Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exodion
aktív tag
válasz LuckyL #20099 üzenetére
O a kifuggesztes a masik kedvencem... Ugye ebben a tombben van 11 lepcsohaz. A kulcsom csak a mi lepcsohazunk nyitja, de tavaly a villanyszerelesnel meg a szomszed lepcsohazbol is jott nekem a menyecske hogy babaprojektben vannak (nemtudom mikozom hozza) de nemtud rahangolodni a zajtol (meg mindig nemtudom mi kozom hozza, lehet felkeres volt ) es hogy nemlatta kiirva a felujitast. Mondom neki draga, ez a 119 te meg a 117-ben vagy, szorolapot kene osztanom a 300+ lakonak vagy mi?
A kepemysepros jo . -
őstag
válasz Exodion #20095 üzenetére
nyugodtan, csináld meg amit kell, előtte legyeél korrekt a szomszédokkal és függeszd ki pár nappal korábban a hirdetőtáblára
az ex bírónőnek pedig nyugodtan mond meg, hogy neked pedig van egy rokonod aki nyugdíjas kéményseprő, ez ugyanannyira relevánscryptot minden termékemért elfogadom
-
hitvanyalak
senior tag
válasz hitvanyalak #20057 üzenetére
Sziasztok!
Bocsánat, erre esetleg tud valaki egy választ adni, vagy kevés infót hoztam?
Nagyon szépen köszönömA lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
MCGaiwer
addikt
válasz Exodion #20095 üzenetére
nem néztem vissza, de szerintem már többször említettük (ha nem neked akkor valaki másnak hasonló problémával és ugyan így sasos arcképpel), hogy csak engedd el, ne foglalkozz vele. Mehet a jegyzőhöz, csendháborítást nem lehet bemondásra megállapítani, 8-16 között pedig akár Metalica koncertet is rendezhetnél a lakásodban (kis túlzással). A KK-nek igaza van, mindig van egy paraszt. Mond meg neki, hogy ne aggódjon, a temetőben majd lesz elég csendes napja...
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
Exodion
aktív tag
Sziasztok,
Nem teljesen jogi (vagy hat vegulis ...) kerdes de. Van nekem panelben egy felso szomszedom. Allitasa szerint birono volt Debrecenben. Mi meg lakast felujitunk, tavaly egesz evben hangoskodni mertem 7napot a 366-bol . Iden mar jo elore kozoltem hogy hangoskodni fogok kb 4napot (2-t aprilis vegen, 2-t valamikor aug/szept korul). A hazirendunk egyertelmuen leirja hogy hangos munkalatok hetfo-pentek: 8-16, szombat: 8-14 kozott vegezhetoek. Kivetel ami ugy nem halaszthato (omlik a viz a vizora szolgaltato feloli oldalan akkor ott marpedig tetszik vagy sem flexelni fognak es a vizet is leengedik).
Ez a rendkivul kedves asszonysag az egesz tavalyi evet ram akarja verni miszerint tavaly egesz evben felujitottam es ha megint hangoskodok a jegyzohoz fog fordulni a helyzet orvoslasa (csendhaboritas) miatt.
A kozos kepviselo ennyit mondott a dologra (szo szerint idezem): "Ne foglalkozzon vele, kint van a hazirend, mindig van egy dilettans paraszt". Ha mar ex-bironorol beszelunk van valami kicsit kezzel foghatobb szabalyozas tarsashazi egyuttelesre vonatkozoan ami leirja hogy (bocs a kifejezesert de) ne pofazzon bele mert mar szivatasbol is furni fogok csakazertis?
Konkretan a konyham egy tok ures ures panel falakbol allo helyseg es ne merjek hangoskodni. Csak a kriptaszokevenyekkel van bajunk, a fiatalabbak mind megertik aki felujitott mondta hogy rajuk a rendort is kihivtak (tobbszor is!).
-
törölt tag
Hali!
Ellopott okmányok esetében a rendőrségen adott jegyzőkönyv meddig érvényes?
Néztem a közeli okmányirodákat, kormányablakokat, mindenhol foglalt az egész hét, nincs szabad időpont. Bár az is furcsa, hogy több témájú ügyintézést nem lehet bejelölni... Vagy személyi vagy lakcím. -
félisten
-
inf3rno
nagyúr
A vizsgacsalást, mint pl ez [link] hogyan büntetik? Csak kizárják a képzésről, vagy van valami egyéb törvény is rá? Elővehetik a segítőket is?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
asdf_
veterán
Itt ott lesz majd bajban a varró, hogy mivel nem lehet nyitva, nyilván a pénztárgépbe nem ütötte be a dolgot/nem adott számlát, hiszen önmaga ellen nem gyárt bizonyítékot, hogy akkor működik, amikor nem szabad (ugye mind a pénztárgépes blokk, mind a számla megy fel azonnal a NAV-hoz), ezzel viszont megnyert egy adócsalást is.
[ Szerkesztve ]
-
drzozo
senior tag
válasz #24845312 #20079 üzenetére
Ha szó szerint ezt közlöd, hogy "jogi útra tereled", vagy "jogi úton érvényesíted az igényedet", akkor valóban nem zsarolás.
Ha azt mondod, hogy "feljelented zsarolásért, ha nem hagyja abba vagy hogy nyugodjon le a picsába", az már tényállásszerű is lehet, ahogyan LuckyL mondja.
[ Szerkesztve ]
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Szállással egybekötött belföldi utazást szeretnék még a korlátozások ideje alatt megtenni. Ha jól értesültem ezt megtehetem, ha üzleti szándékkal, az ingatlan megvásárlásának szándékával tartózkodom a szálláson magánszemélyként.
Ezt helyesen gondolom?
-
félisten
Simán előfordulhat ilyen történet, sőt, tulajdonképpen bele van kódolva a rendszerbe. A tanúbizonyítást szinte rendszerszinten a prekoncepcióik alátámasztására használják a bíróságok, igény szerint értelmezve, szelektálva közülük.
De ez egy nagyon régi ügyvédvicc.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
törölt tag
Facebook üzenetekkel fenyegeti, mert az utolsó pár nap már arról szólt, hogy oké, megcsinálja, mert már megunta.
Köszönöm szépen.[ Szerkesztve ]
-
ityam
őstag
válasz inf3rno #20071 üzenetére
A tanukról mindig az a régi sztori jut eszembe ami nem tudom igaz e, de hogy volt olyan hogy tanuval lehetett igazolni hogy x kölcsönadott x pénzt ynak és erre y ügyvédje megtalála a megoldást aki hozott tanukat akik tanusították hogy y visszaadta x nek a pénzt. Problem solved.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Hali!
Az összegek nem pontosak, de mit lehet ilyen helyzetben tenni?
Ismerős tetováló, zárva az üzlete a korona miatt. Egy pali majdnem egy hónapon keresztül csesztette, hogy varrjon neki, megunta, belement. Eltelt pár nap, aztán elkezdte a csóka zsarolni, hogy vagy kap fél misit, vagy felnyomja, hogy zárás közben tetovált és megbuntetik másfél misire. -
aprokaroka87
nagyúr
Én már csak nevetek az ilyen dolgokon :)
-
inf3rno
nagyúr
válasz aprokaroka87 #20063 üzenetére
A kormány mondhatná azt is, hogy szükségállapot van, és mindenkit beterelhetne az utcáról, ahhoz is meglenne minden joga. Nem értem mit picsognak, vagy hát értem, hogy bármit csinál a kormány, abba így vagy úgy bele kell kötni, de sokra nem mennek vele, maximum magukból csinálnak bohócot.
Buliban hasznos! =]
-
mike1334
veterán
válasz aprokaroka87 #20063 üzenetére
Hülyeség.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Elnézést ha már volt a téma.
Ugyebár van most ez a " kötelező " maszk használat dolog.
Naponta több posztot olvasok arról a közösségi oldalakon, hogy ez így kényszerités, meg ilyenek.
Nem vagyok jogász, de jól sejtem hogy itt nincs semmi féle kényszerítés?
Tehát amit írnak, az kb jogi szempontból is teljesen értelmetlen dolog szerintem.
-
inf3rno
nagyúr
Ezek alapján akár egy paypalt vagy egy számlaszámot is kitehetnék, és nem kéne adózni utána. Túl jól hangzik, hogy igaz legyen. Amúgy nálam olyasmiről van szó, hogy csinálok egy hobbi projektet, megosztom másokkal a forráskódját, és ha tetszik nekik, akkor adakozhatnak. A többsége valszeg külföldi lenne, és nem lehet előre tudni, hogy magánszemély vagy cég, akitől jönne pénz, már ha egyáltalán jönne. Githubon előfordulnak ilyen patreonos linkek, de gondolom ezek a közvetítő cégek leveszik a pénz egy részét, ami nekem nem szimpi. A facebook adakozásoknál is egy jelentős része a facebooknak megy, nem is arra a célra, amire meghirdették. Azért én kerülném az ilyet, és inkább paypal lenne esetleg, ha megoldható valahogy. Egyelőre még nincs értelme kitenni, még bele kell tennem egy évet, hogy tényleg hasznos legyen.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
őstag
válasz philoxenia #20059 üzenetére
köszi, közben a jogifórumon azt találtam hogy visszakaphatja a hazai jogsit, mert letelt a német 4 hónapos eltiltása, de németországban így többet nem vezethet
ez vállalható neki, ugyhogy megpróbáljacryptot minden termékemért elfogadom
-
Pahli
tag
Szóval kicsit utána olvastam a dolgoknak és amit sikerült kikalapoznom, hogy van 30 ezzel foglalkozó oldal de ugyan azt a 3 forrás ctrl-c/-v -zték. Ismerős könyvelő, majd megkérdem tőle mi a hányás, ha meg nem tud válaszolni rá mert nem foglalkozik közösségi finanszírozással (kf) akkor majd konzultálok más szakértővel azt leírom, gondolom többeket is érdekelhet. (inf3rno)
Vannak bizonyos Üzleti vs Nonprofit célú kf-ek. Üzleti kf: hitelezés, befektetés, tőke jellegűek, na ezek hitelszerződéstől kezdve kötvényszerű befektetéseken át stb. működnek.
A kf ami engem érint az mindenképpen nonprofit: charity vagy donation (ez két különböző) vagy Jutalom alapú
Nos.
Jutalomalapú: Itt csak nagy általánosságban tudok beszélni, de a Jutalom típusú az amikor kickstarter-en pl meghirdetsz egy projektet és így egy szerződés jön létre közted és a „szponzorok” között. A megadott időpontra köteles vagy elkészíteni a projekted és köteles vagy a támogatókat valamilyen fajta juttatásban részesíteni. Van még pár kötelezettséged.
pl: Ez egy magyar fejlesztésű kalandmodul dnd-hezA Patreon kicsit más modell, de pl vannak bizonyos „szint/ek” és ez/eknek megfelelően kell havi/heti szinten a „szintnek” megfelelően bizonyos „tartalmakban” részesítened az előfizetőket.
Adományalapú:
Charity: amit #20053-en linkeltem
Donation: ”a projektgazda nem vállal semmilyen kötelezettséget ellenszolgáltatásként, ezért a támogató altruista megfontolásokból, ingyenesen nyújt támogatást” link
„nincs ellenszolgáltatás, a művészeti, társadalmi kezdeményezések jellemzően ilyen módon toboroznak támogatókat” linkTehát ha a weboldalamra kiteszek egy Ko-fi -t, akkor amit legelőször linkeltem:
„Az Szja tv. nem tartalmaz korlátozó intézkedést az internetes felületen keresztül történő gyűjtésre vonatkozóan, valamint arra sem, hogy a gyűjtés jótékonysági célzattal történik-e vagy sem. Ebből adódóan, amennyiben kizárólag magánszemély(ek) részéről érkezik e célból pénzadomány, vagyoni érték a megadott weboldalra, akkor személyi jövedelemadó kötelezettség sem a támogatást nyújtó, azaz az ajándékozó magánszemély, sem a megajándékozott oldalán nem merül fel.”
donation alapú kezdeményezések: link
-
őstag
elég speciális a kérdés, de megpróbálom hátha van valakinek tippje
van egy haverom akinek elvették a német jogsiját (előtte magyar volt neki, de azt lecserélte németországban, mert kint élt)
a gond az hogy nem határozott időre tiltották el, hanem el kellene végeznie ott németországban utánképzést, pszichológia vizsgálatot stb hogy visszakapja
na most mivel ő hazaköltözött Magyarországra, nem igazán van erre lehetőségeki lehet-e ezt bármiylen legális módon váltani itthon, van e bármi ötlet azon kívül hogy járjon ki Németországba ott visszaszerezni (hosszú, költséges folyamat, főleg így itthonról)?
cryptot minden termékemért elfogadom
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Ha én részt vettem egy online formában megtartott képzésben, de nem teljesítettem az óraszámot, viszont nincs aláírt szerződés mert azt is későn küldték én meg nem küldtem vissza,akkor kötelezhető lehetek a képzési költség visszafizetésére? EU finanszírozott képzés volt.
Köszönöm a segítséget.A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
asdf_
veterán
...de én úgy tudom, hogy ha mondjuk németből valaki utal mondjuk 10€-t akkor azt nem magyarországon kell adóztatni hanem németben. Ezért ezt már a Patreon intézi helyetted.
Tévedés, a Patreon csak az áfát vonja le, és mivel a szolgáltatást kishazánk területén belül veszed igénybe, emiatt magyar áfakulccsal, ami összeg majd a NAV-nál köt ki. Az esetleges adózási vonzat ettől teljesen független.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
Hogy ne lenne érelme. A cél pl a te további megsegítésed akár az említett szellemi termék további életével kapcsolatban. Az eredménye pedig az hogy kap egy máshol pénzbe kerülő játékot. Pont erre értettem h ha valaki megkaparja akkor talál. Itthon az adóhivatalnak a vélelmeit neked kell megdöntened és nem fordítva. Az adózás pedig a tevékenység végzésének helye szerinti, tudtommal. Tehát ha te itthon alkotsz meg valamit és teszed elérhetővé bárhol akkor itt illenők adózni utána.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Pahli
tag
Jogilag nem vagyok otthon a fogalmakban de ec.europa.eu -n nézegettem azért intellectual property/copyright/trade mark és barátait. Ezekkel sem vagyok tisztában teljesen de én úgy tudom, hogy ha mondjuk németből valaki utal mondjuk 10€-t akkor azt nem magyarországon kell adóztatni hanem németben. Ezért ezt már a Patreon intézi helyetted. Nincs kettős adózás kivéve asszem valamilyen afrikai országokból.
Problémám hogy gyakorlatilag alig vannak ezek a szavak (pl gyűjtés/támogatás) definiálva.
Pl. Itt ez nem internetes gyűjtésre vonatkozik, de azt írja hogy:
https://ado.hu/ado/adomanygyujtes-es-adozas
„Adományozásról csak akkor beszélhetünk, ha a támogatás önzetlen, mindenfajta ellenszolgáltatástól mentes, a támogatásnak nem lehet célja és eredménye, hogy a támogató ellenszolgáltatásban részesüljön.”"a támogatásnak nem lehet célja és eredménye" Ennek semmi értelme.
nincs leírva hogyan definiálják a célt/eredményt. számomra kész káosz azért is írtam. -
bitpork
nagyúr
Szerintem a vélelem megállna hogy ez neked nem adománygyűjtés hiszen egy saját szellemi terméket (igaz levédettség nélkül de) hozzáférhetővé tettél. Ha én megcsinálok egy programot és mindenki számára elérhetővé teszem de elfogadok adományokat, akkor ott a hivatal találni fog összefüggést szerintem.
-
zsolti_20
senior tag
válasz KilgoreTrout #20044 üzenetére
Gondolkodtam ma ezen az egészen egy kicsit. Az esetleg megoldás lehet hogy alapból olyan modult keresek ami megkapta a CE-t már? Ezt építeném be az eszközömbe, így elvileg már meg is oldódott a probléma. Meg tudnád erősíteni kérlek, hogy ez működhet vagy sem?
Köszönöm! -
ityam
őstag
Én mint joghoz nem értő laikus az idézett rendelkezések alapján úgy gondolom hogy amíg a beérkező penzekből semmit nem költesz magadra addig nincs gond.
De amint vállalkozásként tekintek a tevékenységre aminek köteles nyereséget termelni(mert ez a célja a vállalkozásnak ) akkor ezen tevékénység értelmét veszti és felmerül a kérdés "mifaszért csinálod ha nem akarsz bevételt magadnak".ha bármilyen pénzt a bevételből nem a fejlesztésbe fordítasz(és másra költesz) akkor valszeg meg akarod kerülni az adótörvényeket és az ejnyebejnye kategória.
De ez csak egy laikus agymenyése.....
Szerk: persze mint vállakozási tevékényésg kata esetén elég nagy bevételig csak fix kata költség van ami alapból nem sok, de a 0 nyereséghez képest mégis mégis sok lehet amíg nem fedezik a bevételek a kata költségeit.[ Szerkesztve ]
-
Pahli
tag
Hali
Tegyük fel hogy készítek egy szerepjátékot (pl Dungeons & Dragons) amit ingyenesen elérhetővé teszek online. Örülnék ha crowdfunding/támogatás alapon menne ez az egész. A patreon megoldja helyettem az adózást. Ugyan akkor jogilag nem teljesen értem.
ADÓ- ÉS VÁM ÉRTESÍTŐ 6. -2019. JÚNIUS 21.
Személyi jövedelemadó
26. Interneten szervezett gyűjtés adójogi megítélése.„Az adózó kérdése arra irányult, hogy ha elődlegesen magánszemélyként egy weboldalon, pl. paypal-ra kíván jótékonysági/adományozási céllal gyűjtést szervezni, akkor milyen adókötelezettség terheli.”
„Az Szja tv. nem tartalmaz korlátozó intézkedést az internetes felületen keresztül történő gyűjtésre vonatkozóan, valamint arra sem, hogy a gyűjtés jótékonysági célzattal történik-e vagy sem. Ebből adódóan, amennyiben kizárólag magánszemély(ek) részéről érkezik e célból pénzadomány, vagyoni érték a megadott weboldalra, akkor személyi jövedelemadó kötelezettség sem a támogatást nyújtó, azaz az ajándékozó magánszemély, sem a megajándékozott oldalán nem merül fel.”
pl amit én tervezek ez definíció szerint gyűjtésnek minősülne? És ha belinkelném a pay-pal-om, akkor a beérkezett összegek adómentesek lennének?
-
cettlee
őstag
hali
Neten rendeltem valamit UTÁNVÉTtel, az üzlettől megjött a visszaigazolás, ott is utánvét szerepel.
Másnap a futárcégtől jött az email hogy átvették a csomagot és másnap kiszállitják, fizetendő : 0 FT
Jött a futár, átvettük a csomagot ingyen(céges vásárlás).
Másnap jött egy dijbekérő pdf , amit utólag átutaltunk.
Most viszont kaptam még egy emailt ugyanattól a futárcégtöl ugyanugy holnapi kiszállitás és 0 FT fizetendő összeggel.Lehet, hogy az előző dijbekérő kifizetésének következménye a holnapi
0 FT csomag? Mi van ha hoznak még egy ugyanolyan csomagot és nem kell fizetni? Szoktak ekkorát hibázni? Mi a következmény ha átveszem?köszi
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz zsolti_20 #20042 üzenetére
Készülj fel rá, hogy egy független EMC teszt simán milliós nagyságrend (egy pár órás tesztért és egy pár oldalas jegyzőkönyvért)...
Alapvetően, ha olyan a termék, amire nincs előírva a független tanúsítás (mint pl. az orvosi eszközök), akkor te magad is meg tudod csinálni hozzá a dokumentációt és kiadni a megfelelőségi nyilatkozatot. (Pl. sokszor elég lehet, ha a beépített alkatrész rendelkezik CE-vel).
-
zsolti_20
senior tag
válasz atos19881101 #20041 üzenetére
Köszönöm.
Úgy néz ki hogy két kategóriába esek bele egész pontosan:
-Elektromágneses kompatibilitás (EMC) 2014/30/EU magyar jogszabály: 8/2016. (XII. 6.) NMHH r.
-Rádió- és távközlő végberendezések 2014/53/EU magyar jogszabály: 2/2017. (I. 17.) NMHH r.Ezeket másokkal kellene bevizsgáltatni?
-
bitpork
nagyúr
válasz zsolti_20 #20038 üzenetére
Mindent lehet, vannak erre szakosodott intézmények, de jellemzően a gyártó felelőssége ha használja a jelölést. De jellemzően nem éri meg. Pl a TÜV itthon egy bevizsgálásra két v három éve elkért 5000€-t és akkor ez még csak a vizsgálat.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Nem biztos hogy jó helyre írok, de megpróbálkozok.
Véleményetek szerint lehetséges CE jelölést kapni egy itthon épített egyszerű kis elektronikus eszközre, ami 5v-ról üzemel?
Sok extrát nem tartalmaz, csupán egy 3.7v akkumulátort, Wi-Fi modult amivel képes kapcsolatot létrehozni másik eszközökkel, 1 pici LCD kijelzőt és egy nyomógombot.
Maga a burkolat 3D nyomtatóval nyomtatott erős masszív burkolat, így az akkumulátor védve van rendesen.
Ha lehetséges CE jelölés csinálni abban az esetben mi ennek a menete? Leginkább ezek érdekelnének:
-Kik csinálják/intézik ezt
-Mi alapján felel meg a követelményeknek
-Milyen papírmunkával jár
-Szükséges-e valahová elküldenem ezt az eszközt
-Ezeket a teszteket meg tudom csinálni itthonKöszönöm!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Tavaly januárban(25.-e) megkezdtem egy szoba bérlését. Tavaly szeptember 20-án otthagytam. Fizettem 80e kauciót, amit a tulaj nem adott vissza. Az ottlakásomról szerződés nem született. Közös tulajdon volt a tulajdonos és a huga között. Iszonyat feszültség közepedte volt az ott tartózkodásom, mindenen veszekedtek. Jó volt otthagyni őket.
Van valami esélyem, lehetőségem a kaució visszaszerzésére? (Az első2 hónapban a tulajnak, utána a hugának utaltam).
-
M Karesz
újonc
Ha ingatlant adsz el akkor a vásárlás és az eladás közötti eltelt idő számít
Ha 5 éven belül történik az eladás csak akkor kel fizetni adót
Itt le van írva bővebben hogy menyi az adó és találsz egy tök egyszerű kalkulátort is ami minden magyarázat nélkül tök egyszerűen megmutatja menyit kel fizetniHa pedig ingatlant veszel abban az esetben csak a vételár 4 százalékát kell fizetni
arról pedig itt tudsz olvasni
Ha ügyes vagy akkor nem kell fizetned adót se illetéket csak olvasd utána .....
-
Jarod1
veterán
én NAV nál szólnék egy két jó szót a baromról....
-
bitpork
nagyúr
válasz energy4ever #20029 üzenetére
Lehet. Nincs a két hétben változás. Jellemzően keresned kell egy lakhelyhez közeli kisvárosi szabad kormányablak időpontot majd oda utazni h beleférj az időbe- kb 3 hete játszottam végig és 2x30 km-be került h időbe beleférjek a 14 napba.
-
őstag
válasz energy4ever #20029 üzenetére
leggyorsabb válaszért csörgesd meg a kormányhivatalt szerintem
-
energy4ever
addikt
A jelenlegi korlatozasokkal teli helyzetben lehet vasarolni hasznalt gepjarmuvet!?
Gondolok itt pl az atirasra, stb...
Ezek hogyan mukodnek most? -
Dare2Live
félisten
válasz #04441088 #20027 üzenetére
olvasd el pontosan a papírt. Ha van közjegyzői azt is. Ökölszabály, hogy ha vki megállapodás szerint akárhogy fizet, előre fizetet és papírja is van az ott leírtakat nagyon nehéz felülírni és nagyon nehéz idő elött kirakni.
Olyan sztem életben nincs hogy kifizettetek xért felújítást és papírban ott a lelakjátok de ő albi díjat kér. El kell hajtani a fenébe.
A mentő dolog meg röhely. Ha eljut vmi bíróságra az ügy a bírónál ez simán döntő lehet, hogy amiatt akar kirakni. Bíró azonnal felméri mi is a szitu...Érdemes lenne utánanézni, hogy birtokon belül videozhatsz e. Ha igen kövnek jön vedd fel az egészet és rakd félre.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
Hónapokig kerestünk másik albérletet, menni akartunk. Sz@r hely, kocsog szomszédok...de több, mint 40 albérletbol egy sem jött össze. Kutyával nehéz találni. Amit találtunk és okenak tűnt arról meg kiderult, hogy alapjaiban sz@r az egész. Új építésű és repedt fofal, beazo garázs és a többi. Aztan az öreg majom kitalálta, hogy maradjunk már, tőlünk jött az ötlet, hogy akkor pár dolgot át kell alakítani, belement, lepapiroztuk, de mivel covid, meg vén majom, már két hónap után kért egy havi lakbért, most meg mondta, hogy viszlát minél hamarabb. Egy biztos, velem kibaszni nem fog. Jogilag lehet, mert büntethető vagyok, mint mindenki más, de hagyni nem hagyom magam. Több, mint egy éve műtétre várok, fel éve már egy másikra is. Másfél millát buktunk néhány hete, családban is volt egy nagyobb galiba, erre még ez a vén f... is kocsogoskodik.
-
MCGaiwer
addikt
válasz #04441088 #20024 üzenetére
jó lenne látni azt a papirozást mielőtt bárki bármit mond.
Összességében ha érvényes szerződésetek van, akkor mivel birtokon belül vagy csak úgy nem költöztethet ki, ahhoz kilakoltatási végzés fog kelleni.Ha költöztök, csak a teljes összeg átadása után tegyétek, szinte reménytelen lenne bármennyi részét behajtani utána. Erre lehet írni külön szerződést amiben vállalod, hogy a pénz átvétele után X nappal kiköltözöl.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
törölt tag
Albérletben vagyunk. Egy fél éve le lett papírozva, hogy amit elköltünk felújításra az lelakhato, csak legyen utalási bizonylat vagy számla. Na ehhez képest két hónap után már egy havi lakbért kért a tulaj. Közel 2 milla ment el. Most meg fel lettünk hívva, hogy minél hamarabb takarodjunk el, mert elméletileg, akik pár hónapja voltak villanyt szerelni nálunk, azok több lakásban lévő elektromos berendezésben is kárt tettek. Gondolom kamu. A közös képviselő és a tulaj se veszi fel a telefont hetek óta. Illetve arra panaszkodtak, hogy sokszor volt kint miattunk a mentő. Négyszer ment ki a vállam 3 hónap alatt. Nem tehetek róla, és még nem műtenek a vírus miatt. Ha a tulaj kifizet mindent, amit költöttünk, akkor oké, viszont látás, úgyis is egy parasztverem, de mi van ha csak felét fizeti ki? Vagy ha azzal jön, hogy költözés után fizeti ki a másik felét és abból nem lesz semmi? Így is tele a....., hogy erre a koszfeszekre költöttünk ennyit. Aztan egy hónapja húztak le minket crypto arveressel, tappenzen vagyunk, érdekes világot élünk. Ha kocsog akar lenni a tulaj és vállalva a következményeket lakhatatlanna teszem a sz@rkupac lakását mit kaphatok? Nagyon nem fer ez a hozzáállás a részéről. Ameddig az összes lóvét ki nem fizeti el nem megyek innen, azt meg aztán végképp nagyon sajnálom, hogy a jóindulatú, szeretetteljes, életképes szomszédokat annyira zavarta az a néhány alkalomszor 2-3 perc mentő villogas.
Velem biztos nem szórakozik egy vén kocsg majom, de ha kell bekoltpztetek hozza egy 20-30 joembert, itt a nyockerben nem lenne nehéz, aztán vessen magára. Be se vagyunk jelentve, kpt fogad csak el stb.[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Netről rendeléssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Bontóplázából rendeltem egy alkatrészt még pénteken. Az van az oldalokun, a visszaigazoló emailben benne lesz az eladó adatai. Se az eladó adatait nem kaptam meg, se a postaköltséget nem írták meg , csak a termék ára meg odavan írva +postaköltség. Gondoltam sebaj majd hétfőn 8 kor felhívom őket, hiszen a fel nem adott rendeléseket délután 3 ig lehet módosítani lemondani stb. Fél 8 kor már jött az email, feladva. Na most azt sem tudom mennyit kell fizetnem szállítási díjjal, azt sem tudom kitől honnan jön a csomagom. Milyen hátrányom lehet belőle ha ezek után nem veszem át a csomagot? Mindenhol felvan tüntetve: Tájékoztatunk – a 45/2014 kormányrendeletnek megfelelően –, hogy megrendelésed fizetési kötelezettséggel jár.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz amargo #20020 üzenetére
De bejelenteni akkor is be kell a rendőrségnek, mert ha véletlen valaki megtalálta, elment felgyújtott egy gyerekkórházat és eldobta a parkolóba akkor azt elég nehéz lesz kimagyarázni.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
flash-
veterán
Szabályos hogy dolgozói hiba, vagy annak vélt esemény vagy tevékenység - mulasztás miatt a főnök jelentést - szolgálati jelentést irattat alkalmazottal? (diszpécser, rendszeti cégnél - közterület - felügyelet) , de egyébként a diszpecser nem rendész, sima alkalmazott)
Van olyan érzésem hogy nem.. De erről semmi jog..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Tegnap este az egyik buszon elhagytam az irataimat. Személyi, lakcímkártya, adókártya és 3 bankkártya.
Pár színesebb bőrű fiatal volt a buszon, de se kamera se más. Akkor vettem észre, amikor leszálltam. Mi ennek a menete? Online lehet intézni a pótlást vagy csak személyesen? Kell tenni feljelentést? Mennyibe kerülnek az okmányok? -
ityam
őstag
Sziasztok!
Alkotményjogi panaszhoz alapvető jog sérelem szükséges ha jól értem.
Mit értünk alapvető jognak?
Az alaptörvény értelmében:
(3) Az alapvető jogokra és kötelezettségekre vonatkozó szabályokat törvény állapítja meg...
Ez azt jelenti hogy a törvény által biztosított jog az alapvető jog?körlátozható jog gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
nyogo83
senior tag
Kozteruleten autot tarolni milyen feltelek mellett lehet? Az elmult egy evben ezzel az ingyenes parkolasi helyzettel meg rosszabb lett a parkolas a munkahely/lakohely kornyeken, egyre zavarobb , hogy az ott felejtett autok pluszban foglaljak a helyet.
Erdekessegkeppen egyik masiknak lekertem az adatait ugyfelkapun. Van olyan, aminek mar 2020 elejen lejart a muszakija, ezutan pedig ki is lett ideiglenesen vonva a forgalombol. Ezen kivul van meg par, ami hasonloan lejart muszakis+ideigleneset forgalombol kivont jarmu.
Igazabol mar az is erdekes, hogy ezekre ha jol gondolom nem is lehetne keruleti parkolasi engedelyt kivaltani, szoval mar eleve tavaly amikor nem volt meg ingyenes a parkolas, sorra kellett volna kapja a buntetest(de nem kaptak).Jol gondolom, hogy igy hogy se muszaki, se forgalomban nincs, nem is lehetne kozteruleten tarolni?
[ Szerkesztve ]
-
mephisto5
csendes tag
üdv, nem találtam jobb topikot, légyszi irányítsatok át, ha van.
Második gyermekünket júniusra várjuk, első után járó GYED júliusban jár le (tehát ő 2019 júliusban született).
Határozott idejű teljes munkaidős szerződésem volt a munkáltatómmal, ami 2019 augusztusában járt le, így passzív jogviszony alapján kaptam rajtuk keresztül CSED-et, jelenleg GYED-et.
2018 szeptembere óta egy félállásom is van egy másik munkáltatónál, onnan nem jött támogatás a 365 nap hiánya miatt (utoljára innen fizetést 2019 májusában kaptam, azóta 0 Ft a munkabérem), viszont jelenleg itt van aktív biztosítási jogviszonyom (illetve egy második félállásom is van 2019 szeptembere óta, de az is 0 Ft-os bérrel).A kérdés, hogy így jogosult vagyok-e CSED-re a második gyermek után? Erre vonatkozik a minimálbér kétszeresének harmincadrészével való számítás?
-
asdf_
veterán
-
őstag
válasz Sanyi.mTs #20009 üzenetére
rá van írva a gépre hogy a cég tulajdona, ne vásárold meg mert lopott
erre te megmagyarázod magadnak, hogy hibáa van ráírva hogy lopott, biztos csak efelejtették leszedni
Legalább a céget hívd fel mielőtt megveszed és kérdezd meg tőlük....
sőt az lenne az igazi ha a cégtől vásárolnád meg a gépet, ha már az ő tulajdonukHogy a kérdésedre válaszoljak, mivel nincs kötelező formai előírása egy sima ingóság szerződésnek, ezért érvényes a szerződés, igen
akár csak szóban kötve is érvényes lennete pedig orgazda vagy ha megvettél egy laptopot ami lopott és mivel rá is van írva hogy lopott ezért nem tudom mivel fogsz védekezni ha véletlenül oda kerül a sor
-
dptrsk
addikt
válasz inf3rno #19998 üzenetére
Tegyük fel, hogy a beutazási idő spórolást és a napközbeni otthoni tevékenykedést (mosás, főzés, stb) ellensúlyozza, hogy nem napi 8 órát dolgozol, hanem többet. (Nem biztos, hogy jó kompenzáció, de tegyük fel). Amikor bejárt az ember, akkor azért jobban figyelt arra, mikor mehet haza (=vége a munkának), mint most, hogy otthon van.
Beutazási költségen a többségnek nincs megtakarítás, mert a helyi bérletet meg kell venni a mindennapi bevásárláshoz is.
Amikor bejártak a cég fűtött/hűtött, adta az áramot az eszközökhöz, és a vizet is bent használták a munkatársak.
Most ezeket mind megspórolja a cég, a munkavállalónál viszont extra költségek.
[ Szerkesztve ]
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Tudna esetleg nekem segíteni valaki,hogy az Ebev szolgáltatásba a járulékadatokat milyen időközönként töltik fel?Havonta esetleg negyedévente vagy fél évente?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Sanyi.mTs
addikt
Mennyire hiteles egy olyan adás-vételi szerződés két magánszemély között, amin keltezésnél dátum van, de város megjelölése lemaradt?
(Egy laptopról lenne szó (50k értékben), amit az eladó a munkáltatójától vett meg előzőleg. A munkáltató lopásvédelmi/lopás-tájékoztató "eszközt" ragasztott a laptop aljára, ami a burkolat roncsolása nélkül nem eltávolítható, tehát így kell használnom a jövőben) -
atos19881101
senior tag
Szép történet.
Sajnos attól, hogy valaki egy vezetői pozícióban ül még nem jelenti azt, hogy oda is való. És sajnos a nagy többség ilyen... uralkodni akar mind. A vezetés pedig nem erről szól./** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
félisten
válasz goodboy007 #19999 üzenetére
Sok éve belefutottam egy cégbe, ahol kifejezetten jól működő otthoni munkavégzési program futott. Havi átlagban 5-6 nap mehetett otthonról, amihez nagyon ügyesen hozzáigazították a munkaszervezést. Érezhetően és mérhetően bevált, jó volt a dolgozóknak és eleve a cégnek is. Tervezték is a bővítését, kb. a munkanapok 1/3-ára volt tervük.
Aztán új tulajdonos jött, új menedzsmenttel, amelyik hallani sem akart erről, és egy tollvonással eltörölték az egészet. Ennek azonnali kedvezőtlen hatásai jelentkeztek, amit az új vezetőség a munkavállalói fegyelmezetlenséggel indokoltak, úgyhogy további szigorítások és szankciók jöttek, nagyon komoly hangulati és termelékenységbeli hanyatlással.
Átvilágították a céget (egy vagyonért), és a vizsgálat azt hozta ki, hogy a HO visszaállítása lesz a megoldás, mivel az már bizonyított.
A vezetőség erről hallani sem akart, izomból felülbírálták a vizsgálat eredményét, miközben az egyik versenytáruk is nagyon sikeresen vezette be a részleges otthoni munkavégzést.
Erre jött a világmegváltó ötlet: otthonról akartok dolgozni, vazze? Hát ha akarjátok, nesztek, dolgozzatok otthonról! És kijelölték Home Office napnak A SZOMBATOT!!!
Ez persze pár hét alatt nagy botrányba fulladt (tulajdonképpen szombati ügyeletet rendeltek el, természetesen ellenszolgáltatás és értelem nélkül), mire elégedetten kijelentették, hogy az otthoni munkavégzés koncepciója megbukott...
És ezek elméletben magasan kvalifikált, elismert, komoly sikereket elért szabad világbeli menedzserek voltak egy gazdaságilag jól látható méretű leányvállalat élén...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
inf3rno
nagyúr
válasz goodboy007 #19999 üzenetére
Rokonnál is ugyanez a probléma, hogy a cége egy darabig HO-ra küldte, most meg már majdhogynem arra kötelezik, hogy üljön be a meetingekre maszk nélkül, legalábbis elejtenek fura megjegyzéseket.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest