Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Bici #23185 üzenetére

    Gondolod, hogy ha nem veszik meg, akkor az ATi mérnököket tudták volna pótolni?

    Pótolni? Miért kellett volna őket pótolni? Arról van szó, hogy még nagyon sokáig szükség sem lett volna rájuk. Amikor igen, akkor is csak egy "adjon képet IGP" erejéig. Az Athlon64 éra után viszont versenyképes processzorra nagyon is lett volna szükség (Phenom 1 fiaskó, Bulldózer fiaskó).

    Ha az a rengeteg pénz nem hiányzott volna a kasszából, akkor nagyobb eséllyel jön időben az első Phenom és versenyképesebb lesz is lett volna. Dózer ugyanez, vagy legalábbis lett volna pénz egy architektúrális irányváltásra.

    Két lovat próbáltak megülni egy seggel (CPU / GPU), de ehelyett földre űlés lett a dolgok vége mind az intellel mind az nV-vel szemben. Utóbbi cég nagyon sokáig tisztán a GPU-kra koncentrált és ért el kiemelkedő eredményeket. Ugyanez vonatkozik valamennyire az intel CPU üzletágára, mert az sem a kapcsolt sallangok miatt tarolt akkoriban.

    Az erős CPU+GPU szinergiából, amelyben annyira hittek, pedig a piac szemlátomást nem kért.

    Totál nem látom, hogy most a Xilinx-es ügylet piaci igények kielégítése szemszögből miben különbözne az Ati velvásárlástól. Max ha a masszívan túlértékelt részvényeikkel tudnának tisztán fizetni lehetne ilyen kalandokon elgondolkodni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák