Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Aktív témák
-
válasz
ArthurMiller #2228 üzenetére
Ha rawban fotózol akkor teljesen mindegy a színtér, jpg-ben meg (szerintem!) egyáltalán nincs értelme aRGB-t használni, mert a képszerkesztő programokon kívül úgyse fogja semmi helyesen értelmezni, azaz közvetlen fotókidolgozásnál/nyomtatásnál, webnél kifejezetten rossz. Raw-nál meg mindegy.
Én úgy szoktam, hogy sRGB-t használok és raw-ot, így ha gyors jpg-k kellenek akkor a nikon view-ban pillanatok alatt tudok tömegesen jpg-t exportálni, ha meg utófeldolgozás lesz, akkor mindegy hogy milyen a színtere, és ekkor úgyis aRGB-t használok.
Ha jól tudom akkor a D200-nál már különválasztották, hogy Mode I-II-III leképezés az milyen színterekhez tartozzon, én pl egy Mode-II sRGB mód mellett döntenék, rawban. Persze lehet hogy ez utóbbi információm valami félreértelmezés, de így valahogy olvastam.
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest