikt
Pedig milyen jó lenne ha mondjuk egy kezdő vehetne egy kifutó modellt sokkal olcsóbban normálisabb áron.
Külföldről hallottam már ilyenről, de itthon érdekes itthon 2012-es áron akarja a 2009-es modellt is eladni.Kicsit pofátlan..
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
balpis #25091 üzenetére
működhet, de a gyártó nem ajánlja, és valóban sok problémáról olvasni rákeresve, szóval nem garantált
-
Degeczi
nagyúr
válasz
charlie_hu #25088 üzenetére
a D90 egy kifutott, ha minden igaz, bő fél éve leállított modell - persze, h sokkal olcsóbbak a még megmaradt raktárkészletek, mint egy újabb, élő típusnál...
(és közben a forint sosem látott mélyrepülésben van: a fél éve még 180 körüli USD most 250 fölött jár: majdnem 40%-al emelkedve...) -
Degeczi
nagyúr
válasz
mckolly #25085 üzenetére
Nikon WT-4a - 300e-ért...
lehet barkácsolni is wireless USB adapterekkel - de ha csak mód van rá, sokkal egyszerűbb, olcsóbb, energiakímélőbb egy hosszú USB madzag
-
mckolly
csendes tag
Sziasztok!
D300s- gépen szeretném megoldani, hogy amit fényképezek, az vezeték nélkül
átjuthasson egy ámítógépre, pl egy laptopra. Milyen kütyü kell hozzá?Tudom, hogy a kártyát is át lehet tenni a gépbe,
, de inkább valami
vezeték nélküli rendszermegoldás érdekelne.Előre is köszi: mckolly
-
Kleroo
veterán
válasz
charlie_hu #25082 üzenetére
Hasonlítsd össze a D80-at a D90-el
Most a D90-et a D7000-el. Szinte ugyanannyit léptek előre.Valamint a váz tök ugyanaz mind3-nál apróságokat leszámítva. A D7000 a D90 utódja,ez egyértelmű. Gyanítom azért nem hivatalosan is,mert így jó nagy hasznot zsebelhettek be,hisz olcsón "nem adhatják",mert akkor senki nem vesz D300s-t illetve D90-et. Ha lenne már D400,akkor helyre kerülnének a dolgok.(bár ezzel a -szerintem nyilvánvaló- teóriával már sokszor előjöttem,)
-
Peethy
őstag
válasz
charlie_hu #25082 üzenetére
A D7000 kvázi egy D90 utód, a kezdőára csak kicsivel tér el a D90 kezdőárától.
-
charlie_hu
aktív tag
És vajon a d90-nek lesz utódja?
Mintha már nem gyártanák, akkor hamarosan elfogynak a készletek is. D7000 elvileg egy kategóriával följebb van (legalábbis száz kilóval drágább...). Vagy majd lesz d7000 utód, és akkor a d7000 ára csúszik lejjebb?
-
Karima
őstag
-
flash7
tag
Sziasztok!
A Nikon DSLR-ek tekintetében van valami hír az idei tervekről? Valahol lehet találni ilyen jellegű infókat?
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Peethy #25073 üzenetére
Én is így vagyok az ilyen sztorikkal, hisz ilyenekkel van tele a facebook. De hamár egy fotós fórumra is felkerült, gondoltam hátha van igazság benne, és segít ha megosztom. Ezekszerint igaz, és minden tiszteletem az úriemberé, hisz végülis nem csinálna rossz boltot a "cserével". Sajnos egyre kevesebb a tisztességes, becsületes magatartás ilyen esetekben.
-
t_a_m_a_s
addikt
Nem nikon, de hátha valaki tud segíteni: [link]
Nem gyenge a szitu amúgy
-
törölt tag
válasz
h1ght3chzor #25068 üzenetére
Idojarasallo szigeteles, ujratervezett lencserendszer, fokuszmotor nelkuli vazakon is hasznalhato: [link] Remelhetloeg nem irrealisan dragabb, ami nem lenne korrekt huzas a belepo kategorias Nikon DSLR tulajokkal szemben.
-
BotaN
senior tag
válasz
h1ght3chzor #25068 üzenetére
Már megjelent, amazon-on meg is lehetett venni, csak annyira tetszett az embereknek hogy kifogytak a készletek.
-
bigmasterg
addikt
D4 sample images
Az utolsó kettő, iso6400-on egész jó. -
Kleroo
veterán
válasz
Karima #25063 üzenetére
kikapcs fényképezőgép villám módszer
Király,hogy megjelent az új 85-ös obi. Ha hasonlóan még jobbra tudták csiszolni mint az 50esnél,és ennyire korrekt áron(nem sokkal drágábban mind a régi 85ös jelenlegi ára) kerül forgalomba az nagyon dicséretes.
És külön öröm,hogy emiatt csökkenni fog a D 85-ös ára
(számomra legalábbis az,mert még nincs
)
-
Horbal
őstag
válasz
TayRol #25062 üzenetére
Kegyetlenek a magyar fordítások, és nemcsak PS, én leszedtem vakuhoz, géphez a magyar manuált, én komolyan nem értettem mi van leírva, pedig magyarul volt, de mintha google translate lett volna. Én nemtom a Nikon kivel fordíttat de mivel ebben az üzletágban dolgozom (mármint műszaki fordítás - tesztelés) majdnem írtam nekik egy levelet, hogy azért ez ciki.
Aztán inkább olvastam az angolt...
Most néztem egy canon kompakt gépen a magyar menüt (G12 asszem), azta&@#% mondom, minden rövidítésben volt mert nem fér ki az LCDre a magyar, mivel jóval szélesebben beszélünk mint az angolok, a felét fel sem ismertem a funkcióknak... nekem jó az angol menü, manuál stb...
-
Karima
őstag
Én pl évek óta - sőt mióta fotózással foglalkozom - szinte mindent angolul olvasok (ezen a nyelven lehet megtalálni a legtöbb anyagot) és elég sok ideig pl nem is tudtam mi az a blende, vagy rekeszérték amikor magyarul hallottam róla - hisz az alapokat is angolul sajátítottam el. De a mai napig is vannak olyan kifejezések, amiket magyarul nem is tudok, illetve ha van magyar megfelelője és azt hallanám, akkor elsőre nem biztos, hogy rögtön beugrana, h miről is van szó. Ilyen például az "off camera flash (technique)", pedig arról azért elég sokat tudok szerintem, csak éppen azt nem, hogy magyarul mi a megfelelője
-
BotaN
senior tag
válasz
TayRol #25059 üzenetére
Számít az igazán, a fotós világ, főleg a technikai része, értem ez alatt a komoly leírásokat, techinkai dolgokat, mind angol nyelvű. Engem pl mérhetetlenül összezavar, amikor elolvasok egy angol könyvet, és utána magyarul kell róla beszélni, hogy retesz, meg blende, gyújtótáv, és társai. Plusz nem is említve a belső feldolgozó mechanizmusokat, amik nagy többségére nincs is magyar szó.
-
Mr Manson
tag
válasz
Peethy #25045 üzenetére
A Digicam rovat mintha le lenne maradva kicsit
Itt egy videó róla [Nikon D4]
-
Karima
őstag
válasz
h1ght3chzor #25052 üzenetére
A hátránya az, hogy csak nikon d1-d3 és d100-d700 vázakon van autofocus. (ahogy olvastam)
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Karima #25051 üzenetére
Olcsó ja, hát kép alapján elég szép a mélységélessége... Aztán, hogy szerkesztett-e a kép vagy sem, meg hogy valóban ilyen szép-e a rajzolata, azt csak személyes tapasztalatból tudnám megmondani, egyébként én is néztem, de sztem 80-ért nagyon kevésnek tűnik, nézzük már meg nikonban mennyi az ára...
-
Karima
őstag
Mi a véleményetek a Samyang 85mm 1.4 obiról? Van valakinek személyes tapasztalata? Elég jónak tűnik (és főleg olcsónak
-
Vrtboy
tag
Kicsit elment a téma...
Nem munkára használom. Abszolút amatőr kategóriát képviselem, de kvázi "kell" néha munkára is használnom.- több oka van hogy miért váltanék köztük, hogy most jó áron kiszállhatok a mostani gépből
- lenne egy olyan vázam amivel valószínűleg addig elvagyok amíg működik
- obi terén nem lenne előrelépés, de abban biztos vagyok hogy egy alap d7k váz + egy 16-85 vagy 18-105-ös kitobi jobb képminőséget fog hozni mint a mostani D5K plusz a hozzá tartozó kitobik jelen állás szerint durván 150K saját ráfordítással.
- már csak azért sem szeretnék Sony, vagy Canon gépre váltani mert a kiegészítőimet nem adnám el ha nem muszály - persze ez lenne a legkevesebb.Minden esetre köszi a tanácsokat, a lényeg megvan: Vagy egy D7K vagy éljek kisebb kompromisszumokkal a D5K -val és vegyek egy ütős obit.
Danke májsztrók!
-
Peethy
őstag
Na nem mintha engem érintene, de azért...!!!
-
-
flash-
veterán
bocsi ezér a hsz-ért
-
flash-
veterán
én azt kérdezném tőletek hogy a szenzor méret mennyire számit?
pl egy profibb gépnek nagyobb a szenzora mint a d3100 nak?
és ez a különbség az elkészült képeknél látszik?vagy hol jelentkezik? -
GrassRoot
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy melyik gépet ajánlnátok a következő gépek közül:
D5100
D90
D7000
hozzá egy 50 fix obi kezdésnek és esetleg ha kitben veszem egy alap utazó zoom.
Portré és természet fotózásra szeretném használni és gyönyörű képeket szeretnék készíteniAz ár számít, nagyon is. Videózás nem érdekel. Előre is köszi.
-
aleister
veterán
Nézd, nekem meg ez a szakmám. Ő is leírta, hogy a munkahelyére kell. Hogy egész pontosan milyen felhasználásra, az még nem derült ki, de egyértelmű, hogy nem szimplán amatőr.. Igényesség és felhasználás kérdése minden."Méghogy amatőröknek kevés a 12MP, közben meg jó ha látnak ezek a vázak egy komolyabb obit életük során. Nevetséges."
Láthatóan nem sikerült megértened, amit írtam. Én nyomdai felhasználásról beszéltem. Még jü, hogy direkt kitértem rá, hogy pl 200 DPI-hez elégséges. -
Throme
veterán
válasz
Vrtboy #25024 üzenetére
Mondjuk fix gyutávú obik (35, 50, 85... ami éppen a munkádhoz jobb) vagy 24-70 f2.8, csak ez utóbbi baromi drága (ez ugrott be hirtelen a "jobb obi"-ra
).
Ahogy olvasom neked a MP talán a legfontosabb. Amit ajánlottak sony 24MP jó lehet, csak pl az A77 és nem kitobi, hanem ami jobban passzol a szenzorhoz (kihasználást tekintve) már elég drága, igaz keretet nem írtál... -
-
BotaN
senior tag
válasz
Vrtboy #25032 üzenetére
Szvsz a 60D olyan messze van a D7K-től, mint Makó Jeruzsálemtől, a Nikon javára.
- Szenzor méret és crop faktor.
- ISO zajosodás
- Body anyaghasználata, cseppállóság.
- Kereső mérete és lefedettsége
- Fejlettebb metering, és fókusz eljárás
- sorolhatnám órákig.Amiért a 60D jobb lehet, az a kinyitható kijelző, és a videó módok szélesebb választéka, de szvsz a DSLR számomra fényképezőgép és nem videokamera. Nem vagyok Nikon fanboy, de a 60D egy nagyon félresikeredett darab, Semmivel nem jobb mint a 600D, csak többet kérnek érte, mert a Canon szerint ez már a haladó/komoly szint a tető kijelző miatt.
-
Kleroo
veterán
válasz
Vrtboy #25007 üzenetére
Szia!
Írásodból ítélve neked nem igazán lennének fontosak a D90 plusz szolgáltatásai,előnyei,hisz már bőven plakátokat fotózol,de még a különbségeket se nagyon tudod,tehát nem is hiányzik. Ellenben kell a nagyobb felbontás.A D5100-at neked találták ki.(Bár A1 mérethez + igazán nagy DPI-hez nem vagy még ezzel sem sokkal beljebb mint a D5000-el)
A D5000 viszont egy jó kis gép,csak a felbontás miatt szerintem nem kéne cserélni.Hacsak nincs drága obid,csak kitobid,akkor inkább valami pengeéles obit venni,hogy a 12.3mp minden egyes pöttyöcskéje hasznos legyen
D5100/D7000 sem fog feltétlenül jobb képet csinálni pl egy 18-55-el,hiába több mp.
Aztán majd ha megjelenik egy 24mp-es DX Nikon,akkor megint lesz mire költeni.EZ így bölcsebb irány
HDR-t a D5000is tud,hisz van benne bracketing. -
Ijk
nagyúr
válasz
aleister #25021 üzenetére
Ne nevettessetek már, D50-el vígan nyomtattam A4-as képeket, nehogy ne legyen már elég amatőr szinten A3-hoz a 12MP. És akkor a D7000-re meg 18-55-öt akar tekerni.
Akinek pedig munkára kell és A2-es, A1-es posztereket nyomtat az vegyen D3x-et vagy középformátumot.
Méghogy amatőröknek kevés a 12MP, közben meg jó ha látnak ezek a vázak egy komolyabb obit életük során. Nevetséges. -
Vrtboy
tag
Az igazság hogy amikor ezt vettem akkor volt ez meg a cannon 550d ami között ment a varia...beleszerettem a Nikon-ba és most már nem tudom elképzelni hogy váltsak Canon-ra. De egyébként meg ott ami szóba jöhet az mondjuk a 60D ami kb. azt hozza mint a Nikon D7K viszont a 39 fókusz pontos az N
Na hogy ez mennyire lesz jó nekem nem tudom.. De kb. ez az egy paraméter amiben mondjuk hogy kiugrik. Viszont amíg ND7K-t magasztalták a tesztek alatt, addig a 60D kapott hideget meleget...
-
aleister
veterán
válasz
Degeczi #25023 üzenetére
Ezért írtam, hogy a szemlélési távolság is fontos. Pl amikor a pesti metrómegállókba készítettem óriásplakátot, akkor elég volt 100 dpi-be kinyomni a posztert.
Meg van szabva, hogy mi az a távolság, ahol már nem észrevehető a pixelesedés. Ezért van az, hogy hiába nézed a FullHD plazmádon az 1080p filmet 2-3 méteren túl már 720p is elég lenne...a szoba túloldaláról meg már egy divx-es film sem tűnik pixelesnek.A fenti alapján, ha kültérre kell, amihez nem fognak az emberek közel menni, akkor elég lesz a 18MP. Ha otthon az íróasztala mögé akar valamit az orra elé, akkor pixelesnek fog tűnni.
-
A Zéé
addikt
válasz
Vrtboy #25025 üzenetére
Lehet, hogy megköveznek érte, de ha rendszeresen ilyen nagyokat nyomatsz, és ennyire fontos a megapixel, és a D7k se elég, akkor lehet, hogy meg kéne nézni a Canon vagy a Sony kínálatát. Ott jobban elmentek a megapixelekkel, és croppos vázon is találni 18-24 Mp-s érzékelőket.
-
Vrtboy
tag
válasz
aleister #25022 üzenetére
D7K - 16 mega nem? Szóval 18 egyikkel sem jön össze. Egyébként kompromisszum egész biztosan kell szülessen, mert 200-300 ppi közötti minőségnél 24 mega körül kell számolni. De egyébként meg tényleg sok a tényező (matt papír vagy sem, távolság, fények, ..stb..) A jellemző egyébként az A2, A3 kép amiket elő kell hívjak, viszont A1 is rendszeresen előfordul.
Szóval azért szeretnék egy 16+ -os érzékelőt, hogy legyen egy kompromisszumok nélküli a2,a3 és egy kompromisszumos a1.
-
Vrtboy
tag
válasz
Throme #25020 üzenetére
Nem mondom hogy kell (most az van), csak indításnak írtam, egyfajta kiinduló pontnak..
Ha lesz egy jobb vázam akkor -- valamivel jobb képeket igen, de tényleg csak a technikai előrelépés miatt --Ha jobb obi akkor te melyiket javaslod?
A döntésben az is benne van, hogy most egészen jó áron tudnám talán eladni a kitet. És azt az árat beleforgatva lépnék egy szintet.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
aleister #25022 üzenetére
18 MP?
most írtad, h 300 dpi kell - ahhoz pedig A1-nél majd' 70 Mp-nyi adat tartozna...
(de még 200 dpi-vel nyomtatva is 31 Mp)12 Mp kb 130, 18 Mp 150 dpi-s nyomtatásra elég akkora méretben - szerintem erősen kérdéses, megéri-e ennyire minimális különbségért a jelentős felár
-
aleister
veterán
válasz
Degeczi #25017 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz.
Nyomdai minőségben (300dpi) A3-hoz 17MP-s anyag kell.Ez volt az egyik fő ok a D5100 mellett a D90-nel szemben.
Természetesen függ a szemlélési távolságtól is. Pár métertől már nem fogja senki sem észrevenni, hogy pixeles valami.
Ha szimplán a képeit akarja nyomtatgatni (200dpi már elég), akkor 8MP megteszi. -
Throme
veterán
válasz
Vrtboy #25007 üzenetére
"Igazából a D90-n is töprengtem, de az ugyan úgy 12 Megás."
Nem csak hogy 12 megás, de tök ugyanaz a szenzor. Képminőségben zéró előrelépés, csak kényelemben. Leszámítva a mostani hajtogatós lcd-t amivel előrébb vagy."Szükségem volna egy 18-55 és XX-300 körüli obira"
18-55 ha szeretsz sűrűn cserélgetni, akkor jó megoldás, de legalább olcsóbban hozzájuthatsz mert feltételezem ez az első amit lecserélnek sokan.
Neked milyen obid van a D5k-hoz, hogy a 18-55 kell?Hogy Neked mi lenne jó azt nem tudom, én ha váltanék D5000-ről, akkor a D7000-ret venném most. De nem váltok, mert nagyon jó kis gép a D5k!
Ha lesz egy jobb vázad (most mindegy melyik), akkor azzal jobb képeket fogsz lőni mint most (a technikai előrelépést leszámítva)?
Nem akarlak semmiről lebeszélni, de egy jó minőségű obival nem járnál jobban? -
flash-
veterán
válasz
Kleroo #24964 üzenetére
Egyébként mi a baj a 18-105-el?
Semmi,csak még nem volt más obim,és nem tudom hogy a portré obikhoz,illetve a komoly obikhoz képest mennyivel rosszabb...
de akkor talán megnyugodhatok mert sok profi használja kiránduláshoz,és ezek szerin sokan használják portréhoz is úgyhogy akkor talán mégsem annyira amatőr ez az obi..?. -
Vrtboy
tag
D90 -et kizártam én is. A 7000-es néztem, ami tényleg igazán előrelépés. Nagyobb pixelszám azért kell, mert nagyobb képeket szeretnék előhívatni amire a mostani nem elég. A HDR funkció meg mondjuk tényleg nem a legfontosabb...
Nem találtam meg a specben, nem tudjátok a 7K -ban van infra érzékelő?
-
Ijk
nagyúr
válasz
Vrtboy #25007 üzenetére
Miért kell a magasabb pixelszám? Mi az hogy a HDR hiányzik? A HDR utófeldolgozással készül, van a vázakban valami beépített bugyuta d-lighting funkció, amit raw feldolgozóval sokkal hatékonyabban meg tudsz oldani. De a legjobb ha több expóból pakolod össze, ahhoz meg nem új váz kell, hanem állvány.
-
Larry303
addikt
-
Vrtboy
tag
Sziasztok,
Nikon D5000-es gépemet szeretném lecserélni. Szeretnek egy - egy szintet ugrani, de nem tudom merre induljak.
Igazából a pixel számot szeretném ha nőne és a a HDR ami hiányzik.
Az 5100 és a 7000-n gondolkozom, de nem nagyon tudom mi a különbség, mitől jobb vagy rosszabb.
Igazából a D90-n is töprengtem, de az ugyan úgy 12 Megás.Ti melyiket javasoljátok?
És ha nem kitobival veszem, akkor javasolnátok egy - egy objektívet ami ár - érték arányban rendben van?
Szükségem volna egy 18-55 és XX-300 körüli obira. Vagy a kettő együtt
Köszönöm a tanácsokat.
-
Horbal
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #24949 üzenetére
Szerintem meg ne tedd be a szekrénybe:
"UV szűrők
Az UV szűrő teljesíti számos fotós kívánságát, hogy egyszerűen tudja védeni az objektív üvegét szűrő hatás nélkül. Ez a legjobb lehetőség, hogy az objektívet megvédjük a kosztól, portól, vízcseppektől. A rendkívül tiszta, magas áteresztőképességű speciális üveget MRC eljárással kezelték.
E mellett az UV szűrő elnyeli a gyakran képfátyolt és képminőség-romlást okozó ultra-ibolya sugarakat."A dörr nemtom milyen nekem Hoya van mindkét obimon, semmit nem ront a fényerőn, és ha csak annyit tesz, hogy védi a frontlencsét akkor már jó...
Szűrőkről:
[link]Kivesézték már előttem csak nem figyeltem
-
t_a_m_a_s
addikt
Köszönöm mindenkinek a tegnapi buzdításokat, biztatást a RAW használatra vonatkozóan, meg fogom fontolni
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- alza vélemények - tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EAFC 25
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Formula-1
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Formula-1 humoros
- Autós topik
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest