- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbm1974
tag
Sziasztok!
Ki tud ebben segíteni ?
Adott egy Samsung FHD LED 22"-es Syncmaster SA300
Nem volt hozzávaló tápom, a készülékre 12/14v van írva, az állítólagos táp,ami tönkrement előző tulajnál, 14V 2A
Egy HP 12v 5.6A táppal üzemeltettem(csatoltam a képet a tápról) és ment vagy 2órát, semmi gond nem volt,tökéletes volt a képe.Leállítottam, másnap reggel már nem tudtam beindítani, a gazdája,aki saját bevallása szerint nem ért az elektronikához,váltig állítja, a táp tette tönkre és ezt mondják szervizesek is, de akkor hogy üzemelt olyan sokáig látható hiba nélkül???
Én arra tippelek,amikor az ő tápja tönkrement,magával vitt egy-két komponenst az igen érzékeny LED monitor belsejében... -
moti07
tag
Sziasztok! Van egy Lg L192ws monitorom néhány napja azt csinálja hogyha bekapcsolom a gépet akkor a monitoron teljesen fehér a kép. Ha négyszer-ötször ki-be kapcsolom a monitort utána jó lesz. Van valakinek valami ötlete, hogy ez mitől lehet. Kezdjek keresni helyette egy újat vagy még megmenthető?
-
t420s
aktív tag
ezt nem kéne írni a manualban ? mert ott erről semmi de egy szó sincs, csak leírják hogy 10-70 fokban mozgatható
azért csak nem kéne pilótavizsga egy tartó kihajtásához
mindegy hétfőn viszem is vissza 14 napos elállással, 90 mani volt ez szar ezt nem fogadom el, megy vissza -
t420s
aktív tag
Üdv
vagy hiba vagy nem tudom
Lenovo ThinkVision T2364t monitor vadi új
Az user manual szerint az állvány dönthető szinte bármeddig
[link]ld a mellékelt kép
[link]ehhez semmi se kell ki kell hajtani amíg tetszik és csók
Ehhez képest itt a monitor eddig tudom kihajtani ld kép és egy hajszállal se tovább, meg nem mozdul tovább:
kép erről
Ötlet?
-
cibus
senior tag
Sziasztok. Lenne egy nagy gondom. Vettem egy Acer predator Z1 (z271) monitort és ha bekapcsolom a gsyncet, akkor szürkén villog a kép, kb mintha állítaná be a fényerőt. Nagyon gyorsan, piciket, nem mindig, csak ha változik az fps, pl 144rol, 100ra, 110re, vagy lejjebb.
Legfeltűnőbb ez pubg-nál a sok fps drop miatt, ott szinte folyamat. De pl diablo3-nál is, ha teleportálok és leesik az fps, nfs payback amikor tölt, project cars amikor tölt. Akkor folyamat, mindig látható. De ezek jobban tartják az fpst így játékban annyira nem észrevehető. Ha stabil az fps, akkor jó. Ehhez lehet köze.
Ha kinyomom a gsyncet, akkor jó a pubg is, semmi villogás.
Vga: 1070, próbáltam a kábeleket is, áram is, dp is. Próbáltam bekapcsolt és kikapcsolt vsynccel és tripla pufferrel, ugyan úgy. Ha be van kapcsolva a gsync, akkor villog. Kinyomva jó. Ötlet? Vagy ez monitor hiba? Köszönöm -
BaLee
addikt
válasz
Kernel #20188 üzenetére
Köszi az infót. Igazából ezt én is néztem de pl. tegnap adtak egy progit amivel a DELL monitoromat 75hz-en lehetett hajtani 60hz helyett, azért gondoltam, hogy hátha itt is lesz valami ilyen lehetőség. Bár inkább kíváncsiság szinten érdekel, mert tv-n játszani ritkán szoktam.
-
Kernel
nagyúr
Nekem is van egy 55VT30, ami 3D is, de itt nem is szerepel 100 Hz a támogatott frissítések között:
Egyébként a bemenő 24 Hz-et négyszerezi (96 Hz) 50 és 60 Hz-et duplázza (100 / 120 Hz), hiszen másképp durván vibrálna egy ekkora képernyő.
Minél nagyobb, annál jobban kijön a vibrálás (pontosabban a nézési távolság arányától függ), ezért lehetett nézni a kisebb TV-ket 50 Hz interlaced hullámzással. De már a klasszikus 72 cm-nél (ami valójában 66-os) kitalálták, hogy legyenek 100 Hz-es TV-k is, ami persze csak ugyanazt a bemenőjelet "turbózta" fel.
-
BaLee
addikt
Lehet noob kérdés, de van egy plazma tv-m (Panasonic GT60) ami 100 ill. 120hz-es a 3D miatt.
Ez azt jelenti, hogy HDMI kábelen tudnám hajtani számítógépről 100hz-en és látnám 100 fps-el a játékokat? -
frap
csendes tag
Sziasztok, LG L1752T monitor, kék led néha statikusan világít véletlenszerűen bekapcsoláskor, scaler 9-10-11 lába nem indítja az invertert. Vélemény, esetleg 68709M0354D(0) scaler panel ?
-
Adebayor
aktív tag
válasz
Adebayor #20184 üzenetére
bocs a dupla hsz-ért srácok.
Én hülye, rögtön nem gondoltam arra, hogy leteszteljem laptoppal legalább a monitort.
Leteszteltem, és laptoppal is ugyan az a jelenség. rákötöm, megvillan a kép, és 1-2 mp mulva fekete kép. Akkor azt hiszem megvagyunk. Monitor lesz a rossz. Hát ez van. -
Adebayor
aktív tag
hali. nem gondolom hogy pont monitor hiba, de az is lehet akár.
HDMi to VGA adapterrel csatlakozok a monitorhoz. Mivel újabb videokártya és régebbi monitor.
Leállítottam alvó állapotba a gépet, mivel mentem ebédelni. Visszajöttem, egy darabig volt kép, aztán elment. A monitor kap jelet, de fekete a kép. Ez az ilyen átalakítóknál elvileg nem meglepő. Hetente úgy egyszer, kétszer elment a kép két mp-re, de ez már úgy látszik végleg elment. Újraindítás, leállítás, nem segített.
rendszer indításnál bejön a kép, elmegy, bejön, elmegy. Aztán windows jelnél meg végleg elmegy. Ha kikapcsolom a monitort, és vissza, akkor felvillan, és megint fekete kép.A kártya az jó. Rákötöttem a tv-t és semmi baja, van kép, jó minőségű, és fasza minden.
Két hónapos a kártya, és két hónapos az adapter is.. ennyit nem bír ki az adapter, vagy mi?ötletek?
Bár tök hülye kérdés, tudom. Most erre mit lehet ötletelni. tesztelni kéne másik monitorral elsőként, de az meg nincs. Aztán másik átalakítóval.
De mindegy, azért itt hagyom, hátha lesz valami ötletKöszi.
-
mezis
félisten
válasz
fuwiradis #20182 üzenetére
Meg akartalak kímélni a további kérdezősködéstől.
Persze a gyerek is úgy tanul, ha kérdez....
Valóban a monitornak van egy csomó olyan alkatrésze, aminek az elsődleges funkciója az, hogy eltakarja az ember szeme elől azt, ami zavarná a kép élvezetében.
A linkelt képeidet nem találtam alkalmasnak a hiba mértékének saccolására. -
fuwiradis
aktív tag
-
kumpl
aktív tag
Lejjebb vettem a kontrasztot. Szépen vitte lefelé a fényerőt is. Így jobbnak érzem, aztán majd talán megszokom.
Lehetséges hogy DVI-D-DVI-D kábellel szebb a kép mint DVI-D-HDMI-vel? -
luckynick
csendes tag
üdv szakik
olyan problémám lenne ,hogy :
monitor összekötve videokártyával, dp porton keresztül "no signal " fogad, eddig néha jött elő újraindításkor.
de mai naptól kezdve egyátalán nem ad képet (gyári kábellel sem, és van roline premium kábelem azzal sem)átkötve gyári dvi-d -re ad képet, de szemcsés (gagyi az aoc kábele), nem szívesen vennék dvi-d ből is 5000ft ért kábelt.
valami tippetek van a dp portra? köszi
-
Kernel
nagyúr
Próbáld ki, csak nem tudom, hogyan megy ezeknél a monitoroknál, a kontraszt viszi a háttérvilágítást is, vagy a brightness / fényerő, mivel utóbbi egyébként a feketeszint lenne (TV-knél legalábbis). A kontraszt meg a fehérszint.
Nekem az erős fénytől szokott égni a szemem, de kellően leszabályozva nem.
-
-
Sinesol
veterán
A 27ud69-es Lg monitornál az normális, hogy HDMI porton keresztül iszonyat delayes minden, még az is, ha tálcára rakok egy ablakot? legalább 1mp-t késik minden..
ugyanaz az érzékenységem az egéren /1600 dpi/, de olyan, mintha 400dpi-n használnám..a színek is furák, valahogy olyan élettelenebbek, a fehér is kicsit sárgás...Displayportra váltva minden tökéletes, bár mintha kicsit kevésbé lenne éles a kép..
Lényegében használható ezen a porton, de ez igy nem oké, hogy a másik port meg defektes...Van valami megoldás erre, találkozott már valaki a jelenséggel?
-
Kernel
nagyúr
Ha leveszed a háttérvilágítást, a PWM-csökkentés miatt vibrálhatna, de a Philips oldalán azt írják, hogy villódzásmentes, úgyhogy ezt nem tudom, de esetleg kamerával megfigyelhető a vibrálás. Bár nem minden kamera alkalmas erre.
Ha maximumon van a háttérvilágítás, akkor egyik fajta sem vibrál, de akkor meg az erős fény tud bántani.
(#20173) kumpl
Ez egy gyártási adottság, nem változik. Esetleg a keret feszülése beleszólhat valamennyit.
-
kumpl
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy Philips 243V7QDAB monitort. Annyira bántja a szemem hogy 5 percnél többet nem bírok ki előtte. Mit tudok vele csinálni? Mit állítsak át? Vagy ez ennyire gagyi? A színek szépek, de az IOS Glow valami förtelmes.
-
half333
őstag
Üdv! Az ips glow (backlight bleeding) tovább romolhat?
-
Artisz
újonc
Hali! Szeretnék dupla monitort. Egyiken sincs hdmi bemenet, a boltba a srác az aqprox hdmi to vga átalakító bizbaszt adta. Olyan probléma merült fel, hogy a windows töltéséig mindkét monitor leadja a képet, utána viszont az átalakítós már nem. Ez mitől lehet? Van az átalakítónak egy 5V-os kábele, elvileg kell neki áramforrás. Azt hova kellene dugni. Egy USB bemenetbe nem elég?
-
lali...
csendes tag
Lcd monitorba vállal valaki Miskolcon vagy környékén CCFL cső kicserélését ledesre?
Kijelző kiszedve.
Üdv:Lajos -
fuwiradis
aktív tag
#20134-re senkinek nincs otlete?
ezek szerint vagy totalisan trivialisat kerdeztem vagy ilyennel meg senki nem talalkozott. elobbi esetben elnezest..
-
Kernel
nagyúr
válasz
kalozhun100 #20158 üzenetére
Mondjuk, volt már a topikban olyan típus, amiről azt hitték, hogy hangszórós, de az adatai között nem volt definiálva a teljesítmény stb., mert az pont egy hangszóró nélküli verzió volt.
De ha jól látom, a tiédnél van, ha konkrétan erről van szó.
A Windowsban kell megnézni a digitális hangot (mármint a kijelzőt, vagyis a legfelsőt kell látni):
Az ne tévesszen meg, hogy nekem itt a monitorként használt TV hangja le van tiltva, ha engedélyezem, akkor működik.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
deszkás #20159 üzenetére
Szia!
Van ESR mérőd? Csak mert nem egy kondi rosszabb, mint amit kicseéltél valószínű és ezért tűzbe merném tenni a kezem. De nem ez az alap hiba, hanem a relatív lassan felmelegedő, de baromi hamar kihűlő CCFL, melyek valamelyik vagy éppen mindegyike előbb vagy utóbb túl nagy áramot vár, ezért letilt a táp inverter oldala....
-
Sziasztok!
Van egy LCD monitorom (LG Flatron L204WT-SF), azt csinálja, hogy megy 20-25 percet, majd elmegy a kép.
A monitor bekapcsoló gombja kéken világít, mint amikor minden rendben van.
Ha kikapcsolom, majd megint visszakapcsolom, akkor ismét megy rendesen a monitor 20-25 percig.Szétszedtem, át is kondiztam már, de az eredmény ugyan az.
A vezérlő panel lehet a hibás?
-
kalozhun100
őstag
Hello vettem tavaly decemberben egy Asus PG279Q-t. Prémium kalibrálva van, színek szépek, vettem hozzá egy frankó displayport kábelt, ami támogatja a 4K-t is. Na ugye ebben a monitorban van beépített hangszóró, de nem bírom megszólaltatni. Próbáltam gyári kábelekkel, nem gyáriakkal, próbáltam állítgatni is de semmi. Mi lehet a baj? Most ezért küldjem vissza?
-
Kernel
nagyúr
válasz
RaZroX #20153 üzenetére
Némelyik driver szokott rátenni 5 % keretet (overscan), amikor "azt hiszi", hogy TV van a kimeneten, ami D-Sub-on nem annyira jellemző.
TV-knél ugyanis általában alapbeállítás az 5 % levágás, de itt nyilván mozicélú alkalmazásról van szó.
PC-használatnál viszont 1:1 pixelhelyes átvitelre van szükség.
-
RaZroX
addikt
válasz
Hauserjoci #20154 üzenetére
De, már végig nyomogattam mindent, de ugyan ilyen maradt. Meg kéne próbálnom HDMI-vel szerinted ?
-
RaZroX
addikt
Hali!
Most vettem két napja egy LG 27MP58VQ monitort, D-SUB-on keresztül van laptopra kötve és most vettem észre, hogy a kép nem tölti ki a monitor felületét. Mi lehet ennek az oka és hogy lehet megcsinálni ? Vagy ennek így kell működnie ?
Előre is köszi!
-
dr laikus
csendes tag
válasz
Create. #20150 üzenetére
Van egy igen rejtéjes problémánk:
Van két monitorunk, ezek nagyméretű tv-k 16:9-es képarányú modernek.
Küldönk rájuk képeket pdf-ben:
1000:750 vagyis 4.3 képarányú képeket
vagy
1333:750 vagyis 16:9 képarányú képeket.
Mindkét esetben torzítja és mindig kövéríti a képet. Fogalmunk sincsen, hogy lehet ez. A képek megvannak teljes egészében, és ahol fénykép van, azok szét vannk húzva.
Talán az alacsony pixelszám miatt történik
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Honda topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest