Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
AssAssynn #23396 üzenetére
Kövér fajta agyagnak tűnik így a leírásból. Építs egy vályogházat! Vannak Arduino kitek robotfűnyíróra, izgi projekt. Hogy olcsóbb-e így, az jó kérdés.
A megoldás a teflonszalag, azt felejtettem el, köszönöm. Nem volt menetvágó, így csak szimplán be lett tekerve a csonk vele. Van különbség azért, mintha nélküle lett volna befejezve a kút.
-
AssAssynn
addikt
Ma nagyon érdekes megtapasztalásom volt. Az új telken, ahol dolgozom, teljesen máshogy viselkedik a föld, mint bárhol, ahol eddig korábban éltem. Ha kiszárad, akkor borzasztó kemény és sűrű lesz, még a gépekről, szerszámokról se tudom levakarni, annyira oda van tapadva. És szinte lehetetlen felásni olyankor. De ahogy vizet kap, azonnal lefolyik mindenről és nagyon puha lesz. Olyan hihetetlen ez nekem, mert bárhol éltem eddig, sehol sem volt ilyen. Ahol felnőttem, ott olyan a föld, hogy ha kiszárad, akkor lepotyog a szerszámról és elporlad, valamint víz hatására megdagad és összeáll sárrá. Nem tudom miért van ez, talán az új helyen "agyagos", habár szemre teljesen normálisnak néz ki.
Nálatok milyen a föld?
Illetve ezen az új helyen mire kell majd figyeljek, a kertgondozás tekintetében hogyan befolyásolja a dolgokat ez a fajta föld? -
AssAssynn
addikt
Lidl féle robotfűnyíró milyen? Láttam olyan videót, amiben az volt, hogy csak így random megy mindenfele. Porszóvók óta tudjuk, hogy ez nem jó. Van okosabb fűnyírója a Lidl-nek azóta? Illetve akár más márkákból is melyik az ami ajánlott és okos?
-
H-Zol
senior tag
Nekem is van kócom ( kender kóc ) a nyolcvanas években olaj festékkel csináltuk ( csinálták , nállunk a gázosok a mai napig azzal rakják össze a csöveket , kóc és lefestik olajfestékkel és mehet össze ) , de nagyon nehéz bontani , utánna vagy gépzsírral vagy fagyúval kentük be ( ugyanolyan tartós mint olajfestékel , de ha kell könnyebb szét csavarni ) !!
-
totron
addikt
egy oszi idojaras
Maradhat. A lángost is könnyebb emészteni így. A levegő is könnyebben jön.Mi is a kóc plasztik megfelelője? Elfelejtettem a nevét... Bosszantó a felejtés. Fehér. A ragasztás nélküli kútfej történetéhez hozzátartozik, hogy körbe volt tekerve vele a csonk.
-
modflow
veterán
válasz
simico #23377 üzenetére
Tudom.
Kész lett, minden szuper, ki is kapcsol.
Viszont picit sajnos szivárog a víz 3 báron tartva.
Pedig minden ugyan úgy lett visszatéve. Nem értem hogy miért nem jó. A nyomáskapcsoló is ugyan úgy áll, mint eddig, a tartályt-szivattyút összekötő cső is...
Érzésre nagyon jól meg lett húzva...
És mind a szivattyúházi oldalon szivárog.
Egyedül a nyomásmérő óra nem.
A nyomáskapcsoló (1), a szívócső (3), a tartályt-szivattyút összekötő cső (2) is ici picit könnyezik velem együtt, mert nem akarom újra szétszedni.Mondjuk nálam úgy sincs nyomás alatt zárt állapotban, hissz csak locsolok vele, amíg locsolok, addig van benne nyomás. Szerintetek van rá esély, hogy megszűnjön a szivárgás?
Az 1 és 2-essel fent jelölt helyen nincs kóc a meneten, mert úgy esély nem volt becsavarni, annyira passzos a szivattyúház, de nem is volt benne.
-
simico
aktív tag
válasz
modflow #23371 üzenetére
Amiről most írsz, az a ballon légnyomása. Azt valóban leengedett víz mellett kell elvileg beállítani, aztán pumpával vagy kompresszorral a megadott légnyomásra felfújni. Az első hozzászólásodból nem volt világos, hogy a légnyomásról kérdezel. Mert ugye van a víznyomás is, azaz mi a maximum és az ideális tartomány a benne levő víznek - H-Zol erre írta, hogy a nyomáskapcsolót erre a tartományra érdemes beállítani.
-
6030D
addikt
válasz
btraven #23373 üzenetére
Mi a város szélén lakunk, itt van minden: szarka, szajkó, vércse, varjú, galamb, meg a picik. Egy épített gólyafészek és a mező között vagyunk félúton, felettünk repkednek el gólyák is. Meg néha a sarkon az üres telekre leszállnak. A zöld küllőket várom vissza, tavaly volt kettő, az jól néz ki.
A lehullott almát szerintem inkább valami emlős viszi el. Télen raktunk ki almát, annyira nem pörögtek rá a madarak. -
btraven
őstag
Szarka nálam örök vendég, szerintem itt élnek nálam.
Na de mi eszi meg a lehullott almát? Eltűntek a fákról az almák, csak pár nagy darab van. Gondolom, lehulltak, de viszont a földön sincsenek. A kis vadalmafámon is 1 darab alma volt. Gondoltam milyen jó, most megkóstolom milyen ízű. Ma reggelre az is eltűnt.
Mondjuk nálam vannak sünök. -
-
modflow
veterán
Köszi, már megtaláltam, nyitott állapotban, nyomás nélkül kell beállítani.
"A hidrofor tartály nyomásának beállításához először is le kell kapcsolni a rendszert az elektromos hálózatról, és el kell zárni a bejövő vízcsapot. Ezután a tartályban lévő vizet le kell engedni egy csap vagy szelep segítségével, amíg a nyomásmérő nulla értéket nem mutat.
....."A nyomás kapcsolót meg ritka nagy szoppantyú kicserélni, mert mindent le kell szerelni róla, mert nem fér el. És persze minden be van gyógyulva, alig bírtam szétszedni. De haladok. 😅
Már csak össze kell rakni. -
btraven
őstag
Néhány körtéből a legnagyobbat félig megette egy madár. Kell nekem madárbarát kertet fenntartani.
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #23366 üzenetére
Én nem oltottam szőlőt , de az öreg szöllőim szerintem előre vannak , de a vásárolt két oltványom nem fejlődött jól ( 50-60 centis hajtás van rajtuk ) !
De viszont egy 11 éves árpával erő körte fát ki akartam vágni , és láncfűrészel levágtam a koronáját , de törzsből volt egy tavaji előtört hajtás és gondoltam , hogy beoltom , be is oltottam ( életem első oltása ) , na annak már egy méteres hajtás van és tele van oldalthajtásokkal ( a hétvégén megmerszettem ) , majd csinálok rólla egy képet ! -
modflow
veterán
A kerti locsoláshoz használt hidroforos szivattyúnál hogyan kell mérni a hidrofor nyomását?
Rá van írva, hogy x-y között kell lennie benne a nyomásnak, ez a jó.
De ez melyik állapot?
Amikor nyitott a slag vége és persze ki van kapcsolva a szivattyú? -
btraven
őstag
Csoda történt. Hatalmas levélhalomra lettem figyelmes. Macska megpróbálta bekaparni a termékét. Így legalább nem léptem bele.
-
pjen
félisten
Az 1/2 " csövet le tudod dugni egy kupakkal a végén? Ha igen a kupakból könnyen csinálhatsz lábszelepet. Kifúrod, kisűlyeszted aztán egy alkalmas csapágy golyót bele versz. kiveszed és egy méretes üveg, műanyag golyóra cseréled. lényeg, hogy nehezebb legyen mint a víz. Kész is a láb szelep. Az "átkosban" nem mindent lehetett készen kapni.
-
Rive
veterán
Vagy ennyit tud?
Ennyit tud. Annak a fejnek az a lényege, hogy messzire vigyen, ahhoz pedig nyomás kell. A nyomás meg visszafogja a szivattyút/vízszállítást.
Kisebb nyomású/nagyobb vízszállítású (pl. valami zuhany-jellegű) fej kevésbé fogná vissza. De nem is vinne olyan messzire.
-
Z_A_P
addikt
válasz
soldi3r #23205 üzenetére
Meg tudod mondani percenkent mennyi vizet szallit a szivattyu ezen a 30m-es tomlon keresztul?
Na megmertem:Ha csak az 1 meteres Kék csovon keresztul nyomja a szivattyu, akkor 17 sec = 15L, azaz 0.9L/sec. Durva!
Ha hozza van kotve a 30 m tomlo is, aminek a vegen van egy gardena fej, akkor 51 sec = 15L, azaz 0.29L/sec. Kicsit lassu mar.
Kiprobaltam azt is, hogy a KEK csore atraktam a fejet, ugy leesett 38 sec = 15L, azaz 0.4L/sec.
Na most legyunk okosok
Az biztos hogy az a locsolo fej nagyon sokat lefog, hisz a kek csovet is lefogta tobb mint felere
Nem lehet azt szetszedni vajon, lehet el van tomodve. Vagy ennyit tud? -
totron
addikt
A visszacsapó egy felszíni műfaj, csővégre lábszelep kell. A szivattyú után közvetlenül, igen.
Hogy értve nem jött össze? Aegésség jegyében itt a plasztik kútfej ragasztás nélkül készült: önsúlyával + a visszahányt föld súlyával biztonsággal fixálta magát a csonkon. Itt is fals levegő volt a gond, egy ezeréves, egyébként ragasztott konstrukcióval. Ez, a mostani 3.? éve üzemel, szerintem fog is még egy darabig. Beleszól a ragasztó a vízbe, kerülni ahol csak lehet!
-
H-Zol
senior tag
Idáig locsoltam ( árasztással ) , ilyen száraz földre én még nem emlékszem !
a lugas nem lett kész , cölöpökön áll a szöllő, igaz a többi mind 1-2 évesek ez meg még egy van öreg szöllőm , ez Itália , de itt egy délutáni kép ( majdnem esti
) !
Vajon megkéne ritkitsam.a fürtöt , hogy nagyobb szemű legyennem vagyok nagy szöllő termelő !
-
H-Zol
senior tag
Van négy termő almafám 10+ évesek , kettő golden és kettő starking , rengeteg van mindegyiken , amenyi télire kell anyi igencsak marad rajtunk ( levél tetű ellen kétszer fújtam , gondolom valamit fogott meg a molyokból is )
Ez a goldenés ez a starking
és tavaly ültettem még két almafát , egyik Golden rezisztens a másik egy elfelejtett ősrégi fajta a Daru Sóvári , de ők még nem teremnek !
-
Batib
őstag
Sziasztok!
Megadta magát a szegedi fúrt kutunk. Sajna a környékbeli kútfúrónak olyan sok a melója, hogy nem tud kijönni. (pedig ismerősöm is) Ezt még 32-es csővel fúrták ezelőtt kb 30 évvel. Lenn a kútfej csatlakozásná kapott fals levegőt. Volt itt egy emberke aki kiásta, s megpróbálta ragasztani, nem jött össze. Kaptam tippet, hogy dugjak le egy KPE csövet s ahhoz a szivattyút. Elég sok kínlódás után tudok locsolni, ad vizet, de természetesen használat után leejti. Lábszelepes szívcsövet nem tudok leküldeni mert a 32-es müa csőbe nem fér bele. Valami ilyesmit gondoltam rászerelni.
Kérdésem: Ez jó lehet? Ezt a vizszintes részre pl közvetlenü a szivattyúhoz kell szerelni, vagy kicsti lentebb a függ. részre? A rajta levő nyíl a szívás irányt vagy a visszafolyás irányt mutatja? Magyarul a nyíl a szivattyú felé vagy a kút felé mutasson? Esetleg jobb ötlet? A szivattyú (1")és a 25-ös KPE cső közé kéne rakni, mi kellhet még hozzá?
Kösz! -
Nekem kavics van fölötte, meg mulcs, nem igazán látszik ha nem akarom.
A szelepaknán meg a szivattyú akna fölött is, ami az öntözőrendszert illeti. Sőt sok helyen a csepicső is fólia alatt van azon meg kavics, uv se eszi meg, cserébe ha cserélni kell netán az szívás, meg nehezebben veszem észre ha kilukad.
50x50-esem van, de egykutya persze, a 10cm széles az másként néz ki. Mondjuk tuti lehet venni ilyen széleset is, ennek a fala is vastagabb, rendesen lehet bele szerelni.
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Cserjés Hortenziát ('Annabelle') kellene anyukámnak venni(leginkább rendelni) . "Konténerest" (bimbós-virágos gyökerest)
De valami tényleg szépet. Azt mondja probált már nehanyat de nem voltak szépek, valami gond volt stb..
Tudtok konkrét helyet tippet hogy honnam érdemes ahol vannak jó szép Cserjés Hortenziák? -
6030D
addikt
Anno gondolkodtam ilyen aknáson, de aztán elvetettem, mert nem akartam nézni a zöld tetőt. Múltkor ilyenből locsoltam a szomszédnál, tényleg esetlen megoldás (ráadásul ott még a slag csatlakozás is eresztett, szóval elzárni egy pocsolyába benyúlva kellett.
Visszatérve az eredeti kérdésedre, 100x100-as zártszelvénnyel jól nézne ki (kb lehet is ilyet kapni készen [link] ), 40x40-es oszlopanyagból viszont szerintem nem. És gondolom az utóbbi van.
-
válasz
soldi3r #23323 üzenetére
Nekem jobban tetszik (szögletes az ágyás is mellette), ráadásul egyik van, másik nincs.
- másik gond, a rögzítés, mert ebbe a vízkonnektorba ha beletekerek egy 45 fokot, meg egy menetes csövet a végére meg a csapot, akkor az nem áll meg a levegőbe, mert alul ez minden lesz csak nem stabil. Szóval a rögzítést azt így is úgy is meg kellene oldanom.
6030D
Igen az aknás van nekem, abba ott lakik a csiga, nem mintha különösebben zavarna. -
6030D
addikt
-
Nehézkes benne kezet mosni, vagy lemosni valamit és tuti épp másik mellett van a slag, akkor oda át kell menni, levenni, vagy ha már ott vagyok ott mosni… macera.
Nem mellesleg ezekbe állandóan van csiga vagy valaki nyálkás cucc, azzal “megküzdeni” utána meg koszos is lesz a kezem.
-
6030D
addikt
Mi a baj az aknással? Nekem vízkonnektor van elöl, bár még nem használom. Kap egy toldót a "kulcs" egy csappal: ha akarom, ott a csap, ha nem, akkor nyírom felette a füvet.
Hátra majd a szegéllyel egyezző SW Tokajkőből akarok egy épített csapot, de annak alap kell, meg..... jó egyelőre a vízórás csap.
-
Hahó, valami low cost kerti csap megoldás javaslat?
Van 3 db “szelepakna fedeles doboz 3/4″ fém csappal – rejetett vízvétel” ilyen, de nagyon ritkán használom, teszek rá slagot: [kép]
Azon gondolkoztam, hogy van zártszelvényem, abba behúzok egy 20-as csövet vagy valami hasonlót (az is van itthon, meg festék), fent kap egy vakdugót, oldalt meg valahol kifúrom és oda mehetne valami csap. Meg valami betont öntök alul, vagy hegesztek rá valami fém talpat.
Valaki csinált valami hasonlót, vagy látott ilyet?
Érdemes ezzel mókolni, vagy inkább keressek kész csapot?
Köszi! -
totron
addikt
[link] Babszámoláshoz.
-
H-Zol
senior tag
Pár szó [link] a gyümölcshulláról , nállam aránylag sok szilva és Ringló maradt , de úgy lehúlottak ( és nem kukacosak ) , hogy alig maradt a fákon , igaz azok nagyon nagy szemük lesznek !
-
H-Zol
senior tag
Erre a semmi esőre a Dél Alföldön megint befűtenek , ma 35 , holnapra 38 fokot jósolnak ( az a kicsi ami esett , el is fog párologni ) de keddtől megint mutatnak valami esőket !
Más az almáim olyan férgesek lettek , hogy terítve van alattuk a föld , ahogy potyognak le, de rengeteg volt ( van ) rajtuk , remélem azért valamennyi fog maradni !
-
6030D
addikt
A viharnak van jó hozománya is
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest