Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
Friss exchange szerverrel is ugyan az a hiba, amit 2 postal ezelőtt írtam..
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
kraftxld #1096 üzenetére
Office 2007-ben volt és Outlook SP3. Most egyenlőre annak fényében, hogy csak próbára raktam össze elsőre és úgy jelentkezett a hiba, elkezdtem újra rakni mind az oprendszer-t, mind rá az exchange-et. Mit és hogyan érdemes beállítani ahhoz, hogy kívülre is tudjak (external) küldeni leveleket és fogadni? Ha küldenek az exchange-ben beállított fiókra egy velet pl gmail címről, akkor hogyan fogja azonosítani, hogy nekem akarják küldeni? Mert ez még nem teljesen tiszta.
Most telepítésnél akadt egy ilyen problémám:
[ERROR] Setup encountered a problem while validating the state of Active Directory: Active Directory operation failed on WINSERVER.blabla.HU. The supplied credential for 'EXCHANGE-SERVER\Administrator' is invalid.
Amikor ezt a parancsot adtam ki:
.\setup /Preparead /IAcceptExchangeServerLicenseTerms /OrganizationName:blabla
-
Ranagol_5
senior tag
Üdv!
Egy olyan problémám lenne exchange 2013-al, hogy adott egy 2012 r2, amin az AD, dns etc. van. Na most ugye R2-re nincs még exchange, de nekünk elég égető, hogy menjen, ezért hyper-v alá csináltam egy sima server 2012-őt, beléptettem tartományba, csináltam hozzá ad-be felhasználót és felraktam rá az exchange-et. Minden felment szépen, hozzá adtam magamat, mint első user-t próbaképp, akkor rá is tudtam a saját céges gépemről csatlakozni, ha beléptem a AD-s nevemen. Viszont mióta beállítottam a kimenő és bejövő levelek (send connector, receiving connector), azota ha elindítom az outlook-ot kidob, hogy nem tud csatlakozni. Pop3 és az imap még nincs tiltva. A segítséget előre is köszönöm!
Szerk.: Még annyit, hogy ha újra konfigurálom a fiókot a vezérlőpult > póstafiók-nál, akkor magától felismer mindent és kiírja, hogy minden sikeres volt, utána viszont, ha indítom az outlook-ot, ezt kapom:
-
kraftxld
félisten
Nem hivatalos Exchange ötletbörze [link]
Valószínűleg ha eléri a kritikus tömeget történik is valami -
kraftxld
félisten
Egy SBS 2011-en nálam ezt köpte ki:
InternalAuthenticationMethods : {Basic, Fba, Ntlm, WindowsIntegrated}
BasicAuthentication : True
WindowsAuthentication : True
DigestAuthentication : False
FormsAuthentication : True
LiveIdAuthentication : FalseÉs igen, nem hátrány ha engedélyezve van pár.
Még mindig nem értem mit szeretnél variálni a connectorokkal. Rengeteg mindentől függ, hogy miképp kell őket beállítani.
-
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1091 üzenetére
Láttam egy konfigot és csak szeretném megérteni, hogy miért így csinálják a szakértők?
Más kérdés: "Get-OwaVirtualDirectory" parancsra az alábbi kimenetet kaptam:InternalAuthenticationMethods : {Basic, Ntlm, WindowsIntegrated}
BasicAuthentication : False
WindowsAuthentication : False
DigestAuthentication : False
FormsAuthentication : False
LiveIdAuthentication : False
AdfsAuthentication : False
OAuthAuthentication : False
ExternalAuthenticationMethods : {Fba}A BasicAuthentication-t és FormsAuthentication-t nem kéne True-ra tennem? Mert így elvileg nem kéne működnie a rendszernek nem?
-
Immy
őstag
Receive connectornál miért van értelme felvenni külön default, relay és kliens-ként is ugyanazt a szervert is más beállításokkal?
-
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Exchange-nél SendConnector-t érdemes authentikálni security szempontból?
-
Bear
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #1084 üzenetére
Bár gondolom megnézted te is a hibaüzi alapján, de 2 dolgot is ajánlanak kipróbálásra:
- offline address book törlése
- új outllook profil létrehozása -
a helyzet
van egy Exchange szerver, Windows SBS 2003-on fut. már nincs használatban és csak lokálisan hozzáférhető, Outlook Web Accessen keresztül (https://localhost/exchange/) elérem még a felhasználók leveleit.
a feladat
az egyik felhasználó igényelné a leveleit. hogyan és honnan exportálom ki azokat mondjuk .eml formátumba, hogy ő azokat a szervertől függetlenül olvasni tudja?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Semmi használhatót. Napokkal ezelőtt lett beállítva, tehát még csak azt sem lehet mondani, hogy nem frissült le.
Diagnosztikai adatok rendszergazdák számára:
Létrehozó kiszolgáló:
/O=DOMAIN/OU=EXCHANGE ADMINISTRATIVE GROUP (FYDIBOHF23SPDLT)/CN=RECIPIENTS/CN=név1
#MSEXCH:MSExchangeIS:/DC=local/DC=domain:XCHSRV01[578:0x000004DC:0x0000001D] #EX#név2@gmail.com
#MSEXCH:MSExchangeIS:/DC=local/DC=domain:XCHSRV01[578:0x000004DC:0x0000001D] #SMTP#név3@gmail.com
#MSEXCH:MSExchangeIS:/DC=local/DC=domain:XCHSRV01[578:0x000004DC:0x0000001D] #SMTP#/O=DOMAIN/OU=EXCHANGE ADMINISTRATIVE GROUP (FYDIBOHF23SPDLT)/CN=RECIPIENTS/CN=név4
#MSEXCH:MSExchangeIS:/DC=local/DC=domain:XCHSRV01[578:0x000004DC:0x0000001D] #EX# -
Immy
őstag
Sziasztok!
Ezt a menüpontot hol találom meg powershell alatt?
Servers/Database/[database]/Maintenance/This database can be overwritten by a restore (checkbox)
Mod: Get-MailboxDatabase
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy felhasználók nem tudnak egy distribution group nevében levelet küldeni, ha van rá jogosultságuk? (Exchange 2003, a kliens gépeken pedig Outlook 2010)
A Distribution Group tagjaihoz hozzá vannak adva, tehát a leveleket kapják, illetve AD-ben kikeresve az adott Disribution Groupot a Security fülön engedélyezve van nekik a "Send as" opció.Mi lehet a hiba, ha mégis jogosultság hiányában tagadja meg a küldést tőlük?
-
Macibook
tag
Sziasztok,
Kerdesem lenne, egyik pillanatrol a masikra nem jonnek be a levelek. POP3 konnektor leszedi, eltunik a szerverrol de a felhasznalo postaladajaba nem kerul be a level. Sehol nem talalom a hibat mi lehet. SBS2008
-
Azt meg tudom valahogy egyszerűen nézni exch 2008-ban, hogy egy mailboxba honnan vannak átirányítva a levelek? Van egy public folderünk, ami valahonnan kapja másolatban az anyagot, de egyszerűen nem jövök rá...
-
Immy
őstag
Merre találhatok olyan leírást/guide-ot, ami marketing rizsáktól mentesen leírja a lényegi változásokat exchange 2010 és 2013 között?
-
Immy
őstag
Require ActiveSync Certificate Based Authentication
2007-2010-nél ez volt a parancs:
Get-ActiveSyncMailboxPolicy | Select identity, ClientCertAuth
2013-ban Get-ActiveSyncMailboxPolicy | fl parancsra nem dobja ki ClientCertAuth-otMod: lehet, hogy külön kiegészítőt kell még feltenni és azért nem látom alapból. Ha exchange 2013-as ember megerősítene annak örülnék
-
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1064 üzenetére
Hogy tudnám ki találta ki ezt a "mobile"-t.
Persze, hogy nem találom alatta a "NonProvisionable Devices", hogy ezt is el kellett költöztetni...
"Allow mobile devices that don't fully support these policies to synchronize"-fölött szokott lenni, de az a mobile/mobile device mailbox policies/general-on belül van és ott mást nem találok.Active Sync-nél volt Activesync Inactivity Based Authentication, amit itt értem el:
Server Configuration/Client Access/Exchange ActiveSync(Tab)/Microsoft-Server-ActiveSync/Properties/Authentication (tab)/Require client certificates
Hát mondanom sem kell, hogy most servers fül alatt nincs client access. -
kraftxld
félisten
A POP3-at, meg az IMAP-ot alapból tiltani szokás, minden menjen https-en keresztül.
A send connector meg ugyebár általában csak smart host felé megy, de nem igazán tudok egyéb hasznos biztonsági beállításról ami nem zavarja a felhasználókat.
Persze lehet varázsolni RMS-el, meg titkosítással, de nem sok értelme van kis környezetben. -
Immy
őstag
Server 2013-ban mi történt az AntiSpam-el?
Exchange 2010-ben még működött, de 2013-ban már ezek nem:
Get-AntiSpamUpdates
Get-Mailbox | select identity, AntispamBypassEnabled -
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1058 üzenetére
Valami olyan guide-ot, ami alapján beállíthatnám "biztonságosra"exchange Management shell-en keresztül.
Például ilyenekre gondolok:
Get-Popsettings | select identity, LoginType
Get-Popsettings | select identity, MaxConnections
Get-SendConnector (Only authorized hosts should be listed) -
Immy
őstag
válasz
kraftxld #1050 üzenetére
Igen közben leesett, hogy mailbox role nélkül elég nehezen tudok tesztelni.
(egyébként van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem s2k8r2-re kellene feltelepítenem, hanem jobban járnék s2012-vel...)
Most telepítés végén elszállt egy ilyen hibával, és teljesen szétcseszte az egész rendszeremet, még jó hogy snapshot-ból visszatudtam állni." was run: "Couldn't mount the database that you specified. Specified database: Mailbox Database 0833519368; Error code: An Active Manager operation failed with a transient error. Please retry the operation. Error: Database action failed with transient error. Error: A transient error occurred during a database operation. Error: MapiExceptionNetworkError: Unable to mount database. (hr=0x80004005, ec=2423)
Diagnostic context:
Lid: 65256
Lid: 10722 StoreEc: 0x977
Lid: 1047 StoreEc: 0x977 [Database: Mailbox Database 0833519368, Server: WIN-XXXXXXXXXX.test.fulldomain].".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Canon EOS DSLR topic
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Macska topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest