Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
válasz
jerry311 #999 üzenetére
áá, nem akarok ennyire a határokon mozogni. közben megkérdeztem valakit, ő azt javasolta, hogy lehetőség szerint beethoven-t és kortársait tegyem fel olyan módon, hogy semmiképpen ne derüljön ki, ki az előadó. szerintem végső soron első körben ez is megteszi, talán később sikerül megoldást találni az újabb zenékre is (sokkal később meg már azok sem lesznek jogvédettek
)
-
jerry311
nagyúr
Töltesd fel a felhasználókkal, így neked mint tulajdonosnak, csak eltávolítási kötelezettséged van. Szól a jogvédő szervezet, hogy x zene jogvédett, szedd le vagy te is büntethető vagy. Te meg szépen leszeded.
Így mindenki olyan zenét tesz az album alá, amilyet akar és a segged is védve van.
Ha csak elolvasod a szerzői jogi törvényt, akkor kiderül a védettség ideje is. Talán 50 év? -
tkazmer
addikt
egy szerzői jogokban járatos szakembert kérdeznék (illetve mindenkit, aki tud valamit a témáról):
van egy weboldalunk, ahol képeket lehet galériákba rendezni. nem olyan nagy site, eléggé családias hangulatúviszont a felhasználók részéről van egy olyan igény, hogy szeretnék, ha lenne diavetítés (ez teljesen ok, dolgozuk is rajta), méghozzá háttérzene lehetőséggel. ez utóbbit tartjuk kicsit aggályosnak szerzői jogok szempontjából
létezik olyan zene, amit szabadon csak úgy feltehetünk? gondolok itt pl a régi klasszikus zenékre, amelyek létrejöttekor egyrészt még biztosan nem volt olyan komoly szerzői jogi védelem, másrészt elég régen történt, talán van ennek is elévülési ideje...
egyszóval aki tud esetleg valamit, rendelkezik bármi információtöredékkel a témával kapcsolatban, kérem, írja le ide.
köszönöm,
tkazmer -
Padisah
tag
válasz
me,myself&I #989 üzenetére
Még két ötlett:
- a háziorvosával kellene beszélni, hogy mikor látta, beszélt vele utoljára vagy mikor vizsgálta meg utoljára, esetleg ha mesél róla, hogy milyen állapotban volt akkor;
- rendezni valami családi találkozót, amire őt is meghívjátok. -
Padisah
tag
válasz
Mr-Pamacs #990 üzenetére
A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 2009. január 1-től havi 71.500 Ft.
A legalább középfokú iskolai végzettséget és/vagy szakképzettséget igénylő munkakört ellátók garantált bérminimuma gyakorlati időtől fügetlenül 2009. január 1-től havi 87.000 Ft, 2009. július 1-től 2009. december 31-ig 87.500 Ft. -
Mr-Pamacs
senior tag
Valaki megmondaná nekem mennyi most a pontos minimálbér összege?
Apeh oldaláról 69000,de ez 2008.01.01-i adat, ha jól tudom azóta már emeltek rajta. -
me,myself&I
csendes tag
az eltartójának van meghatalmazása, hogy átvegye leveleit, nyugdíját bármijét, szóval a tértivevényes dolog nem biztos hogy bejön, meg a nyugdíját eddig is vagy ő vagy az eltartó vette fel, ebből nem tudok meg többet.
nincs más rokona, barátai sincsenek már, 79éves, ő maradt egyedül. pest meg elég nagy ahhoz, hogy a kórházakat, nyugdíjas otthonok, elfekvőket meg ki tudja miket végighívjam. tavaly ünnepekkor is bedugták valami vidéki otthonba például, amiről csak utólag értesültem apámtól, mikor onnan hívott. de mondjuk ha felhívok pár kórházat a környéken, és nincs egyikben se, akkor mit tudok tenni? az eltartójának nem lenne kötelessége tájékoztatni a többi hozzátartozót?szerk: nem áll gondnokság alatt tudtommal. de már nem teljesen beszámítható. az eltartói szerződésről is csak úgy értesültem, hogy a földhivatalban kikértük a papírt a házról, mikor láttuk egyszer, hogy sok felújítás történt rajta. akkor még nem lakott ott az eltartó.
-
Padisah
tag
Lejárt az időlimit sajna.
Küldenék neki tértivevényes levelet, vagy küldenék neki valami kis csomagot amit saját kézbe kérnék kézbesíteni.
-
Padisah
tag
válasz
me,myself&I #986 üzenetére
Gondolom édesapád gondnokság alatt nem áll.
Felhívnám a környező kórházakat és érdeklődnék, hogy ilyen nevű embert nem vittek-e be.
Érdeklődnék más rokonoknál, barátoknál, hogy nem látták-e, hallottak-e felőle valamit.
Esetleg postán megkérdezni, nyugdíját felvették-e. -
me,myself&I
csendes tag
hali!
a következő problémával kapcsolatban van-e valami tanácsotok?
apám a féltestvérem gyerekénél lakik, aki az eltartója. karácsonykor beszéltem apámmal telefonon utoljára, majd abban maradtunk, hogy újévkor vagy ő telefonál, vagy mi. ő nem hívott, mi meg hiába hívtuk, a mobilja kicsöngött ugyan, de nem vette fel senki. ezután felhívtuk "kedves" féltestvéremet, hogy mi történt apánkkal, kórházba került-e vagy miért nem tudjuk felhívni. erre ő annyit mondott, hogy nem tud foglalkozni a dologgal, hívjuk fel a gyerekét aki vele lakik. őt hívtuk, nem vette fel, hangpostán hagytunk üzenetet, smst is küldtünk. majd mikor nagy nehezen méltóztatott visszahívni, akkor közölte, hogy ha még egyszer telefonálni merünk, feljelent zaklatásért a rendőrségen és természetesen nem mondott semmit, hogy mi történt apámmal. apám mobilja azóta is kicsöng, ha apámnál lenne, előbb-utóbb biztos felvenné vagy ő hívna, viszont az a mobil nem bír ki heteket töltés nélkül, szóval valakinél csak van. most jelentsem be eltűnt személyként a rendőrségen, vagy mit tudok csinálni? hívni nem akarom ezeket a szemeteket, a lakáshoz sem mehetek ugye, mert nem hiányzik, hogy tényleg feljelentsenek zaklatásért, holott szerintem az, hogy kb 3évente 1x telefonálunk nekik, illetve hogy érdeklődök arról, hogy mégis mi a jó francot csináltak apámmal, mivel jogom van tudni, még nem számít zaklatásnak. -
Ariadne
őstag
Azon az áron kell adniuk persze, ami le van írva. Viszont ha nincs odaírva, hogy feles pizzánál hogy kérik, akkor nincs mire hivatkoznod, és ha előre szólnak rendeléskor, amikor még visszamondhatod, szerintem nem lehet belekötni. Akkor viszont igen, ha nem mondják előre, és csak a számlánál szembesülsz, mert hasraütve viszont nem kérhet többet. Persze utólag nehéz rekonstruálni, hogy mondták-e vagy sem...
Amúgy tényleg szemétség felárat számolni ezért. Mocok Pizza Hut.
Amióta a Doctor Pizzát megkóstoltam, labdába sem rúgnak.
-
rien
senior tag
Nem biztos, hogy ide tartozik de kíváncsiság szintjén lenne egy kérdésem:
egy étterem megteheti azt, hogy drágábban ad bármit mint ami az étlapon van?
Konkrétan pizzát rendeltünk telefonon, megkérdeztük lehet-e úgy hogy fele ilyen, fele olyan. Rendszeresen szoktunk így rendelni melóhelyen mert fél pizza bőven elég. Ezt mindenhol megcsinálják zokszó nélkül akárhonnan rendeltünk még eddig. Az árát tekintve rendes áron szokták küldeni ('A' pizza / 2 + 'B' pizza /2) max. a drágább pizza árát számolják. Ez így korrekt.
Szóval a feltett kérdésre igen volt a válasz. Jött is a pizza. Bemondta a futár az összeget, nem kicsit meglepődtem a 25%felártól - nem vagyok sóher kicsit sem, a futárnak is adtam ettől függetlenül borravalót, ő nem tehet róla - de szerintem ez egy kicsit erős.
Jó kifizettem szó nélkül de egyáltalán nem tartom fairnekHa a drágább pizza árát kérik, akkor is jobban járnak hiszen a fele pizza olcsóbb alapanyagból van. Amennyit elkértek érte azért óriás pizzát lehet náluk kapni, vagy a szélén sajttal töltöttet...azért nem mindegy
Nagyon finom volt a pizza, fogunk onnan rendelni máskor is, de nem felemás pizzát
Ha valaki vágja az idevágó dolgokat megoszthatná velem -
Magnum_
nagyúr
-
Ariadne
őstag
Mélyen egyetértek hanee-val. És kikérem magamnak ezt a lekezelő, üntyülüpüntyülü stílust, és megkérlek, hogy fejezd ezt be.
Felnőtt emberek vagyunk, akkor kezeljük is úgy egymást. Én úgy kezellek, de ezt tőled is elvárom. Úgy ítélsz, hogy nem ismersz. Attól, hogy szerinted nem lehet valakinek annyi ideje, hogy eljárjon néha a pH!-ra, attól még lehet, hogy ez nem igaz - főleg mivel nem ismerjük egymást... És bírom, ahogy közvetve az egész fórumozó társaságot naplopónak titulálod, miközben te is itt vagy. Hát ez kissé kétszínű dolog, de persze neked nyilván van jó indokod rá - másnak nem lehet.
Megindokoltam, honnan tudom amit tudok, de te semmit nem mondtál, csak vaktában hangoztatsz mindenfélét, ami az adott rendszer nem ismeretéről árulkodik. De te csak mondod, mondod, nyilván te tudod legjobban a világon, nálad van a bölcsek köve...
Leszólod hanee-t, mert még nem végezte el a jogot - ugyan milyen alapon? Hiszen épp te írtad, hogy a diploma meg a dr semmit nem számít, akkor nem mindegy, megvan-e a diplomája vagy sem? És egyáltalán, véleménye, tapasztalata lehet annak is, aki még nem kezdte el ezt a szakmát, pl. rengetegen dolgoznak ügyvédi irodában egyetem alatt is, és így igencsak látják, ismerik a rendszert belülről.
Azt hittem, lehet értelmesen vitázni, beszélgetni, de veled, ezzel a hozzáállással úgy tűnik, nem. Hát nem erőltetem...
mod: Időközben úgy látom, zeeos fórumtárstól véglegesen megváltunk, kitiltották.
-
hanee
senior tag
Kedves Zeoos!
Nem fogok belemenni veled egy végeláthatatlan és fölösleges vitába, magyarázkodásba pedig végképp nem, ezért csak pár apró megjegyzést tennék.
1. Nem bizonygattam szakmai tudásomat, sőt kifejezetten közzé tettem, hogy még hátravan egy ZV-m, nehogy valaki azt higyje olyan tapasztalattal kérkedek, amivel nem rendelkezem. Azonban arról valóban semmi fogalmad nem lehet ki vagyok, mit tudok és mihez mennyire értek. Szakmai tapasztalatom és tudásom meglététől, vagy meg-nem-lététől (ami egyébként szintén független a megszerzett iskolázottságtól) függetlenül én is megpróbálhatok segíteni másoknak.
2. Hozzászólásaid igenis arrogánsak voltak és sértőek. Először engem visszafogottságra intessz (holott gőzöd sincs ki vagyok, mit tudok), majd Ariadne minden írását úgy kezeled, mintha el sem olvastad volna őket, végül saját igazad kizárólagosságát bizonygatva lenaívozod kedvesen.
3. Nem bújok az internet mögé. Ha alul megnézed a linkemet, a portálomon még fotót és telefonszámot is találsz rólam. Hajrá.. Hibás következtetéseid velem kapcsolatban kizárólag annak köszönhetőek, hogy nem tudsz rólam semmit két információfoszlányon kívül.
4. Még mindig nem tudtuk meg, mi a foglalkozásod? Csak a korodat, de az jelen esetben teljesen irreleváns (van évfolyamtársam, aki 50 évesen futott neki a jogi egyetemnek).
hanee
-
zeoos
tag
"hanee" !
Nem igazán értem hol az "arrogancia"? Természetesen az világosan látszik, hogy megszeppentél kicsit mert úgymond lelepleztelek és így egy kicsit csorbulni látszik az általad szépen és akkurátusan felépített kép amit magadról próbáltál alkotni. Nem a rossz szándék vezérelt, csak próbáltalak visszafogottságra inteni, hiszen az "újszülöttnek minden vicc új" alapon, az Internet biztonsága mögé bújva beszélhetsz akármit, de csak az érettlen olvasótábort lehet megvezetni (ez viszont linkség és nem erény).
Egyetemi tanárság? Ez is egy tudományos fokozat. Nem bírom felfogni, hogy mi összefüggés van a tanszékvezetés, a bírósági- és ügyészségi munka között, hiszen ügyvédekről és az ügyvédi titoktartásról beszéltünk ezelőtt, de majd ha megértem a gondolatmenetedet, akkor válaszolni fogok rá. Abban viszont igazad van, hogy 30 éves szakmai tapasztalat nem is állhat mögöttem, hiszen még csak 43 éves vagyok, de ez a témakör rögtön rámutat egy következő megnyilatkozásodra:
"Fogalmad sincs arról, hogy azok az emberek, akikkel beszélgetsz milyen tudással, illetve szaktudással rendelkeznek" és rögtön utána "de még ennek ellenére sem tudhatod, hogy szakmailag mit tudok és mit nem" ... ez aztán már végképp megzavart!
Ezek szerint Tőlem elvárnád a 30 éves tapasztalatot (hiszen addig csak egy helytelen stílusú ember vagyok), ugyan akkor még valójában ki sem seggelted az iskoláidat (de próbálsz meggyőzni a szakmai felkészültségedről?) ... tudod: az öreg indián a bölcs, míg az ifjú csak egy harcos (mondhatám úgy is: a rutin meg az évek)
Az egy dolog, hogy sértődött vagy és ezért próbáltál rámhányni valami kritikát ... csak legalább próbáld meg összefésülni a mondanivalódat, mert az ellentmondások kutyulódást okozhatnak az olvasóban.
A szarkaláb képleten pedig megint csak nem kellene elégtételt venned, hiszen azt is írhattam volna, hogy "sok víz lefolyik még addig a Dunán"Most nem akarom részletezni, hogy miért vagyok itt a fórumon (nem annyira érdekes a téma és amúgy is megtalálható egy másik topicban), de egyáltalán a világhálón lógás, a fórumozás és a chatelés feltételez egy emberfajtát, akik pont nem egy korábbi hozzászólásra utal, amiben az ügyvédek éjt nappallá tévő munkájáról szólt a téma. Szerintem aki annyit és úgy dolgozik, az nem ül le naphosszat a monitor elé.
Egy egészséges, rendezett körülményekkel- és családdal rendelkező, munkában leterhelt életútba nem feltétlenül illeszthető be az Internetes locsi-fecsi ... és ha ez még is bekövetkezne (fehér holló szindróma), akkor sem feltétlenül a PH oldalain találnád meg ezeket az embereket.Ha arrogáns voltam elnézést érte ... egyebekben nem bizonygatni és győzködni jöttem, csak bekukkantottam.
-
hanee
senior tag
Kedves Zeoos!
Én csak arra lennék kiváncsi, hogy te honnan szeded fene nagy tapasztalatodat amire alapozol, és a bátorságot arra, hogy másokkal szemben ennyire arrogánsan és lenéző stílusban nyilatkozz meg? Írd meg nekünk kérlek, hogy mivel foglalkozol és mióta. Mert ha kiderül, hogy te tanszékvezető vagy valamelyik egyetemen és mögötted áll emellett 30 év szakmai gyakorlat mondjuk valamelyik bíróságon vagy ügyészségen, akkor fejemet meghajtom előtted, bár akkor is fenntartom hogy az arrogancia nem erény és nem is előny, még egy szakmai zseni esetén sem.
Fogalmad sincs arról, hogy azok az emberek, akikkel beszélgetsz milyen tudással, illetve szaktudással rendelkeznek, illetve nem rendelkeznek itt.
Hogy az én fenekemen ott van még a tojáshéj jogi szempontból az egy dolog, de még ennek ellenére sem tudhatod, hogy szakmailag mit tudok és mit nem, Ariadne-ről már nem is beszélve. Másrészt reményeim szerint három év alatt annyit nem fogok öregedni, hogy szarkalábaim legyenekhanee
-
zeoos
tag
Aranyos a naívságod! Kedves ember lehetsz
... de én sem a kisújjamból szopom ezeket a dolgokat! (és nem a Pertocelliből és nem a fantáziámból).
Per és per között óriási különbség van. Nem szabad összetéveszteni itt sem az érdekeket és a statisztikát. Persze, hogy Józsi-bácsi csirkelopásában nem kell előre eldönteni a dologot, ott minden lezajlik rendesen és az ítéletek is olyan egyformák (legalább is bekategóriázható), de már egy bukott fejesnél, vagy egy fehéringes bűnözőnél más a helyzet.
Persze pont nem én akarom felnyitni a szemed, majd idővel kitisztul a látásod ... de szerintem maradj ilyen aranyos és jóhiszemű.
-
Ariadne
őstag
Ehh, látom nem tudjuk megérteni egymást, te továbbra is csak azt mondod, amit hiszel, de ennek nem sok köze van a valósághoz...
Kiismerik egymást, persze, de ez nem jelenti azt, hogy tudni lehetne előre, mi lesz egy per vége mondjuk. Ez egy közhiedelem. Én nem járok bíróságra sosem, de ismerek igen közelről bírót, és tudom, hogy ez egyszerűen kollegiális viszony. Tudják, kiben mi az idegesítő, vagy hogy milyen módon szokott megnyilvánulni, de ettől még a bíró saját önálló döntése lesz a végeredmény.
Ja, és nem nézek sorozatokat. Kivéve a helyszínelőket.
-
zeoos
tag
Mondom én, hogy sok sorozatot nézel a tévében
Csak a válaszod végére reagálok: bűntető ügyekben az ügyvéd és a vádlott között minimális kapcsolat van. Persze a kihallgatásokon illik ott lenni és az ügyféllel sem árt valamilyen kapcsolatot tartani a per folyamán, de azért nem kell beleszakadni.
Valójában nem is az ügyvéd dolgozik az ügyön, hanem a segédje (ügyvédbojtár) és az asszisztencia. Ráadásul ha a delikvensnek nincs pénze és kirendelt védőt rendelnek mellé, akkor van ám csak galiba, mert ilyen esetben még annyit sem tesz az ügyvéd a védence érdekében.
Nagy-nagy színészkedés az egész és valójában oly kevés köze van a valós igazságszolgáltatáshoz. Itt aztán valóban igaz a mondás: "pénz beszél, kutyaszar táncol".Ha belegondolsz az ügyész, a bíró és az ügyvéd ... mind-mind kollegák. Idővel egyre jobban megismerik, kiismerik egymást és mire valakiből híres ügyvéd lesz (sztár, ha úgy jobban tetszik), addigra már a kialakult kapcsolatrendszerétől függenek az ügyek végei.
-
Ariadne
őstag
Az én olvasatomban más a jogász és más az ügyvéd. Még a nemtezközi jogász sem ügyvéd.
Ezt most nem igazán vágom.
Persze, jogász akinek megvan a diplomája (és esetleg 3 év gyakorlat után szakvizsgája is), és ügyvéd, aki 3 év szívás után leszakvizsgázott és bejegyezték a kamaránál. Na meg van még a zugügyvéd.
A titoktartásról pedig: az itt leírtak nem jelentik azt, hogy abban az ügyben, ahol mondjuk konkrét bűncselekményről van szó, ne kellene felfedni a dolgokat. A titoktartás csak a többi ügyre vonatkozik. A hetedik kerületi ingatlanpanamában résztvevő ügyvédek pl. biztosan el kellett hogy regéljék, mi hogy volt, és jó eséllyel a kamara is megtalálja őket egy-két kérdéssel, de ez így van rendjén. Hulljon a férgese, és hullik is, vannak fegyelmi ügyek meg kizárások bőven (sajnos/hálistennek).
A büntetős ügyek meg egész más világ, ott egyszerűen arról van szó, hogy aki eltett láb alól egy embert, annak attól még joga van ahhoz, hogy ne ítéljék el ártatlanul egy másik ember láb alól eltétele miatt, ezért kell neki ügyvéd - ha erre gondoltál, amikor a titoktartást rossz dolognak gondolod. Na mondjuk én sosem foglalkoznék büntetővel, pont azért, mert bár szép feladat, de akkor sem élnék úgy, hog nap mint nap bűnözőkkel kell társalogni meg börtönbe járni. -
zeoos
tag
KLIKK!... és én már nem is vitatkozom tovább erről.
Az én olvasatomban más a jogász és más az ügyvéd. Még a nemtezközi jogász sem ügyvéd. (már majdnem azt mondtam, hogy az ügyvéd sem ügyvéd, de az előbb sem értetted a viccet)Amúgy egy gyógyszerésznek elképzelhető, hogy nagyobb tudása van, mint egy általános (belgyógyász) orvosnak. A doktori cím pedig nem jár előnnyel, csak egy bizonyos tudományos fokozatra mutat rá intellektuálisan.
-
Ariadne
őstag
Filmben?! Ember, ezt csináltam évekig... Most is csinálom, de nem ezen a szinten, de az összes nemzetközi ügyvédi irodában ez megy. Nagyon kemény világ, és az alapján, amit írtál, te biztosan nem ismered. Látod ezért mondom, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs arról, valójában milyen is ez a munka, mégis könnyen ítélkeznek.
Az ügyvédi titoktartásról pedig jóval többet tudok, mint hinnéd, és nem csak a magyar helyzetről.
Takarózni nem lehet vele, mivel ha nyomozás miatt kell mondjuk feltárni valamit, az alól nem mentesít, szóval megintcsak nem igazán értem, miért gondolod, hogy "takarózni lehet vele".
A dr. meg semmit nem ér, és nem is jelent. Nekem legalábbis nem volt előnyöm belőle, főleg mivel nem szoktam használni sosem, csak ha hivatalosan kell aláírni valamit, és akiket ismerek, mind hasonlóan vannak...
Ja a gyógyszerészek épp most kapnak dr-t, de minek...
Szóval senki sem mondta, hogy csak a dr miatt lesz valaki jó ügyvéd, pláne hogy egy csomó dr-es nevű nem ügyvéd, és az ügyvédek között is van persze jópár, aki nem ért a munkájához. De hát ez ugyanígy van a fogorvosokkal meg a villanyszerelőkkel is, és még sorolhatnám...
-
zeoos
tag
Ariadne Kedves!
A jövedelem kérdés feszegetése csak szatírikus utalás akart lenni az ügyvédi titoktartásra.
A többi dolgot biztos filmben láttad10-12 óra, éjszakákon át tartó maratoni tárgyalások ...stb. Biztos, hogy nem csak sima jogtanácsosra gondolsz? Ügyvédről beszélünk!(?)
Ne máááááá!!! Nem akarlak "megpirítani", hiszen normálisan szóltál és nincs harag bennem, de én is jól ismerem az ügyvédi életet (is), meg már voltam ügyfél is nem egyszer ilyen-olyan ügyekben.
Amúgy ha jól utánaolvasol kiderülhet, hogy maga a titoktartás az ügyvédség alapköve, de ez csak egy elmélet. Valójában egy eléggé meghatározhatatlan fogalom, viszont jól lehet vele takarózni. Abban feltétlenül igazad van, hogy az ügyvédi titok megsértése (már amennyiben ez bizonyítható) főben járó bűn.
Én sem sajnálom a pénzt attól aki megérdemli, de ehhez azért kevés a nevünk előtt lévő dr tudományos fokozat. -
Ariadne
őstag
Miért, az ország lakosainak túlnyomó többsége persze nyilvánosságra hozza a jövedelmét, mi? Ezt nem igazán értettem...
Ez egy nagy tévhit, hogy halálra keresik magukat az ügyvédek. Akik valóban, azok annyit is dolgoznak, napi 10-12 órákat, hétvégén is, ünnepnap is, éjszakán sőt éjszakákon át tartó maratoni tárgyalásokkal, hatalmas stresszben évtizedeken át. Láttam, részben csináltam is ezt, és nem irigylem tőlük azt a pénzt, a hetes bömöst meg a rózsadombi villát, nekem inkább legyen életem - mert nekik nincs, és ettől már rövidebb, egy-két éves távon is ki lehet készülni, tapasztalat...Az ügyvédi titoktartás pedig nagyon összetett dolog, országonként eltérő természetű. Van, ahol az ügyfél az ura, vagyis ő dönthet arról, mit akar felfedni és mit nem, máshol pedig az ügyvéden és az ügyfélen is túlmenő dolog, ez az egyik alapja az ügyvédi hivatásnak. Az emberek sajnos csak a rosszat látják, a tévé ügyvédjében (aminek a nézésekor a hajamat szoktam tépni Juszt demagóg meg értetlen szövegei miatt) is mindig a "bűnöző ügyvédekről" van szó, és hát eleve akkor fordul hozzájuk az ember, ha baj van. De a valóságban a zöm becsületesen dolgozik, sőt rengetegen kaparnak azért, hogy megéljenek valahogy. Minden szakmában vannak bűnözők, de nem ezek alapján kellene megítélni egy egész szakmát, sőt hivatást - mert más munkát nem nagyon lehet végezni emellett... Szóval nekem szomorú látni ezt a sok általánosítást...
-
zeoos
tag
válasz
oceanearth #960 üzenetére
Ügyvédi titoktartás? .... jahh! - a valós jövedelmüket jó titokban tartják az APEH előtt
Amúgy gondolom ha valóban komoly problémád van, akkor nem feltétlenül egy fórumban fogsz megoldásra lelni. Amihez pedig nem kell több, mint józan paraszti ész ... abban talán a földi halandó is tud jó gondolatokkal a segítségedre lenni (nem feltétlenül a jog ismeretével, hanem esetleg a hasonló tapasztalatából, vagy ismerőseinek életéből merítve).
Ingatlan témában azért túl sok nyitott kérdés nem lehet, hiszen a jog elég egyértelműen szabályzott ebben a kérdésben.
Azért az ügyvédi titoktartást nem kell túlmisztifikálni, az nem a te védelmedben van, hanem pont a jogászokat védi a kellemetlen kérdésektől
-
hanee
senior tag
válasz
oceanearth #960 üzenetére
Mondjuk én nem vagyok még ügyvéd, csak majdnemdoktor jogász, de ha nem lesz ügyvéd jelentkező, velem megoszthatod és megpróbálok segíteni
hanee
-
zeoos
tag
válasz
oceanearth #958 üzenetére
Dobd be a közösbe ... több szem többet lát alapon! (a válaszokból biztosan ki fog derülni, hogy kit érdemes privátban megkeresni)
-
oceanearth
őstag
Sziasztok!
Ingatlan adás-vétellel lenne 1-2 kérdésem egy illetékes személytől. Kihez fordulhatnék privátban?
Köszi
-
Ariadne
őstag
Nem, egész egyszerűen polgári jogi alapelv a jóhiszeműség követelménye. Nem hiheted reálisan, hogy egy 27k-s cuccot 1k-ért árulnak, ilyenkor teljesen nyilvánvaló, hogy elírásról van szó. Mondom, elvileg a fogyasztóvédelmi szabályokat nézve járna neked 1k-ért, mivel amennyiért hirdeti, annyiért kell adnia - de nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy itt speciel a nagyságrendek miatt egyértelmű, hogy eláírás és nem lehet egyszerű akció.
-
zeoos
tag
válasz
petilaci #942 üzenetére
Szolgáltatás minősége ellen panasszal élhetsz. Viszont a hűségnyilatkozat dolgában kicsit kacifántosabb a dolog.
Tök mindegy, hogy milyen okból akarod felmondani a szerződésed, inkább javaslom a rinyálós stílust, mint a hepciáskodást.
Keresd meg őket és sírd össze-vissza magad, hogy ebben a mostani gazdasági helyzetben mennyire megváltoztak az anyagi körülményeid és kérvényezd, hogy méltányossági alapon próbáljatok meg közösen megoldást keresni a problémádra, mert bizony a szolgáltatást a jövőben nem nem akarod, hanem nem tudod igénybe venni.
Rohadt egy világban élünk, de emberi stílussal sokmindent ellehet intézni ... kvázi ne veszekedj, ne próbálj a szolgáltatásra köpködni (ugyis megmagyarázzák).
Szerintem sikerülhet jóirányba tekerni a dolgokat. -
brownus
veterán
hello,
lehet nem ez a megfelelő topik, de a kérdésem az volna, hogy gázártámogatásra ki jogosult? vagy hol nézhetek utána? magyar államkincstár honlapján? köszi előre is!
-
Ariadne
őstag
Esetleg néha a keresőt is lehetne használni, kétezerszer le van írva a garancia topikban...
Ha hibás, akkor visszaviheted, és kötelesek cserélni, nem tökölhetnek javítással, de ha hibátlan, akkor nem köteles visszavenni. Ettől függetlenül ha jó fejek az üzletben, visszavehetik.
mod: Ja bocs, telefonon rendelted, akkor igen, 8 munkanapod van rá. A visszajuttatás költsége a tiéd. Ha nem tájékoztattak az elállás lehetőségéről, akkor 3 hónapod van rá.
-
Ariadne
őstag
Ez az a helyzet, amikor formálisan ugyan igazad van, hiszen a meghirdetett áron kell adniuk a cuccot, másrészt viszont egyértelműen látható volt már a megrendeléskor is, hogy ez elírás, a nagyságrendi eltérés miatt. Szóval ezt a gyakorlatban nem tudod érvényesíteni, de persze kötelesek törölni a rendelést, ha a normál, nem hibás áron már nem kell.
-
DeadMen
tag
7 db Seasonic M12-es tápot rendeltünk együtt egy oldalról,mert feltűnően alacsony volt az ára(27 000 Ft - 980 Ft),az automatikus visszaigazoló e-mail-ben,ergo a rendelés megerősítésében is 980 Ft-ot küldtek,ám tegnap(az első munkanapon a rendelés óta),érkezett egy e-mail,amelyben írtak,hogy elírás történt,és a terméket nem ilyen áron,hanem 27 000 Ft-ért tudják szállítani.
-
14adam
addikt
Hello.Lenne egy olyan kérdésem,hogy interneten rendeltem egy oldalról ahol elvolt irva az ára a terméknek(27 000ft-ba kerülne de ők 980ft-ra irták ki).Akkor most kötelesek lenének anyiért kiszálítani?Esetleg megfenyegetni őket? (nem 1 darabról van szó hanem 7 db-ról)
-
Reno7
senior tag
Ha telefonon rendeltem elektronikai terméket,és 23.án átvettem,akkor van még mód rá hogy visszavigyem,és visszakérjem a pénzemet? Mert ha jól tudom van valami olyan szabály hogy 3 vagy 8 napig ezt meglehet tenni
Tud erről valaki valamit?
-
-
petilaci
csendes tag
Sziasztok
A következőben kérnék tanácsot. Barátnőmék otthon pannon-os mobilnetet használnak, de mostanában egyszerűen használhatatlan, percekig tart mire betölt egy oldalt, letölteni egy pdf-et vagy valamit egyszerűen képtelenség, mert 5-6KB-al jön és folyton megszakad. Kérdésem, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Fel lehet-e mondani a hűségnyilatkozatot, amiből még több mint fél év hátravan?
Előre is köszi
-
Padisah
tag
válasz
jerry311 #939 üzenetére
Az egészen biztos, nem érek rá most jogzsabályokat keresgélni, nézegetni, de minimum köztisztasági szabályrtés, hulladékgazdálkodási törvény megsértése, helyi rendelet (köztisztasági vagy szemétszállítási vagy hulladékgazdálkodási rendelet) megsértése.
Körülményektől függően akár bűncselekmény is lehet.Egy hulladékgyűjtő sziget létesítése hosszas, éves-több éves folyamat eredménye, jogzsabályok által meghatározott eljárási rend szerint, szakhatóságokkal egyeztetve és engedélyeztetve, gondnolom lakossági fórum is volt róla. Efolymaat soán lehetett volna tiltakozni a létesítése ellen. Feltételezem, hogy a hulladékgyűjtő szíget létesítése és kivitelezése szabályosan történt.
Az, hogy mellédobálják a szemetet eléggé általános hazánkban, ez nem a Polgármesteri Hivatal bűne, figyelni kellene, hogy kik csinálnak ilyent és feljelenteni, (kamera, fényképezőgép, tanúk, mellédobált szemét megnézése, hátha megállapítható belőle az elkövető kiléte).
Azáltal azonban, hogy előttetek létesítettek egy hulladékgyűjtő szigetet elképzelhető, hogy csökkent az ingatlanotok forgalmi értéke, ezen értékcsökkenésért lehet kártalanítást kérni vagy peren kívül, vagy perben. Nem tudom társasházról vagy családi házról van-e szó vagy üres telekről.
-
jerry311
nagyúr
Ha a nálunk illegálisan lerakott szemetet átviszem a polgármester háza elé, ütközik az valamilyen törvénybe?
(Leraktak ide egy szelektív hulladékgyűjtő szigetet, aminek környéke természetesen tele van lommal. Többszöri megkeresés ellenére, semmilyen változást nem eszközölt a polg. mest. hiv.)
-
Ariadne
őstag
válasz
jerry311 #936 üzenetére
Ehh, félreolvastam.... A te hozzászólásodban szerepelt, hogy "téves vásárlás", amit én lazán "tévésnek" olvastam.
Láttam, hogy módosítva volt az eredeti kérdés, csodálkoztam is, hogy kivette belőle a kérdező... Szóval sorry, elnéztem.
Ha nem távollévős, akkor nem gondolhatja meg magát, ha nem hibás a termék, akkor nem viheti vissza.
-
Ariadne
őstag
válasz
jerry311 #933 üzenetére
Persze hogy van szabály tévés vásárlásra, hiszen erről beszélünk, ez biztosítja a 8 napos/3 hónapos indoklás nélküli elállás lehetőségét. Úgy hívják, hogy 17/1999. Korm. rendelet a távollévők között kötött szerződésekről. A netes, telefonos, tévés stb. szóval bármilyen hasonló rendelés ez alá tartozik.
Levásárlásról pedig tudom, mit értenek alatta, és ezért is írtam, hogy ez egy kitaláció, amire sosem kötelezhetik a vásárlót, bár egyes cégek szeretik ezt elhitetni.
-
jerry311
nagyúr
Természetesen a távollévők közti vásárlás esetén ez igaz. (Én is ezért vettem a TFT monitoromat neten, így lehet a 3 napos pixelgaranciát 8 naposra bővíteni.
)
Viszont a kolléga fentebb azt írta, hogy megvette és hazavitte. Nekem ebből az jött le, hogy üzletben vásárolta és vásárlás előtt jól megnézegethette...
A "levásárlás" meg csak az egyszerű elnevezése a pénzmozgás nélküli másik termékre cserélésnek.
Egyáltalán van rá valami jogszabály, hogy a vevőt milyen jogok illetik téves vásárlás esetén? Akárhogy is nézem ez nem az eladó hibája, hanem a vevő az előzetes és/vagy bolti tájékozódás során meg volt győződve róla, hogy a termék [leírása alapján] megfelel az igényeknek. Csak a használat során derült ki, hogy nem teljesen vagy egyáltalán nem jó.
-
Ariadne
őstag
válasz
jerry311 #931 üzenetére
A kérdésben ugyan nem látom, hogy tévés vásárlás lett volna, de ha igen, akkor 8 napon belül indoklás nélkül vissza lehet küldeni és kötelesek a teljes vételárat visszatéríteni. Ha nem tájékoztattak erről az elállási lehetőségről, akkor 3 hónapig lehet visszaküldeni. Távollévők között kötött szerződésnek hívják az ilyet, ezért van ez a lehetőség.
És "levásárlás" mint olyan nem létezik, megállapodni meg lehet benne, ha mindkét fél szeretné, de a vásárlót erre semmilyen jogszabály nem kötelezi sosem.
-
lorcsi
veterán
ha megvettem egy terméket hazavittem és otthon kibontva jöttem rá, hogy ebben nincs az a funkció amire számítottam. Másnap visszaviszem és elmondom mi a gondom (a termék csomagolása sértetlen)
ebben az esetben ki kell cseréljék - vagy levásárolhatom? -
Ariadne
őstag
Ha nem te magad kerested azt a pénzt, akkor bizony, mondom megint, hivatalosan adóznod kell utána, ha neked adja az édesapád, mivel ez is ajándékozás. Ez a szabály és kész, akár tetszik, akár nem...
A nászajándékkal is szoktak próbálkozni, de ezt ugye értelemszerűen egyszer lehet elsütni, és akkor sem bármekkora összegre.
mod: Ehh, asszem illeték az, nem adó. De olyan szempontból mindegy, hogy hivatalosan mindenképp fizetni kell utána állam bácsinak. Kivéve ha "takarékbetétről" van szó, vagyis mondjuk banki átutalással kapod, ezt a kiskaput ismerem.
mod2: A pontos szabályokat és azt, mire harap az apeh, adózásban, illetékekben járatos emberkétől kellene megkérdezni.
-
Badb0y
addikt
Miért, ha az apám a saját jövedelméből, amiből az évek során volt ideje félretenni, vesz a nevemre egy lakást, miért kéne nekem a pénz után adózni?
Az apeh nyilván nem azt követeli meg, hogy saját pénzből vegyem meg a lakást, hanem hogy ő bekaszírozhassa utána az adót. Ha az rendesen be van fizetve, ahogy ki lett róva, nem gondolom hogy probléma lehet belőle
Ne mondja nekem senki, hogyha kap a családtól nászajándékba pénzt, azt leadózza.
-
NoLF
veterán
hali!
tudna nekem valaki segíteni? házi kérdésem van és nem nagyon találok rá választ a jegyzetemben, meg a neten sem...
Milyen feltételek esetén érvényesíthető a polgári jogi felelősség?
thx
-
Badb0y
addikt
-
Ariadne
őstag
Hát, tényleg ennyi az egész...
A részleteket meg úgyis az ügyvédetekkel kell megbeszélni, aki megírja az adásvételit - mi itt csak az alapján mondunk dolgokat, amit írtál, ez még nem a tuti, inkább csak egy kis iránymutatás, tanács. Ha elmondjátok az ügyvédnek ezt a sztorit, hogy hogyan szeretnétek megoldani, szerintem lesz rá megoldás, hogy ne kelljen kifizetni ténylegesen.
Azt mondjuk nem tudom, mennyire utazik az Apeh arra, hogy olyan összeg után adózol/fizetsz illetéket, aminek nincs nyoma mint pénzmozgásnak, és adott esetben nincs meg a jövedelmi alapja... Szóval jogilag valószínűleg meg lehet oldani, az Apeh viszont megmarad kockázatnak.
mod: Bár ha Padisah biztos forrásból tudja, hogy az Apehnek mindegy, akkor lehet, hogy mindegy.
Én mindenestre tartanék tőlük...
-
ngabor2
nagyúr
üdv
ismét felmerült a "warez, vagy legális?" dolog.
adott egy tévéműsor, ami európában nem fogható semmilyen módon. ahol fogható, ott felveszi valaki, majd kiteszi torrentre. magyarországról valaki letölti, és megosztja. ez legális? a letöltés részéig biztos, hogy az. viszont a feltöltés? mivel ezt magyarországon semmilyen formában nem forgalmazzák, ezért nem lehet belőle "anyagi kár", vagy "elmaradt haszon". természetesen az egész töltögetés mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül megy. jogot ismerők?
nem tudom, hogy mi az aktuális helyzet a tévéből felvett anyagok esetén. a fentihez nagyrészt kapcsolódik, de bővebb. egyszer ugyebár "kiszórták", tehát aki meg tudta nézni, az megnézhette. viszont mi van, ha felveszi, és anyagi ellenszolgáltatás nélkül odaadja másnak? mi van, ha az eredeti felvételt adja oda, és mi van, ha annak másolatát, személyes használatra?
-
Badb0y
addikt
Tényeg nincs benne h miről van szó... sry
Szóval: Édesanyámnak és nekem fele-fele tulajdoni arányban van egy közös ingatlanunk. Jelen pillanatban mind a ketten máshol lakunk, édesanyám a férjével egy külön ingatlanban. A közös tulajdonunk az anyai nagyszülői ágról származik. Idáig azt szerettük volna (közösen), hogy anyám nekem ajándékozza a részét. De mióta eltörölték az öröklési illetéket 20 millióig, gondoltuk, hogy ez így jobb lenne talán. De aztán megtudtam, hogy az örökléssel a férje is örökölne (aki se a családunkkal se velem nem volt hajlandó normális viszonyt kialakítani), ha akarom ha nem, és az örökölt részt csak pénzzel tudnám tőle megváltani (ami nálam egyértelmű, hogy nem mennék bele, mert akinek semmi köze az ingatlanhoz annak én miért fizessek), ismét az ajándékozásról beszéltünk. Amivel meg az lett a probléma, hogy ha 15 éven belül az ajándékozás megtörténte után, halál esetén, anyám férje visszakövetelhetné a ráeső részt, ami szintén nem lenne jó. Mivel végrendelettel sem lehet a férjet kizárni, jött az ötlet az adásvételre.
Csak mi mindenképpen pénzmozgás nélkül gondoltuk a lakás átadást, ezért kérdezem, hogy ha rendesen ügyvéddel v közjegyzővel megírjuk a papírt, és befizetem az illetéket amit kell, akkor senkit nem érdekel a továbbiakban, hogy kinél van igazából a lakás vételára. Egyébként az illeték is jóval kedvezőbb így mint ajándékozásnál, ezért is lenne jobb. Csak érdekel, hogy vizsgálják-e a pénzt, hogy ki lett-e fizetve, meg ilyenek. Csak azért kérdezem, hogy teljesen tisztában legyünk a dolgokkal.
(azt hiszem már megvan a 15 év, mióta édesanyám tulajdonában van az ő része). -
Padisah
tag
válasz
runner 125 #913 üzenetére
Szerintem Ariadne profi a témában, lehet válaszol rá, de inkább it a helye a kérdésnek:
[link] -
Padisah
tag
Tényleg nagyon kevés és hiányos infó volt amit eddig ide beírtál ebbe a topicba, én nem is mertem, tudtam, akartam rá érdemben válaszolni.
Adásvétel esetén anyukádnak csak akkor nem kell fizetnie adót, ha 15 évnél régebben szerezte meg annak az ingatlannak a tulajdonjogát, amit elad.
Neked viszont kell illetéket fizetned, 4 millió forintig 2%, 4 millió forint feletti rész után 6% a vagyonátruházási illeték mértéke.Az még most sem 100%-ig derül ki, hogy nevelőapád és édesanyád házastársak-e.
Én javasolnám az öröklési szerződés, vagy tartási, vagy életjáradéki szerződés megkötését anyukáddal.
Esetlegesen ott van még a kérdéses ingatlan vonatkozásában a hagyomány lehetősége, de az nálatok valószínűleg nem játszhat szerepet, mert túl nagy lenne a hagyomány értéke az egész hagyaték értékéhez képest és akkor hozzá kell számítani a kötelesrész alapjához.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezem;
Van arra vmiféle jogszabály h egy cég egy bőven garanciális rossz PDA-t hányszori javítás utána kell h kicseréljen újra/ visszaadja a pénzed/vagy éppen levásárold náluk az árát?
Köszönöm.
Üdv.M -
Ariadne
őstag
Ja, gondolom ott azt is leírtad, milyen helyzetről van szó, mert itt nem...
Itt végig adásvételről beszéltél, de azt sem mondtad, minek az adásvétele... Azt pedig még mindig nem mondtad, hogy mitől is félsz, és hogy a nevelőapád házastársa-e az édesanyádnak. Kérdés az is, hogy az ingatlan egyedül az édesanyádé-e. (Egyébként ha eladja neked, akkor mindkettőtöknek kell fizetni utána, ahogy írtam korábban is, kérdés, megéri-e.)
-
Badb0y
addikt
Egy másik fórumon írták ezt:
"Akkor induljunk ki abból, hogy a nevelőapád rosszindulatú lesz veled szemben. Ha jól érzékelem, attól tartasz, hogy ez így lesz, avagy számítsunk a legrosszabbra....
Az ajándékozás hozzászámít a kötelesrész alapjához, amennyiben az az örökhagyó halálától számított 15 éven belül történt.
Tehát hiába ajándékozza neked az édesanyád, a - feltételezetten - rosszindulatú nevelőapád igényt tarthat az özvegyi jogra, köteles részként, bár nem az amúgy őt megillető 1/2 hányadra vonatkozó özvegyi jogra, hanem annak egy korlátozottabb részére.
Ez történik akkor is, ha az édesanyád végrendelkezik a te javadra. A helyzet - amennyiben az ajándék tehát 15 éven belüli - nem sokban különbözik.
Ptk.666. § (1) A kötelesrész alapja a hagyaték tiszta értéke, valamint az örökhagyó által élők között bárkinek juttatott adományok juttatáskori tiszta értéke.
Ezt írtam le korábban is.Azt mondja erről a Ptk.:
665.§. (2) (2) Ha a házastársat mint törvényes örököst haszonélvezeti jog illetné meg, az ő kötelesrésze a haszonélvezeti jognak olyan korlátozott mértéke, amely szükségleteit biztosítja, figyelembe véve az általa örökölt vagyontárgyakat, valamint saját vagyonát és munkájának eredményét is. Egyébként a házastársat kötelesrészül törvényes örökrészének fele illeti meg.Mivel a nevelőapád a lakást nem fogja használni - feltételezzük ezt is -, ezért ezt a korlátozott haszonélvezeti jogot megválthatod (pénzben).
Tehát sem a végrendelettel, sem az ajándékozással az özvegyi haszonélvezeti jogát teljesen kizárni nem lehet, feltéve, hogy ő arra igényt tart és követeli a kötelesrészét ebből.
Talán vele kéne megbeszélni, hogy ez ne így legyen.A kitagadást nem javaslom, mert arra csak a Ptk-ban felsorolt, nagyon súlyos okok alkalmasak és ezeket az édesanyádnak kell a férje terhére rónia egy végrendeletben (pl. ővele vagy veled szemben súlyos bűncselekményt követett el, avagy a házastársi kötelezettségeit durván megsértette az édesanyáddal szemben, stb.).
Nem gondoltál még arra, hogy megvásárold az ingatlan 1/2 részét az édesanyádtól? :-)"Na erre írtam, hogy amennyiben papíron megveszem a tulajdont, és befizetem utána az illetéket amit kirónak, senkit nem érdekel, hogy a lakás vételára kinek a zsebében van. (A lakás eladónak nem kell fizetnie illetéket, mert 5 évnél régebbi a tulajdona.)
Papíron megveszem, de a vételár visszakerül hozzám, de az illetéket befizetem utána. Ez így törvényes, nem? -
Ariadne
őstag
Nem tudom, ezt a hagyatékkal visszakövetelést meg 15 évet honnan vetted, ilyen nincs, legalábbis nekem most nem rémlik így hajnali háromnegyed egykor. Ha megvetted, a tiéd, illetéket fizetsz utána keményen. Most nem vágom fejből, hogy az öröklésnek vagy az adásvételnek kedvezőbb az illetéke, bár ha most tényleg megszavazták ezt a 20 millióig nem kell fizetni öröklésnél dolgot, akkor az a jobb megoldás.
Az, hogy a tényleges vételár kinél van, az az Apehet érdekli, nagyon is. Az eladónak ugyanis adóznia kell a kapott vételár után (attól függően, mikor vette ő az ingatlant), szóval ez így nem feltétlenül biznisz. Még mindig túl kevés részletet írtál, egyáltalán jól gondolom, hogy ingatlanról van szó?
Ehh, kicsit szét vagyok esve, fáradt vagyok, holnap még megpróbálok visszanézni, ha addig nem válaszol más...
mod: Itt egy egész jó kis tájékoztató arról, mikor kinek mit kell fizetnie ingatlan adásvételnél.
-
Ariadne
őstag
Na várjunk, ennél azért kicsit pontosabban kellene leírni a dolgot. Öröklésnél ami az elhunyt nevén van, plusz az ingósága, az megy a törvényes örökösöknek vagy ha van, a végrendelet szerint. Az örökösök örökösödési illetéket fizetnek utána (ha jól láttam, most szavazták meg, hogy az érték 20 millió feletti részére kell csak fizetni). De pl. ingatlan adásvételnél is van illetékfizetési kötelezettség, és ajándékozásnál is... Az APEH elől pedig manapság azért már nem olyan egyszerű mondjuk több milliót eldugni... Szóval kérdés, minek az adásvételéről van szó, milyen értékben, és kik között?
-
Badb0y
addikt
Az lenne a kérdés, hogy egy adásvételt meg lehet-e pénzmozgás nélkül oldani, mármint, hogy közjegyző előtt kifizetem a pénzt, de aztán vissza is kapom, mert hogy úgy hallottam, hogy ajándékozásnál 15 éven belül igényt lehet tartani az öröklődő részre.
Adás-vételnél a pénzt a közjegyző előtt kell átadni? Vagy később is lehet fizetni, vagy pl.: átutalással?
-
-
jerry311
nagyúr
Ha a főnök (akit utálunk, mert kb. csak üvöltözni tud) elvitte a céges LCD TV-t és behozta helyette a saját gyengébb és öregebb plazmát, akkor az sikkasztás?
Badb0y
Írd le a sztorit, előbb jön a segítség.
Új hozzászólás Aktív témák
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Google Chromecast topic
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Yettel topik
- iPhone topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 512GB/12GB RAM Purple, Bontatlan, Új, 0 Perces, Lila, 1 Év Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- LG SL10Y 5.1.2-es Hangprojektor + LG SPK8 háttérsugárzó szett
- LG UltraGear 32GS95UE-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
- Eladó GAMER Konfig I7 14700F 16GB DDR5 1TB SSD RTX4060Ti 16GB!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD