- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Canon EOS DSLR topic
- ASUS notebook topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
Üdv mindenki! Nem tudom, jó helyre írok-e, mert a hiba vélhetőleg nem hardveres. Monitorcsere történt a héten, HP E231-ről váltottam egy Samsung S24R650-re. Mindkét esetben DisplayPorton át csatlakozott a vga-hoz (jóideje és jelenleg is GTX 1060), a kábel maga nem is változott. A jelenség a következő: szoftveresen standby módba rakva és onnét felébresztve a régi monitor érzékelte pl. az egérmozdulatot és annak rendje és módja szerint bekapcsolta a screen-t, míg az új nem hajlandó rá, és a monitor bekapcsológombjával kell bűvészkedni. Mi okozhatja ezt? DP kábelt kéne tán cserélni, vagy a vga power state nem érzékeli a változást? Hogy lehetne együttműködésre bírni?
-
Pakmara
őstag
Köszi
Rákerestem hirtelen felindulásból, úgy tűnik semmit nem lehet tenni. Csak ilyen TV-shop szintű "csoda" megoldásokat találtam. Ami vszínű mind bullshit. Polírozni nem lehet ugye a tükröződés mentes bevonat végett. Különösen fáj mert 1 hónapja van meg a moncsi, az előzőt 10+ év alatt nem karcoltam meg... -
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Lehet azzal valamit kezdeni ha q-va ügyesen sikerült belekarcolnom a monitor "plexijébe"? A panel nem sérült, de a felülete igen amin így természetesen törik a fény...
-
miczo
tag
válasz
Djuree #22340 üzenetére
Ha nem kötöttél rá külön pixelgaranciát, akkor elvileg (üzletszabályzat szerint) nem. A gyártó csak bizonyos számú pixel felett hajlandó cserélni, gyakran egy fullHD monitornál ez 4-5 pixel is lehet. Nem mindegy az sem, hogy teljes, vagy subpixel hiba. Olvasd el ezt és ezt.
Talán a 14 napos termék elállási joggal be lehet próbálkozni, ha nagyon zavaró és így nem vállalható.
-
Djuree
félisten
üdv!
vettem az aqua-tól egy monitort, van rajta 1 pixelhiba.
mit tehetek? úgy tudom emiatt nem cserélik. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Visormail #22338 üzenetére
Szia!
Esetleg nem próbálnád meg a másik HDMI csatlakozót?
Tudom hogy azt írtad hogy a tartó takarja, de én azért megpróbálnám.
Ui:
Az ördög nem alszik...
A másik lehetőség szerintem is az hogy az alaplapcsere kavart be.
Persze egy rendszer visszaállítás a számítógépen megpróbálható (a szervizbe küldés előtti időpontra) és/vagy kábelcsere ha nem hoz eredményt ez sem akkor folytatni a reklamációt az LG-nél.
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail #22337 üzenetére
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
A monitoron megjelenő menük, a számítógéptől kapott, kábelen keresztül érkező jelek szerint jelennek meg. A monitoron az alaplap cserélésével sem változik a tudása. A monitorok megjelenítő eszközök, alkalmasak bizonyos funkciókra, azonban csak akkor, ha a csatlakoztatott számítógéptől megkapja a megfelelő jelet. Gyanítható, hogy az Ön számítógépén, vagy a csatlakoztatott kábelen változott valami a korábbiakhoz képest, és ez okozza, hogy nem jelenik meg a hiányolt freesync menüpont. Kérem, hogy ellenőrizze ezeket az eszközöket.
Szép napot kívánok
LG Electronics Magyar Kft. – ÜgyfélszolgálatEgyébként van a gépen egy másik windows is, amin még a vga driver is ugyanaz mint eddig és az alól is hiányzik a monitor menüjében. Tehát nálam semmi nem változott.
-
Visormail
addikt
Sziasztok! Frissítettem az amd drivert, újraindítás, átnéztem a beállításait. Látom, hogy a freesync állapota nem támogatott, nem lehet aktiválni. Az [LG 29UM59-P] monitorom garanciális szervizben volt, mert kb 1.5év után egyáltalán nem adott képet, még a led sem világított rajta és alaplapcserét írtak amikor visszakaptam. Jahh, mondom biztos alapbeállításon van, azóta nem is néztem a menüjét, megyek engedélyezem megint a freesync-et. Hát akárhogy keresem csak nem találom. Megnézem újra a leírását, hogy hol kell lennie és a game adjust menüben a 3. lenne.
Na most nálam csak az első 2 beállítás van ott a black stabilizer és a response time, ez meg egyszerűen hiányzik! A javítás előtt még ott volt, ugyanazon a csatlakozón, ugyanezzel a kábellel (összvissz 2db hdmi csatija van, amiből az egyiket letakarja a vesa keretem). A leírásban nincs nyoma, hogy valamelyik másik beállítástól függene, de végigpróbáltam egy csomót, meg az alaphelyzetbe állítást is, de akkor sincs ott. Látott/hallott már valaki ilyesmit? -
DDA40X
aktív tag
Hali!
Gondoltam itt kérdezem meg, mert itt akadnak szerelők is. Remélem legalább is..
Szóval ha jól látom egy kis apró szutyok bogár beleteleportált valahogy a DELL P2414h-mba.. És még véletlenül sem egy eldugott helyre. Van valamilyen leírás ehhez a típushoz, hogyan lehet szétszedni úgy, hogy kipiszkáljam ezt a kis gcit? Pár mm az egész, de baromi irritáló!
Esetleg a porszívó ki tudja szívni? A felső egyharmadban van. És szerintem már megdöglött.. Hiába ijesztgettem rezegtetéssel, meg sem mozdul..
Megköszönném, ha valaki tudna valami segítséget adni!Tamás
-
Drenadar
veterán
sziasztok!
Ha a monitort 144hzen használom már az asztalon is elég sötét minden. DP kábellel van összekötve, ha a winben leveszem 100hzre, sokkal világosabb és sokkal jobban olvasható minden, vagyis sokkal jobb a kép.
Ez kábel gond, vagy valami más a ludas?
lg 34uc79g-b -
sanya53
aktív tag
Sziasztok!
Mi okozhatja ezt a hibát? Felvillanó csíkokat lehet látni elég sok felé a képernyőn.
[link] -
miczo
tag
Ha az OSD-t előhozod az is ilyen, vagy csak a jelbemenetről jövő kép?
Nem láttam még ilyet, de az alábbiakat le lehetne ellenőrizni:
• Kipróbalhatnád, nem csak a natív, hanem más felbontásokon is.
• Interlaced módban megy esetleg?
• Más frissítési frekin változik valami?
• Azt is megnézhetnéd, hogy ugyanezt csinálja-e a különféle bemeneteken (D-SUB, DVI, HDMI)?
• Fényerő/kontraszt állításra reagál a szellemkép? -
miczo
tag
Az a holland site (http://www.lagom.nl/lcd-test/inversion.php#invpattern) nagyon hasznos! Köszi!
A monitorodon nem lehet, hogy bekapcsolva maradt a dinamikus kontraszt, vagy hasonló funkció? Normál képen lehet, hogy nem csinál semmit, de az ilyen beállítóképen nagyon elhúzhatja az arányokat és azért rózsaszín.
-
miczo
tag
válasz
Gabesz87 #22319 üzenetére
Az ICC profillal történő kalibrálás a dinamikagörbe linearitását és az intenzitás függő szürke skálát igyekszik az elméleti görbéhez közelíteni. De ezt videokimeneten keresztül teszi, tehát nem a monitor beállításait hangolja, hanem egy speciális RGB palettát tölt a videokártya driverbe (durván ez az ICC profil, ilyen profil file-t kaphattál a monitorhoz).
Színre és dinamikára kalibrálni lehet úgy is, hogy a monitor szerviz menüjében állítod be az RGB gain/bias párosokat egy névleges kontraszt és fényerőszint mellett, de ezt jobb olyan műszerrel, ami pontos értéket számol ki ezekre. De szemre se lehetetlen.
A DP és a DVI kábelnél is, ha fekete képet adsz a monitorra akkor normál fényerő beállítás mellett nem szabadna háttérderengésnek lennie, tehát az RGB(0,0,0) fekete az nem engedhet át fényt. Ha ez nem azonos a két bemeneten akkor gyanús, hogy hibás valamelyik. Az 50%-os szürke vagy a teljes fehérnél is azonos fényerőt kellene mérned mindkét bemenetről.
-
Televan74
nagyúr
Egy LG 24MP59G monitorról lenne szó! HDMI kábellel nincs semmi probléma,DP -n ki/be kapcsol a monitor, de nem állandóan csak néha. Monitor hiba lenne? Ma vettem egy Club3D Displayport 1.4 HBR3 kábelt,direkt hogy valami minőségi legyen,de a helyzet nem változott.
-
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Júniusban vettem egy LG 27GL83A-B monitort.
Egy fura dologra lettem figyelmes. Amíg nem melegszik be a monitor addig függőleges csíkokat húz maga után. Erre eleinte hiába kerestem rá semmit nem találtam ilyen hibáról, aztán végül rátaláltam erre az beszélgetésre:
https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/cpu97y/lg_27gl850b_inversion_artifacts_during_warmup/Ebben írják h. sok ilyen monitor van, csak nem veszik észre az emberek. Az alábbi teszt segít kimutatni a hibát:
https://www.testufo.com/inversion
Nálam is látható, hogy eleinte zöld csíkok úsznak a mozgó részben.
Egy fél óra után viszont nyomuk sincs.Gondoltam nem nagy tragédia (mondjuk érdekes h. eddig egyik tesztben sem fordult elő
)
Aztán rákattintottam a Lagom Pixel-Walk tesztre is. Abban is találtam egy érdekességet. Méghozzá, hogy szürke helyett pink lesz a képernyő a 3, 4a, 4b tesztek alatt.
http://www.lagom.nl/lcd-test/inversion.php#invpattern
Ha megnyitom az osd-t akkor meg megjavulCsináltam egy videót hátha valaki tudja rá a magyarázatot.
[link]Egyébként HDR Effect módban nem csinálja a a rózsaszín effektet.
Ez normális egyébként vagy ténylég hibádzik valami? A Dell U2515H-m nem csinálja.
-
Kiskokó
veterán
válasz
ban77di #22314 üzenetére
Helló
Én ma akarom a kábeleket ellenőrizni. Nekem úgy van a rendszer, hogy van a PC. Ezen egy Dell Ultrasharp volt 1 éves, és most vettem ugye az Asus-t.
A dellel nem volt ilyen soha! De mint mondom érdekes mert a PC-n rajta van az Asus monitor, van egy Samsung Tv a hálóban amin kiterjesztett asztal van és van egy Samsung TV a nappaliban amin Klónozott kép van.
Én azért zárnám ki a VGA-t mert a háló Tv-n amin a kiterjesztett asztal van és a Monitoron is egyszerre ment el a kép. Szóval végképp nem értem, ilyen nem volt eddig.
A nappaliban használva még nem sötétült el a kép.
Igaz van egy régebbi 1060-VGA-m ha nagyon muszáj kipróbálom azzal is. De érdekes, hogy 3ból eddig 2 kijelzőn is elment már a kép egy pillanatra. -
Gabesz87
veterán
Értem, rendben van.
Nem tudom, a DVI-al való használathoz képest szerintem egyértelműen világosabb most DP-vel (DVI-t már nem tudom bedugni, mert az új kártyán nincs DVI, és átalakítóm sincs perpill. Meg amúgy van kalibrált színprofilom, kaptam a monitorhoz akitől itt aprón vettem pár éve, de hogy őszinte legyen, nem igazán értem, hogy ez hogy is működik. Színprofilba betettem, ahogy kell (oaziscomputer-en leírtak alapján), de nekem az nem világos, hogy most akkor mindegyik mód (Standard, Text, Game stb.) kalibrálva van (bár gondolom ez hülyeség), vagy vették a legjobb értékeket, és mondjuk a Custom módban kellene akkor használnom? Bár semmi különbséget nem látok Custom és Standard közt. No meg attól hogy pár éve kalibrálták, VGA-tól is függ, szóval sok értelmét így meg nem annyira látom.
-
miczo
tag
válasz
Gabesz87 #22317 üzenetére
Ha nem kapsz választ a kérdésekre az lehet attól is, hogy nagyon kevés érdemi műszaki információ van a leírásban. Esetleg túl sok változó paraméter, illetve hibalehetőség, amit így távolról (még ha valaki javít is) nem lehet behatárolni. Ha több az ismeretlen tényező, mint az ismert, akkor sanszos hogy esélytelen bármi okosat mondani. Ezt most nehogy magadra vedd, mert nem is annyira Neked szól, általanos jelenség olyan esetben, ha valaki nem járatos szisztematikus hibakeresésben.
A sokkal világosabbnak tűnik dolgot egy beállítóképen végzett fényerőméréssel tudod ellenőrizni. Eizo tesztábra, 50, 75% szürke, teljes fényerő, fényerősségmérő appok telefonon elegendő pontosságúak ehhez a feladathoz. 10-15cm-ről mérd a monitor homogén képfelületét. Gradiens ábrákon le tudod ellenőrizni, hogy a panel által megjeleníthető dinamikatartományt azonosan képezi-e le a különböző bemeneteknél. Nem kellene különbsegnek lennie.
-
Gabesz87
veterán
Korábban feltettem már pár kérdést, de senki nem válaszolt
Többé kevésbé megoldottam a problémákat. Most viszont remélem kapok választ. Lecseréltem a videókártyámat, ill. a kábelt. A Dell U2312HM monitoromat eddig DVI-on használtam, most DP-vel csatlakoztattam. Módosított driver-el 60 helyett 75 Hz-en megy, de ez nem lényeges most. Ami fura, hogy a kép sokkal világosabb. Ha átváltom Standard módba, sokkal világosabbnak tűnik, mint korábban. Olyan "majdhogynem kisüti a szemem" érzés kicsit. Ez most mitől van?
-
Deathtired
újonc
Sziasztok!
lg 22pm65hq ips monitoromat cseréltem egy 24mp59g-p szintén ips-re.
Eleinte mintha nem lett volna gond,próbálgattam a freesync-et 1660 ti-n, ugye g-sync kompatibilis.
Egyszer csak azt vettem észre mintha kellemetlen kezdene lenni a nézése(defaultban freesync nélkül) Pl. Doom Eternal közben a sok ellenség közül oldalazás közben csak a célkeresztben lévőt látom tisztán,far cry járművezetés közben is nagyon fura a perifériás látásom,környezetben lévő feliratokat nem lehet olvasni mozgás közben
Kábelcsere,másik gép nem segített,régi monitorral minden jó.Olyan is volt hogy Doom 2016-ban kikapcsolt v-sync, 200fps, kevesebb frametime mellett jobb lett...
Mi lehet ez a jelenség?
Köszönöm előre is -
ban77di
csendes tag
válasz
ban77di #22314 üzenetére
Monitoromon display port nincs, d-sub a videókártyán nincs. Dvi -al próbálkoztam, rádugtam meg se mukkant. Vagy a kábel vagy monitor dvi csatlakozója nem jó, nem tudom. Egy másik hdmi kábelt dugtam rá jobb híján. Figyelem mi lesz. Ha továbbra is jelentkezik a hiba, kénytelen leszek egy másik géphez átköltöztetni és ott d-sub on kipróbálni.
-
ban77di
csendes tag
válasz
Kiskokó #22303 üzenetére
Szia!
Az én egyik monitorom pont ugyanezt csinálja. Véletlenszerűen elmegy a kép pár másodpercre, fekete lesz a képernyő, majd visszajön. Nem túl gyakran egy nap mondjuk párszor. Én monitorhibára gyanakodtam, főleg úgy hogy ez a monitor nem egy mai darab LG w2452v, hdmi -el van összekötve. Videókártya hiba kizárva nálam, több kártyával is ugyanezt csinálja. Most egy 1660 super -el van ez.
Két monitort használok egyszerre és a másik megy rendesen akkor is, amikor ezen elmegy a képernyő. Én próbálkozok egy másik kábellel, kerítek egy dp -t. -
Gabesz87
veterán
Dell U2312HM monitor 75Hz-en való használatával kapcsolatban valaki tudna segíteni? Kérdés ITT.
-
Kiskokó
veterán
Helló
Na még nem csináltam semmit a monitor problémával, viszont tegnap este lefeküdtem és a TV-n kezdtem el youtubot nézni... és lám elment a kép a TV-n is és a monitoron is egyszerre egy pillanatra. A TV HDMIvel van rádugva.
Így akkor már mégis csak a VGA sanszos hogy baj van vele nem srácok?Köszönöm
-
Danex
addikt
Üdv, sikerült a tegnapi nap folyamán megkarcolni a MSI mag27cqr monitoromat, a sötét réteg (i guess a csillogás mentesítő) sérült. Jól sejtem ,hogy akkor ez így a javíthatatlan kategoria?
-
Kiskokó
veterán
Köszi mindenkinek.
Nem tudom ez mi lehet, a driverek a legújabbak. Csak a színkalibrálást nem töltöttem még be neki.
De most nem is leszek 2-3 napig gép közelbe.
Érdekes nekem is 2 Dell monitorom volt ez előtt, semmi nem volt velük soha.
Csak ez az új Asus szarakodik néha, de majd akkor kicserélem a Dell kábelét az Asusére bár kétlem hogy ez lenne a baj :S -
BalintSan
csendes tag
válasz
Kiskokó #22303 üzenetére
Szia, két dell monitoromnál (két különböző helyen) is tapasztaltam, hogy érzékenyebb a hálózati zajokra vagy statikus kisülésekre, pont így reagál. Pl a kollégám bekapcsolja a gépét (nem egy hosszabbítóba van dugva) elsötétül a monitor. Vagy otthon két monitor van egy HUB-ra dugva és az egyik (!) ugyanígy elsötétül ha egy bizonyos féle műszálas nadrágba felállok a székről.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #22286 üzenetére
Sajnos nem taphiba volt
Uj tappal is ugyanezt produkalja, igy tovabbra is varok megbizhato szervizt/ hozzaerto maganszemelyt, bar egyre kevesbbe latok ra eselyt -
-
Kiskokó
veterán
Helló
Segítsetek kérlek!
Vettem egy ASUS MX34VQ monitort nem kevés pénzért.
Oázistól van, kalibrálva kértem (kövezzetek meg tudom, de nincs időm így még gyári beállításon megy, illetve a hiba is a kezdetek óta fent áll csak most van időm írni )
2 hónapja van meg kb.
Szóval a hiba az az ,hogy teljesen random elmegy a kép a monitoron. Pár pillanat full sötétség majd vissza jön. Nincs "no signal" meg semmi ilyen csak fekete lesz.Először még a VGA ra gyanakodtam , hogy jobban kapja az ívet ugye 21:9 felbontás stb. Mert az elején csak igénybevétel alatt csinálta játék közben. De utána sima asztalon is vagy egy böngészés közben is csinálta. napi 2-3xszor előjön a jelenség.
De a VGA nem melegszik túl, meg terhelés nélkül is elsötétül így kizárnám.Na de akkor mi a baj ? Rossz a monitor? Esetleg kábel? az előző DELL gyári DP kábelét használom most nem akartam áthúzni.
Köszönöm
Helló -
_ocsisajt
őstag
válasz
ElektrikusDE #22300 üzenetére
Természetesen HDMI-HDMI kábelt használok!
Kipróbáltam másik kábellel, azzal is ezt az üzenetet dobja fel: "Cannot display this video mode, change computer display input to 1920X1080@60Hz"
De ez hazugság, hisz tudnia kell
Amúgy a vicces az, hogy interlace-ben bírná, csak ugye azt nézze azt akinek ilyen perverziója van.
-
mimi82
aktív tag
Hali!
Remélem vagytok még itt
Nekem olyan problémám lenne, hogy van nekem egy lg ips237l-bn monitorom.
Hibajelenséget csinál javító ,vagy nem?
Előre is köszi!Üdv.:
mimi
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Autós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Fotók, videók mobillal
- Diablo IV
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest